Нашите кухни - 56

• 100 644
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ще си купиш много и хубави лампи!  Hug

# 361
  • В градината...
Астера, чудесна кухня  Hug
Няма нужда от много средства за добрия вкус. Много се бъркат нещата в тази посока  Peace

# 362
Здравейте,имам нужда от малко помощ Simple Smile
При цветове на стените кафе и мляко с кафе, подова настила - корков паркет, сме се спрели на цветове за кухня слонова кост и кафяв плот.
Според вас дали ще е добре тази комбинация? Заради кафявата стена се притеснявам да не стане много тъмно и затова реших да е светла кухнята.

А моята епопея сред фирмите за мебели продължава. Ако в една кажат,че това,което искам е възможно, то в другата веднага започват с изречението - не, не може да стане така. Даже в последната, ме накараха да се чувствам доста глупаво,защото шкафовете под мивката,които исках, не можело да са такива,заради размера на вградената мивка, а даже не съм и споменавала колко голяма я искам....
Може да ви прозвучи наивно, но си представях,че като отидем във фирма, където пише интериорен дизайн,ще има някакво идейно участие и от тяхна страна, но до момента поне нещо такова не усещам. В една фирма се оказа,например, че съм по-запозната от девойката,която записваше желанията ми. И то благодарение на всичко прочетено до момента тук. Вдъхнахте ми огромно самочувствие и сили!

# 363
escarlata pазбирам как се чувстваш защото минах през същото.Бях се отчаяла след посещението в няколко фирми, но разбрах, че няма нещо, което не може да стане. Смело искай и не прави компромиси, защото ще гледаш кухнята си в следващото десетилетие и ще се ядосваш, че не си го направила както искаш!
Мисля, че комбинацията е добра.Можеш да вкараш цвят с щорите или пердетата.Аз избрах по-цветни  щори защото при мен се оказа доминиращ бежовия цвят.
Както казва една приятелка- веднъж го правиш!

# 364
  • Пловдив

escarlata и мене това ме дразни отиваш при професионалисти и 4акаш някакви свежи идеи, а те те питат какво искаш. Емиии за какво отиваме изобщо при тях. За банята същото отиваме за проект той седи и ме гледа. Добре 4е е форума та нау4аваме по нещо сами.

# 365
  • Пловдив
Аз все се надявам де не сте прави момичета но и аз  имах същия проблем.Все си мислех ,че аз не съм попаднала ,ама явно проблем е всеобщ.В предните теми писах как имам само 3 изисквания за кухнята-колона със шкафове,кош под мивката и печка и котлони да са в максимална близост.Като отидохме да видим проекта нито едно не беше спазено.При П-облазва кухня 2 на 4 на 2 метра почнаха да ме убеждават как не може да стане и няма място.Печката беше на едната страна на буквата П,котлоните по диагонал на другата.Диагонала е 4 метра. ooooh!Обяснявам аз че живея в къща ,нямам тераса към кухнята, на която да държа кофата за боклук.Държа на кофа в шкафа-е не може-губела съм цял шкаф.
Същото беше и с банята-голяма фирма,предлагат безплатен проект.Отивам да го купувам,а девойката ми пита колко квадрата.Кротко обякнявам ,че ще разберем след пректа,Нацупи се седна на компютъра и каза да дадем нашата идея.Ама нали ние сме отишли за нещо по-креативно ,за нов поглед.Тя нямало да си играе 5 пъти да прави проект.За съжаление този фаянс го нямаше тогава на друго място,иначе не бих им станала клиент.

# 366
Здравейте! Рени, това, което споделяш е ненормално. Вместо да се опитат максимално да влезнат в положението и главата на клиента и да предложат нещо адекватно и функционално, те се гаврят. Никакви клиенти не заслужават  Naughty

Копирам си поста от другата тема, за да видя и вашият поглед върху нещата  Hug:

До четвъртък трябва да вземем окончателно решение за цветове и форми, като е решено, че ще е бяла кухнята (за което вие сте виновни, да знаете  Laughing - ако някой ми беше казал преди година, че ще имам бяла кухня,въобще нямаше да повярвам, но е факт  Crazy). Та вратичките ще са бяло на Модекс, имат съвсем лек, едва видим фладер и стоят леко релефно, в тази форма:
Скрит текст:

Чудя се за плота - много харесвам Сонома-та:
Скрит текст:

но и с ето този ми харесва как стои:
Скрит текст:
.

Вие за кой от двата сте? Ламинатът ще е този:
Скрит текст:
Няма да има плочки в кухн. зона, а направо ламинат, затова пояснявам.

Иска ми се и корпусът да е същият цвят, какъвто ще е плотът, като тук дилемата е  - видимите части от него (страниците и кантовете на шкафовите дъски дали да са бели, или в цвета на плота  newsm78

т.е. нещо такова да се получи като визия -
Скрит текст:

Или да си е бяло, а само плотът - дървесен  Rolling Eyes Гърбът ще е плочки, шаренки, тип марокански шарки, но не намирам снимка.

Вие сте  Hug

# 367
  • София
А не е ли по-нормално да ви питат вие какво искате преди да предлагат идеи? 
Естествено, че девойката ще те пита колко квадрата ти е банята, след като от това зависят някакви неща от проекта. Щото пък като не попитат и предложат нещо става "Ама те хич не ме питаха каква е моята идея" За мен е в реда на нещата един проект да не стане от първия, втория, третия път. Нали затова е проект...

# 368
  • Русе
Определено вторият плот ми харесва повече, обаче сякаш първия ще си отивам повече с ламина. Вярно, че на живо и друго, но все пак от тези снимки така си мисля.
За страниците - въпрос на вкус. Може би зависи и от самото разположение и проекта. Ако искаш пусни снимка, че да видим.

За фирмите и "дизайнерите" съм много съгласна. Може би има кадърни дизайнери, които обаче се занимават с на цяло проектиране на нещата. Тези, които са по магазините, за съжаление са много зле. Аз затова си бях направила проекта и само ходихме в няколко фирми да видим за цени. И сега кухнята ми е точно по проекта ми, само сменихме миялната от левия шкаф в десния, но те са огледални спрямо мивката и от вън изглежда по един и същи начин. Сменихме я заради едно кранче за водата на двора, което бяхме добавили в последствие, а не на етап проект на къща.

# 369
  • Пловдив
А не е ли по-нормално да ви питат вие какво искате преди да предлагат идеи? 
Естествено, че девойката ще те пита колко квадрата ти е банята, след като от това зависят някакви неща от проекта. Щото пък като не попитат и предложат нещо става "Ама те хич не ме питаха каква е моята идея" За мен е в реда на нещата един проект да не стане от първия, втория, третия път. Нали затова е проект...
Ваня,и аз така мисля.За кухнята ме питаха -и пак не изпълниха 3 елементарни неща.Кой нормален човек с горещи съдове ще изминава 4метра диагонал.За колона със шкафове казаха че е невъзможно-нямам място.Дори не предложиха да коментираме.Те работили с модули-това можело да стане.Аз отидох с наш чертеж,по който сега е направена кухнята с леки корекции.Убедена съм че в такава голяма фирма не може да не се намери проектант ,който да го направи.Но .. явно има значение кой е хванал клиента.
Колкото до банята може би аз не се изразих точно.Попитаха ме не колко квадрата е банята,а колко квадрата фриз ,декор и фаянс искам.Изобщо нямаха намерение да правят проект.И да естествено че казахме къде искаме тоалетната ,душа ,шкафа.Просто не им се занимава-искаха това което ние сме направили,за да не правят втори проект.А всичко отнема не повече от 15 мин на програмата им.Помолих един ред фриз да го премести през една плочка,е през цялото време мрънка....Като че ли не е това работата й.Бяхме с дъщеря ми,която не живее в Бг.Тя просто беше потресена от отношението .

# 370
  • Blondeville
Аз явно съм имала късмет, защото нашият проект стана от първия път. После и изпълнението беше перфектно, бяха и изчистили шкафовете след себе си, за мен почти нямаше за чистене  Laughing

А имах притеснения, защото фирмата е от Варна, а ние сме в покрайнините на София, и всичко стана само с мейли и телефонни разговори, техен човек дойде да вземе размерите на стаята, но самият дизайнер не е идвал на място.

# 371
  • София
О, за такъв случай съм съгласна и преминавам към следващата фирма. Човек в днешно време няма нито време, нито пари за такива щуротии. При фирми, които работят с модули ограничения има доста, защото това означава проектиране на съвсем нов шкаф, за който например може да няма вратички. Ама това са длъжни да го обяснят на клиента.

Аз да се оплача бях измислила за едната стена един чудесен шкаф, ф който да си събера сервизи, готварски книги и пр., но там, където трябва да се надупчи, за да се монтират шкафовете минава кабел. И сега наново трябва да сменям концепцията. Май ще си остана само с остров, който ще направя по-голям, за да има място за съдове...

# 372
Определено вторият плот ми харесва повече, обаче сякаш първия ще си отивам повече с ламина. Вярно, че на живо и друго, но все пак от тези снимки така си мисля.
За страниците - въпрос на вкус. Може би зависи и от самото разположение и проекта. Ако искаш пусни снимка, че да видим.

Меги, благодаря  Hug Проектът ми беше толкова куц, че явно няма да има нищо общо с реалността  Laughing Кухнята ще е Г-образна, , ето плана на апартамента, тя е отбелязана схематично в единия край на дневния тракт - със същото разположение ще е изпълнена.

Скрит текст:

# 373
  • Русе
Доколкото мога да видя кухнята не е много малка, ако ще е на същото място и със същите размери, югоизточно изложение, което значи, че помещението ще е светло (има и прозорец кухнята нали?), така че може да си позволиш и страниците да са тъмни. Но не знам дали ще успееш да намериш същата шарка/нюанс, за да не стане много шарено. Мисля, че е много важно.

# 374
Да, мога, намерих ги еднакви нюанси и плота, и пдч-то за корпус (сонома-та). Видях ги на място, наистина са еднакви, иначе не бих си позволила да рискувам, защото съм убедена, че ще стане кичозно. Точно поради което не ми се рискува в по-тъмния плот - защото за него не видях същото пдч за корпус. Остава вариантът за бял корпус,изцяло, но ММ иска да не  е бял. Той, душицата, за всичко оставя аз да решавам, но сега това му са желанията - да е с тази форма на вратичките - кобилицата, и корпусът да не е бял, че много болнично щяло да стане всичко бяло  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт