Страх от секцио

• 15 939
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
През цялата ми бременност лекарите говореха за естествено раждане и накрая като влязох в болницата заради 4 дни преносване чух изявлението: “Това е труден случай. На 99,99% процента е сигурно, че ще е секцио.“ Побеснях, че не са ми казали нищо, а още повече се вбесих и че отложиха опита за предизвикване на раждането с 2 дни.
В крайна сметка след 6 дни преносване ми включиха система с окситоцин и зачакаха да получа разкритие, което така и не се случи. Когато ми спукаха водите се оказа, че те са зелени и бебето се мъчи. В резултат, на което ме вкараха по най-бързия начин в операционната и преди да се усетя вече се събуждах от пълната упойка. Донесоха ми бебето, за да го видя за малко, а след това прекарах почти целия ден в полусънно състояние. На другия ден ме вдигнаха от леглото, което никак не беше толкова трудно колкото очаквах. Бях без катетър и още след като ме преместиха в стаята започнах да се движа. Следобед си поисках бебето и към 4 часа успях да прекося целия коридор на болницата с бебето на ръце и да го покажа на майка ми. Не съм усещала никакви кой знае колко силни болки.
Ако ми бяха казали по-рано през какво ще трябва да премина щях да избера секциото, дори и да трябваше да си платя за това. Не е толкова страшно, колкото го изкарват някои. Късмет и здраво бебче.  bouquet

# 16
/Понеже ми е първа бременност и не знам много много  Laughing та въпросът ми е дали трябва да изчакам да започнат контракциите при уговорено раждане със секцио или гинеколога определя датата?

# 17
  • Драгоман
/Понеже ми е първа бременност и не знам много много  Laughing та въпросът ми е дали трябва да изчакам да започнат контракциите при уговорено раждане със секцио или гинеколога определя датата?
Ако е планирано и се знае предварително, че ще е секцио, много ясно  че дортора ще го насрочи още в края на осмия месец! Около 10 до 14 дни преди термина се определя, но в моя случай аз настоявах да е максимално късно, защото бебето ми беше по-дребно. Лекарите ми казаха, че има риск раждането да започне и преди датата, но аз настоях и те ми предписаха лекарства за задържане като превантивна мярка и ми забраниха сексуалните контакти  Mr. Green

# 18
  • Варна
А това с торбата пясък върху корема веднага след операцията задължително ли е и навсякъде ли се практикува?

# 19
Тайга,имам две операции и нито веднъж не са ми слагали пясък.Включват ме на системи след операцията,за да се свие матката,но пясък не.Предполагам зависи в коя болница раждаш newsm78Първата ми дъщеря родих в Селена,втората в Торакс.

# 20
  • Варна
Благодаря а отговора!
Аз имам още няколко месеца, но май е време да поразпитам лекаря си какви са практиките в болницата, която съм избрала.

# 21
Леко раждане и здраво бебче ти желая  bouquet

# 22
Торба слагат и при нормално раждане.

А ако си в начална бременност, нямаш предварителни абсолютни индикации за секцио и лекарят ти каже- така като те гледам, си за секцио...поискай второ мнение.

# 23
  • Варна
Не съм в начална бременност вече. Освен това е високорискова, така че секциото не е изненада за мен.

# 24
  • Варна
На мен също не са ми слагали торба с пясък.Направиха ми го 10 дни преди термина.

# 25
Благодаря на всички ,че споделихте как е било при вас .Предполагам ,че щом ще е с планирана операция няма да имам контракции и ще е няколко дена преди термина?
Нямам много доверие на лекарите и се чудя как да знам ,дали е на време за операцията и не е рано ? Ако доктора реши да избърза какво да правя ,дали ще е коректна причина? Следващия път като ходя на преглед ще говоря за самата операция да видя какво ще ми каже ?

# 26
Аз раждах със секцио преди 6 г. по медицински причини. Сега съм в дилема дали може и нормално? Някой може ли да каже мнение ако раждането е било в Шейново, да препоръча лекар? И да попитам как става точно определянето на евентуалното второ секцио - кога трябва да ида в болницата, трябва ли лекар от болницата да определи кога и с каква упойка ще се случи, защото наблюдаващият ми гинеколог казва, че сигурно ще е пак секцио, но не казва че ще ми издаде някакъв документ? Извинявайте за многото въпроси, но какъв е точно реда?

# 27
  • София
6 години след секцио може да се опита нормално.Надали лекар веднага би те насочил за операция, поне си мисля, че секцио преди 6г. не е достатъчна медицинска причина.Освен ако няма усложнения заради него.
За да ти е секцио по медицински причини трябва да го впише някъде из документите, не знам в болницата дали биха го приели.Колкото и да се говори, че всички напират за секцио, гледат доста изпод вежди като кажеш"За секцио съм".
Раждах в Шейново, бебето се обърна седалищно почти накрая, иначе щях да си раждам нормално.
Отива се примерно в средата на 8 месец, плаща се 30лв за консултация на касата и се чака пред 15кабинет.Всеки ден между 11 и 12ч. Казваш за какво си, преглеждат те на ехограф, казват си мнението дали си наистина за секцио, попълват няколко документа, дават ти бележка какви изследвания трябва да пуснеш и ти насрочват дата(приемат предния ден или сутринта).Обикновено е 10-ина дни преди термин.Целта е бебето да не е слязло ниско в таза, да няма опасност от започнали контракции.
В МД знам, че приемат около седмица преди секциото, за да могат тогава да ти го насрочат, защото са претоварени.

# 28
Много б.агода,я за отгово,а. Ще ида за консу.тация в Шейново

# 29
На мен ми казаха още в началото на прегледите,че е почти сигурно,че раждането ми ще е със секцио. Embarassed Понеже съм слаба,малко кръстче...Та,вие момичета,които сте раждали със секцио,има ли нещо,от което да се страхувам? Confused

Общи условия

Активация на акаунт