Ето, не остана вече, първа Коледа очаква с трепет ЮНСКОТО човече - 8

• 31 535
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
mama_na_andi, честита месечинка.  Hug
KalioBalio, и Надя правеше такива фонтани след всяко ядене - може веднага, след 15 мин пак, след още час - пак и така... Пълнили сме пералня за два дни - от преобличания. Започна около 3,5 месеца, когато (макар единствено и изцяло на кърма) спря да ака. Педи ни изписа Гастрокинд http://dhu-bg.com/6-%D0%93%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B4, защото моите наблюдения бяха, че в дни, когато е акала - повръща много рядко и малко - чисто мляко, а в дни, когато не е акала - по-често, повече и като пресечена кърма - на парцали. От тези хапченца повръщането значително намаля - до максимум две преобличания на ден, но откакто започнах пюретата и Надя започна да ака всеки ден (даже някой път по два пъти) - повръща само ако преяде - веднага след яденето.  Peace Освен това, педи спомена, че при момиченцата може да се появи такъв проблем, защото мястото било по-малко, дупката по-голяма (каквото и да означава) и че трябва до 7-ия месец да се изчисти тотално. Ако имате проблем с изхожданията - пробвай всекидневно да я изхождаш и виж дали това ще повлияе на повръщането.  Hug

# 121

Кальо  Hug И Славян ми повръща често... май не на фонтан, но поне по 2 пъти на ден  Tired страх ме е да го заведа, да не ни шибнат тази диагноза ей така без сериозно основание, като гледам май няма лечение...

Gaggi, Дари повръща понякога 5 пъти между две хранения, но наддава добре. Надявам се просто да го израсте. Казват, че като започне да седи и проходи (т.е. по-често вертикално положение), нещата доста се подобряват. Ще видим. Засега ми казаха единствено сокове да не давам.

# 122
Деси, и Дари по някое време изобщо не акаше. Сякаш всичката кърма потъваше някъде. Оправихме се с пробиотик. Сега ака почти всеки ден или през ден.

# 123
Съвсем неочаквано днес се е показало първото зъбче  newsm44
Случайно разбрахме Grinning Пък и е от предните, а ние чакахме кучешки Grinning

# 124
Да питам тези, които си правят пюретата. Тиквичките белите ли ги? Купих от тия с тъмната кора, като на краставица!

# 125
  • Пловдив
Мусленце, аз ги беля за децата, чудих се и аз, но реших така да процедирам, не знам кое е правилно де Simple Smile Peace
Калио, подобно беше положението при единия ми син като по-малък, на един етап включих АР формула и се родихме буквално, като аз не давам изцяло АМ против повръщане, миксирам с обикновеното, тъй като АР е специфично и много гъсто и запушва биберона. Веднъж наскоро реших да намаля количеството на АР, че педито каза да пробвам да го махам и веднага почна по малко да връща и не посмях да го елиминирам. Та, много е ефикасно, но ти като кърмиш не знам какво да те посъветвам Rolling Eyes Не знам дали не е възможно да изцеждаш кърма и да слагаш по малко АР, но пак казвам, това го споменавам лайшки, ти си знаеш, не разбирам от кърмене Hug Peace

# 126
Gugito, мерси много за съветите Simple Smile Много мило ми стана, че толкова мами се включиха по темата за ГЕР. Засега ще пробвам сиропа и ще видим Simple Smile

# 127
Kalio дано скоро го израстете!
Julietka честито зъбче!
Mama na andi честита месечинка! На мъжете колая им се намира като останат за малко сами с бебоците, набързо виждат каква е веселба и спират със забележките  Peace

# 128
Ами и на мене ми стана странно Simple Smile)) , и мисля с пюренце от круша да започна Simple Smile)

# 129
Момичета, почерпете се. Днеска Елена става на 6 месеца    Party
Kalio, дано е от възрастта това чудо. Не е ли странно така да се слага диагноза   newsm78
Днеска взех от родителите ми една стара кафемелачка, но те са я ползвали за подправки и ако не успея да я изчистя безупречно, ще трябва да се купува. Някой беше писал, че не знае от къде. Скоро ги гледах в ЕМАГ.

# 130
  • София
Утре ще ти пиша как се почиства кафемелачка. Слагаше се да се мели нещо, но сьм забравила. Ще питам майка и ще ти кажа. Simple Smile

# 131
Кафемелачки съм виждала в Лидл и в Кауфланд. Но не си спомням цената понеже в нас имаме, а и не я ползвам за пюретата .Всичко правя с пасатора.

# 132
Кафемелачка се ползва за мелене на разни зърна - аз ще си меля ориза и елдата. Gwen супер, ще чакам   Peace

# 133
мислех си за сварени вече зърнени култури, с чопър няма ли да е по-добре от пасатора  newsm78 Трябва да се внимава с по-големи частици, защото аз вчера задавих малкия с един банан.Аз си хапвах с/у него и той като проточи едни лиги, и се смилих като му дадох едно голямо парче и той взе да го мляска и смуче като биберон, докато не се закашля -  и така  и тая сутрин още си покашля ( като че го дразни нещо на гърлото )  Tired Иначе е бодър, смее се, но аз се притеснявам, и като се събуди продължи да кашля, ще го водя в спешното.

# 134
Оле, дано не е нещо сериозно. Аз ориза не го пасирам. Само го разварявам добре и си го хапва на цели зърна. До сега не се е давил с нищо. Дори и хляба сам си надробява. Успя онази вечер и от пържолата на баща си да си хапне самичък. Нищо не плюе, всичко папа. Единственото към което посегна и го спрях бяха лютите чушки на баща му.  Wink

Последна редакция: нд, 07 дек 2014, 11:16 от VESS_OK

Общи условия

Активация на акаунт