Отговори
# 525
Крем Кокона ползвах предната ми бременност със сина ми. Не ми помогна изобщо и имам стрии.
Това за вълнения плат го чувам за първи път.
В 9 месец ползвах крем Гармастан .Уж мажех редовно ,че да подготвя гърдите.Бла бла пак си имах разранени зърна.За тях ползвах Лансинох и съм доволна.Само той ми помагаше да кърмя при разранени зърна.Хубавото е ,че мажеш и не се отмива.

# 526
Добро утро момичета,
Sabrina, за болничния ме накараха да си купя лична амбулаторна карта/картон/, попълних го и го заверих при ЛЛ.След това го оставих при лекарката, която ми води ЖК и след няколко дни го взех заедно с готовия болничен лист.Вътре са записали, че имам някакви оплаквания и че ме пращат до лекарска комисия с молба за издаване на болничен за еди какъв си срок.Същата процедура е и при удължаване на болничния, след като изтече срока.
Аз също имах едно историческо падане с предишната си бременност и сега имам едно наум, че трябва да се пазим много-все пак ставаме все по-тромави, корема започва да пречи на гледката пред краката ни, а и центърът на тежестта ни се измества.  Laughing
Seagirll, добре са моите бебешоци, преди 10 дни на прегледа бяха съответно 240 и 235 грама/ 17 седмица/, отново ми казаха че вървят около седмица напред.Явно заради размерите вече не се виждаха заедно, застанали един до друг, както на предишната ЖК, а само всеки поотделно в детайли.Предположения за пол можа да направи само за по-голямото бебе, но са само съмнения и затова не им отдавам голямо значение.Прибавиха и желязо към останалите витамини, които пия, защото хемоглобина ми е взел малко да пада.И се оказа, че съм с плацента по предна стена, кавото и да означава това.Сега чакам с нетърпение ФМ след празниците, че за нас ще е първа и се вълнувам и притеснявам толкова ,че чак ми прималява. Sad

# 527
Ето ви още малко заглавия:

На мама празнично е вече, а в корема шава МАЙското човече.
Коледа настъпва вече, а най-красивият подарък е в корема ми- МАЙско човече!
Ето Коледа е вече, силно рита МАЙското ни човече!

Довечера ще пусна анкетата, вие решете кои заглавия от миналия път да включа! Peace

# 528
Здравейте момичета,
леле, че хубави заглавия - голяма дилема ще е с избирането Simple Smile
По въпроса с мазането - аз ползвам засега едно мляко на Бочко- хубаво мирише и бързо попива- гледам да съм редовна с мазането, пък ще видим- ама май си зависи от гена. Пък и съм чувала, че на много жени, които са се мазали постоянно им излизат стрии 1 седмица преди да родят ..... Ще се мажем, дано имаме късмет да не се появяват Simple Smile
Леле - какви сладки пакостници имате мамите вече с детенце - да са ви живи и здрави Simple Smile
Аз пак се извинявам за недоразумението с името - така е като и ММ има профил тук  Embarassed Simple Smile
Sweety - благодаря за смяната - този петък съм на ЖК, та ще питам пак какво им се вижда бебчето, хихих- че вече и аз се обърках - не за друго, а просто не мога да пазарувам Simple Smile
Тук в София е много гадна мъгла Sad и пак на работа...
На всички желая хубав ден, ритничета и Коледно настроение Simple Smile  Hug

# 529
  • Варна
Искам да ви попитам как ви се отразява бременността на кожата на лицето? Моята по принцип е смесена и през първия триместър беше почти мазна и често ми се появяваха пъпки. От скоро обаче е станала суха и на места дехидратирана. Опитвам се да разбера дали е от сезона, но не помня през предишни зими да ми се е случвало същото newsm78

# 530
  • София
Добро утро!

Прекрасни заглавия са всички, не знам как ще избираме.

Кожата на лицето ми няма никаква промяна, абсолютно същата си е, дали това че чакам момче има връзка не знам.

Много гадна мъгла наистина в София, писна ми вече 3-ти ден.

Ники, да ти живо и здраво момчето и да няма повече сериозни наранявания. Дано изкра прекрасен рожден ден!

# 531
Момичета- попаднах на интересна статия, публикувана от Априлските мами - аз си чета и тях- сега са на тема кърмене:) Ако за някой е интересно препоръчвам да я погледне Simple Smile
http://missby.wordpress.com/2014/11/10/karmene-1944-2014/

# 532
Добро утро и от мен, Тайга при мен няма голяма разлика, като бъдеща мама ми казаха че ще ми се изчисти кожата нямало да ми излизат пъпки и тем подобни неща... амиии при мен си е все същото като по часовник кожата ми чака цикъл всеки месец по едно и също време излизат пъпки до 3-4 дена минават и така Simple Smile
И аз да питам, абе момичета какво общо има между скрййнинга и серклажа, понеже моята докторка каза че имам скъсяване на шийката и трябвало серклаж, но да пуснем късния скрийнинг за всеки случай и като е готов тогава..  newsm78 Пък аз не намирам много голяма връзка та го умувахме в къщи и незнам  А тук във Варна си е за завиждане пече едно прекрасно слънце и като по чудо няма вятър.
Заглавията са страхотни браво на мислителите Simple Smile

# 533
  • Варна
Ехеее, като ви гледам как се мажете, направо се засрамвам ... аз даже не съм си купила крем. Но да ви кажа много зависи и от кожата. Миналата бременност имах на бейбилов - мазах се много несериозно, на седмица по веднъж и нямам никакви стрии (а корема ми беше станал огромен - дори и според гинеколожката). Кака ми се мажеше по 2-3 пъти на ден и имаше за съжаление. Но може би наистина ако си предразположен е по-добре повече да омазняваш. Аз малко се притеснявам, че този път корема ми мнооооого ми личи - и от много рано. Вече е доста голям, предния път в 6 месец изглеждах така...какво ще става до финала живот и здраве незнам. Ще питам в сряда гинеколожката това нормално ли е...

За зърната - няма нужда от кой знае каква подготовка. Аз съм с вдлъбнати зърна и голямия ми страх беше, че няма да мога да кърмя детето си. Последния месец пак доста нередовно правих едни упражнения (трябва да видя как се казват, опъва се кожата на зад и се масажира леко) и като се роди малчо имах късмета едната сестра да ми помогне - хич не го доближи лекичко до гърдата, никакво погалване. Направо му засили главата към зърното ми и той го захапа от раз (а аз 1 час преди това пробвах с галене и допиране). И така се кърмихме 2 години и 2 месеца Simple Smile Така че, като дойде бебчо живот и здраве си знае какво да прави. Има моменти, в които боли наистина, но с различни техники и мазане се оправя. А ние няма ли да си имаме ЛЛЛ представител в темичката, преди беше така - можехме да й задаваме въпроси и т.н. На мен толкова много ми помогна, че ще я благославям цял живот  Heart Eyes

# 534
  • в ябълковата градина
Колко е скъсена шийката? Има значение дали има раждане досега. Според мен за серклаж вземи мнение от поне 2 лекари.

# 535
Ооо взех от 3-ма... моята и още двама. Вторият ми каза че няма никакъв проблем, бебенцето е добре плацентата била високо шийката била в нормите, само много леки контракции имала матката и ми предписа магнерот който аз и без това си пиех още по предно предписание, по негово мнение да не правя този серклаж и толкова, това беше негово мнение, а той беше категоричен и убеден, не се опитваше да си върже гащите. Третият обаче направо морски възел си направи на панталона, каза че матката трябвало да бъде от 1-3 сантиметра а моята била 1,5 см плацентата била приблизително ниско и тази процедура се правила по преценка на лекуващия доктор... за тези думи си платих 70 лева Simple Smile Реших сега пак да говоря с моята хем вече трябва да са излезли изследванията, но мми се искаше да направя тази връзка между скрийнинга и серклажа..

# 536
Здравейте  дами от сутринта се разшетах нали ММ го няма и ми е рай досега чистих банята  и подредих и нея малко .Седнах да почина и да хапна  и продължавам на татък .
Sabrina да явно е така аз винаги си държа ръцете от пред по навик от работата като пътувах с метрото че там е  лудница и така си ги държа сега .
 Ето и аз да се включа в заглавията
Ето Коледа наближава но мама най-големия подарък май ще отваря !
Бебчо шава шава и за празника мама радва Simple Smile
Ето половината път минахме и догодина подаръци заедно ще отваряме !
Таз година с коремче догодина с бебче !

До нещо харесате Stuck Out Tongue

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 12:56 от tatqna89

# 537
Привет момичета!

Аз днес бях на преглед ( най-накрая, последния беше преди цял месец )! Аз попринцип не очаквах друго, но вече си е 100% потвърдено, че отново чакам момченце  stork-boy! Дупе ми яко, дето се вика с 3 момчета! Слава богу, бебето се движи доста, просто аз не го усещам!

Поли, а колко ти е дълга шийката? Защото аз съм с предна ниска плацента, която не се вдига хич, отделно шийката мие 3,5см. Според моята лекарка, ще изчакаме следващата фетална средата на януари, когато ще съм в 20та седмица и ще решим дали да предприемаме някакви действия!

Vitaminka, количката дето си пуснала ми е в листа на favourites! Просто още не съм я видяла на живо, за да изкажа напълно подготвено мнение!

Никки,  Hug! Момчешки лудории!

shanny29, аз пък не успях да кърмя с вдлъбнатите зърна, нито с протектори, нито с нищо! То не че имах и кърма де.....с 300 зора изпомпвах с помпата по 200мл. дневно!

# 538
Aphrodivina , *Elle* , благодаря!
Чудя се, дали Twingings са напълно нестимулиращи/енергезиращи/.
Аз до сега се наливах само с липа, но вече ми омръзна.
В Халите име насипен плодов чай, дали е напълно естествен/ и без това сънят ми е неспокоен/.

# 539
Здравейте и от мен  Hug

Бебчо вече все по осезаемо рита, даже го усещам и когато се завърта, доста странно чувство. А вчера и ММ успя да го усети най-накрая. Беше много мило  Heart Eyes
Аз се мажа с кремовете на Матернеа. Като консистенция кремът за тяло ми се струва добре, но миризмата не ми харесва - уж няма мирис, но дрехите ми после имат странен "аромат". Скоро крема за тяло ми свършва и мисля да видя в магазина на Зоя дали няма нещо с естествени съставки.
Ние се насочихме към количката на Mutsy модел Evo. При нас най-голям приоритет има лекотата на количката, т.к. ще трябва да я мъкна по стълбите и тази марка като качество и тежест ни се стори най-подходяща. Решихме да си вземем нова рамка, а кошчето за кола и коша за новородено - втора употреба. Впоследствие ще си взмем и летния кош, когато му дойде времето.
В този сайт: prams.net , сега има доста голямо намаление и направихме първата си голяма бебешка покупка  newsm53  
Вчера се събудих с мокри петна по тениската, беше ми много странно... Предполагам, че е нормално...  Thinking
Аз също пия желязо, на кръвните изследвания хемоглобина излезе нисък - 112, при минимални стойности 120. Действително не ям месо, просто не ми се яде, но пък и не се чувствах отпаднала или други съпътстващи симптоми.
Чакам с нетърпение втората ФМ да видя малкия мъж  Heart Eyes

Успешна седица на всички работещи и много коледно настроение на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт