Отговори
# 585
Здравейте!
Да ви кажа всичко си хапвам по малко, и майонеза, и разни саламчета, и така. Иначе гледам всеки ден да хапна плод, зеленчук, малко месо и нещо млечно, за да има всичко за бебче. Трудно ми е, че моята госпожица е мнооого злояда и всеки ден се чудя какво да й направя, за да хапне. И трябва да имам 2-3 алтернативи поне, за да избере нещичко. Това злоядо дете е много гадна работа. На всичкото отгоре е във фазата на белите и всичко се хвърля нарочно, храна, напитки, лудница е  Grinning
Никки, радвам се че малкия е добре! Дано няма повече инциденти.
Теди, за съжаление няма да мога да дойда на лекцията утре, че няма кой да гледа малката, свеки има работа, а мама е на работа. Ноо следващия път пак кажете и ще се опитам да дойда, много ще се радвам  Simple Smile
Многократните пелени са хубаво нещо, даже една майка от групата на малката се занимава точно с това. Ако някой се интересува, ще му напиша профила й във ФБ, за да види за какво става на въпрос. Но аз също не бих се наела, много е трудоемко, пък и в началото особено аз само си кърмех, време хич нямах за нищо. И да пера 3-4 перални на ден не ми се нрави. Та и аз подкрепям многократните пелени.
Хайде, че много се разписах, хубав ден на всички!

# 586
  • София
tatqna, едва ли са контракции тези подежи, контракциите ги усещам по-скоро като леко присвиване и втърдяване на матката. И мен ме болят бедрата от вътрешната страна, май е от начина на спане и мисля да пробвам вече с възглавничка между краката.

Тайга, дано всичко е наред, не се притеснявай толкова за упойката, има такива, които са без адреналин и са подходящи за бременни. На мен ми слагаха 4-5 пъти упойка, когато бях в края на първия месец и се наложи да ми слагат коронка на жив зъб, а още не знаех, че съм бременна.

# 587
Пуснах анкетата... гласивайте!  Hug Hug Hug

# 588

Контакт  |089 664 33 34, 02 962 47 44

Привет уважаеми дами,
Заповядайте на следващите срещи на Училище за бъдещи родители „Чакам бебе“!

17.12.2014 г. (сряда) от 10:30 часа в Paradise Center

Първи грижи за новороденото

ЛЕКТОР: ак. Мая Бонева, старша акушерка в I АГ болница "Света София"

Къде: мол Парадайс, бул. Черни връх 101, ет. 0, до водната сцена, бар Raffy

ВХОД: СВОБОДЕН, с предварително записване на http://www.deteto.info/seminar.aspx?id=8
НАЧАЛЕН ЧАС: 10:30 ч.

18.12.2014 г. (четвъртък) от 10:30 часа в City Center Sofia

Всичко за кърменето - съвети и препоръки за успешен старт

Лектор: ак. Теодора Артинова, старша акушерка в I АГ болница "Света София"

Къде: CCS (Сити център София), бул. Арсеналски 2, ет. 3, срещу хотел Хемус

ВХОД: СВОБОДЕН, с предварително записване на http://www.deteto.info/seminar.aspx?id=3
НАЧАЛЕН ЧАС: 10:30 ч.

Може да подготвите предварително своите въпроси към лекторите по поставените теми!
Всяка среща завършва с томбола и раздаване на награди сред присъстващите!

# 589
Тайга, дано имаш късмет! Hug
Всичките заглавия са много хубави! Бих гласувала за всички ако можеше.   bouquet

# 590
Забравих да ви се похваля... мисля че вече се раздвижихме.  Heart Eyes

# 591
  • Бургас
На мен не знам шийка дали са ми мерили досега, вагинално не са, ако на видеозон е замервана, а не съм разбрала.

Да, и аз това се чудех  newsm78 Дали може да се замерва на ултразвук?

За вредните храни - ами какво да ви кажа, като ми се хапва, хапвам. И пържени картофки и майонеза и салам, и  сладки пасти... а напоследък съм луднала по туршиите  #Crazy В магазините все по тези щандове вися  Embarassed Но пък имам в менюто всеки ден плодове, зеленчуци, супа, мляко, ядки, хляб, така че смятам, че компенсирам  Peace

Заглавията са супер! Гласувах!  Peace

Sweety ஜ хайде, честито   bouquet

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 16:23 от Никки

# 592
  • В градината...
За туршиите трябва да сте сигурни, че са без аспирин.

Мен на последната ФМ ме гледаха с коремния трансдюсер, а с вагиналния след това ми мериха шийката.

# 593
Шийката най-точно се замерва с вагиналния ехограф. Само да кажа, че предния път с едноплодна бременност не са ми я мерили нито веднъж! Ако не е рискова бременност не се престарават с прегледите, но според мен е хубаво да се следи всичко.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 23:53 от seagirll

# 594
  • В градината...
Че и на мен на ЖК не са ми я мерили. Те там и без това са тотално пас

# 595
Sweety ஜ, браво!
Заглавията са толкова мили всичките!
Аз в петък съм на ЖК, нямам търпение да види АГ, дали всичко е наред.
За болничните съм се настроила предварително, че парички ще  преведат през Новата година. Не ми е приятно, че точно в разгара на коледното пазаруване няма да има, но няма как.
А някоя мама вече правила ли е фетална ехокардиография? На мен вече доцентката от ФМ ми препоръча да я направя тези седмици, ще видим сега АГ дали ще ме изпрати за такова изследване/ говорейки за пари, май и то не е от евтините/.

# 596
Sweety ஜ, браво!
Заглавията са толкова мили всичките!
Аз в петък съм на ЖК, нямам търпение да види АГ, дали всичко е наред.
За болничните съм се настроила предварително, че парички ще  преведат през Новата година. Не ми е приятно, че точно в разгара на коледното пазаруване няма да има, но няма как.
А някоя мама вече правила ли е фетална ехокардиография? На мен  доцентката от ФМ ми препоръча да я направя тези седмици, ще видим сега АГ дали ще ме изпрати за такова изследване/ говорейки за пари, май и то не е от евтините/.

# 597
Като заговорихте за маточната шийка другия ми гинеколог,който ми следи бременноста при последния преглед каза,че ще се опита да я измери с коремния видеозон,било малко трудно но ставало.Пише ми дължина на маточна шийка 13 см.Каза,че е ок всичко.Прави ми доплер,за да провери кръвотока към матката и пъпната връв, изобщо неща,които на ЖК не се случват .Там ми мерят корема,кг,кръвно и тва е.Гинеколога при който се водя тук ми е само ей така за болнични......

# 598
Тук пък корем изобщо не мерят. Да не говорим, че съм имала 3 прегледа задължителни при АГ до сега (единия от които беше установяването на бременността, така, че са реално 2..) а съм в 21 седмица. Допълнително аз отидох още 2 пъти по собствена инициатива заради оплаквания.
Всеки път сестрата ми мери кръвно и кг, после потапя някаква лентичка в проба урина и това е. След тази процедура влизам при АГ.
Кръвните изследвания са по схема (ако няма нужда от нещо допълнително, или пък резултатът е извън норма. За сега 2 пъти съм правила - първият път пълна кръвна картина+ HIV, токсоплазмоза, др тестове и кръвна група. Втория път само токсо. Сега януари пак пълна картина.

# 599
ROSI АЗ аз спя със възглавница и под гърба и м/у краката тая за гърба много помага не ме боли толкова много,за краката май не ама ще разберем.
До сега ММ пееше на малката както всяка вечер и галеше корема и усети своето първо ритане което малката му подари ,макар че аз не го усетих от това че ми беше смешно как пее на бебка .

Общи условия

Активация на акаунт