От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 14

• 102 375
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И аз чакам отговор от ggbg.bg за едни пратки. Писах им по пощата, по скайпа...Никой не отговаря. Това е супер несериозно за мен. Поне да ми напишат, че имат много поръчки и не могат да ги обработят. Аз стоя вече 5-ти ден и хвърлям боб. Избрах ги заради местоположението на офиса им, но повече няма да ги изполвам.
След като не отговарят писмено, защо не им звъннеш, вместо да се чудиш. И на мен не ми отговориха, но им звъннах и ми направиха справката и се успокоих, че пратката е при тях, дори я получих.

След като са дали скайп, имейл и телефон е редно да използват и трите метода на комуникация. За тяхно улеснение не ги безпокоя по телефона, но явно те не са на това мнение.

# 436
  • София
Аз чакам мейл от тях, за да ида да си взема пратките от ЧП. Все още няма нищо, чудя се дали не им е закъснял курса...

# 437
  • гр. София
Аз днес им звънях да питам за една пратка дали все пак е при тях /в Германия/, защото нямам мейл, а пък в сайта, от който съм поръчала още онзи ден видях, че е доставена. Пратката е при тях, получих и мейл даже. Според мен са много любезни по телефона. И друг път съм звъняла.  Peace

# 438
Здравейте, дълго време се чудих дали да поръчвам по този начин, защото се съмнявах в коректността на фирмите и се оказах права. Четох мнения, че Габиели са добри, но на мен ми изгубиха част от направената поръчка от Теско и сега се държат супер арогантно и несериозно. Първо казаха да си търся поръчката от Теско при положение, че имам фактура от тях, че са доставили абсолютно всичко при Габиели. А аз получих само част от нещата. После казаха, че изгубените ми неща са били в склада в Англия, съответно трябвало да са пристигнали при мен и индиректно ме обвиниха, че лъжа. Ядосана и разочарована съм. Все още не са ми отговорили как ще процедират при това положение, уж изяснявали, а мина почти седмица.
Друг имал ли е подобен горчив опит?

# 439
  • Sofia
Нещо не ми стана ясно - по принцип фактурата не показва какво е доставено, а какво е фактурирано. Пакетът ти цял ли е? Не става ли ясно от неговата опаковка дали си получила цялата си поръчка?

# 440
Здравей,NBM. Да, ако нещо не е доставено или заменено е описано защо и какво. В моята фактура и банкова сметка всичко е както си го поръчах. не е един пакет, торбички от гросърито са. Те са ги преопаковали и са загубили част от нещата. сигурна съм, защото тяхна служителка в Англия каза, че лично ги е сложила в кашона ми, а те не са вътре. съответно ме обвини, че аз лъжа.....  Shocked Shocked

# 441
Фактурата от гросърито, не показва какво реално са доставили, а какво са имали налично към момента на изпращане. Предвид че гросърито доставя насипно (вече и торбичката трябва да си поръчаш и платиш) няма яснота къде е проблема.

# 442
Привет, ами когато нещо не е доставено обикновено е описано като - cancelled. Платих си за торбичките и знам, че не е било насипно. А и ако не са доставили нещо съответно не чарджват за него. Теско винаги са били супер коректни и за тях нямам съмнение. Още повече, че самата служителка на Габиели описа нещата и каза, че ги е видяла.

# 443
Значи стоката се губи по пътя от ЮК до БГ, така ли? В този случай бъди по-настоятелна в разговорите си тук и се застраховай с "показанията" на служителнаката там. В кашон ли си ги получила? Има ли следи на отваряне, и ново залепяне с тиксо? Някой може да е барал ... или шофьор или на митница. Принципно транспортната компания трябва да носят отговорност и застраховка на натоварената стока.
Искай да ти кажат колко кг е била описана доставката ти в бг склада и можеш да направиш сверка в кой момент се губят липсите. Да се провери колко кг са натоварили и колко кг си получила... на място или с Еконт /на товарителницата пише кг на получената пратка/?

# 444
Привет, ами когато нещо не е доставено обикновено е описано като - cancelled. Платих си за торбичките и знам, че не е било насипно. А и ако не са доставили нещо съответно не чарджват за него. Теско винаги са били супер коректни и за тях нямам съмнение. Още повече, че самата служителка на Габиели описа нещата и каза, че ги е видяла.
100% проблема е в Габиели (UKtoBG).
И аз смятах, че са сериозна фирма докато и на мен не ми изчезна пратка миналата година, доставена при тях със сигурност!
Когато се опитах да разбера къде ми е пратката, получих крясъци и псувни от един Бай Ганьо, нарочен за техен служител или дори собственик, така и не разбрах!
Бягайте далеч от фирми като тази, за която отговорността им се ограничава само с вземането на парите, а когато се появи проблем винаги клиента е виновен.
Аз пих една студена вода за доста скъпа пратка, но дано по-малко хора се излъжат да са им клиенти на тези простаци!

# 445
100% проблема е в Габиели (UKtoBG).
И аз смятах, че са сериозна фирма докато и на мен не ми изчезна пратка миналата година, доставена при тях със сигурност!
Когато се опитах да разбера къде ми е пратката, получих крясъци и псувни от един Бай Ганьо, нарочен за техен служител или дори собственик, така и не разбрах!
Бягайте далеч от фирми като тази, за която отговорността им се ограничава само с вземането на парите, а когато се появи проблем винаги клиента е виновен.
Аз пих една студена вода за доста скъпа пратка, но дано по-малко хора се излъжат да са им клиенти на тези простаци!

Хе-хе как точно изчисли процента? На база личния ми опит (от доста години вече), няма по-коректни, бързи, точни, и изгодни от UKtoBG.
Пак ще кажа, че това че нещо е описано като изпратено, не означава, че дейстително е изпратено, камо ли доставено. И това важи за всички гросърита. Това, че купуваме торбички, не прави покупката ни опакована. И от супермаркета до нас покупките са насипни, т.е. в торбички, в които ги слагаме.
Лесно е да обвиним БГ шофьор, но никой не смее да направи същото за куриера в УК. Нали не очаквате, служител на който и да е превозвач, да проверява нещата, които са донесли в 2-5 торбички?

Неприятно е, но риск има, който сме поели изцяло с начина на пазаруване.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 21:01 от shrekie

# 446
Не съм съгласна и аз,откакто ги има получавам само с тях пратки,само тази седмица имам около 10.Нищичко не ми е изчезнало досега.На приятелка преди време върнаха парите за изчезнала по пътя пратка,била открадната на митницата,и то без чакане и разправии.Още преди първата си пратка с тях ги бях питала,казаха ми,че всички пратки си имат застраховка.Друг е въпросът обаче какво е доставено и дали изобщо е доставено.Ако има липси в 99% от случаите е по вина на сайтовете.

# 447
Аз нямам такъв дълъг опит с пазаруване с посредници, имам опит с пазаруване на място, в Англия, с Теско, и абсолютно винаги са били коректни. Когато нещо не е доставено, не таксуват за него.
Тук вината е изцяло във фирмата посредник габиели, която не само, че е изгубила нещата, а се държи арогантно и ме обвинява, че лъжа. Съжалявам, че им станах клиент.
За мен изводът е ясен - българските фирми никога няма да стигнат нивото на английските, въпреки че тази конкретно работи в Англия  Tired съжалявам, че им се доверих и няма повече да го направя. Няма да препоръчам тях или друг превозвач на познатите си.
Надявам се поне да ме компенсират...

# 448
Хе-хе как точно изчисли процента? На база личния ми опит (от доста години вече), няма по-коректни, бързи, точни, и изгодни от UKtoBG.
Хе-хе еми ето така го изчислих, откакто един простак от УКтоБГ ми попита по телефона "К'ъв ти е проблема не мога да разбера?", последвано от звучна псувня и затваряне на телефона! Ако това е точно и коректно, здраве му кажи! Но то за това критериите са различни, де. На някои от нас просто не ни понася простотията и измекярството, но вие щом го приемате за нормално, успех!
Изчакайте само да опрете до проблемна пратка, тогава ще разберете за какво иде реч!

Между другото веднъж получих и пратка с отворен кашон, очевидно разпилял се по време на превоза. Част от пратката ми липсваше, но "коректния" превозвач Габиели беше напъхал част от чужда пратка в моя кашон и ме беше "компенсирал". Чуждите вещи бяха по-скъпи от моите, но другия им клиент как се е почувствал нямам представа!

# 449
Ако се отнасяш с тях като с "простак" вероятно ще получиш същото отношение!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт