Има ли "място" детето на спалнята при родителите си?

• 28 771
  • 460
  •   1
Отговори
# 420
Да, това го разбрах. Питах по-конкретно. На пода, на дивана, в банята?
И само го заплашваш с думи или наистина го слагаш там да спи?

Естествено,че само на думи.Много лае,ама май не хапе. hahaha

# 421
  • София - Рим и обратно
Брей, Джизъз открила топлата вода Shocked Браво, браво, никога не ни бяха хрумвали тия гениални методи....
А дали случайно е чувала, че децата плачат за около милион други неща, освен падане на ръчичка или за бонбони от магазина.
Предпочитам да се разплаче и да поговорим, отколкото да си отглеждам дървета и роботи. Че те емоциите избиват като от счупен съд, все някога.

# 422
И само го заплашваш с думи или наистина го слагаш там да спи?
Естествено,че само на думи.Много лае,ама май не хапе. hahaha
То може и да не се трогне особено от думи, затова попитах Simple Smile

# 423
  • Куциндрел
Всички сме чели доктор Спок. Mr. Green

Има доста случаи, в които детето реве уж за нещо, а причината е съвсем друга.

# 424
Ми накажи го, все има по-лоши неща на този свят от спане в леглото. Наложи някакви санкции, измисли го, ти си познаваш детето. Ама много е трудно да кажеш "не" на 4-годишно, леле майко... ooooh!

# 425

То може и да не се трогне особено от думи, затова попитах Simple Smile

Naughty според мен тя си ги ражда програмирани.Още в утробата си ги настройва за всичко,кое и как да правят.Нали и тя е прогрмирана,не случайно си е избрала тоя ник.

Ми накажи го, все има по-лоши неща на този свят от спане в леглото. Наложи някакви санкции, измисли го, ти си познаваш детето. Ама много е трудно да кажеш "не" на 4-годишно, леле майко... ooooh!

Затова и не може да отговори конкретно,не го е изпитала.Децата й са се родили научени.

# 426
  • София
А какво толкова лошо има, ако детето поиска да спи при родителите си, че трябва да го наказвам, и то с по-лоши неща от това да спи в леглото си? Значи, : Jesus.. ти предлагаш, ако детето ми се разреве и иска да спи при нас, да му откажа, ако продължи да реве да го заплаша, че ще иде да спи на някое много лошо, страшно, тъмно и студено място и ако то продължава да се инати и тръшка, да го захвърля там, правилно ли разбрах?

# 427
Значи, : Jesus.. ти предлагаш, ако детето ми се разреве и иска да спи при нас, да му откажа, ако продължи да реве да го заплаша, че ще иде да спи на някое много лошо, страшно, тъмно и студено място и ако то продължава да се инати и тръшка, да го захвърля там, правилно ли разбрах?
Не, защо да спи на по-гадно място? Къде ще го измислиш това по-гадно място късно вечер? А и идеята не е да оставиш травма на детето, а да го възпиташ, че твоето "не" означава нещо и ревът не води до нищо добро. Нека ревът има лоши последствия. Може да накажеш детето.
Това... не забеляза ли, че е за родители, които искат децата им да си спят в собствените легла? Ако твоето си го искаш при теб, нека спи при теб. То всички си искаме децата при нас постоянно, обаче въпросът е да се мисли не само за това, което искаш, а за това, което е полезно за детето.

# 428
 Аз не чета толкова буквално Jesus.  Честно казано си си дадох сметка, че ако в самото начало не бях поддала емоционално прибирайки децата на собственото си легло, сега нямаше да съм в сиуацията да се чудя как да осъщесвя обратния процес обратния процес.
Майките на лоши и добри не ги деля. Всеки си има свой собствен подход и разбирания...

# 429
ако в самото начало не бях поддала емоционално прибирайки децата на собственото си легло, сега нямаше да съм в сиуацията да се чудя как да осъщесвя обратния процес обратния процес.
Аз отдавна съм забелязала как хората сами си създават проблеми, за да се чудят после как да си ги решат... Явно им е скучно.

# 430
  • Куциндрел
Kasidy, колко е голямо детето?
Спи ли само на обяд в леглото си? Теб, ако те няма, къде спи?
Ако искаш да го отделиш, може да пробваш да спиш в неговата стая на друго легло, задължително единично, че като се намърда вечерта при теб да усети, че е тясно. Хем ще спи с мама, хем няма да спи до нея.
Ние сме в този етап. Понякога спи в детската стая, но с друг, т.е. учи се по мъничко, че като я няма мама, няма страшно. Тази вечер е такава, та аз ще мога рано да легна и да почета. За това е нужно и помощта на мъжа ти или някоя баба, ако живее при вас.
Но си знае, че при мама винаги има място, не съм му заявявала, че от днес там ще спи. Само му казвам - тази вечер тук ще спи или го питам - къде искаш да спим?

Това е моя начин. На Хесус е друг. Не пречи да пробваш и двата.

Съвет мога да дам и как да НЕ учите малкото дете да се тръшка в магазин. Mr. Green
Но пък ще взема да подбия нечий друг метод.

# 431
Аз нямам нищо против детето да спи в нашето легло. Няма да го прави до абитуриентската все пак. Преди няколко месеца сам реши, че иска да си спи в неговото легло, понякога идва при нас ако се събуди.  Още две, три години и ще спре да ме отразява, няма да съм мама, а леко досадната майка, и така поне десетина години, докато не съзрее и поумнее. Нямам много време за гушкане и лигавене, възползвам се докато мога. За артистичните ревове съм съгласна с Jesus, няма дете, което да не ги умее. Всеки родител познава детето си и би трябвало да знае кога плачът е истински и кога не. Аз твърдо вярвам, че човек се ражда с характер, който може леееко да се пооформи, дори измени, но не може да бъде променен напълно. Завиждам на родителите, чиито деца плачат, когато тръгнат на градина. Моето си страда тихо в ъгъла и гък не казва, а знам, че това е по-натоварващо и вредно за него. Каквото и да става си го изживява сам и знам, че така и ще си остане.

# 432
Ама много е трудно да кажеш "не" на 4-годишно, леле майко... ooooh!
Абсолютно  Naughty Ще му травмираш психиката и после гледай какво става  ooooh!

# 433
Май тук стана място само за заяждане. В крайна сметка само с едно съм съгласна, че ако наистина не искаме децата ни да спят при нас, ще намерим начин да не го правят. Щом сме ги допуснали до нашите легла, значи не ни пречат. Всичко друго са празни приказки според мен.

И да, докато бях майчински моето дете си спеше в бебешкото легло, а аз ставах по 100 пъти на нощ - къде за кърмене, къде за успокояване на по-късен етап. Бях вечно недоспала, ама пък и нямах кой знае какво да върша през деня - спях когато можех. Когато се върнах на работа това ставане ми беше убийствено, защото на работа не мога да си позволя да правя грешки и да ходя недоспала. Да обаче и детето ми започна да спи спокойно, когато е при нас. За това и не съм търсила начин на всяка цена да я върна в леглото й. Има си стая, има си легло, ако иска спи там, ако не иска - спи на спалнята. Няма драма за никого от нас, защото както и по-рано писах - крайната цел и на трима ни е сутрин да сме бодри  Peace

Тръшкането в магазина и другите инатлъци нямат нищо общо с това къде спи детето  Peace Дъщеря ми само един път се пробва да се тръшне в магазин, втори път не си е помислила да го прави. И не, не е яла бой за тази си проява  Peace

# 434
Май тук стана място само за заяждане. В крайна сметка само с едно съм съгласна, че ако наистина не искаме децата ни да спят при нас, ще намерим начин да не го правят. Щом сме ги допуснали до нашите легла, значи не ни пречат. Всичко друго са празни приказки според мен.

Абсолютно! Не мога да разбера хора,които са пожелали децата им да спят при тях когато са били малки бебенца,а сега вече поотраснали им пречат.Какво е виновно детето,че мама го е научила да спи при нея,за да бъде наказвано и заплашвано?

И двете ми деца са спали при мен.Щерката ни даде сигнал,че иска да спи сама преди около 1м.Плачеше по цяла нощ,а ние не знаехме от какво.Носехме мляко,гелове за зъби,ама не и не.Сложихме я в количката и вече спи спокойно по цяла нощ.Синът ми пък беше отделен на детско легло но доближено до нашето.Сега вече като го няма бебето пак спи при нас на спалнята.

Да, определено ми беше по-добре с бебето,отколкото с близо 5 годишно,ама аз съм го научила и ще си нося последствията.Все ще изяви желание да се отдели някога.Няма смисъл насилствено да се случва всичко.

Общи условия

Активация на акаунт