Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 225
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Лекарят сега ми каза,че въобще не е вредна,даже напротив.Хубаво е обаче да се пие и изворна.

# 421
Здравейте отново мами! Simple Smile
Имам следния въпрос.
До каква степен е необходима фолиевата киселина и какво може да стане ако се прекъсне?
Аз съм в 8г.с. и до преди 5 дена не можех да спра да повръщам. Стигнах до болница тъй като се бях обезводнила.
По отношение на фолиевата киселина:
Направих си експеримент, една вечер не пих ФК, и на другия ден нямах повръщания, след това я пих в деня в който не повърнах, а на следващия се съсипах. Същото беше и в болницата докато бях, там 3 дни не бях я пила, и като се прибрах, започнах отново, а резултата тази сутрин беше повръщане до безумие...  newsm78 Cry Cry

# 422
Важна е фолиевата киселина. Според мен можеш да попиташ гинеколога си, да ти препоръча витамини, които съдържат ФК и да си я набавяш по този начин. Хапвай и храни богати на ФК ето произволен линк: http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/21004-hrani-bogati-na-folieva-kiselina,2/

Аз мисля, че не повръщаш от нея, а просто си повръщаш.

# 423
Приемайте фолиевата киселина след хранене. И им сериозни причини, поради които не е добре да се спира. Естествено решението си е ваше, но все пак се посъветвайте с лекар! Peace Неразположенията и повръщането отминват до към 12тата седмица  Peace

# 424
Като заговорихте за ФК - моя лекар ми каза да я спра през 12 г.с., чета в нета, че може да се пие до края. Предполагам,че не е проблем за мое лично спокойствие да си я пия до края? Или щом е казал лекаря така, да го слушам? Вие как процедирахте?

# 425
  • София
Здравейте отново мами! Simple Smile
Имам следния въпрос.
До каква степен е необходима фолиевата киселина и какво може да стане ако се прекъсне?
Аз съм в 8г.с. и до преди 5 дена не можех да спра да повръщам. Стигнах до болница тъй като се бях обезводнила.
По отношение на фолиевата киселина:
Направих си експеримент, една вечер не пих ФК, и на другия ден нямах повръщания, след това я пих в деня в който не повърнах, а на следващия се съсипах. Същото беше и в болницата докато бях, там 3 дни не бях я пила, и като се прибрах, започнах отново, а резултата тази сутрин беше повръщане до безумие...  newsm78 Cry Cry

Фолиевата киселина е най нужна в 4 гс. И след това има своите предимства но ако повръщаш от нея или смени марката която пиеш или си вземи витамини за бременни дето я сдъдржат. Друг вариянт е да ядеш много природни нейни източници.
http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/21004-hrani-bogati-na-folieva-kiselina/

# 426
Здравейте! Не съм влизала тук повече от година! В края на 2013г. претърпях спонтанен аборт, беше доста неприятно ... Сега обаче отново съм бременна! Simple Smile Според първия ден на последната ми менстуация съм в 9 г.с., но според видеозона излиза 8 г.с. За щастие не повръщам, не ми ге гади, но корема ме боли нон стоп, както и главата, чувствам се доста отпаднала и изморена. Вече два пъти съм била на преглед, първия път видяхме сърдечна дейност, ембрион 4,7мм и киста .... Миналата седмица след леко и еднократно /за щастие/ кафеникаво зацапване се озовах в спешното на 1ва АГ /гр.София/, нямаше данни за отлепяне /Слава Богу/, дори сме порастнали - около 1см. сме вече, кистата не погледнахме обаче ... и на мен предписаха Утрогестан и Но-шпа. Снощи обаче след изяждане на салата от домати, краставици и сирене, и две парченца шоколад така ме заболя корема, че направо си помислих че съм се отровила! След 20-на минути лежане свита на кълбо леко-полеко болката премина. Вероятно зеленчуците са били доста нитратни, едва ли е от шоколада?! Нитратите колко са вредни за ембриона? То че са вредни е ясно, но възможно ли е нещо да се е отразило на ембриона?! В четвъртък съм на лекар пак, мисля да си взема и болничен, тъй като тука вече има и две болни колежки ... Благодаря Ви!

# 427
  • Варна
Не мисля, че са били нитратни, в смисъл от нитратите да те боли корема... По-скоро могат да предизвикат газове, специално краставиците и от това да е болката Confused

# 428
Лично при мен, когато дойде сезона на доматите и краставиците, докато корема ми привикне към тях, ме боли много. Просто зимата отвиква на такава храна и му трябва известно време. Друг е въпросът, че точно по това време наистина съдържат прекалено много нитрати.

# 429
Здравейте,мами!
Какво носехте като влязохте в болницата ?
Предстои ми скоро да раждам и четох разни неща,но ми се струват прекалено много.
П.П. Термина ми е 6 април

# 430
  • София
Здравейте,мами!
Какво носехте като влязохте в болницата ?
Предстои ми скоро да раждам и четох разни неща,но ми се струват прекалено много.
П.П. Термина ми е 6 април

Питай в болницата в която ще раждаш за списък. Примерно аз трябва само с лична карта да отида, но в частна, в други частни има други изискваня в държавните пък списъка е безумнно дълъг...

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 13:29 от Мацето

# 431
Мами, за омега 3 ясно, че е желателно, но позволено ли е през бременността да се взимат направо комбинация омега 3, 6, 9?  newsm78

# 432
Да,в държавните всичко от мен трябва да бъде.

# 433
Да,в държавните всичко от мен трябва да бъде.

Обади се и провери, имаш време да се подготвиш. Наистина бая багаж носих, но няма как. Не е приятно, но това е ситуацията.  Confused

# 434
Какво е включено в ЖК по здравна каса?
Ще следя бременността си на частно, но ме интересува, дали има смисъл да запиша и паралелно ЖК по здравната каса? Най-малкото, за да не плащам допълнително за изследвания на кръв и урина  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт