***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 2

• 105 247
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте, имам пратка от Китай,която не знам защо е задържана на Митница София/до автогарата/ и е на стойност $8 . Днес изпратих мъжът ми да я вземе с разпечатка от банковото извлечение за плащане и разпечатка от сайта на самата поръчка. Върнали са го,че не било достатъчно! #Crazy
Сега какво да правя?ПОвече от това не знам какво да разпечатам.
Звънях на телефона,който е на известието,за да получа информация и ми казаха,че са ПОЩИ и не знаят нищо. Кой е телефона на Митницата и как да се свържа с тях,че да си взема пратката?
Благодаря

# 211
  • София
Малко Сладко Коте
Разпечатката от пейпал се взима предвид, нищо ако на пакета пише друго.
За разминаването на имената не би трябвало да има проблем.

Martisunny
Как не било достатъчно? Не са ли му казали какво още трябва да донесе? За телефон погледни в сайта на митниците, трябва да има дадени телефони на деловодство или по отдели. Аз лично не знам, също не съм забелязала дали на 12-то гише имат телефон вътре, защото само там могат да ти дадат информация за пощенски пратки. Другите отдели в митницата не са запознати с това. Но ако се свържеш с деловодството кажи, че се отнася за пощенска пратка, за да те насочат.

# 212
Днес изпратих мъжът ми да я вземе с разпечатка от банковото извлечение за плащане и разпечатка от сайта на самата поръчка. Върнали са го,че не било достатъчно! #Crazy
Няма какво друго, освен пълномощно за мъжа ти.

# 213
maiags

На мен ми дадоха имейл rpsm_sofia@abv.bg
Но след като изпратиш документите, трябва да звъниш и да проверяваш пак.
Аз изпратих документите по имейл на 27 януари, не получих никакъв отховор, и след два дни звъннах пак, момчето отиде да провери и чак тогава ми пусна пратката. Поне така ми го каза, че я е пуснал. Защото това беще миналия четвъртак, днес сме сряда, а пратката все още я няма. Колко ли време трябва за да стигне от София до Петрич...  Rolling Eyes

# 214
maiags

Аз изпратих документите по имейл на 27 януари, не получих никакъв отховор, и след два дни звъннах пак, момчето отиде да провери и чак тогава ми пусна пратката. Поне така ми го каза, че я е пуснал. Защото това беще миналия четвъртак, днес сме сряда, а пратката все още я няма. Колко ли време трябва за да стигне от София до Петрич...  Rolling Eyes

Много ти благодаря My_Moonka.   bouquet Ще видя каква ще я свърша и аз.

# 215
  • София
Развръзката на моя случай от днес.

Мъжът ми отново отива със същите документи/понеже повече няма какво да принтирам/,пълномощно има,но не го носи,защото на гърба на известието за митническа пратка съм попълнила,че го упълномощавам.На гишето ми дава да говоря с жената,която е там.Обясняваме се по  телефона и се оказва,че всичко има :тракинг номер, извлечение от банката,поръчка,количество,цена....всичко.И жената се ядоса и прати мъжът ми при шефа си.Двамата отворили пратката,за да я проверят.Всичко е точно.Извини му се и платил 3,50 лв за таксата само.А на въпроса защо е задържана за 8$.......Мълчание!
Това е.Явно трябва да се караш понякога.Дано не се случва друг път.Затегнали са проверките ли....търсят ли нещо....не разбрах.

Може ли да се изпратя документите по мел, факс или нещо друго и да ми препратят пратката в пощенската станция другия път?!Това разкарване понякога ми е невъзможно и по-скъпо от самата пратка.
Така и не открих телефон на митницата, на който да ми дадат информация и да приемат моята.

# 216
  • София
Martisunny

Явно предният път е станало някакво недоразумение. По принцип служителките на 13-то гише са от години там и са доста компетентни, за да допускат такива грешки. А понякога са даже любезни и излизат отвън при хората, проверяват им документите на опашката и ги насочват кой къде да се нареди или какво още да донесе, ако няма.
На самото известие, което вече не е при теб има телефон на пощата при митницата и там пише нещо от сорта, че може да се обадиш, за да изпратиш по факс документите и те да ти докарат пратката. Нямам го телефона обаче и никога не съм ползвала услугата, за разкажа по-подробно.

# 217
  • Гражданин на света
На моето писмо от митницата пишеше тел: 02/831-70-31 и факс 02/931-41-25. Звъннах, изпратих на факса и ми пратиха пратката в моя си град. Дано на някой му свършат работа тези телефони.   bouquet

# 218
 Martisunny
Аз изпратих документите по имейл на 27 януари, не получих никакъв отговор, и след два дни звъннах пак. Момчето отиде да провери и чак тогава ми пусна пратката. Поне така ми го каза, че я е пуснал. Защото това беше миналия четвъртък, днес сме сряда, а пратката все още я няма. Колко ли време трябва за да стигне от София до Петрич...  Rolling Eyes

eleonor4eto А колко дни чака да пристигне пратката от София до твоя град?

# 219
Здравейте, днес DHL ме изненадаха с обаждане, че имам пратка подлежаща на освобождаване. Дори не знаех, че поръчката ми е транспортирана чрез тях.
Незнайно защо пратката е в София въпреки че адреса за доставка е Варна. Искат пари за транзит и после да се оправям в митницата. Другият вариант е да ги упълномощя да освободят вместо мен пратката.
Някой доверявал ли се е на DHL за освобождаване? Явно ще им се плаща, и ако ще ми спестят малко време може би е по-добре варианта с пълномощното. Но се притеснявам да не ми дадат накрая някоя космическа сметка. Не очаквах такова усложнение  ooooh!

# 220
  • Гражданин на света
Martisunny
Аз изпратих документите по имейл на 27 януари, не получих никакъв отговор, и след два дни звъннах пак. Момчето отиде да провери и чак тогава ми пусна пратката. Поне така ми го каза, че я е пуснал. Защото това беше миналия четвъртък, днес сме сряда, а пратката все още я няма. Колко ли време трябва за да стигне от София до Петрич...  Rolling Eyes

eleonor4eto А колко дни чака да пристигне пратката от София до твоя град?

2 или 3 пъти ми се налага това упражнение и всеки път беше различно. Но в рамките на седмица горе доло пристигаха.   bouquet

# 221
Вчера получих пратката най после. Само да подтвърдя информация и на другите тук: когато сте от друг град, и изпращате документи по факс или имейл, препращането на пратка от митници-София до вашия адрес отнема около седмица, при мен 8 дни станаха.

# 222
Искам да питам за пратка от Ирландия дали би отишла на митница? Знам, че са в ЕС, но ми се струва, че имаше нещо специално за Ирландия, някакво изключение newsm78

# 223
Искам да питам за пратка от Ирландия дали би отишла на митница? Знам, че са в ЕС, но ми се струва, че имаше нещо специално за Ирландия, някакво изключение newsm78
Нищо специално. Няма да отиде на митница. Освен, ако пратката не идва от някъде другаде и се разпределя в Ирландия/пример: ягодка и депото им в швеция/.

# 224
Ами на самият сайт си пише, че са базирани в Дъблин, така, че не ми се вярва.

Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт