Нашите кухни - 56

• 100 632
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Rallichka, и аз си мисля, че понеже плочките нямат фабрична фуга, при варианти 1 и 3 може наистина да има проблем. Ще се получи май някаква асиметрия. Обаче нещо не успявам да си ги представя. Ако плочката беше с фабрична фуга, вариант 1 щеше да е супер.

# 526
Исках само да дам идеята, че когато аз имах чуденка как да нареждам плочките, постъпих така: когато ми ги докараха, ги наредих на пода на сухо, и така на живо си унагледих нещата

# 527
  • Пловдив
Мираж,не слагай ъглови шкафове.В старата кухня бях с 2 такива.Въпреки голямата площ си стоеше малко прихлупено.Сега съм с чупещи механизми и оптически изглежда още по-голямо

# 528
Исках само да дам идеята, че когато аз имах чуденка как да нареждам плочките, постъпих така: когато ми ги докараха, ги наредих на пода на сухо, и така на живо си унагледих нещата

Благодаря   bouquet но едва ли ще се стигне дотам, тъй като въпросът с фугите, който повдигна Веси (   bouquet), решава нещата в полза на 2-рия вариант.

Рени, и на мен ъгловите шкафове ми изглеждат затормозявяащи, не знам точно защо, но ми развалят общата визия  Confused

# 529
  • Варна
Miraj, кухничката се очертава много хубава! Ако позволиш, да си кажа и аз мнението.
1. Ако ще има сини горни врати, то нека да са решетките. Много са хубави. Практично практично, но пък трябва и да ти е на сърце, нали?! Другите сини и на мен не ми харесаха, по-добре бели.
2. Помисли за вариант изобщо да се откажете от микровълновата. Само помисли! Аз съм голям агитатор за тази идея.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Повярвай, не е страшно. Само първите няколко седмици докато намериш алтернатива и си създадеш нови навици и малко кофти, но после е рахат.  Peace
3. За котлоните - за мен най-удобни и практични са 3-ка котлони. Като е хубаво при тях да гледаш най-голямата зона да е с поне една по-малка "подзона" в нея, за да е още по-практично. И в твоят случай е много важно голямата зона да ти е от ляво, което доста стеснява избора, но все пак не е невъзможно. Тека имат доста модели с 3-ки, но повечето са все от дясно. Потърси!
Скрит текст:
4. Сивият гръб с лентата мозайка е по-хубав и по-евтин. Ако вратичките са ти изцяло бели, може да си сложиш и цял гръб мозайка. За мозайката е важно, наистина да е мозайка, а не плочки, имитация. Т.е. мозайката да е малки квадратчета на мрежа, защото само с тях се получава непрекъсната линия мозайка, а не отделни плочки. Просто не е същото и се разваля ефекта според мен.
5. Трите чекмеджета в този им вариант за мен са непрактични. Или ги направи две дълбоки долу и едно или две едно до други плитки, или пак две дълбоки и две плитки, общо 4 бр. Така ще имаш само едно чекмедже за съдове за готвене и 2 (най-вероятно полупразни и разхвърляни) за прибори.

# 530
  • Сф
Lady April, много благодаря за мнението  Hug
Синята решетка на мен не ми харесва, така че я махнах не само, защото събира прах, ами защото не ми и допада. И да си призная- сините гланцови вратички са ми много на сърце, направо ме заболя като гледам тук как категорично ги отхвърляте  Crazy Crazy Радвам ви се много, че ми давате идеи, и дори да не се съобразя на 100% с тях , е хубаво да видя нещата и от друг ъгъл. За което отново холямо благодаря!

2. МВ-та. Вероятно на първо време ще взема да си ползвам старата и ще седи на плота. Ще се опитам да се пробвам без нея, и ако свикна ще я дам на сестра ми.

3. Мнооого полезна информация за котлоните  Hug Hug Мерсаж!! Тека как са като качество? Трябва да разгледам модели, но честно казано още не съм стигнала да тези подробности, за сега искам да изчистя основната линия на кухнята и после ще се задълбавам в конкретика.

4. Питах дизайнерката точно какъв гръб (на коя фирма), сиви тухли и мозайка е визуализирала. ЩЕ отидем да ги видим на живо и след това ще финализираме концепцията.

5. Чекмеджетата- ще са 2 плитки + 1 средно дълбоко + 1 мн дълбок, ИЛИ 2 плитки + 2 дълбоки. Трябва да си поиграя малко с размерите и да се реша.

Страхотни сте момичета!  bouquet

# 531
  • София
Няма да свикнеш без МВ ако я има. Самото и наличие предполага "да, имам идея да я махна, ама хайде и този път ще стопля манджата в нея за по-бързо". Аз бях твърдо решена да живея без нея, въпреки че нашите винаги  са имали. Лато се изнесохме не си купихме такава. Мъжът ми помърмори точно веднъж и забрави. Майка му на своя сметка винаги когато му се обади го питаше как ще правим пуканки. А ние пуканки, освен че можем да си направим в тиган и стават по-хубави, ядем само на кино. Е, не можа да я убеди. От зор да има МВ момчето на какво да прави пуканки - подари му, но той така и не пожела да я сложи. Дадохме я на баща ми да си претопля храна на работата.

# 532
Ох, завиждам ви, момичета, че сте се лишили от МВ. Аз доста претоплям, но ще взема да се опитам поне да намаля употребата й и да я сведа до минимум  Confused

Преди минути си поръчах ей тази лампа за кухненската част от дневната:
Скрит текст:

Комарче, май и твоята е нещо подбно, нали  Thinking

# 533
  • София
Съвсем профанско на пейнт изрязох сините вратички и сложих бели.

http://snimki.be/view.php?id=86730
Красота  Heart Eyes! На теб не ти ли харесва повече така?
И още нещо - има ли начин да се изравни линията на горни и долни вратички? На проекта ми се струва, че се разминават.

И на мен този вариант по-ми допада. Разминаването на линията на горните шкафове с долните ме дразни много, както и не и харесва МВ на такова ниво (наистина се чудя как може да с еползват толкова високо разположени). Котлони тройка са страхотно предложение.
И наистина ли дизайнерката ви не е предвидила абсорбатор над котлоните?

Ох, завиждам ви, момичета, че сте се лишили от МВ. Аз доста претоплям, но ще взема да се опитам поне да намаля употребата й и да я сведа до минимум  Confused

Преди минути си поръчах ей тази лампа за кухненската част от дневната:
Скрит текст:

Комарче, май и твоята е нещо подбно, нали  Thinking

Страхотна лампа!

# 534
  • София
Раличка, аз също доста претоплям. Студена храна не ям, освен ако не е таратор или салата.
А лампата е божественяшка!

# 535
Раличка, откъде ги поръчвате тези fancy лампи?

# 536
Ваня, как претопляш пържола или някаква по-суха манджа на котлон примерно  Rolling Eyes Ако мога да измисля как, с радост ще се лиша от МВ.

Раличка, откъде ги поръчвате тези fancy лампи?

Аз я поръчах от Али-то, намалена е и сега като видях, че и на вас ви хареса, се чудя направо дали още една да си викна  Laughing
Ето я:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6465556008.html?orderId=65544944773092

Идея нямам как да съчетая 3 лампи в едно помещение - над холна, трапезарна и кухненска част така, че хем да не са 1:1 еднакви, хем да си кореспондират  newsm78 Харесвам икейските
Скрит текст:
- има разл. цветове, може с тях да я съчетая  Thinking

# 537
  • София
Ваня, как претопляш пържола или някаква по-суха манджа на котлон примерно  Rolling Eyes Ако мога да измисля как, с радост ще се лиша от МВ.

Във фурната на вентилатор. Не чакам да станат врели, защото и врели не ми допадат. По-бавно е, разбира се, от с МВ, но за 10 минути имам храна с нормална температура за консумация. Съхранявам храната в огнеупорни стъклени или глинени съдове и само вадя от хладилника и слагам в СТУДЕНА фурна. Случвало ми се е да сложа и по три-четири съда да се затоплят едновременно - супа, месо и гарнитура. И ако някой пита за тока - нямам увеличение в сметката.

# 538
Мерси, Раличка.
Относно МВ-то и ние вкъщи сме твърдо против. Лично аз по-сухите ястия ги притоплям във фурната на включен горен реотан. Когато бързам например сърмите и пълнените чушки ги слагам в някакъв метален съд с малко вода на дъното , захлюпвам с капак и ги топля на котлона - те се стоплят за около 10 мин.

# 539
Добри съвети, момичета, благодаря, ще се възползвам   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт