Бях на срочен договор 1 г., който се подновяваше автоматично. Поради факта, че закъснях с няколко дни ПИСМЕНО да уведомя хазаина си, че напускам квартирата, договорът ми се удължи автоматично за още 1 г.. Той не само, че не ми върна депозита от 500 евро, но и искаше да ме таксува за следващата една година, през която аз нямаше да съм там.
Признавам, че тук съм си виновна аз, заради технически пропуск, но не съм предполагала, че усмихнатият белгиец, ще се окаже такъв гадняр - ще ми сочи някакви клаузи на нидерландски, написани в различни страници от договора и че ще твърди, че нямам законово основание да не си плащам бъдещите наеми, за които аз даже ще съм в България.. Накрая човешки му се примолих и стигна до " компромиса" , че само нямало да ми върне депозита. Всичко това ми го сервира 2 дни преди да си замина...
Препоръчвам на всички - да си направят приемо-предавателен протокол със прикачени снимки и дати на снимките, за да се докаже състоянието на квартирата към момента на нанасянето Ви и да си четете договорите от край до край!
От ена година живея под наем и с хазяйката направихме по същия начин. Тя снима, аз снимам накрая и двамата се подписахме и за сега нямам проблеми.