Какъв тип виртуален сноб съм?

• 18 963
  • 378
  •   1
Отговори
# 255
Косми и хигиена вървят на всичко - и на кулинария, и на снобизъм Wink

# 256
Ох, сега ще се мине през ежечасното пране на чаршафите и петкратния дневен душ. То не, че има значение каква е темата, за да се споменат тия опорни точки, де.

Ти не взимаш душ няколко пъти дневно? Никаква снобка не си. Отивам да си взема първия за деня душ.

# 257
Едва сега първият  ooooh! Wink

# 258
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ох, много сте забавни, търкалям се от смях Joy Joy Joy
(Само дето това с дезинфекцията и ръкавиците е психическо заболяване, не е точно снобизъм Joy Joy Joy)

Понеже съм за пръв път в такава тема, признавам, чакам космите със смесени чувства. Надявам се, че ще е смешно, но и се опасявам, че ще е гню.

# 259
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хммм, я към снобизма все пак Mr. Green
Понеже за себе си явно е трудно да говорим, я да ви питам така- кое е най-смешното снобско изказване, което сте чели тук? Не е нужно да споменавате автора му Mr. Green.

Моят фаворит (приблизително, ще потърся и точен цитат по-нататък)- "Руската класическа литература има силно изразен аграрен характер. Авторите са селяндури, вълнуващи се изключително от земеделски въпроси. Аз руска литература не чета."

# 260
Явно само аз в тази тема не ям карантия. Че и прасешко почти не ям, само немазните сегменти.
А не си само ти ,но аз отявлено си мълча. Нито съм пробвала шкембе, нито мозък ни език ,а свински пържоли, сланина и т.н. не обичам грам та не съм от този кръг и аз.  Mr. Green
Не знам за чужденците ,но аз именно заради това празнично колене на прасе станах вегетарианец на 11 години и чак на 28 проядох избирателно пак месо . И до ден днешен съм капризна към вида на консумираното  месо и не съм опитвала никога агнешко, овче, заешко и т.н. Не съм по омарите също; селска работа ,работнически произход, рупам марули ,Пармезан и крутони и това е  bowuu

# 261
  • София - Рим и обратно
Парвеню и сноб едно и също ли е?

# 262
Явно само аз в тази тема не ям карантия. Че и прасешко почти не ям, само немазните сегменти.

Ох, Джо, постът ти ми припомни изцепка от някаква тема преди време, но не помня от кого към кого - нещо в стил - "ти сигурно правиш чеверме на ливадата, какво ми се правиш на интелигентна, обзалагам се, че и свинско със зеле готвиш". Ти я беше донесла в Смешките с коментар "много неща съм чела в този форум, но да се обиждаме на свинско със зеле още не бях виждала".

# 263
Как ми се яде свинско със зеле... Но си нямам зеле Sad

# 264
Парвеню и сноб едно и също ли е?

Не е задължително, но би могло.

Парвеню - "новопристигнал" в съответната класа, към която не принадлежи по рождение.

Сноб - sans noblesse - без благороден произход

И двете думи имат доста нюанси и добавени значения, така че понякога се припокриват, понякога - не.

# 265
Как ми се яде свинско със зеле... Но си нямам зеле Sad

Аз ше купя зеле, ти дай свинско. Сделката ми се струва изгодна.

# 266
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ох, Джо, постът ти ми припомни изцепка от някаква тема преди време, но не помня от кого към кого - нещо в стил - "ти сигурно правиш чеверме на ливадата, какво ми се правиш на интелигентна, обзалагам се, че и свинско със зеле готвиш". Ти я беше донесла в Смешките с коментар "много неща съм чела в този форум, но да се обиждаме на свинско със зеле още не бях виждала".
О, как съм го забравила това Joy. Идеално е за тук.
Пък свинското със зеле е хубаво нещо, ама аз избирам само немазното месо и останалото тикам на всеядците Whistling
Тук предлагат по ресторантите едно ястие- свинско печено, ама от най-мазното, залято обилно с мазнина, посипано с препържен до хрупкаво лук и гарнирано с кнедли. Любимо е на почти всеки мой познат, а аз се потрисам само при вида на плаващите в олио сланини.

# 267
Нино, ще ти дам свинско, ама ти го сготви, че аз не обичам да ми мирише (зелето) докато го готвя. Струва ми се много честно.

# 268
  • Луната ни пази
Хвалила съм детето, как още от първи клас почти никога не допуска правописна грешка. И е така.
Да повярвам ли на друга мама, че нейното дете, в момента първи клас, решава задачи с трицифрени числа наум.
Нямам наблюдения над математически гений у дома, но дали е възможно? Честно питам.

Брат ми беше така, даже в предучилищната. На мен, за разлика от него, смятането наумне ми е силата, но логиката на задачите много бързо я схващам, без да съм учила математика специално и допълнително.
Иначе по темата, изкарвам се по- спокоен тип, отколкото съм.

# 269
  • София - Рим и обратно
Аз също никога не съм допускала правописна грешка, дори и в първи клас. Това е особеност на мозъка, не е нещо, постигнато с упорит труд. Поне в моя случай Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт