Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 662
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Нейде из лудите гори...
Като чуя "кортикостероиди" и косата ми настръхва, не знам защо така страшно ми звучат. Нашата равносметка за последните 2 месеца е - 3 рецепти изписани с АБ и котрико, в крайна сметка нищо от рецептите не съм купувала, защото се справихме с хомеопатия. Започвам да се замислям, ако бях започнала "лечението" с Пулмикорт преди година и половина, когато го изписаха за първи път, дали към този момент детето ми нямаше да е с диагноза астма?!  Rolling Eyes Мисля си просто...

Будико, радвам се, че писа, дано наистина да е отминало.  Hug

Вчера като говорих с хомеопата , сподели, че няма особено значение в колко вода и дали разтварям във вода или държа под езика, тъй като ефекта на ХЛ не зависи толкова от това, колкото от самото ХЛ. Не знам с какво противоречи изказването му, но аз съм доволна, че към този момент се справяме добре с неговите предписания.

# 376
  • Варна
Като чуя "кортикостероиди" и косата ми настръхва, не знам защо така страшно ми звучат.

Сигурно защото са отровни и увреждат вътрешните органи...с право се плашиш. Ироничното е, че Пулмикорта май го изписват на деца с астма.
Нашата докторка видя, че кашлицата на малкия няма да мине с Боаронските гранули и ми даде пликче с 6 гранулки, каза ми да му давам по 1 на ден за 3 дни и да й се обадя. Кашлицата драстично намаля, но не е тотално изчезнала, за това ми каза да му давам още 3 дни по 1гр вечер...Това класически похват ли е?

# 377
  • Пловдив
И аз като ги чуя и  #Crazy бягам!
Скрит текст:
Имам близка приятелка,която я при такова лечение и докараха смяна на ставата #2gunfire Просто са и слагали много силни кортико-медикаменти и ...

# 378
Здравейте

Аз пострадах много жестоко при опита си да спра антидепресанта и невролептика, които пия. Изпаднах в много тежка абстиненция, неописуем ужас е. Нервната ми система е тотално дисбалансирана и искам да попитам дали хомеопатията може да помогне при такива случаи. Имам чувството, че умирам. Моля да ми дадете повече информация, както и към кой хомеопат в София да се насоча, когато мога да стана от леглото, за да отида на преглед. Състоянието ми е изключително тежко. Искам да опитам и Бахови есенции и каквото друго съществува, за да позакрепя малко поне положението си. Моля за помощ и информация.

# 379
  • на плажа
Скарлет, миличка, тези неща се спират постепенно. Намери хомеопат, но трябва да промениш и начина си на мислене. Пий повече " майната му" и "  аз съм ОК". Успех!

# 380
Скарлет, за баховите есенции също е добре да се приемат след консултация със специалист. Когато става въпрос за цялостно лечение. Те са с много по-меко действие от ХЛ, но също ако не е правилно подбрана есенцията няма да се чувстваш добре и няма да постигнеш нищо. Единствено, докато стъпиш на крака може да вземеш рескю ремеди - спешните капки на д-р Бах.

# 381
Моля ви, помогнете ми със съвет и препоръка, в ужасно тежко състояние съм. Имам рескю ремъди от аптеката, струваше към 30 лв. преди малко пих няколко капки. Не усещам да ми помага особено.

Спрях лекарствата под лекарски надзор но трябваше да върна половин таблетка ципралекс, 5 мг. Пия и 2 таблетки флуанксол. Опитах се да ги намаля на 1 таблетка но започнаха конвулсии на цялото тяло, пълно безсъние, чувство на ужас и върнах 2те таблетки. Сега съм на 2 таблетки флуанксол и половин таблетка ципралекс и съм много зле.

Мисля, че умирам и ако не ми се помогне няма да ида за още дълго. Абстиненцията е жестока. Тези лекарства нанасят непоправими увреждания на централната нервна система. Нуждая се от спешна намеса и помощ. Ако можете да ми помогнете с някакъв съвет или препоръка за специалист... просто положението е много тежко. Не знам как ще отида на преглед, не мога да ходя.

# 382
  • Пловдив
scarlet86, най-разумното, което можеш да направиш, е да се обадиш на лекаря, който ти е предписал въпросните лекарства и да споделиш с него как се развиват нещата.
Положението е сериозно, не мисля, че е далновидно да разчиташ на подкрепа във форума. Ние можем да те подкрепим, разбира се, но не бива с лека ръка да ти даваме каквито и да е съвети.
На хомеопат ходиш ли? Ако да, звънни му, обсъди с него състоянието си. Той би трябвало да знае какво да предприеме. Ако не - обърни се към лекар на всяка цена!!!!
Спирането и намаляването на лекарства като тези не е безобидно. На моя приятелка майка й получи интоксикация от дългогодишен прием на лекарства като тези. Лежа в психиатрия, където ги намали постепенно, под лекарско контрол, докато тялото й се справи с интоксикацията и състояние, подобно на абстиненция.
В последствие успя да мине на други, по-леки лекарства и сега е добре.
Ако си наистина много зле, задължително се обади на близък/приятел/познат, който да дойде при теб. А при нужда и на бърза помощ.
Не се бори сама!!!Кураж! Изпращам ти подкрепа!  Hug

# 383
Някой в групата ползваше продуктите на тианде. Не мога да се сетя кой Sad може ли да ми пише на лични? Извинете за спа-ма.

# 384
Виж, yulinga, първо, психиатрите отричат, че такива жестоки реакции стават от скъпоценните им помии и отрови, второ и да не го отричаха, не могат да го лекуват. За това се надявам тук да ми бъде препоръчан хомеопат, когото да посетя. За това и писах в темата. Не искам съвети как да звъня на доктора ми, нито как се спират лекарства, това са неща, които много добре знам, не съм малоумна и не се занимавам с лекари и лекарства от вчера. Търся препоръка за хомеопат или друг подобен специалист, който се занимава с тежки състояния. Искам да си оправя здравето, не да го разрушавам още повече, връщайки се в мръсните ръце на тези, които ми го развалиха. Вече бях при психиатъра ми, и майка ми ходи при него, и е напълно безполезен. Освен да хвърля нови лекарства върху вече съществуващия ми проблем, да отрича, че това е абстиненция и да настоява, че си било от "състоянието ми", друго нищо не може да направи. Приключих с традиционните лекари.

# 385
  • Пловдив
scarlet86, разбирам гнева ти, повярвай ми! Hug
Но не всички психиатри са такива. Аз написах това, което смятам като правилно за действие в такива случаи (предвид че засега нямаш надежден хомеопат и не се знае кога ще намериш). Споделих и личния ми (макар и косвено) опит със случай, подобен на твоя (който следих съвсем отблизо и съпреживях истински, така че знам колко е тежко...).

Имай предвид, че и да намериш читав хомеопат, ако е отговорен, той вероятно няма да те насърчи да спреш изведнъж лекарствата!А ако ти каже: спри всичко и се лекувай само както аз казвам, не знам, по-добре бягай надалеч...Щото не стават тези неща от ден за утре, а доста хомеопати вече взеха да се самозабравят и да стават опасни за пациентите си в своята вяра, че са велики.

За съжаление не мога да препоръчам хомеопат. Надявам се някой друг да го направи!

# 386
Извинявам се за резкия тон не е нещо лично, много съм изнервена от постоянните страдания вече 3ти месец без почивка.

# 387
Ще спирам останалите лекарства много бавно по схема, която ми препоръчаха в специализиран за тези проблеми форум. Просто имам нужда и от допълнителна подкрепа от хомеопатия или нещо друго подобно, за да мога да оцелея през този период.  #Crazy

# 388
  • на плажа
Успоредно с това би могла да отидеш на иглотерапия. Прочети, консултирай се, може да има ефект. Не зная какво да те посъветвам, Скарлет. Hug

# 389
  • Пловдив
scarlet86, не знам доколко е разумно да се доверяваш на форуми, пък били те и специализирани. Разбирам отчаянието ти, но...Бъди внимателна и бдителна! Peace

Общи условия

Активация на акаунт