Шапка, шал и ръкавички пазят ЮЛСКИТЕ колички. - Тема 4

• 37 673
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
При  нас нищо ново и по-различно,аз вече съм на антибиотик дуумокс,казаха че е подходящ при кърмене и ЛЛ и педи,малкия го тъпча със стодал и осцилококцинум. Гадни вируси,вече ми писна.

# 136
Ние се върнахме от педито. Калина е с атопичен дерматит и не и бихме ваксината. Даде ни фенистил капки за сърбежа, кремче на авен за мазане.
Потвърди педито, че е кисела от зъбките. Ничат ни обаче като на вампирче първо отстрани. Каза, че мога да очаквам всеки един ден да пробият, че са много надути и ми предписа на мама натура дентокинд.

Милата ми бонбонка много плака, особено при събличането, но пък сме 6.070гр. и 61см. Дълга расте Simple Smile

Юле, бързо оздравяване за вас.

Мира, и аз ще започна да не се съобразявам с тази влага, че писва у дома. Вчера я изкарах за 2ч. навън, но започна много да вали и се прибрахме. Аз все да я калявам, уж да не я държа до печката, пък като е много мрачно не излизам. Дано пооправи малко това време.

# 137
Привет!
И ние сега се прибрахме от разходка.  Виктор спа като пън, беше му много хубаво на въздух, макар и под дъждобрана(но с отворени кепенца) , а мама мокра  Laughing Ние пък излязохме в най-големия сняг.

Мерси още веднъж за предложенията за подаръците. Ходих днес до един магазин за дървени играчки. Средно очарована съм. Преди време имаше един друг около 5те кьошета - невероятен магазин. Затворили са го Sad
Отделно купуху боички за стъкло, защото искам Виктор тази година да си има собствена коледна топлка на елхата Simple Smile А може и да направя и за нас с ММ.

katicha: Дано бързо оправите нещата с дерматита!

юлианка: Бързо оздравяване!

Пайче: оправи ли бучката? Окситоцин също помага.

Елика: Ами ей така. Той прави опът да се събуди, а мама се оправи на дълбоооко заспала. Поразмърдва се мъничко и заспива  Laughing

Спокойна вечер на всички!

# 138
  • Телиш/Плевен
Здравейте и от мен! Hug
Честито на всички именици днес!  bouquet

милевами, аз виждам снимката, но като махна img-тата и я виждам директно в сайта на прикачи. Не мога да си обясня защо не излиза самото изображение. Thinking И не знам как да помогна... Аз ги качвам през http://tinypic.com/ и нямам проблеми. Peace

Моника, радвам се за меденките. Heart Eyes Hug

Аз си ви чета редовно, но нещо ме мързи да пиша... Blush

Днес бяхме на консултация. Елица е на 5 месеца и 5 дни, тежи 7 кг и е висока 63,5 см.
Скрит текст:

# 139
Привет, привет! В това снежно време ми се засили коледното настроение и се хванах да пооправя вкъщи, че все не ми стига я време, я желание. Бебка спи на терасата в коша за новородено и ще имам време и прахосмукачка да пусна, тя навън спи като пън. Та ако успея днес да приведа къщата във вид, от утре започвам да правя коледни сладки, украси, фотосесии и всякакви коледни занимавки   madnoel

Много заразително това настроение, след две излизания навън за по малко пека втора тава медени курабийки   chef

Катя и Юлианка, бързо оправяне

Лаленце, много сте сладки

Момичета, замислих се, че от три месеца някъде не съм слагала беба да спи по корем, не съм я пробвала изобщо. Вие слагате ли ги да спят така?

# 140
Елица е на 5 месеца и 5 дни, тежи 7 кг и е висока 63,5 см
И ние сме с абсолютно същите мерки Heart Eyes , а и нали сме на една дата Simple Smile
Аз бебка не я слагам по корем да спи, Блускай. Всъщност по корем стои много малко, защото не обича. Дори сега, когато се обръща и се обърне по корем започва да плаче да я обръщам обратно Wink

# 141
Включвам се набързо,че тези дни все не успявам ...
 Моника - имам опитхс млякото на Хип,синът ми е изцяло на него,откакто почнахме с АМ. Нямаше никакъв проблем, не ми е повръщал или са е имал проблем с кожата. Дано и на твоето детенце понесе. Чела съм,а и от майки и лекари съм чувала,че това мляко понася много добре на бебетата. Ние даже сме на хип   AH. Относно номерацията, писах изрично на хип България- номер 2 се дава при 6 навършени месеца Simple Smile

# 142
  • Пловдив
Супер срещичка си спретнахме,въпреки неспирния дъжд.В петък повторение за разсеяните  Mr. Green

По темите-моята не се обръща,не лази,не пие вода,не яде нищо освен мляко /АМ/.И както се казва във вица-не ми пука  Joy
Да са живи и здрави.Всичко останало ще започнат да го правят като им дойде времето

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 22:34 от ♥Elfita♥

# 143
Майчета включвам се с едно питане: Педиатърката ми препоръча ако имам възможност да купя инхалатор на малкият и още докато тръгнат сополи или нещо подобно да му го слагам,нейното мнение че по този начин ще спестим много от тровене на детето с антибиотици и други лекарства.Вие на какво мнение сте спрямо инхалаторите?
Замислям се да купя и аспиртор за нослето,до сега не  сме имали проблем и не съм се сещала за тази покупка,но тази вечер като заспиваше усетих че подхърква като на задна хрема.
Моля за мнения,защото с ММ се чудим какво да правим,все пак като инвестиция е от рода на 70-400лв варират,а пък и детенце дали ще понася маска на лицето си  newsm78

# 144
  • Бургас
Добра вечер
мен пак ме хапят мишоците и не мога да спя  Whistling Покрай тиквените пюрета за бебка сега плескам мъфини с тиква- да не останем и ние с ММ назад.
Дея се обръща ако я дръпна или побутна. Иначе като я оставя по корем седи като тухла четворка, не помръдва  hahaha При най-малкото бутане се обръща ама това си е баш чужда помощ. Сама не ще  Laughing От както заместих цяло хранене ака минимум 2 пъти, жал няма към тези памперси  Whistling
Утре сме на ДК, пак ще ни бодат двете крачета, от сега ми се свива сърцето като се сетя как ще плаче душичката ми  Cry Заредила съм панадола и лепенките до чантата, дано и сега мине без температури  Praynig
yulianka нещо не мога да вдяна, детенцето до сега имало ли е проблеми някакви че лекарката да ти препоръчва взимането на инхалатор. Аз не смятам за необходима да се взима такова чудо. Почиствам нослето с клечки за уши, нямам и аспиратор. Дано не ми и потрябва. За това похъркване не смятам, че е нещо страшно, понякога и аз я чувам да похърква , но като си позавърти главата спира.  Нека и други мами се включат може аз да греша.

# 145
  • Пловдив
Майчета включвам се с едно питане

Инхалаторът за мен е задължителен в семейство с деца.Спестяват се много лекарства наистина.Дърпа хремата яко,а кашлицата облекчава.Аз съм с Омрон С28.Цената му е около 120 лв.Не се хвърляйте на някаква скъпотия.Принципът на работа е един и същ.Бебето няма причина да не понася маската.Като поотраснат става по-трудно,но и тогава става-с пускане на музика и приказки.След това сами си слагат маската  и стоят.
Винаги инхалирайте с физиологичен разтвор,който е само за инхалации.Този за нос не става.Също от банка не става за многократно ползване

# 146
Здравейте мамчета,

Ей уж в това лошо трябва да се завъртам повече у дома а то все сме някъде,а ако сме тук все си намирам задачи и не мога да стигна да пиша.Чета редовно, но не съумявам м/ у двамата калпазани да пиша. Ей го е сега съм се скрила с таблета ( а как го мразя само за писане,но няма начин Simple Smile

За обръщане - въртим се активно вече не я оставям сама,за лазене още не придвижва се като червей.За захранването почти минахме зеленчуците  и от другата седмица ще борим плодовете.

Пайче как си ? Дано се оправи малката бързо и да е единичен случай  Praynig

Марбела и тара честити придобивки Simple Smile

Инхалатора е една много ценна покупка ако исках да пресечеш всяка настинка -дори за мен си е едно от задължителните неща яд ме е че го купихме чак сега,  а не още с    голямия. Не е нужно да има респираторни проблеми или заболявания - просто така се пресича всичко изначале и се спестяват мъките на децата и излишни пари за лекарства които може да дадете за децата а не на аптеките.

Лаленце затрих рецептата за меденките ще я постнеш ли пак моля     bouquet

Елика и моята бая поспива днес спа почти до десет,но за сметка на това цял е будна Simple Smile

1905, Катя бързо оздравяване на бебиците.

Айде

# 147
Здравейте, за дане е просто запис (че съм изпуснала новата тема)  имам питане. Тази вечер Ангел дойато си играеше сякаш повърна ама не точно... Както си лежи и изплюва някакво к-во вода. А вода днес не е пил, дали са слюнките, че от зъбчетата има много или да се притеснявам

# 148
Здравейте, за дане е просто запис (че съм изпуснала новата тема)  имам питане. Тази вечер Ангел дойато си играеше сякаш повърна ама не точно... Както си лежи и изплюва някакво к-во вода. А вода днес не е пил, дали са слюнките, че от зъбчетата има много или да се притеснявам
Тои ако не е пил вода, все течност някаква е погълнал- кърма/АМ. Това че не е плюл бяло нищо не значи. В момента им се формира слюнка, не само свързаното със зъбите, ами и истинска слюнка която ще участва в храносмилателния процес. Може именно тази слюнка да му е дошла в повече и да я е върнал
Дишай спокойно Wink
За инхалатора, както и Елфита е казала, уред от първа необходимост в семейство където има дете. Използва се от цялото семейство и с едни инхалатор толкова излишни капки и сиропи ще си спестите, че ще избиете инвестицията за един есенно-зимен сезон
Денят ми започна на кестерме #Cussing out. Имаме врата, която отделя кухнята и антрето от останалата част на апартамента и като излизаме я заключваме защото кучето прави зулуми докато ни няма. Та ММ сутринта като излизат врътва ключа bowuu bowuu. Аз чух прещракването и станах и му звъннах, тел-а му изключен и крещя като някаква селянка през джама ooooh!. И той се качва, отваря ми, ама с един такъв вид дето, "как па  ми наруши ритъма и спокойствието заради това". И понеже ми хвана набиращия скорост поглед ме изгледа странно и вика " Е к'во, сори" #2gunfire #2gunfire. Наистина ми идваше да го разтреса. А и му се случва за 2-ри път. И после отивам да се изкъпя, докато Амчето спи и отивам за кафе- машината изключена, скръцнах със зъби, пускам я и какво- свършил кафето newsm61. С мократа коса нахлузвам якето слизам до магазина който е 20 стъпала надолу, ама все пак оставих бебето самичко за 2 минути...
Направо box box box bash

# 149
Осъмнахме в спешното. Много съм притеснена, нали съм си паника.
Ивайло нали кашляше влажно, но вече разреждаше пустата кашлица. Пиеше Мукоплант. Снощи си игра, яде, заспа в 20,00, но баткото го събуди и откара до 22,30ч. До тук всичко точно.  Обаче в 2,00 ч. ставам да цедя и Ивайло като се закашля, по-точно лаеше...Глас никакъв. Все едно Дарт Вейдър с астматичен пристъп беше в леглото на Ивко. Притесних се яко, стана ми ясно, че гърлото е компот щом така се дере. Чух ММ че е във Вецето и го извиках да видим положението. "О, нищо му няма, дай му вода". Ивайло обаче за двадесетина минути се влоши, не можеше да диша, повърна два пъти и взе да се дави. Добре, че двата пъти бях до него и бързо го вдигнах, иначе - не ми се мисли. След як скандал със съпружието, че му нарушавам нощния сън, че видиш ли той бил на работа, събудих и големия и отпрашихме към спешното в 3,00 ч. Направиха му инхалация и му биха Урбазон. Диагноза - ларингит. Лечение - АБ Аугментин, най-гадния от всички познати ми АБ. Фенистил също изписаха. Завалийчето го отпусна малко и заспа в 5,00 ч.

Големия го опазихме до 3 г. възраст без болести и лекарства. А това джудже още не е навършил 5 мес и започваме с тежката артилерия. Обаче не смея да не давам. Не знам довечера как ще я карам. Аз не съм мигнала от 2,00 ч., сега през деня е абсурд. Не смея да се отделя от него, да не би пак да се задави и повърне. През нощта май ще дежуря с огледалце пред устата, да видя дали диша. Само дано устискам, че без кафе малко трудно. ММ категорично отказва да си поделим грижите за децата, особено когато са болни.  Пак ще ме бие градушката мен  #Cussing out

Сега хапна и пак заспа. Ще се опитам да цедя, ама така се стреснах от цялата история, че дано има все още нещо за цедене.

Пазете се, че гледайте какви простотии. А не е да го водя на обществени места или да го изстудявам нещо. Винаги е добре завит навън. И колко бързо се сдоби с тази зловеща лаеща кашлица. В тъмното звучи още по-страшно.

Общи условия

Активация на акаунт