Коледа 2014 - тема 2

  • 82 760
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
  • Мнения: 382
Шапките са станали супер. Hug

Фунийките нали не ги правите от сега за Коледа? Кремът няма да издържи.
Неее, ще ги изядем дотогава и ще се правят още - то е ясно  Laughing

# 646
  • София
  • Мнения: 6 619
Фунийки правих за Великден по рецепта на Йоли, страхотни бяха.

Бастунчетата по рецептата на Танита съм ги правила поне 3-4 години, винаги стават, никога не ми е било трошливо тестото.

Страхотни неща показвате. Усмихнатите линцери много ме кефят, искам и аз такава формичка.

# 647
  • Мнения: 154
Здравейте момичета, прекрасни неща приготвяте и за поредна година ме вдъхновявате да изпробвам нови рецепти за сладки! Още в началото на темата си заплюх лимоново-кокосовите напукани сладки и днес дойде и техния ред! Дааа, обаче не се напукаха, изпълних рецептата точно както е написано, но топчетата грам не се надуха, а пудрата захар при печенето като че ли се навлажни, не е изчезнала, просто стана като захарно покритие. Иначе са ужасно вкусни, но ми се искаше и на вид да са добре! Склонна съм да направя още една доза, но не знам къде може да съм сгрешила за да не се получи напукания ефект! Ако може да ми помогнете с някои насоки и идеи. Само да кажа, че докато разбърквах маслото и захарта и добавях продуктите по реда написан в рецептата, накрая сместа се пресече и се отдели лимоновия сок, не беше хомогенно, после като добавих брашното и кокоса си се получи тесто, оставих го да престои, после при оформянето ми се стори жилаво, не както други маслени теста  newsm78














# 648
  • Мнения: 602
Момичета, вярвам, че и у вас е като в нас. Всяка по-голяма кутия, картонена, метална, пластмасова е пълна със сладкиши и ликьори. Тези неща са в моята спалня и прилежащата и тераса. В кухнята са уискита, вина и около 10 кг суджуци, луканки, пастърми, хамон и прошуто.
Чудя се дали не съм за освидетелстване newsm78.

# 649
  • Русе
  • Мнения: 2 209
Незнам дали си за освидетелстване, но ти за виждам благородно и аз искам така, а ако са и домашни .........  bouquet У нас е напълно невъзможно да остане каквото и да е количество в кутии. Всичко се изяжда в рамките на максимум два дни. Мислех да правя сладките неща от рано тази година, но явно пак ще са в последния ден, че да има за Коледа.

Искам да попитам, като правите джинджифиловата къща, може ли кафявата захар да се замени с бяла или на половина? и няма ли опасност да се килне. На мен миналата година сладките ми омекнаха след няколко дни и се огънаха (тези, които нямаха глазура).
А и още нещо. В бастунчетата сложих една капка етерично масло от карамфил вместо цветчета, усеща се много добре.

# 650
  • Мнения: 602
Незнам дали си за освидетелстване, но ти за виждам благородно и аз искам така, а ако са и домашни .........  bouquet У нас е напълно невъзможно да остане каквото и да е количество в кутии. Всичко се изяжда в рамките на максимум два дни. Мислех да правя сладките неща от рано тази година, но явно пак ще са в последния ден, че да има за Коледа.

Искам да попитам, като правите джинджифиловата къща, може ли кафявата захар да се замени с бяла или на половина? и няма ли опасност да се килне. На мен миналата година сладките ми омекнаха след няколко дни и се огънаха (тези, които нямаха глазура).
А и още нещо. В бастунчетата сложих една капка етерично масло от карамфил вместо цветчета, усеща се много добре.
Слагай бяла захар и се не бой. Защото не е ясно дали кафявата не е оцветена бяла захар. Попаднах наскоро за статия за оцветена.

# 651
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
olenka63, изобщо не си за освидетелстване, не се притеснявай. Лудницата с други трябва да се занимава, не с добрите домакини. Peace

# 652
  • Мнения: 659
Здравейте момичета, прекрасни неща приготвяте и за поредна година ме вдъхновявате да изпробвам нови рецепти за сладки! Още в началото на темата си заплюх лимоново-кокосовите напукани сладки и днес дойде и техния ред! Дааа, обаче не се напукаха, изпълних рецептата точно както е написано, но топчетата грам не се надуха, а пудрата захар при печенето като че ли се навлажни, не е изчезнала, просто стана като захарно покритие. Иначе са ужасно вкусни, но ми се искаше и на вид да са добре! Склонна съм да направя още една доза, но не знам къде може да съм сгрешила за да не се получи напукания ефект! Ако може да ми помогнете с някои насоки и идеи. Само да кажа, че докато разбърквах маслото и захарта и добавях продуктите по реда написан в рецептата, накрая сместа се пресече и се отдели лимоновия сок, не беше хомогенно, после като добавих брашното и кокоса си се получи тесто, оставих го да престои, после при оформянето ми се стори жилаво, не както други маслени теста  newsm78
 
И аз ги правих и напукания ефект не се получи. Не се надуха въобще. Мислех, че е заради боята - сложих от тази в тубичките на д.р Йоткер за украса. Но са вкусни. Така че хич не ги мисля - ще се изядат с удоволствие.  Simple Smile















# 653
  • Мнения: 14 955
Здравейте момичета. Скоро намерих тази чудесна тема. Благодарение на безбройните рецепти публикувани тук се заех и аз с няколко сравнително лесни сладки. Много сполучливи ми се получиха
"Забравените сладки" и "Напукани какаови сладки". Днес ще правя "Меденки на Джема".
Хубави празници от мен на всички.

# 654
  • Мнения: 602
olenka63, изобщо не си за освидетелстване, не се притеснявай. Лудницата с други трябва да се занимава, не с добрите домакини. Peace
Джемма, заразни сме иначе, то няма как, с тези вкусотии, където снимаме и показваме.

# 655
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Ето и част от украсените ми меденки /ще доукрася с айсинг, когато започна да сглобявам къщичката
Скрит текст:

Моля, кажете каква трайност имат капучиновите звезди, за да знам кога да ги направя.
За двойно шоколадовите напукани прочетох до 1 седмица, но за звездите не намирам  Praynig

# 656
  • Пловдив
  • Мнения: 333
За капучиновите-1 месец.

# 657
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Целувките-елхички се сушат във фурната. От орехчетата ще ми останат още 2 белтъка, ще направя и шапчици или снежни човечета. Зеленото от светкавицата излиза малко по-бледо, отколкото е в действителност. Пробвах два вида накрайници, с по-назъбения повече ми хареса.


# 658
  • Мнения: 258
Джемма, ти си висш пилотаж в сладкарството и кулинарията!!! Признала съм те!

# 659
  • Мнения: 338
Момичета искам да попитам дали сте срещали нещо такова (https://www.google.bg/search?biw=1366&bih=633&source=lnm … ;q=TOOTSIE%20ROLL ) в българия или подобно като съдържание ?
Извинявам се , ако въпроса ми е глупав , но видях, че с това нещо много лесно се правят рози от шоколад , а и всякакви фигурки  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт