Какви поразии и странни неща заварихте след последните наематели?

• 39 257
  • 312
  •   1
Отговори
# 135
Ясно, че е задължителна, но размера и се договаря съобразно обзавеждане и състояние...
На необзаведен е трудно да се иска висока предплата, наемателите не пасат трева, хич даже...пазарят се и на рев я карат. Laughing

# 136
Цитат
или наем плюс 300 лв. за сметки
300 лв. за сметки  Shocked Shocked Shocked
Какви са тея сметки? Колко месеца не трябва да е плащано?
В общия случай тока го спират веднага, ако не е платен, т.е. сметката не може да е повече от сумата за 1 месец.
В апартаментите под наем какво има? Ток, вода, парно и понякога интернет. Тока да е 100 лв. и то ако няма парно, ако има парно тока ще е 50 лв., а парното 100 лв. да кажем, вода 10-20 лв. и интернет 30 лв. - т.е. при пълен пакет сметки са максимум 200 лв. Обаче не ... Дай към депозита да включим и 500 лв. за сметки! Що не вземете да включите сметките към наема щом е така и да се предплаща. Наем 500 лв. включва 300 лв. за наемане на имот + 200 лв. за сметки - така си ги обявявайте, а те наемателите ще си решат дали да предпочетат този вариянт или този с плащането на реалните сметки.

Пухи, когато родиш ще разбереш защо има сметки и по 300 лв. ток.-особено ако трябва да поддържаш определени градуси за бебе, после да затопляш и банята. И аз като бях бременна се навличахме, бойлер-само нощем и т.н. А пък като проходи и ако са повече стаи... ooooh!Ние за ноември ще платим 220 лв., като в едната стая се пуска климатик, в другата където спи малчуганът започнах радиатора с тенджерка отгоре, че става много сух въздуха от климатика. В хола пак е радиатор, редовно готвя, пускам пералня, бойлера и през деня, заради детето.. И понеже декември беше болен и не ходи много на ясла и имахме гости, очаквам за тогава и 300 да е... За съжаление, хазяите не са сложили камина, парно няма и караме на ток.

# 137
  • при късмета
Ясно, че е задължителна, но размера и се договаря съобразно обзавеждане и състояние...
На необзаведен е трудно да се иска висока предплата, наемателите не пасат трева, хич даже...пазарят се и на рев я карат. Laughing

Предплата един наем е нещо различно от депозит в размер на наем.
Аз никога не пиша в договора, че взимам наем 1 напред, а че взимам депозит.
Когато предплащаш наема, се счита, че тези пари са само за него, т.е. престоя в имота. Депозит значи, че парите от него покриват и сметки и наем, изобщо всякакви задължения

# 138
  • на брега на морето
Когато предплащаш наема, се счита, че тези пари са само за него, т.е. престоя в имота. Депозит значи, че парите от него покриват и сметки и наем, изобщо всякакви задължения
Точно така е  Peace
Предплатен наем (предплата) и депозит са две много различни неща. И двете са с еднакъв размер.
Наемателите трева не пасат, а наемодателите не ядат доматите с колците.

# 139
  • България-Швейцария
По отношение поддръжката и вида на отдавания имот изплагиатствах най-безцеремонно приятелка, живееща в чужбина, която отдава няколко апартамента + собственото си жилище (с все вилиците и лъжиците) - задължително почистване/ поддръжка минимум веднъж седмично от човек/ чистачка, определен/а от нея, цената за което включена в наема, ако има проблеми веднага лъсват и се отстраняват, къде со кротце и благо, къде с 'кютек'. Сумите за режийни разходи съответно се следят и събират от друг доверен човек, в случая пенсиониран бивш полицай. Може да изглежда прекалено екстремно на някого, но и нейния апартамент едни наемателки го бяха преотдали за публичен дом, в такива случаи човек взема крайни мерки, това е положението.

Наемодатели сме от бай Тошово време. Единственият път, в който оставихме безконтролно наематели да се разпореждат, вкл. да правят довършителни работи/ ремонтират имота за сметка на наема резултатът беше цялостно изтърбушване на същия след тяхното напускане и 5-цифрена сума за привеждането му във вид, удобен за логаритмуване, never ever. След приложеното ноу-хау от предишния параграф вече нямам проблеми.

# 140
Здравейте!
Виждам, че тук повечето от Вас са с опит с наематели....
Затова моля за съвет. Та, става въпрос за следното: От април 2014 до момента има заявени и съответно са заплащани от нас по 3 кубика топла вода, без да се ползват, защото в апартамента не се живееше. Вече имаме наематели, засечени са водомерите и първият месец те изразходват 5 кубика топла вода, т.е. до следващата изравнителна сметка ние ще сме предплатили, а те ще имат да доплащат по около два кубика на месец. Дано да обясних правилно, че  за първи път се сблъсквам с Топлофикация.....Как мога да избегна това преливане на надплатеното от наша страна и ползваното на по - голямо количество от тяхна?
Много ще съм благодарна на всек исъвет..... Hug

# 141
При нас се получи подобна ситуация. Хората се нанесоха на 25-6, а сметките се засичат до 8-мо число, като ние си ги платихме, т.е. от 26 до 8 не плащат режийни. Отделно имахме надплатена вода около 30 лв. Но решихме да не го правим на въпрос.
Не знам при вас дали е голяма сумата. Ако е така, може да говорите с тях дали имат някакъв вариант, който да предложат.....например да ви дадат сумата на ръка.

# 142
Ами сумата ще е над  300 лв....

# 143
Emelinna, плащайте вие сметките за топла вода докато излезе изравняването, като всеки месец сядате с наемателите и пресмятате по водомер колко е тяхното потребление. Т.е. те да плащат на вас, а вие на топлофикация.

# 144
  • на брега на морето
Нека наемателите ви върнат платените от вас 3 кубика, останалите 2 ще ги платят на топлофикация и нататък сметките ще си вървят. Непременно отразете това в някакъв документ, после обикновено има хър-мър.

# 145
Когато съм имала надплатени сметки, с нови наематели, съм им показвала фактури /става въпрос за София, с регистрация в сайта на "Софийска вода" си виждаш всичко, но не знам дали при нова регистрация излизат старите фактури/, и те са ми ги плащали, но все пак е ставало въпрос за 30-50 лв., а и интелигентни хора, разбираха и се съгласяваха.

Но, със софийската "Топлофикация" и новия им начин на фактуриране, направо е кошмар, както и за наемодатели, така и за наематели... Mr. Green

# 146

Но, със софийската "Топлофикация" и новия им начин на фактуриране, направо е кошмар, както и за наемодатели, така и за наематели... Mr. Green
  jfjallen, как си решила този казус?  При мен проблемът е следния - имам неплатени задължения от предишен период. Жилището една година не беше отдавано под наем и потреблението на парно беше  нула, а топлата вода - към 4-5 кубика по време на ремонта. От септември имам наемателка, която ми плаща на ръка сумата, посочена в хартиената фактура. Парно не ползва, но за топлата вода как можем да подаваме информация за изразходените кубици, така че на края на сезона да не се натрупа голяма сума?

По темата -за  около месец във апартамента живя един младеж /на свекърва ми на сестра й.... абе някакъв далечен роднина/. Наем не сме искали, трябваше да си прави медицински  изследвания в София и направо му дадохме ключа. Този сладур беше задръстил отделението за омекотител на пералнята с прах за пране, във филтъра на миялната имаше счупена клечка за зъби, полуразпаднала се хартия, семка от грозде... А ако не знаете - тиганите никога не се мият от външната страна.  #Cussing out

# 147
И хайде пак аз с въпрос за помощ.....Наемателите ми се оплакват, че съседите отгоре имат шумно дете......Как бихте реагирали в случая? Аз като знам моите две колко са шумни, незная дали е възможно изобщо да има по - шумни от тях...... И някак си направо ми е неудобно да правя проблем на хората, затова че детето е много шумно. Confused

# 148
Е, какво да направиш?!? Като им тропа, да идат те да направят забележка, да не са малки?!?. Какво ще те поставят в такава ситуация. Утре може да ти звънят, че котки са се събрали под прозорците.

# 149
  • на брега на морето
Наемателите ми се оплакват, че съседите отгоре имат шумно дете......Как бихте реагирали в случая? И някак си направо ми е неудобно да правя проблем на хората, затова че детето е много шумно. Confused
Какво е общото между твоето неудобство и дразненето на наемателите ти? Отиваш и говориш със съседите си.

Общи условия

Активация на акаунт