Нашите кухни - 56

• 100 406
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ти,shadowman!

Пускам снимки, но наистина не са пипнати, снощи по нощите сме правили опити да натъкмим бокса и трапезарията. Това в никакъв случай не е завършена концепция. Идеята е че искам да имаме вляво, от онези високите, издърпващите се шкафове, тип килер. Искаме фурната да е на високо, а не долу, както и да НЕ прихлупваме кокетното прозорче от дясната страна в бокса. Планираме всичко да е с механизми на Блум. Както се вижда, в дясно нещата направо ги позарязахме снощи. Реално в бокса ще има хладилник, фурна, котлони за вграждане, съдомиялна и мивка. Пералнята няма да е там.
Събирам идеи и предложения, и критики, естествено! И ако нещо не е ясно, питайте bouquet

Мащабирането не е ок, масата и столовете не са мащабирани хубаво, но те са за да се добие представа.

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 12:31 от d_koleva

# 76
  • Пловдив
На мен тюркоазеното ми е  любим цвят , но не мога да го възприема много със стени , плочки и кухненски вратички , студено ми е  .

merita съдомиялната за вграждане ли е ?  Питам , защото ние ще си вземем старата и искаме да я скрием в шкаф понеже е бяла , а другите уреди са икокс . Та ни казаха , че за тази цел плота трябва да е по поръчка , защото иначе няма да се побере. Thinking
Проблема идва от дълбочината на уреда. По стандарт плота мисля беще 60 см., което не е достатъчно, тъй като съдомиялната трябва да се вкара под плота и да има разстояние за монтаж на вратичката. Ние по този начин вкарахме пералнята под плота и мебелистите ни предупредиха, задължително дълбочината на пералнята да е от по-плитките на 45 см, за да стане възможно поставянето и под плота и да не стърчи напред. Дано ме разбра! Simple Smile

Разбрах Разбрах и мен ме притесни Simple Smile Но питах и ми казаха ми в този шкаф не се слага гръб така или иначе имаш тръби и ще се реже и печелиш още място Simple Smile но всеее пак се преориентирах за вграждане  Rolling Eyes

# 77
  • София
Здравейте!
Как се почистват остатъците от фолиото от гланцови вратички?
Извинете ако е коментирано, но нямам време да търся.

Никой ли не знае?
Шедоумен?
Значи фолиото се отлепва и по края остава 1 см. кант като лепилен слой.
Майстора каза с АМБ, обаче аз не смея.
Други варианти?

# 78
  • Раковски
Здравейте!
Как се почистват остатъците от фолиото от гланцови вратички?
Извинете ако е коментирано, но нямам време да търся.

Никой ли не знае?
Шедоумен?
Значи фолиото се отлепва и по края остава 1 см. кант като лепилен слой.
Майстора каза с АМБ, обаче аз не смея.
Други варианти?

Дай снимка да видя, че така няма как да преценя.

# 79
  • Раковски

Пускам снимки, но наистина не са пипнати, снощи по нощите сме правили опити да натъкмим бокса и трапезарията. Това в никакъв случай не е завършена концепция. Идеята е че искам да имаме вляво, от онези високите, издърпващите се, тип килер. Искаме фурната да е на високо, а не долу, както и да НЕ прихлупваме кокетното прозорче от дясната страна в бокса. Планираме всичко да е с механизми на Блум. Както се вижда, в дясно нещата направо ги позарязахме снощи. Реално в бокса ще има хладилник, фурна, котлони за вграждане, съдомиялна и мивка. Пералнята няма да е там.
Събирам идеи и предложения, и критики, естествено! И ако нещо не е ясно, питайте bouquet

Мащабирането не е ок, масата и столовете не са мащабирани хубаво, но те са за да се добие представа.

Ъгъла с мивката на живо е различен от това което е на проекта.

# 80
Абсолютно. Въобще дясната част не е коригирана. Там зациклихме снощи и не можахме да измислим как да наврем мивка (от този тип: http://sanitarna-keramika.proizvodstvo.catalog.bg/images/product … g/26386_41613.jpg) и съдомиялна. Опитвахме да следваме принципа да има плот между почти всички уреди и съдомиялната да е до мивката, но забихме...
Чертежа го качих заради размерите на помещението всъщност.

# 81
Може да почнеш със съдомиялна, до нея мивката в ъгъла и след това да си разположиш уредите и шкафовете така, както би ти било удобно на теб. Не е нужно да следваш строго принципите, все пак ти ще си ползваш кухнята. Всъщност колко см е от големия прозорец до ъгъла, където искаш да сложиш мивка? Държиш ли да е точно на ъгъла мивката, може да е на другата стена, ако няма място.

# 82
Никак не държа на мивка в ъгъла, даже по- ми допада, ако не е. Просто не знам как да наредя и мивката, и съдомиялната в тази половина на бокса. Защото в лявата му част и в средната част нареждането ми допада, има симетрия. Вляво сме струпали високите шкафове и високия хладилник и някак вървят "пакет".
За разстоянието, ако разбрах правилно - от големия прозорец (той е част от вратопрозорец всъщност) до ъгъла би трябвало да е поне метър, до метър и половина, но точни мерки не знаем, а само сме измерили стените от-до. След неделя влизаме с рулетката вече, отгава го освобождават.  

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 13:27 от d_koleva

# 83
Моето мнение е, изчакай до неделя, измери си всичко точно и го начертай на лист. Сложи уредите и шкафовете в ляво и в средата, както ти харесва, а от другата страна ще го измислим като знаеш вече размерите. Можеш да започнеш със съдомиялната, над нея може да сложиш шкафа за чашите (хем ще ти е лесно да ги прибираш като са измити, хем ще са ти близо до трапезарията). Мивката може да е веднага до миялната, ако има достатъчно място (има много хубави единични мивки, без такава керамична част отстрани) - така ще имаш голям свободен плот в средната част до котлоните. Ако ли пък няма достатъчно място за мивка до миялната, ще я сложиш в средната част, точно до ъгъла с малкото прозорче, а самия ъгъл между нея и миялната пак може да се оползотвори.

# 84
Тази мивка не е подходяща за монтаж на ъгъл.

# 85
  • ВАРНА
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добра фирма за кухни за Варна? Попрочетох темата, но не можах да открия нищо. Ходих на няколко места, като Никора, Стилекс, Мартинели. Дайте отзиви поне за тези фирми, как работят, какви горе долу са цените и т.н. Благодаря предварително

# 86
Тази мивка не е подходяща за монтаж на ъгъл.

Мивката е сложена ей така, няма идея, както поясних по-горе Peace Взехме един от моделите, предложени в програмата за проектиране.

dion, благодаря ти за включванията! Аз също си мислех за мивка без такъв плот отстрани, ама пък половинката иска такава, та ще мъдруваме Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 14:45 от d_koleva

# 87
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добра фирма за кухни за Варна? Попрочетох темата, но не можах да открия нищо. Ходих на няколко места, като Никора, Стилекс, Мартинели. Дайте отзиви поне за тези фирми, как работят, какви горе долу са цените и т.н. Благодаря предварително

потърси БУРЛЕКС. Много са добри.

# 88
  • Blondeville

Здравей, мога да ти препоръчам Furnish:

http://www.furnish.bg/bg/

Те правиха нашата кухня, пусках снимки назад, много съм доволна от работата им, макар, че сме в София, а те във Варна и реално е идвал само човек за размери, и после майсторите - 3D проектът беше изготвен на базата на взетите от тях  размери и направени снимки. За цените, бих казала, че са нормални - нито много ниски, нито много високи. Срокът за доставка беше 35 работни дни, доставиха малко предсрочно. Успех Simple Smile

# 89
Здравейте . Въпросът ми не е за тази тема newsm78, но повечето сте купували интериорни врати.
Търся  такива с профил ,  и за хола със комбинация със стъкло.  Приемам всякакви идеи. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт