Ето, не остана вече, първа Коледа очаква с трепет ЮНСКОТО човече - 8

• 31 480
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Аз преди ползвах Бочко за детски съдове. Ама това беше още като се роди малкия. Не съм имала подобни проблеми. Като ми свърши опаковката и започнах да си му мия съдовете с обикновено веро. От носно проходилките нашата я харесахме не по марка ами по вид в един магазин. На нея пише  BABY LAND, нищо повече. хареса ми това, че има въртящи и светещи играчки по нея и ако и сложа батерии свири. Малкия е много щастлив в нея. Като луд обикаля из стаята. Иначе със захранването мисля, че вече сме към края му. Малкия се е метна а баща си в яденето - яде от всичко и си иска. През последните два дни яде от нашата супа - само му пасирах зеленчуците и месото и добавих хляб. Почти заместих и АМ с краве. За сега не се сещам за нещо, което да не съм му дала, или пък той да е отказал.
Здравей, Ротока! Дано здравето ти се възстанови и никога повече да нямаш проблеми. Надявам се, че ще успееш да намериш и приятели там и да не се чувстваш така самотно.
In^4eto , и ние нямаме все още зъбче, но не се и притеснявам. Всичките доктори и стоматолози с които съм говорила по темата казват, че е по-добре да изникнат  по - късно, тъй като така структурата им е по-здрава. 

# 706
Ротока уелкъм бек  Hug
Помним те и още как, много неща са ти минали през главата и е нормално да загубиш добрия дух, ама няма да се даваш ей  Naughty  NaughtyПиши ни по често, оплаквай се, хвали се, каквото ти е на душата  Hug
Захранването при нас потръгна, както не ядеше и не мислех да замествам, така сме вече с две заместени яденета-обедното 12;30 и следобедното 17;30. Изяжда около 100-120 гр. намирам, че са и достатъчни!
Зъби и ние още нямаме, но гледа отдолу прозира и даже единя като че ли е показал връхче тази сутрин  Thinking
Проходилка имам някаква от баткото, но мисля да я пропусна.Макар, че тези дни Маги се хваща за ръцете ми, набира се и ме кара да я водя да ходи  ooooh! , в тая ситуация малко се колебая дали да не я изкарам проходилката за някое друго кръгче.  Thinking

# 707
  • София
И Теди си няма зъбче все още. Все някога ще излезнат,бйрза работа нямаме.
При нас захранванета зърви добре, до тук с,м дала 6 зеленчука,3 плода, оризова и елдена каша. Всичко яде детето,без претенции. Все още не съм заместила. Като количество давам между 80 и 120гр и след това винаги давам да си посуче малко поне.
Бебо още не прави опити да се движи,дори не седи стабилно. Седи самж в скута ми или на дивана, но трябва да му държа ръчичките,иначе се килва на една страна. Прави бегли опити да пълзи, ама май повече се върти. Праходилката мисля да я пропусна, направо уолкър ще дам след някой и друг месец. Това е по съвет на ортопед, от прегледа му като беше на месец и половина.

# 708
  • София
ротока,
дрьж се, момиче!
 Hug Hug Hug
Както виждаш всички те помним. Влизай по-често при нас. Мисля, че ще ти олеква на душата, ако си бьбриш с нас. Вземи си валериан и си пийвай 1 месец. Много отпуска. Имма го в комбинация с мента и глог. Можеш сьщо да пробваш и чай с ментая глог и лайка.
Не се тормози да не си докараш нещо друго. Радвай се, че всички сте заедно и сте здрави!!!
  bouquet Hug  bouquet

# 709
Иначе със захранването мисля, че вече сме към края му. Малкия се е метна а баща си в яденето - яде от всичко и си иска. През последните два дни яде от нашата супа - само му пасирах зеленчуците и месото и добавих хляб. Почти заместих и АМ с краве. За сега не се сещам за нещо, което да не съм му дала, или пък той да е отказал.
VESS_OK, разбира се, че детето си е твое, но честно, не мога да се сдържа при последния ти пост - как така ще си приключила почти със захранването?! Вече си му дала и месо, и глутен, че и прясно мляко?! Съжалявам, но тук всеки има право на мнение и моето, че такова "захранване" е повече от абсурдно и противоречи на всякаква логика! Силно се надявам останалите мами да проявяват повече здрав разум за толкова важно нещо като захранването, защото от горчив опит знам как с неправилни и грешни прибързвания от рано след време се отключват всякакви алергии и прочие проблеми!

# 710
Толкова сте мили-БЛАГОДАРЯ ВИ!Аз разбира се не се оставям,всмисъл вземам мерки да не изпадам в депресия,че тогава съвсем ще я втасам!Пия разни билкови комбинации,после ги сменям с хомеопатични,но то не е достатъчно.Човек има нужда и от комуникация,от глътка свеж въздух,еднообразието убива.Ще минавам по-често,вие сте много добра компания.  bouquet
Със захранването сме доста назад,но и аз не пришпорвам нещата-както се казва бавно,но славно.Тя и Ева е малко чишит,не винаги си изяжда млякото,с пюрето е същата идилия,не я и насилвам.Според мен е период който ще отшуми с избиването на зъбчето.От доста време от устата и текат лиги като водопад и спирка няма-не смогвам с лигавниците.Случвало се е за 15 мин да сменим два лигавника обилно намокрени.От няколко дена е влязла и в серия да пълни памперса по 5 пъти,въпреки че не яде много.
Отново ви благодаря за топлото приемане HugХубав и усмихнат ден  bouquet

# 711
  • София
Забравих да се поФаля, че Марчето снощи се обьрна от корем по грьб. Радост неописуема настана.   Mr. Green

# 712
Е, тя Весс ОК много други абсурдни неща е споделяла, но гледам да не й се връзвам  Mr. Green

# 713
Е, тя Весс ОК много други абсурдни неща е споделяла, но гледам да не й се връзвам  Mr. Green

Аз просто не се сдържах на последния пост.  Naughty

# 714
Привеееет 55
Темата беше позаспала от преди празниците, а я как отведнъж сте рипнали... Mr. Green Похвално, конушмакът трябва да върви lalalala

И аз да кажа, че се радвам на появата ти, Ротока Hug Вярно доста си препатила, а и доколкото знам по скандинавието заради малкото светли часове в денонощието доста са разпространени депресиите....но както и другите момичета вече са те уверили, споделянето тук (а имаме и ФБ-група) е не само практическо полезно заради грижите за бебоците, но има и функцията на емоцианална терапия  angel008  Така че, убедена съм, ако зачестиш включванията си, това най-малкото ще те разнообрази  Hands Thumbsup

Аз имам въпросче към все още кърмещите мами, които докато хранеха дребните само с кърма, не даваха вода отделно (както процедирам и аз)... Та въпросът ми е след като започнахте захранването, предлагате ли вече водичка и приемат ли я вашите бебоци?
Аз започнах със захранването преди 2 седмици и понеже нали в началото се дават съвсем малки количества, а после докърмвах, вода не съм предлагала. Но последните три дни достигнахме порции от по 100гр. веднъж дневно (после пак давам гърда да си дояде), а днес вече две хранения с "обща храна" направихме - обедно със зеленчуково пюре и следобедно с оризова каша, смесена с плод.пюре, та си мисля, че трябва да го каня вече за вода да се научи да пие (доскоро не щеше да близне)

И накрая да предложа заглавие за следващата тема, че гледам тази е към края си...
В новата година с нов късмет юнската дружина дерзае напред 

# 715
Ротока, сърдечни прегръдки от мен, горе главата!

И накрая да предложа заглавие за следващата тема, че гледам тази е към края си...
В новата година с нов късмет юнската дружина дерзае напред
  newsm10

# 716
  • София
Miss blondy, аз също като теб давах само кърма до шести месец. Чат пат и ам се е случвало да дам, но идеята е че беше само на мляко. Сега се опитвам да давам вода и резултатът е поглед тип"тилудалисикаквоетова". Успокоява ме фактът,че след двете твърди хранения които има му давам да си посуква,та не е съвсем на сухо. Все някога ще пропият вода. Ей го сега баща му му тика шишето с водата в устата, а нашият си играе с него Laughing

# 717
И аз почнах да давам вода след началото на захранването.Не пие много, 4-5 пъти на ден по няколко глътки, не и се притеснявам ще пропие, когато и е необходима.
Днес вървим с едно сукане по-ммалко и направо  bombs

# 718
  • София
Зрейте момичета, Мис Блонди страхотно предложение за заглавие. Ето 2 и от мен:

Малкото юнче расте, сладко си похапва каша и пюре.

Да започнем таз година с нови здрави зъбки в юнската дружина.

Сега да ви споделя за добрата си покупка от вчера. Случайно минавайки покрай бебешки магазин видях мрежичките за плодове и взех на Коко една. Е пада голямо ядене/или по скоро изсмукване/ на ябълка и банан. С такъв кеф хем си чеше зъбите, хем похапва плод и му е сладичко. И аз не мога да кажа че моя беб пие много вода/макар да беше само на кърма му предлагам още от самото начало/, но честичко му предлагам и му се събират около 30мл. на ден Laughing

# 719
v.r.i. и аз едвам се сдържам от последното мнение за прясното мляко вместо АМ  #Crazy, ама пък детето си е на VESS  Hug. Дано няма последствия и все така да е ящен  Peace.
Днес предложих тиква с пиле на бебевита и много й хареса, да не би пък да са й омръзнали на мама пюренцата  newsm78
Мами, вие кога ще вкарвате глутен? Аз предполагам в края на месеца, педи ще ми каже да почвам и съм замислила една овесена каша... Ааа и още съм биберон, снощи след двете чаши шампанско, малката се буди 3 пъти и заспиваше само с мляко. Изцедих се, хвърлих кърмата, поиграхме от 4 до 5.30 и реших, че ще продължавам да я кърмя, поне през нощта  Tired.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт