ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 156 092
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Newly_, препоръчано. Моето писмо беше подписано с дата 19.01.

# 511
....

Дъщеря ми е на 9г и от 3-годишна е с 50% ТЕЛК без прекъсване. През май 2016 ни дадоха още 3 години. Да се чувствам ли единствена и неповторима с тази ЗАПОВЕД или и други мами са получили писъмца???
Чудя се кое първо утре да свърша от 101 задачи и ето нова на хоризонта, да звъня директно на ДПС-то..... да ходя до социалните отново с ТЕЛК-а и акта за раждане  #Cussing out
Щом сте получили писмото, значи и сте се подписали, че е получено, т.е. няма защо да ходите при социалните. Това е заповедта, с която ви спират досегашните плащания /валидни до 31.12.2016г./. Към това писмо трябва обаче да сте получили и друго, с което Ви уведомяват, че ще получавате 350 лв.  Rolling Eyes.
Автоматично стават нещата и не се изисква ние да подаваме наново документи, т.е. ще си ги получавате тези 350 лв. до май 2019г., когато ще представите ново решение.

# 512
  • Пловдив
Здравейте! Как може някои лекари да са толкова неориентирани? Обясних на личната какво трябва да пише в етапната епикриза на малкия и тя хем не е наясно, хем си знае нейното. Написала най-общо вродена хидронефроза и нищо повече за откритите други проблеми и заключенията на специалистите, при които сме ходили, нищо от изследванията (ЯМР, сцинтиграфия). Накрая ми написала общото състояние на детето.  Ние ли трябва да им вършим работата или трябва да сме по-осведомени от тях?!  Въпросната етапна епикриза дали ще свърши работа или трябва да я тормозя да я оправя? Извинявам се дългия пост, но все повече се дразня от лекарите и това колко некомпетентни могат да бъдат.

# 513
Здравейте! Как може някои лекари да са толкова неориентирани? Обясних на личната какво трябва да пише в етапната епикриза на малкия и тя хем не е наясно, хем си знае нейното. Написала най-общо вродена хидронефроза и нищо повече за откритите други проблеми и заключенията на специалистите, при които сме ходили, нищо от изследванията (ЯМР, сцинтиграфия). Накрая ми написала общото състояние на детето.  Ние ли трябва да им вършим работата или трябва да сме по-осведомени от тях?!  Въпросната етапна епикриза дали ще свърши работа или трябва да я тормозя да я оправя? Извинявам се дългия пост, но все повече се дразня от лекарите и това колко некомпетентни могат да бъдат.
Добре де.... явно имате вземане, даване със специалисти по проблема. Защо направо не си вземете направление за такъв, да си вземете изследвания и резултати /би следвало да са актуални/ и да отидете. Те най-добре знаят какво да напишат. Вземете си и стария ТЕЛК и кажете, че етапната епикриза ви трябва за преосвидетелстване  Peace.

# 514
  • в полите на Балкана
Ако искате етапната епикриза да ви свърши работа, то отидете при специалист, които следи или е лекуващ лекар на детето ви. Другото си е отбиване на номер, има там нещо ма не съвсем... Нормално е личният ви лекар да не знае как точно да напише етапната епикриза и да не иска да пише точно това, което искате вие.

# 515
  • София
Последният път, когато минавахме на комисия, занесохме САМО документи от специалисти. Личната абсолютно нищо не писа. Тези документи свършиха работа.

# 516
  • Пловдив
Да и аз мислех да ходя при специалист, но преди това се обадих да попитам в картотеката и ми казаха, че се иска от личния лекар. За щастие личната все пак реши да се посъветва с нейни колеги и го написа както трябва. Благодаря ви много за мненията.

# 517
besyto, много благодаря за отговора  bouquet

Ще се полутам още малко значи.

# 518
Според мен трябва мнение от клиничен психолог, а не просто от психолог, за да важи пред ТЕЛК. Вижте най-добре към някой център за психично здраве психолог и запишете час - казвате, че е за явяване пред ТЕЛК. Ние винаги ходим на такъв психолог, след като получим писмото  Peace.
Аз при нея извадих ,върши работа пред телк.
Ние в крайна сметка от нея взехме, но не знам дали ще свърши работа. Днес се явихме на комисията, но лекарката не разглежда документите, разлисти ги и каза, че много добре съм ги подредила хаха. Поразпита ме за главните неща. Като цяло ми се стори,че тя е там само за да приеме документите и после някой друг ще ги гледа . Може би, защото се бях подготвила за някакъв по-сериозен разпит и преглед на детето, но цялата работа ми беше много странна Simple SmileПопитах я за проценти, тя ми каза, че не знае колко ще са и да звънна другата седмица. По принцип казват ли ги на самото явяване?

# 519
  • Пловдив
Привет от мен! Днес минахме ТЕЛК-а на сина ми. Занесох и документи, които не са ми искали (първите прегледи)  и ги взеха и въпреки това дадоха 50% и ДИ първия преглед преди година. Аз го очаквах въпреки, че сме с три диагнози (двустранна хидронефроза, мегауретер и хипоплазия на десен бъбрек), но вече няма значение. Още днес си взех решението и сега какво следва, че не съм съвсем наясно?

# 520
А първия пост на темата прочетохте ли?

# 521
  • Пловдив
Да, прочетох го. Друго не ми е ясно - навсякъде чета, че две седмици след освидетелстване се заверява решението на ТЕЛК,  а днес лекарката от комисията, която ми даде решението ми каза след 10 дни да ходя в социалните. Каква е тази заверка, всеки ли заверява, след колко дни от освидетелстване се ходи в социалните? Ето това не ми е ясно и ще бъда благодарна ако някой ми отговори.

# 522
  • в полите на Балкана
А скрития текст дали прочетохте? ЕР се заверява 14 дни след датата на издаване, на някои места и 30 дни. След това се ходи в социалните.

Документите о тспециалист имат по-голяма тежест, от етапна епикриза от ЛЛ. Другия път ще си знаете.
Скрит текст:

•   След получаване на решението, имате право да го обжалвате 14-дневен срок или след изтичането му, ако сте съгласни с решението - то се заверява в Картотеката.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 16:24 от мамаРаче

# 523
  • Пловдив
Имахме документи от специалисти - нефролози,  уролози, детски нефролози, детски уролози, но явно вече много внимават какъв процент дават. Благодаря много за информация и се извинявам,  че питам за нещо вече написано.  Хубава вечер ви пожелавам.

# 524
  • София
Имахме документи от специалисти - нефролози,  уролози, детски нефролози, детски уролози, но явно вече много внимават какъв процент дават. Благодаря много за информация и се извинявам,  че питам за нещо вече написано.  Хубава вечер ви пожелавам.
Дали са ви нисък процент, понеже явно не прави инфекции и не сте били в болница. Моето дете също е с бъбречни проблеми и знам, че дори и без един бъбрек, ако няма инфекции процентът е под 50%.

Общи условия

Активация на акаунт