Нашите кухни - 56

• 100 350
  • 739
  •   1
Отговори
# 45

Не можах да изляза на глава с ММ, че трябва да се пуснат тръбите първо ( то се вижда, няма никъде нищо),  и двата майстори ( и за кухнята, и за ВиК-то) му казали,че искат първо да се сложи основата на кухнята и после ще се правят тръбите.
Няма никаква логика - къде ще са тръбите и как точно ще се прекарат където и да било, ако долният ред шкафове вече са монтирани. Всичко се прави предварително. Това е все едно да си наредиш плочките в банята и тогава да се чудиш къде ще ти е душът и къде мивката.

# 46
  • София
Благодаря за снимката  Hug
Ето това е снимката на мястото,където ще са фурната, миялната и мивката. (Сменена е ел инсталацията, кабелите са пуснати на нови места, за да има достатъчно контакти  и тн) http://prikachi.com/images/106/7768106A.jpg , фурната под лилавата стена (абстрахирайте се моля от китките и цветовете  Blush ) , мивката в ъгъла, а миялната - в ляво от мивката.

На снимката се виждат изводи за тръбите. Естествено, че водопровода ти е направен и след монтирането на долния ред шкафове се слагат меките връзки и се връзват уредите и пр.

# 47
shadowman,
да не показа така срамежливо твоята кухня? Знам, че я подновяваш - ако не е така, покажи я, моля те....
Иначе аз си падам по по-модерните визии, но тази ми харесва... newsm51 smile3525

# 48
Благодаря отново на всички, които се отзоваха на въпроса ми.  Peace
Нещата стоят точно както В@ня е писала,ама аз като не разбирам и не мога да обеснявам като хората.  ooooh! Съжалявам за спама  Blush

# 49
  • Раковски
shadowman,
да не показа така срамежливо твоята кухня? Знам, че я подновяваш - ако не е така, покажи я, моля те....
Иначе аз си падам по по-модерните визии, но тази ми харесва... newsm51 smile3525

Не е моята, на нея и остана да направя един шкаф и ще я пусна тук.

# 50
Здравейте, на етап идеи съм за бъдещата кухня.Помещението е кухня + хол, стената на която е предвидена кухнята е с дължина 3,78.Сложен е гранитогрес светъл гланц, а стените са боядисани в цвят Кафе Лате (светли са, не са тъмни). Харесва ми моделът Izabella на Диалог. Мебелите за хола ми се иска да са от същия цвят каквито ще са в кухнята, съчетан с бяло.Моля за Вашето мнение, дали изборът ми като цвят се вписва с плочките и боята. Мислех си дали и в кухнята да не вкарам бели шкафове. Към момента имам купена пералня за вграждане, всички останали уреди тепърва ще се купуват. Помещението е малко хол и кухня около 20кв.м. Гланц не ми харесва, така че това съм го изключила като вариант. Прилагам снимка:http://ladyjj.snimka.bg/other/kuhnya.845641

# 51
Здравейте, на етап идеи съм за бъдещата кухня.Помещението е кухня + хол, стената на която е предвидена кухнята е с дължина 3,78.Сложен е гранитогрес светъл гланц, а стените са боядисани в цвят Кафе Лате (светли са, не са тъмни).  Прилагам снимка:http://ladyjj.snimka.bg/other/kuhnya.845641

Помещението ти наистина не е голямо, но не е невъзможно спокойно да си побереш всичко необходимо в тези квадрати. Моето е малко по-голямо, но пак за холокухня си е тесничко. Така се получи, защото исках децата да са с отделни стаи и компенсирах с това помещение. При малки помещения според мен трябва да се заложи на светлите тонове, както в под и стени, така и в мебелите. Моят под е паркет и дюшеме, все светли, а обзавеждането е в бяло и светло дърво. Цветовете ги вкарвам чрез килим, вази и прочие.

# 52
Ladyjj, Изабела са наистина много хубави кухни и на мен ми се струва, че натуралния дъб цвят от нея ще си пасва много добре с помещението, цвета на стената, пода и вратите.

# 53
Здравейте, на етап идеи съм за бъдещата кухня.Помещението е кухня + хол, .....Сложен е гранитогрес светъл гланц, а стените са боядисани в цвят Кафе Лате (светли са, не са тъмни). .....Мебелите за хола ми се иска да са от същия цвят каквито ще са в кухнята, съчетан с бяло...... Мислех си дали и в кухнята да не вкарам бели шкафове. .....
Видях харесания модел кухня от теб в сайта на Диалог. Нашите стени също са Кафе Лате и холо-кухнята ни е малка, около 24 кв.м. Споменаваш, че изключваш гланц... и въпреки това виж моята кухня като цветове:
http://bunnyslava.snimka.bg/family/my-home.813017.33395681 (В моя случай има и малко тъмно кафяво, щото не мога да се преборя с вкуса на ММ, който обича тъмни мебели)
Обичам светло дърво в комбинация с бяло - смятам, че ще се получи добре. Пък и тези цветове не схлупват, а правят помещението да изглежда по-просторно. Успех!!! И да не забравиш да се похвалиш с готова кухня накрая. Grinning

P.S. Много ми се иска на прозорците да сложа и светлотюркоазени плюшени завеси. Някак ми липсва цвят все още.

# 54
Благодаря за споделеното мнение на всички. Считам, че правилно съм се ориентирала към цветовата гама, ще продължавам да разглеждам и умувам. Ако някой е поръчвал куня Изабела от Диалог нека сподели мнение. Този модел/цвят би могъл да се направи и при друга фирма предполагам. Понеже ми се иска да поръчам и кухнята и другите мебели за хола от едно място, мисля, че в Диалог правят само кухни. Поради този факт може би ще се насоча към друга фирма, но ще искам максимално да се доближим до излъчването на модела който съм си харесала. В шоу руми когато съм гледала кухни от гланц, съм виждала, че гланцът е надраскан от чистачките които са бърсали мострените модели. Поради този факт не искам гланц, а и не си падам по модерните и ласкави кухни. По отношение на горния ред шкафове, иска ми се да са догоре, тъй като помещението ми е малко, на долния ред ще имам фурна/пералня/съдомиялня/мивка, и ми остават малко шкафове. Иска ми се да си сложа от механизмите на Блум. Но ако горе имам 2 реда шкафове, и ако са догоре, то онези механизми с отварянето нагоре май няма да ми вършат работа, тъй като няма да има място нагоре, или греша? Или може би трябва да си сложа врата с панта?

# 55
  • Пловдив
запис
Bunnyslava много хубави цветове и кухня

# 56
...... По отношение на горния ред шкафове, иска ми се да са догоре, тъй като помещението ми е малко, на долния ред ще имам фурна/пералня/съдомиялня/мивка, и ми остават малко шкафове. Иска ми се да си сложа от механизмите на Блум. Но ако горе имам 2 реда шкафове, и ако са догоре, то онези механизми с отварянето нагоре май няма да ми вършат работа, тъй като няма да има място нагоре, или греша? Или може би трябва да си сложа врата с панта?
Моите горни 2 реда са с механизми на Блум и с отваряне нагоре - място за отваряне има. А и по принцип най-горните шкафове не ги правят до милиметър до тавана, ами и там има бленда (май така се казваше) например4-5 см, а и таваните често са неравни. Неудобното е, че затварянето на вратичките е само със стол/стълба.

Благодаря. Имам още за довършване иначе, ама кога ли...?!!

# 57
запис

И аз мисля така, чудесна е! Запазих си дори една снимка, за да крадна идеята със светлите шкафове отгоре.

# 58
  • Раковски
По отношение на горния ред шкафове, иска ми се да са догоре, тъй като помещението ми е малко, на долния ред ще имам фурна/пералня/съдомиялня/мивка, и ми остават малко шкафове. Иска ми се да си сложа от механизмите на Блум. Но ако горе имам 2 реда шкафове, и ако са догоре, то онези механизми с отварянето нагоре май няма да ми вършат работа, тъй като няма да има място нагоре, или греша? Или може би трябва да си сложа врата с панта?
Ако шкафовете ви да до тавана няма как да сложите механизъм за отваряне нагоре понеже искат 20-на см празно място, изключение прави само авентос хк (Aventos HK), но пък няма да е много удобен ако вратата в по висока от 50-60 см.

# 59
Ако шкафовете ви да до тавана няма как да сложите механизъм за отваряне нагоре понеже искат 20-на см празно място, изключение прави само авентос хк (Aventos HK), но пък няма да е много удобен ако вратата в по висока от 50-60 см.
Предварително да кажа, че нищо не разбирам от направата на кухни и мебели, но специално се качих да меря, при моята над най-горната вратичка разстоянието до тавана е 7 см (въздух), а самата вратичка, която се отваря нагоре е 40 см висока... дано ме разбрахте

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 13:40 от Bunnyslava

Общи условия

Активация на акаунт