Нашата сватба през 2015 - тема 2

• 45 847
  • 788
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, благодаря ви за топлото посрещане  Hug
Относно шаферките-аз няма да имам. Не съм фен на нетрадиционните чуждоземски обичаи. За мен няма "по-специални" хора на сватбата ми, щом съм ги поканила, значи всички са специални. Но пък който иска, няма лошо, получават се хубави снимки. Даже и за подаръците за гостите се дърпам, но ме убеждават, че трябвало да има. Защо-не е ясно. Те пак не са част от българската сватба, та ще видим.
silvushka, имаш ли бюджет за рокля? Аз съм си поставила таван от 2000 лева и ако искаш ще ти напиша всички магазини, които мисля да обиколя. Цените им варираха между 800 и 3000 лв., така че мисля има богат избор.

# 496
I ♥ аз подаръци за гостите няма да имам. Честно казано изобщо не ми се занимава с някакви дреболии, които струват пари и повечето хора си ги прибират някъде, защото им е жал да ги хвърлят. Смятам, че с поканата си за този специален ден съм изказала своето уважение. Надявам се спомен да им остане хубавото прекарване на празненството.
Изобщо забелязах, че като се зажени човек и се намират 100 човека да му обясняват как трябва, какво трябва, защо трябва. За себе си приех тезата, че трябва и ще има каквото аз и ММ решим. Всички други приказки си ги пропускам покрай ушите. Възможно е да ме обявят за проклетия, ама така ще процедирам.  Crossing Arms

# 497
Цитат
Възможно е да ме обявят за проклетия, ама така ще процедирам.  Crossing Arms

Само така. Не слушай никого. Каквото ти си решиш.  Simple Smile защото после ще съжаляваш, че не е било така както го искаш-казвам го от преки набюлдения  Wink

# 498
Алечка, аз съм на същото мнение. Мен ме убеждава приятелка, която на нейната сватба са подарявали глинени лебеди с панделка на вратлето. Хем ми казва, че и самата тя мисли, че подаръците са прахосъбирачки, хем така трябвало, за да видят гостите, че ги уважаваш. Ами как да не ги уважавам, нали съм ги поканила да споделят този специален ден с нас?! Моят бъдещ мъж също не иска да имаме подаръци, така че май ще послушам вътрешния си глас. Аз не се втелясвам много на украси, панделчици, балони, тейбъл картички и всички джуфки, придружаващи сватбата. За мен истинският празник е в църквата, ресторанта после е нещо допълнително, нещо по желание. Тъпо ми е, че в днешно време нещата обаче са обърнати-набляга се на украсата в ресторанта, гривните и роклите на шаферките, а църковен брак...ами всъщност може и да няма, защо да слушаме досадния поп в продължение на час... Tired

# 499
I ♥, абсолютно съм като теб, освен в частта за църковния брак. Ние няма да имаме, защото не сме религиозни и ми се вижда лицемерно да не сме стъпвали в църква, но да държим да имаме  църковен брак. Иначе не намирам церемонията за досадна, даже напротив - била съм на много красиви църковни церемонии, но за мен си е до светоусещане.

# 500
Аз ще имам църковен брак и за мен това е едно от най-важните неща в този ден. Но аз съм вярваща и го усещам така.  Simple Smile

# 501
Алечка, точно така е, всичко е до светоусещане. Не си вярваща, не отиваш в църквата само защото "така трябва". Пречупваш нещата през твоята призма и се получава ТВОЯТА мечтана сватба. Според мен е много важно да направиш нещата, както ги усещаш, така ще се получи непринудено и няма да имаш усещането, че си на нечия чужда сватба.
Miss_Bingley, сега четох назад в темата, питала си за фото и видео. Ако имаш възможност, наеми хора от София или от близък до теб голям град. Вярно, цените са други, но за мен след младоженеца, най-важни са именно тези двама човека. Това са ти спомените, които ще те карат да преживяваш момента всеки път, като ги разглеждаш. Пак със същата моя приятелка си говорим и ме пита "Ти колко пари ще дадеш за фото и видео?", аз:"3000", тя:"Ама ти луда ли си, ние дадохме 800 лв. и са супер", продължавайки разговора, разбирам, че са дали близо 2000 за украса на ресторанта. Аз няма да дам и лев за украса, но за фото и видео съм готова да платя много. Въпрос на приоритети! Та, ако искаш, огледай се за добри професионалисти и спести от нещо друго  Wink

# 502
Цитат
Miss_Bingley, сега четох назад в темата, питала си за фото и видео. Ако имаш възможност, наеми хора от София или от близък до теб голям град. Вярно, цените са други, но за мен след младоженеца, най-важни са именно тези двама човека. Това са ти спомените, които ще те карат да преживяваш момента всеки път, като ги разглеждаш. Пак със същата моя приятелка си говорим и ме пита "Ти колко пари ще дадеш за фото и видео?", аз:"3000", тя:"Ама ти луда ли си, ние дадохме 800 лв. и са супер", продължавайки разговора, разбирам, че са дали близо 2000 за украса на ресторанта. Аз няма да дам и лев за украса, но за фото и видео съм готова да платя много. Въпрос на приоритети! Та, ако искаш, огледай се за добри професионалисти и спести от нещо друго  Wink

Принципно си доста права. От всички други да ги наречем подробности са ми най-важни именно снимките и украсата. Украса повече от 1000 лв смятам да не отидат, даже много са ми, но от това няма да пестя, не знам защо просто ми е много важна украсата, някой ще го нарече лигавщина-както и приятеля ми, но за мен не е.  Peace
3000 лева никога няма да дам, просто не мога за отделя толкова пари, няма как,може и да си струва, но тази сума за мен е огромна за такова нещо и някак неоправдана, макар че фотото може би е това, за което си заслужава да дадеш най-много пари, но така или иначе всеки приценвама сам за себе си.
Другото, което е-аз съм много в началото на подготовката и още не съм севсем наясно колко реално пари ще отидат за това и онова, понататък като ми се изяснят нещата в главата постепенно ще преценявам от кое може да се спести като разход.
На жениха много от нещата му се струват излишни и не е в час с цените, и все му се виждат абсурдни, но той е мъж все пак  Simple Smile понякога наистина не разбира, че реалните цени са такива и му е чудно как може за подобни "лигавщини" да се дават толкова пари  Simple Smile
при нас доста ще отидат и за поемане на нощувки и там перото е сериозно, все пак 50 човека ще спят в хотела  #Crazy

# 503
Сватбите ни си приличат по много неща Wink
И ние ще имаме около 40 човека в хотела, от там ни правят 50% отстъпка, защото и сватбата ни ще е в същия хотел. Така стават по 70 лв. за стая, което за мен е безумно много. Но няма как, не мога да се фръцна в 01ч. през нощта в младоженския апартамент, а на гостите да пожелая "Спокойна нощ" и всеки да се оправя както може.
Не са лигавщини желанията ти за украса, както казах, всеки си представя мечтаната сватба по негов си начин и заслужава да я има. Точно затова мисля и моята да е такава, каквато си я представям. Как беше-"Който плаща, той поръчва музиката"-грозно, но вярно. Щом мога да работя като вол и да платя всичко без чужда помощ, значи мога и да си избера всичко по мой вкус.

# 504
И ние ще имаме около 40 човека в хотела, от там ни правят 50% отстъпка, защото и сватбата ни ще е в същия хотел. Така стават по 70 лв. за стая, което за мен е безумно много. Но няма как, не мога да се фръцна в 01ч. през нощта в младоженския апартамент, а на гостите да пожелая "Спокойна нощ" и всеки да се оправя както може.
Не са лигавщини желанията ти за украса, както казах, всеки си представя мечтаната сватба по негов си начин и заслужава да я има. Точно затова мисля и моята да е такава, каквато си я представям. Как беше-"Който плаща, той поръчва музиката"-грозно, но вярно. Щом мога да работя като вол и да платя всичко без чужда помощ, значи мога и да си избера всичко по мой вкус.

Добре дошла и от мен! Много си права, ние също ще платим много голяма част от всичко, родителите също ще ни помогнат- не можем да им откажем просто, но никой за нищо не ни се бърка.
Ние също ще поемем нощувката на гостите (около 30 човека ще пътуват от другия край на България) и е немислимо да ги оставим сами да се оправят. Запазили сме почти цяло семейно хотелче за всички гости, понеже ресторанта е към малък бизнес хотел с много високи цени за стаите, малко на брои стаи и почти постоянни резервации- няма как да съберем всички, а не искаме да ги пръскаме по различни места.
Аз също няма да откачам по украсите- затова се спряхме на съвсем нов ресторант, който на живо ми хареса още повече и успях да си представя украсата, която ще бъде само акцент- без да се претрупва.
Няма да имаме църковен брак категорични сме и двамата. Подаръчетата ще са ръчно правени и ядливи  Joy няма да успеят да прахолясат!
Шаферки не, но моя приятелка ще настанява гостите по масите.

# 505
Момичета, вие ще ходите ли да дегустирате менюто, което сте избрали?
Ние тортата вече я опитахме, но ми се иска да видя как ще изглежда храната, на която сме се спрели  newsm78

# 506
Цитат
И ние ще имаме около 40 човека в хотела, от там ни правят 50% отстъпка, защото и сватбата ни ще е в същия хотел.

Същото ще е при нас. На нас ни правят отстъпка също и нощувката ще е по 20 лева на човек. Подаряват ни стая за младоженци, аз ще спя там и предната вечер, ще ползваме ресторанта, имат фризьорски салон, хубаво меню. Няма как да не се поемат нощувки, далече е, на другия край на Б-я.
Първата братовчедка на приятеля ми работи в хотела и много ни помага, аз съм й много благодарна.
Тя движи дотта неща, и заради нея ще ни напрявят отстъпки, а и защото ще сме много хора.

Алечка добър въпрос поставяш.
Храната едва ли ще я дегустираме, но предвид, че имаме вътрешен човек сме наясно с нещата, имаме примерно меню и то е най-доброто и вкусното, което предлага реторанта или поне тя така ни убеди.
Куверта ни ще бъде колкото ние си решим в границите на 30 лева максимум на човек, и това при положение, че много и ще си внесем.

silvushka магазини в София бол. Сватбен център в Младост 4, Мон Амур-Витошка, на Пиротска има няколко магазина, модна къща Одета, Марция, Палома фешън, Романтика фешън и много други, просто виж в нета адресите, че не ги знам точните.

# 507
  • На остров
Добре дошли на всички нови момичета   bouquet !

При нас има изложения през уикенда и смятам да го посетим .  Избистрихме концепцията и променихме малко някои дати Simple Smile . Най важното за сега като, че ли е да пратим поканите, въпреки че всички си знаят .
Реших да не ползвам професионален грим, ще се гримирам сама като ще си купя хубави продукти .
Най вероятно и снимките на самото тържество, ще си ги направим ние .

Менюто почти съм го измислила и него и то освен роклята, която ми е голяма грижа друго не ми остава май . Украсата е хубави покривки, цветя и свещи на масата . Друго се замислих тези дни искаме да резервираме от сега пътувания, обаче аз като ще си сменям фамилията не знам как ще стане .

Ние ще сме само с църковен брак.

# 508
Това с пътуването и мене ме интересува, макар че отсега ми се вижда рано да запазвам каквото и да е било, все пак още не съм запазила най-важнит дати.
Няма да бързам.
Но мислим в Рим да отидем и трябва отсега да гледаме за билети и резервации, може би средата на септември, в краен случай октомври ще отидем или поне така се планува.

# 509
  • На остров
Мен ме притеснява пътуването ни до БГ юни месец, в смисъл, че трябва да сменя паспорта и тогава да резервирам, но пък сега се сетих, че май мога да резервирам и само с имена .

Общи условия

Активация на акаунт