От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 14

• 102 381
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
И аз нямам все още Цена на пратката от курса, пристигнал в сряда.
Да изчакаме, да не ги притесняваме.

# 421
  • София
Звънях. Още мерели. Ако имам път към Младост, ще ми я премерят веднага и ще ми я дадат. Направо се чудя колко ли са пратките седмица преди ЧП и колко ли ще са сега - точно в чернопетъчната седмица....

# 422
Здравейте,
Моля, за вашето съдействие относно следния проблем. На 19.11.15 имам  доставена стока от Ocado на адреса на dostavki.co.uk. Получих единственно мейл от Ocado. Тъй като имаше плануван транспорт от Англия за 22.11, реших да се обадя на тях и да проверя. От там ми казаха, че нямат информация какво са получили и това, което е пристигнало при тях до 22-ри е натоварено. Общо взето да изчакам и нямало от какво да се притеснявам. Днес, вече камиона е пристигнал в България и обработен. Обадих им се отново, за да проверят за моята пратка. След бърза справка в някаква таблица, няма нищо на мое име. Също така попитаха и в склада в Англия, но и там нищо... Посъветваха ме да се свържа с търговеца и да си търся правата. Съответно писах на Ocado, от където отново ми казват, че са доставили на 19.11. Питах ги да ми изпратят някакъв протокол, кой е получил стоката, нямали подобна практика, могат да ми препратят единственно мейла с който са ме уведомили, че са я доставили. Да, ама това въобще не е официален документ, никаква работа не върши.
Адресът за доставка на dostavki.co.uk е safestorage, на който също писах мейл, но пък от тях какво мога да очаквам...
В понеделник ще ходя до офиса им, евентуално да разбера нещо повече на място. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус до момента. Моля, за вашите съвети...
Благодаря и поздрави.

# 423
  • София
аз имах проблем с ocado, само че превозвача беше ггбг.
занесли торбите, ама без фактура, без нищо.
аз чакам да получа мейл от ггбг че имам пратка, а не получавам.
писах на ггбг, намериха ми се нещата, ама те няма как да знаят чии са, добре че са коректни.
та ако и при теб са изсипали едни торби без име може и да не си ги получиш  Rolling Eyes

# 424
аз имах проблем с ocado, само че превозвача беше ггбг.
занесли торбите, ама без фактура, без нищо.
аз чакам да получа мейл от ггбг че имам пратка, а не получавам.
писах на ггбг, намериха ми се нещата, ама те няма как да знаят чии са, добре че са коректни.
та ако и при теб са изсипали едни торби без име може и да не си ги получиш  Rolling Eyes
Да, оказа се, че пратката ми е получена в Лондон, но без име, просто са стоварили стоката. А и имат политика да си вземат обратно торбичките, ако не искаш да ги плащаш или не им подготвиш такива за замяна. Та са ги оставили в насипно състояние. Ще ми я изпратят със следващия камион.
Благодаря.

# 425
Здравейте. Някой използвал ли  е услугата да вземе от адрес дадена стока спечелена на търг в ивей? Харесах малко детско колело и не знам с кой посредник ще е най-изгодно  newsm78

# 426
Едва ли някой може да направи сравнение.
Аз съм ползвала Габиели - много коректни. Обади им се и се договорете за цена, която ще зависи от адреса на взимане.  Peace

# 427
Здравейте,
Ако въпросът ми не е за тук моля модераторите да го преместят. Предпалагам обаче някой от вас са се сблъсквали с този проблем. Поръчах пратка от UK и искам да я върна обратно на адрес в Англия. Да препоръчате добър и изгоден доставчик фирма-посредник?
Говорих с Габриели - доставят само до адрес в Лондон. Габко не правят доставки.Еконт не правят доставки до Англия. Вариант е Спиди, но цената е 55 лв за 0.5 кг/ пакет. БГ пощи, но там рискът е голям дали ще пристигне пратката...

# 428
  • София
Бг пощи с тракинг номер. Peace

# 429
  • София
Виж Интерлогистика и Арамекс, но все пак смятам, че български пощи е добър и изгоден вариант. Просто трябва да пуснете пратката с проследяване.

# 430
Да, БГ пощи от известно време работят с Роял мейл. Преди дори и с тракинг номер, пратката като напуснеше Бг и не можеше да се проследи, но сега бг тракинг номера се превръща в роял мейлски номер като влезе в Англия и може да се проследи. Много е удобно.

# 431
  • Sofia
Здравейте,
Ако въпросът ми не е за тук моля модераторите да го преместят. Предпалагам обаче някой от вас са се сблъсквали с този проблем. Поръчах пратка от UK и искам да я върна обратно на адрес в Англия. Да препоръчате добър и изгоден доставчик фирма-посредник?
Говорих с Габриели - доставят само до адрес в Лондон. Габко не правят доставки.Еконт не правят доставки до Англия. Вариант е Спиди, но цената е 55 лв за 0.5 кг/ пакет. БГ пощи, но там рискът е голям дали ще пристигне пратката...
Ама че странна политика имат спиди, пратих 20кг огромен кашон до адрес в Англия за 60лв. , а половин кг е 55.

# 432
Благодаря ви!
Ходих до БГ пощи - отказват да приемат пратки с батерии (пращам бейбифон) и трябва да я извадя. Ако искам да й обявя стойност то трябва да имам фактура за това. И се върнах да вадя батерията.

# 433
  • София
И аз чакам отговор от ggbg.bg за едни пратки. Писах им по пощата, по скайпа...Никой не отговаря. Това е супер несериозно за мен. Поне да ми напишат, че имат много поръчки и не могат да ги обработят. Аз стоя вече 5-ти ден и хвърлям боб. Избрах ги заради местоположението на офиса им, но повече няма да ги изполвам.

# 434
  • Стара Загора
И аз чакам отговор от ggbg.bg за едни пратки. Писах им по пощата, по скайпа...Никой не отговаря. Това е супер несериозно за мен. Поне да ми напишат, че имат много поръчки и не могат да ги обработят. Аз стоя вече 5-ти ден и хвърлям боб. Избрах ги заради местоположението на офиса им, но повече няма да ги изполвам.
След като не отговарят писмено, защо не им звъннеш, вместо да се чудиш. И на мен не ми отговориха, но им звъннах и ми направиха справката и се успокоих, че пратката е при тях, дори я получих.

Общи условия

Активация на акаунт