От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 14

• 102 236
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
  • гр. София
Здравейте, за първи път поръчвам чрез превозвач. Регистрирах се в GGBG, обаче от английския сайт ми искат задължително да попълня телефон. Към английския адрес на GGBG няма даден телефон. Какво да правя? Кой телефон да попълня?

Редактирам се...разбрах.  Peace

# 196
  • София
Твоят телефон попълни.

# 197
  • Пловдив
Къде се намира новия склад в Пловдив на Габиели? Нещо не мога да се ориентирам по картата.

# 198
Къде се намира новия склад в Пловдив на Габиели? Нещо не мога да се ориентирам по картата.

Излизаш от Кичука в посока Овощарския институт и само направо караш,подминаваш го и пак само направо,като подминеш и табелата "Пловдив" и ще видиш една голяма сива сграда от лявата страна на пътя с голяма табела,заобикаляш я и има паркинг от заднат й страна,там е и входа за получаване.Зор е само първия път откриването,после вече е лесно.

# 199
  • Пловдив
Мерси, утре ще го мъча ooooh! Защо се забутаха там?! Crossing Arms

# 200
Мерси, утре ще го мъча ooooh! Защо се забутаха там?! Crossing Arms

Доколкото разбрах сградата е тяхна и предишният склад е бил временно решение.Тук е по-удобно за тировете им.Но аз вече си подбирам повече покупките и гледам да ги пускам по едно и също време,защото много далече ми идва,разстоянието е много сериозно да се ходи през ден-два.

# 201
Нали няма проблем да поръчам с габко от сайта на teh body shop,някой да е поръчвал с тях?  bouquet

# 202
  • Пловдив
И аз така си помислих, иначе няма голяма логика да се забутат там. ММ ги е намерил днес що годе лесно, де. Peace

# 203
Момичета, пиша и в тази тема, защото имам нужда от помощ и мнение. На 03.12.2014 направих поръчка с услугата "Плати вместо мен" от магазин "Debenhams"  чрез фирма да доставки http://www.ggbg.bg/. Това се наложи след като при опит да поръчам от магазина ми блокираха картата, явно не работят с бг карти. Преведох на фирмата сумата от  64.80 паунда = 165.24 лева (2.55 лева курс на Пейпал) + 6 % = 175.15 лева.  Пратката трябваше да пристигне след 10 дни, нещо което не се случи. На 31.12. след няколко запитвания от моя страна ми дойде най-евтината играчка, като им казах още на момента, че няма другите играчки. На практика никъде не се подписваш какво получаваш, защото пакетът го донесе не куриер от еконт, както заявих, а човек от фирмата. От тогава няколко пъти питам, уж такава била практиката на магазина, да идват на части. Последно миналата сряда трябваше да е в бг моята пратка, но оттогава никой от фирмата GGBG не ми вдига телефона /казаха,че ще се свържат с мен, но това не стана/. Писах на мейл, във фейсбук, звънях, но без резултат. Моля, дайте отзиви, ако някой е поръчвал с тази фирма и ме посъветвайте какво да направя! До момента не съм прочела лош отзив, но и не знам какво да мисля вече.
Значи, вие сте поръчали чрез тях , като посредник ? И те незнаят какво се случва с поръчката , направена от тях повече от месец ??? Това звучи доста несериозно от тяхна страна. Ако не е доставена досега на английският им адрес, то тогава си искайте обратно сумата, заплатена за тези недоставени неща. Верно е, че Дебенамс разделят поръчката с различни доставки понякога, но за повече от месец, със сигурност са изпратили някаква информация- изпратени ли са, изчерпани ли са, какво изобщо се случва с артикулите. Прекалено сериозен магазин са, за да не дават информация  Peace

Здравейте и от мен! Обикновено участвам само като читател на темите, не обичам да коментирам. Но този път ще се включа, само защото и с мен се случи подобно недоразумение от Debenhams. В началото на Декември направих поръчка (имам английска карта и плащам сама) за общо 4-ри артикула - детски дрешки. Преди Коледа получих само един ( и то чорапките) и едва преди седмица си получих обратно парите. Не знам колко мейла им писах - никакъв отговор. Набутах се 3 пъти да им звъня и ме мотаха (прехвърляха разговора от отдел на отдел) , докато се разбра че така или иначе вече ги няма в наличност артикулите и ще ми възстановят сумата. Така че не знам колко сериозен магазин са, но явно комуникацията им сериозно куца. От NEXT и H&M също много често ми се случва поръчките да пристигат поетапно и то с големи интервали, което е адски досадно, но пък тази от Debenhams изобщо не дойде.

# 204
  • София
Писна ми да чакам Габко и те постоянно да отлагат курсовете си. Та имам питане - GGBG уведомяват ли с имейл, че имаш пратка при тях в UK склад, или чак като дойде тук, научаваш, че имаш пратка? Колко дни след като дойде камионът им в БГ, почва раздаването? Примерно идва в четвъртък, петък се обработва, предполагам, и събота-неделя раздават? Или чак в понеделник почват да раздават?

# 205
Писна ми да чакам Габко и те постоянно да отлагат курсовете си. Та имам питане - GGBG уведомяват ли с имейл, че имаш пратка при тях в UK склад, или чак като дойде тук, научаваш, че имаш пратка? Колко дни след като дойде камионът им в БГ, почва раздаването? Примерно идва в четвъртък, петък се обработва, предполагам, и събота-неделя раздават? Или чак в понеделник почват да раздават?

Камионът на GGBG тръгва всеки уикенд от Англия, получаваш имейли като се получи пратката в Англия, после като се натовари, като дойде в БГ и като я обработят. Обикновено камионът е в БГ в сряда вечер и от четвъртък-петък раздават, дори ако нямаш мейл че ти е обработена поръчката тук в БГ, може да минеш и на момента ти я  теглят и ти я дават. Нямат фискиран ден и час за раздаване, работят всеки ден, можеш да си я вземеш когато искаш ...дори и в събота. С две думи четвъртък след 16 ч вече се раздават пратките от Англия и Германия. Само трябва да влезеш в профилът си в системата им и да им посочиш на самата поръчка от кой офис ще си я получиш.

# 206
  • на Мелмак
Освен всички мейли , които получаваш - трябва да потвърдиш на сайта им дали ще си я вземеш от техен офис или да ти докарат до избран от теб адрес , като в акаунта ти пише колко ще платиш за пратката преди тяхната доставка до теб , това отнема около 20 сек. ако не ти се обадят да те питат.
На мен ми ги носят до работата в четвъртък или петък , не ми се е случвало още да получа нещо в събота.
Сега обаче ще почакам повече за курс от Германия , че нямат фиксиран ден за тръгване от там , но толкова исках това нещо и на такава хубава цена го открих , че ще си чакам  Flutter

# 207
Освен всички мейли , които получаваш - трябва да потвърдиш на сайта им дали ще си я вземеш от техен офис или да ти докарат до избран от теб адрес , като в акаунта ти пише колко ще платиш за пратката преди тяхната доставка до теб , това отнема около 20 сек. ако не ти се обадят да те питат.
На мен ми ги носят до работата в четвъртък или петък , не ми се е случвало още да получа нещо в събота.
Сега обаче ще почакам повече за курс от Германия , че нямат фиксиран ден за тръгване от там , но толкова исках това нещо и на такава хубава цена го открих , че ще си чакам  Flutter

По-рано тръгваше всеки петък камиона от Германия, ама сега като гледам датите мисля, че като тръгне от Англия камиона през уикенда, във вторник е в Германия....донатоварва и идва Simple Smile

# 208
Има един детайл- пращат имейл само за първата получена пратка в УК за седмицата. За следващите не те информират и не знаеш коя точно е пристигнала и колко, докато не ги натоварят и тръгнат. Тогава актуализират в профила ти колко броя пътуват за БГ. Случвало се е и там да има разминаване, ако примерно е пристигнала малко преди тръгването на камиона и са я натоварили в последния момент.

Така или иначе винаги са много бързи, точни и нямам намерение да ползвам друг. А раздаването им е повече от удобно- по всяко време в работната им седмица можеш да си вземеш нещата от офиса им, без да те притесняват с ден и час. За София ги разнасят  и лично до посочен от теб адрес. За страната предполагам изпращат по куриер.

# 209
  • София
Нали няма проблем да поръчам с габко от сайта на teh body shop,някой да е поръчвал с тях?  bouquet

Имам няколко поръчки изпратени до техния адрес, които получих без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт