Нашите кухни - 56

• 100 637
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • В градината...
Повечето печки са с фурни 50/60, но има и с 60/60. Едно време всички бяха такива- големи.

# 481
На втората снимка е сандък-а. Кухнята е чисто бяла, корпус и бяло гланц за врати. Тя е на една наша съфорумка.

Ето и от малко по-близо.

А това е нашата  кухня.
shadowman имаш златни ръце ,благодаря много.

# 482
Yanina_
добре,че ти знам кухнята Simple Smile shadowman ли ти я прави ?
Хайде и аз се разписвам за кухня...Тази седмица чакаме майстора Simple Smile

# 483
Здравейте, моля за съвет. Как мислите, дали е удачно кухнята да бъде с под от корк  newsm78 ? Днес гледах в един магазин различни покрития  за под от корк - имаше много красиви, и по-светли и по-тъмни, бяха лакирани отгоре и ми се сториха доста твърди и все пак...
Шадоумен, ако имаш опит с корка може ли да споделиш?

# 484
pettia, да ти споделя моя опит с корка Simple Smile Ние си купихме корк за хола-кухнята. Отначало искахме да е един цвят, но после ММ видя,че има и втори - по -светъл и му хрумна гениалната идея,че иска корка да е в два цвята. Купихме го,наредиха го донякъде и изскочи проблемът - двата цвята са различен вид плочка и не са съвместими. Айде наново поръчвахме, връщахме и накрая се оказа,че има минимално, в милиметри разминаване на едно място, което успяхме да запълним.Затова моят съвет е -  внимавай с различните цветове плочки. Все още не мога да кажа впечатления,защото апартаментът не е готов, но мисля,че и това може да ти е от помощ Simple Smile

# 485
Вчера,като ви помолих за подкрепа, относно поведението на повечето фирми,затова,че отказват да ми кажат кое колко струва и изобщо от къде иде тази цена,която ми дават, днес вече преля чашата търпението ми. Обадиха ми се от фирмата,последната,която посетихме,че са готови с проекта. Отидохме. Започнах да питам кое от къде иде като цена. Питам ги: Колко струва техническия камък? -Амииии,околууууу 2250 лв . Ок, викам . Колко струва лед осветлението - Амиии,околууу 300 лв.(!). И така продължавам наред и така все получавам отговор "амии,околу...". След 20 минути въпроси от моя страна и чуване "околу" накрая им казах: искате да ми кажете,че "околууу" току така за тази кухничка сте получили цена от 7500лв?!?! И накрая ми казаха като СЪВЕТ: Ами ако се откажете от този МДФ и предпочетете ПВЧ,ще ви намалим с 300 лв цената,но трябва да се откажете и от техническия камък - ИЗОБЩО НЕ ГО ПРЕПОРЪЧВАЛИ,САМО ЧУЖДЕНЦИТЕ ГО ИСКАЛИ. А и да се откажа от скъпите механизми!   И така автогол след автогол си вкарваха "професионалистките".
Сега и аз да помоля за съвет, момичета Simple Smile Спряхме се на фирма вече. Но сега си промених решението да не е лакобел,ами термогръб.... Много красив гръб видях като мостра!!! Повече ми хареса, отколкото стъклото. Още повече,че нямаше да имаме и принт,така че... Какво ще ме посъветвате, кое е по-практично - лакобел или термогръб?
Освен това се спрях за ПВЧ на Егер. Какво ще кажете за избора? Отказах мострите на кроношпан. Бяха ми изкарани мостри и на една турска фирма, не видях коя е,само запомних координатите на Роси, магазина.....

# 486
  • Сф
Момичета, аз съм още на визуализациите, и пак се връщам с коригирания проект.
Ето това е първата визуализация, която след корекциите стана така.
Да внеса някои уточнения- 1) все пак от дясно на фурната ще има 15 см плот, за да мога спокойно да вадя тавите от фурната. 2) Микровелето е някакво от ИКЕА, но дооооста скъпо, тъй като е по-плитко, та не знам дали ще го сложим. 3) Котлонът ще е 4ка.

Въпросите:
Кой гръб ви харесва повече?
Миялната е 45см и е долепена до хладилника. Има ли смисъл да слагам 60см? За какво мога използвам Г-образното под мивката? Струва ли си да слагам от тия ъглови карусели за по-лесно вадене на тенджери?

И като цяло- имате ли някакви забележки/ мнения/ коментари?

Мерси  bouquet

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 08:37 от Miraj*

# 487
Еscarlata, а под самия корк слага ли се нещо друго? Имам предвид, че като разход за всичко имам следните неща:
 - 75 лв. корк за кв.м.;
 - разход за лепилото, с което ще се лепи (не съм се интересувала още колко);
 - евентуално лак, ако ще го лакирваме и не е лакиран предварително;
Това ли е всичко ? Нещо допълнително слага ли се под самия корк?
Благодаря за помощта   bouquet

# 488
  • София
Момичета, аз съм още на визуализациите, и пак се връщам с коригирания проект.
Ето това е първата визуализация, която след корекциите стана така.
Да внеса някои уточнения- 1) все пак от дясно на фурната ще има 15 см плот, за да мога спокойно да вадя тавите от фурната. 2) Микровелето е някакво от ИКЕА, но дооооста скъпо, тъй като е по-плитко, та не знам дали ще го сложим. 3) Котлонът ще е 4ка.

На мен вторият вариант ми харесва повече, но рафтчетата ми се струва, че се сбутват така.
Освен това ти препоръчвам да си направиш 4 чекмеджета, като първите две са възможно най-плитки. Така се избягва натрупването на вилици, черпаци, белачки и каквото още се сетиш. Колкото и да подрежда човек в бързината все му се случва да отсави нещо отгоре върху разделителите, а то едно като поставиш и...
Също помисли вариант частта с микровълновата да е една по-плитка колона. Пак ще имаш място къде да сложиш това, което вадиш от хладилника, но ще спечелиш и още един шкаф например за хобито си.

# 489
  • Сф
Ваня, не те разбрах какво имаш предвид с МВ-та и колоната. Може ли по-подробно да обясниш? Мерси

# 490
На мен първия линк с вариант не ми се отваря.

От втория вариант съм на същото мнение за рафтчетата - от практична гледна точка мислила ли си какво ще слагаш на тях, как ще ги почистваш, тоест лесно ли ще ти е това. Да не станат просто рафтчета, а реално да не са ти много полезни. Аз съм на мнение, че кухнята трябва не само да е естетически добре изглеждаща, но още по-важно - да е практична и удобна на макс.

Цветово ми допада много, има свежест и цвят Peace

За въпроса ти относно ъгловия механизъм за "глух шкаф" - твърдо съм За подобен механизъм. Вида му вече не е толкова от значение, но тъй като сега вкъщи сме с нещо като това показано от теб на втората снимка, повярвай ми - доста е неудобно. Някакво издърпване според мен си е абсолютно необходимо. Ние харесахме ето този вариант: http://www.rosi.bg/koshnitca-za-gluh-shkaf-s-plavno-pribirane--- … -900-mm-4546.html
Разбира се има и много други, вероятно знаеш Peace

Пусни и по друг начин първия вариант, че ми е интересно  bouquet

# 491
Escarlata, как 300 лв. за лед осветление  Shocked Тия да няма да осветяват цялата ви улица  Laughing Също безумно ми звучи намалението вс 300 лв, ако смениш МДФ с ПДЧ - много повече трябва да е разликата, особено на такава голяма сума. Абе добре си напраила, ако си ги отсвирила  Hug
За ПДЧ - Егер - от всички, които гледах (не са много  Wink), най-готино ми се видя точно на Егер, а и ако не бъркам - чувствително по-скъпо от останалите. Има релеф, текстура, а не е толкова обикновено като най-обикновените.
За чуденката ти за гръбчето - от двата варианта аз съм за термогръб - наистина има много хубави шарки, а стъклото (на мен лично) ми стои студено и неприветливо за тази цел  Thinking

Miraj*, много хубав проект, само един въпрос - тези вратички над мивката сини ли ще са и реално, или е някаква грешка в проекта? Струва ми се, че гърбът на кухнята сам по себе си е чудесен акцент и повече "разчупване" в цветовете ще ти е излишно, но ти си знаеш   bouquet

Ние вчера с майстора измислихме разпределението, остава сега да взема окончателно решение за цветовете. Плотът ще е меден дъб на Геталит, момчето е успяло да ми намери и ПДЧ за корпус в същата (максимално доближаваща се) шарка, така, че остава да реша категоричноза бялото. Все още ме плаши малко  Embarassed

Някой с мнение за БГ ПДЧ Kastamonu? Остави ми мостри и на него, само това ми трябваше - колкото не мога да реша, той ме затрупа с няколко кг мостри и каталози  #Crazy

Относно механизмите - освен една бутилиера и плавно затваряне на всички шкафчета и чекмеджета, никакъв друг механизъм реших, че не ми е нужен. Времето ще покаже дали не бъркам  Grinning

# 492
  • Сф
Снощи това коментирахме с мъжО, той иска да махнем МВ от рафта, на мястото на лавиците да има ето такъв по форма ъглов шкаф, и реално да остане само една полица за чашите, която да е най-долу, точно където почва гърба. Но аз се опасявам, че ще стане много претрупано и нагнетено, тъй като и до горе ще са шкафовете и няма ли да се чувствам все едно ме затрупват шкафовете?
Синьото шкафче нарочно е така, харесва ми като акцент, но се чудя за гърба как да го направим. Не харесвам бели мебели, и ще ми стане прекалено бяло  Mr. Green На мен сякаш със сивите тухли и мозаечната лента по ми харесва newsm78 newsm78

Хайде, искам още мнения и идея  Mr. Green Mr. Green  bouquet

# 493
  • София
Ваня, не те разбрах какво имаш предвид с МВ-та и колоната. Може ли по-подробно да обясниш? Мерси

Имам предвид под микровълновата да има шкаф, дълбок колкото горните шкафове, то става като шкаф-колона, но не е равен, а с две дълбочини. В него може да се побере примерно робот, кафе-машина или друго, което не ползваш ежедневно. Освен, разбира се ако не гониш повече плот. Но ми се струва, че между мивката работното поле е ок.

# 494
Сега ми се отвори и първия вариант, но втория по- ми допада, с изключение на рафтчетата.

Мисля че за шкаф за робот, кафе машина, имаш предвид нещо подобно: http://www.houzz.com/photos/676499/Island-Dreams-traditional-kitchen-minneapolis

Ние ще имаме в единия ъгъл точно такъв, много ми хареса, че хем ще са си на плота, обаче ще са прибрани.

Общи условия

Активация на акаунт