Отговори
# 510
Гери, защо правиш това? За да не се разраняват при кърмене ли? Сега има протектори за зърна от силикон, те предпазват от разраняване.
На времето един док. в София ми беше казал да си стискам и въртя зърната, за да изпъкнат защото са плоски и съм щяла да имам проблеми, но аз съм скептична..

# 511
  • Бургас
Mother of PrincesS О, той има две пуквания на главата, счупен преден постоянен зъб, белег от сцепена устна, а сега и това  Shocked В спешното вече ни познават, а инжекцията против тетанус е най- поставяното нещо по тялото му  #Crazy Но да ми е жив и здрав, все по тънката линия минава!
Аз след всичките екстремни преживявания вече съм имунизирана срещу паника и реагирам доста спокойно и уравновесено  Whistling

# 512
Никки, желая бързо възстановяване на момченцето ти!
tatqna89, добре, че бързо си реагирала! Аз паднах от един стол преди време, но за щастие и аз веднага се подпрях на ръцете. Дано ни подминават такива случки!
Aphrodivina , каква марка е твоят чай?
А какво количество течности считате за оптимално, аз преди бременността пиех по около 1,5 л , сега горе- долу пак така. Но, дали не се натоварват бъбреците с толкова(като отчитаме присъствието на бебчето).
vitaminka , Aphrodivina, така искам скоро и аз да изпитам вашите усещания. Може би чувствам нещо, но още не мога да го назова и опиша като ,,пеперуди'' или ритничета

# 513
Гери, защо правиш това? За да не се разраняват при кърмене ли? Сега има протектори за зърна от силикон, те предпазват от разраняване.
На времето един док. в София ми беше казал да си стискам и въртя зърната, за да изпъкнат защото са плоски и съм щяла да имам проблеми, но аз съм скептична..

Да!Да не се разраняват при кърменето,то не е толкова до изпъкването,колкото до загрубяването,защото док.ми каза"Не можеш да си представиш какво може това малко човече да ти причини през три часа кърмене!

# 514
  • София
    Никки  Hug , ще се оправи юнакът!
    Подготовка на зърната по време на бременност не се практикува, още по-малко загрубяване с вълнен плат. Ако са плоски, издърпването се прави след като се роди бебето, непосредствено преди кърмене.
   Тедире - добре дошла!
   Бебка и аз много я усещам, направо не е за вярване Simple Smile.  Толкова в мъничка,ала явно е силничка. Синът ми не го усещах толкова много дори в 19, 20 г.с.  Вече съм убедена, че първите усещания бяха в последните дни на 13 г.с. Сега влизам в 16та.

# 515
sisipisi13 значи и ти имаш бейбилов ,а не балеа пробвай с маслото олиото наистина е мазно и не подходящо за сезона няма как да изсъхне бързо .
tedire аз за втори път падам но за първи път така яко та ММ много се уплаши миналия път не беше с мене и беше леко .А ма сега явно инстинкт от бременността веднага си сложих ръцете пред мен още ме болят даже и китките .Споко скоро ще ги усетиш и ти точно когато не очакваш .Мен така ме успокой малката сега като се прибрахме ритна ме малко по силно да каже че  е добре  Simple Smile Heart Eyes Майка ми кажа че се случва и тя е падала няколко пъти само трябва много да се внимава сега , че  ни я сме зимни бебета със сестра ми и сте я ледени стъпала или разклатени плочки ,ама аз вече почнах да не си виждам краката  Joy Joy .
Никки, желая бързо възстановяване не на малкия ,то е мъжко момче и ще се оправи .
Да се похваля ММ почти се оправи ,от утре е на работа че не му се седи в къщи и рай за мене пак newsm44 newsm44 newsm68.Сменяме превръзките и заздравява .Та едно по малко сега само да му потръгне та да си стъпим на краката че с една заплата и кредити не лесно хич  Praynig Praynig Praynig

# 516
  • Варна
Не е ли време да мислим заглавия на следващата тема?

# 517
А какво количество течности считате за оптимално, аз преди бременността пиех по около 1,5 л , сега горе- долу пак така. Но, дали не се натоварват бъбреците с толкова(като отчитаме присъствието на бебчето).
На мен ми казаха, че това количество е добро, може и до 2 литра. Не повече, но за съжаление трудно пия вода, а е хубаво, започнах да задържам и ставам като поничка. Simple Smile

# 518
  • Бургас
Не е ли време да мислим заглавия на следващата тема?
Тъкмо това правя:

Тези останаха от предния път:

Дядо Коледа ни рече: "През Май ще има пухкаво човече"! - на Жълто пате
Риткай МАЙско бебче, време ти е вече! - на Никки
Дядо Коледа да знай, че за нас ще идва пак през МАЙ! - на Никки
Коледата наближава, а МАЙчето на топло шава! - на Sweety ஜ
МАЙ-ките елхата украсяват, а бебчетата кротко шават! - на Sweety ஜ
Изненадата за Коледа, този път е скрита - на топло във коремчето не спира тя да рита. - на Sabrina_
Сняг натрупа и зимата дойде, но майското коремче не спира да расте. - на Sabrina_
Щом Декември наближи, МАЙското коремче почва да личи. - на Sweety ஜ

Ако искате да посъберем още малко и ще помоля Sweety ஜ да пусне анкетата....

Вие сте на ход!

# 519
  • Варна
А, то имало достатъчно останали предложения, които да оползотворим.
Благодаря за отговора, Никки!

# 520
Теди, да ти кажа свари ме неподготвена за чая. Ще проверя утре в работата, но аз го купувам тук (Виена) и не знам дали ще го има в България. Знам, че майка ми купува от специални магазинчета за чай и кафе в София насипен плодов чай от сушени плодчета. Тук се продава в хартиени торбички опакован. Потърси такъв магазин за чайове, ако не мисля, че има на Туингинс в пакетчета отново плодов. Въпроса е да не е черен или зелен ароматизиран.
Гери, моя приятелка роди преди 2 месеца, каза, че е закъсняла с протекторите и се е разранила, трябвало веднага да се ползват. След няколко дни с тях обаче била добре, а вече си кърми нормално -зърната са привикнали. Важно било и как бебето поема зърното, трябвало да отвори устичка и да поеме зърното и ареолата, затова е важно как се поставяло (не съм ходила на училище, пиша инфо от многобройните брошури, с които ни зариват тук при консултациите) - бебето доближава се до гърдата, погалва се под долната устна за да отвори добре устичка и тогава се подавало гърдата.
Момичета, и аз чаках до 20 седмица да усетя отчетливо бебчо, но вече няма объркване с перисталтиката хахаха. Пожелавам ви скоро сладки ритничета Simple Smile

# 521
  • София
Никакви масажи, мацки.. няма и смисъл от сега чак да ги загрубявате. Аз за тази техника с вълнения плат сега чувам, но искрено се надявам да не я прилагате преди 36та седмица поне.

Ако има някой мнение или наблюдение за тази количка, ще съм благодарна Simple Smile X- lander X-Pulse
http://www.novobebe.com/bebeshki-kolichki-stolcheta-i-aksesoari- … -2-v-1-black.html

# 522
Гергана, това за загрубяването на зърната е стара и вече отричана техника, според мен каквато и предварителна подготовка да има, пак ще има болка, най-важното е бебето да захапе правилно. Аз предния път с едната гърда никакви проблеми нямах, но с другата, където ми беше по-неудобно да поставя детето и не можеше хубаво да обхване зърното имах голяма драма, оправи се и това де, но от 5ти месец да си търкаш гърдите ми се струва абсурдно, да не говорим, че води до контракции! После като дойде време ще обсъдим хубавите кремове, които възстановяват бързо гърдите и все някак ще трябва да се справим Wink   bouquet
При нас нищо ново, тази седмица съм на 2ра ФМ и на преглед за шийката, да видим дали всичко ще е наред, че да се успокоя най-накрая, пък ако е още скъсена, оставам направо за серклаж, няма какво да го мисля.
Какво стана с другите мами на близнаци, никой не пише, как сте момичета, всичко наред ли е??

# 523
Момичета, извинявам се, че аз пак съм с тъпите въпроси, но съм убедена че и сега ще ми помогнете: доктора ми каза, че ще ми е нужен картона, за да ми издаде болничен (нещо се вписвало в него). Става дума за най- обикновения амбулаторен картон, нали? Мен малко ме  е срам, но моят си е почти 29 годишен- от много, много време не ми се е налагало да го ползвам, даже мислех, че са излезли от употреба като цяло, та затова и не съм си го подменяла.  Чудя се с него дали ще мога да мина? Или трябва да вадя нов? Лошото е, че ще ми трябва утре, а при личната няма как да отида преди това  ooooh!
Оооо, и мен предният път ме караха да правя процедурата за "каляване " на зърната но мисля, че беше по- към 8 месец, а средството за изтезание- груба хавлия. Честно- казано, пробвах веднъж- два пъти но чувството беше толкова неприятно, че не пожелах да повторя (макар, че доктора едва ли не ми се караше, че не го правя),А, Seagirl е права, че освен всичко друго, това може да доведе и до контракции!
Vitaminka, благодаря, че ми каза за крема на Кокона- не съм предполагала, че е толкова зле. Мислех да го пробвам, защото тук- там го хвалеха но вече се разколебах Simple Smile Сега мисля да се възползвам от предложенията на Tatqna Simple Smile - голяма реклама им направи на тези масла, че чак ми се прииска да ги пробвам Wink Номера е, обаче, да се наканя да отида до ДМ, че не  ми се е случвало от години ...
Никки, твоето дете  е голям герой- през толкова премеждия е преминал, че всеки път трябва да ви дават медали за храброст, по време на престоя в спешното Wink Пожелавам му много бързо оздравяване, и макар, че този рожден ден едва ли ще го забравите- да бъде най- веселият и щур Simple Smile
Tatqna , ама и ти си героиня! Помня, сестра ми, точно на рожденния си ден как се изтърси в болницата- беше седмица преди да роди. Санитарките решили хубаво да измият коридора, а тя тръгнала за някъде. В този момент усетила как полита напред- по очи (или по- точно- по корем). На бебчето, слава богу, нищо му нямаше! Явно, с бременността, инстинкта ни за самосъхранение се е препрограмирал да съхранява това, което носим в коремчето, затова, слава богу, рефлексите ни са такива Simple Smile
Ауу, че се разприказвах! Отивам да поспя:) Лекинка от мен Hug

# 524
  • Варна
Sabrina, мен миналата година ме накараха да направя нов картон. Имах същите размисли - с този от детството ли да се появя и ще ми свърши ли той работа, но ЛЛ ме накара да купя нов, удари два печата, обясни ми какво да попълня и къде и след това с него бях при гинеколога.
Щом нямаш време за ново разхождане, се надявам, че този, който ти е под ръка ще ти свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт