Меню за Нова година???

• 110 268
  • 462
  •   1
Отговори
# 255
Страхотна идея. Благодаря

# 256
  • София
Иска ми се и на мен някакъв десертен крем в чаша. Но хич ме няма там(не съм правила досега). Много експерименти имам в сладките неща(къде успешни къде не). Имам си и везна тъй уж спазвам количества. Но на мен сладкишите са ми хоби,нищо че никак не съм по сладкото.

Много харесвам този крем и често го приготвям: Крем с бишкоти.

# 257

Десерт
Ще правя медена торта
Блатове-готови медени блатове от Берьозка
Крем-една кутия кондензирано мяко разбивам с едно пакетче краве масло.
Поръсвам с орехи и оставям в хладиник поне 4 часа.

Вени, ти ме заинтригува с тази торта и днес от Берьозката и аз си взех медени блатове и кондензирано мляко. Та въпросът ми е - този крем който правиш с млякото и маслото достатъчен ли е да напои блатовете, да не стане суха? Ползваш ли ванилия към крема например, подходящо ли е да се добавят пасирани праскови от компот и евентуално течноста от компот от праскови да се поръси на блатовете? Абсолютен лаик съм, моля да ме извиниш ако вече си правила тортата по твоя си начин и е станала ок. Мислех да правя салам торта - любимо ни е, обаче съм на работа и ще трябва да направя нещо по-набързо.

# 258
  • В градината...
Найджела от 24 kitchen прави тирамисини в чаши. Аз не съм хич по този вкус, но който обича тирамису, става.

# 259

Десерт
Ще правя медена торта

Скрит текст:
Вени, ти ме заинтригува с тази торта и днес от Берьозката и аз си взех медени блатове и кондензирано мляко. Та въпросът ми е - този крем който правиш с млякото и маслото достатъчен ли е да напои блатовете, да не стане суха? Ползваш ли ванилия към крема например, подходящо ли е да се добавят пасирани праскови от компот и евентуално течноста от компот от праскови да се поръси на блатовете? Абсолютен лаик съм, моля да ме извиниш ако вече си правила тортата по твоя си начин и е станала ок. Мислех да правя салам торта - любимо ни е, обаче съм на работа и ще трябва да направя нещо по-набързо.

И аз от много време ѝ се каня на тази торта Медовик и сега ме подсетихте да я направя, че е много бърза и лесна. Само се чудя за крема - в сайта на Берьозка има рецепта, в която  крема с кондензирано мляко и масло се редува с крем от бита заквасена сметана със захар -  така ставала по-лека тортата.
В "Черешката на тортата" пък Дивна направи крема, като смеси кондензираното мляко с маскарпоне.
За сиропирането на блатовете в рецептите, които прочетох, пише, че не се прави, ако тортата може да престои в хладилника повече от 12 часа, ако няма такава възможност - само тогава се сиропирали.

-veni-, в твоя вариант тортата по-тежка ли става, като с маслен крем? И някакво плодово сладко добавяш ли?

# 260
  • Най-красивата страна

Десерт
Ще правя медена торта

Кремът е достатъчен.Блатовете са много тънки.Може да поръсиш леко със сока от компота,колкото да има аромат на праскови.
Може да добавиш ванилия в кондензираното мляко.Може и плодове.
Аз съм я правила вместо с орехи отгоре със сладко от боровинки .
Трябва да престои достатъчно време в хладилника-поне 4-5 часа и блатовете омекват.
Правя я често,защото става много бързо ,а е много вкусна.

# 261
  • София

Не съм Вени, но понеже съм правила вариант на такава торта да го покажа: Медена торта (Торт *Пчелкин дом*). Този тип торти не се сиропират. Платките са твърди, а кремът който се използва е сравнително малко и гъст. За това, след като се сглоби, тортата трябва да престои минимум 12 часа в хладилника.

# 262
Моят специалитет-десерт е едно бисквитено триъгълно руло- покривчето на Нат.
https://mycandykitchen.blogspot.com/2012/01/blog-post_03.html?m=1
Винаги обитам овациите с него, супер вкусно става. импровизирам с крема, като обикновено смесвам крема сирене и маскарпоне.
Не разбрах как правите камамбер на фурна?

# 263
  • Ланкър, планините Овнерог
Ние камембера ще го ползваме за добавка към основното - домашно свинско, пилешко и пуешко филе, с камембера, гъби и сметана в гювече за 3 часа.
Искам десертът да е лек и ще правя крем в чаши за мартини - 4 вида крем на пластове - шоколадов, портокалов, обикновен яйчен, малинов.
И при нас е важно качеството на ракията и виното. Я този дух, няма как да се мине със зелена салата, защото ракията доста салата "яде". И това основно, което измислих, всъщност ще е сравнително леко. За след тежката салата само за опитване.
Може ли да ми напишеш как точно приготвяш гювеча?

# 264
  • В градината...
Ще го правя по идея от тук
https://m.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/170-vkusnotiya-za-spetsialni-sluchai/
Но с камембер, може и с горгонзола - по-мазни сирена са и ще вървят на гишетата. И с по-малко сметана. Ще сложа розмарин, без кимион или малко. И малко мед.

# 265
  • В градината...
Гишета - филета
Ужасен телефон!

# 266
Боже, тъкмо се чудех на какви гишета ще пласирате сиренцата, нещо за подкуп ми дойде на ума....

# 267
  • В градината...
Hands Muscle

# 268
  • На брега на реката
Камембер само цепнато на решетка и “набучкано” с розмарин правя във фурната. Убийствен аромат и вкус и нула трудност!
звучи много интересно! имаш ли снимка как точно е цепнато - не мога да си го представя. или да ми опишеш по-подробно. колко минути във фурната?
Нещо такова изглежда, но моето разрязване не е толкова прецизно Joy

Между другото и с кедрови ядки е страхотия Simple Smile

# 269
Добре де, ама това тук е в дървената си кутийка. Не вярвам така да се пъха във фурната - на какво го слагате?

Общи условия

Активация на акаунт