Искам да кажа ... (14)_08.12-14.12

• 45 130
  • 936
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ванини, кураж!  Hug Мисля те, само с хубаво!  Peace

Ами моите ги обожават, съседските също. Миришат на канела най-вече.
Давам рецептата за всеки случай.

http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki

Много твърди ли стават?

# 421
Nino, ще съм доволна и на няколко за кафето Simple Smile А бурканите са много сладки, така че и един празен може.

# 422
Има ги навсякъде, аз само им вързах панделка Wink
До скоро, момичета.

Акаша, специално на теб стискам палци мъничето да укрепне. Това е най-мъчителното за един човек. Да е постоянно под такъв стрес.

# 423
аааа, сега видях, че за джинджифиловите сладки тестото трябвало да престои една нощ в хладилник. Не става значи - не обичам да чакам аз.  Tired

# 424
Аз имам да купувам още подаръци и не мога и не мога да измисля какво.
За дъщерята на нашите кумове, която има и рожден ден на 1ви януари. Става на 5години. Нищо не ми идва на ум и това е.
А баткото е на 8г., и за него нямам идеи.
Ако на някого му хрумне нещо интересно ще е супер.

# 425
За момиченце на 5 г. е супер лесно! Моята сега стана 6г. и принципно иска всичко, което й се мерне пред очите!!!  Crazy Така че влизаш в един магазин за играчки и според финансите и привлекателността на опаковката си избираш нещо! С всичко се играе и харесва.

Може и в книжарница - има една серия немски книжки - голям формат, със стикери, някъде около 20лв. са. Те са мн забавни - детето само си декорира. Има за ферма, зоопарк, семейство с къща, страната на феите и т.н. Моята дъщеря ги обожава, но май не останаха видове, които да нямаме. Занимава си се с тях с часове, а иначе не мога да я накарам да седне.

# 426
Лего на момчето няма ли да му е интересно. Сестра ми подари първото Лего на сина ми и от тогава други играчки почти не купуваме. За момичето също може някое Лего, аз на племенницата ми единия подарък съм решила да е Лего, пък другите 2 кифленски  Simple Smile

# 427
utro77, хехе, абе не е като да нямам дъщеря в къщи, ама чак с всичко...никога не е играла. Simple Smile Има си предпочитания.
Тези книжки ме заинтригуваха, ако можеш да ми изпратиш линк, или нещо подобно да ги видя как изглеждат ще е супер.

Не харесвам Лего и не купувам за подарък на никое дете. Simple Smile
Безбожни цени за малко части, ще ме извиняват...

# 428
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ванини, кураж!  Hug Мисля те, само с хубаво!  Peace

Ами моите ги обожават, съседските също. Миришат на канела най-вече.
Давам рецептата за всеки случай.

http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki

Много твърди ли стават?

Ами в началото са твърди, да. После стават приятно хрупкави. Абе бисквитки. Номерът е да не се пекат много - около 5-10 мин, само малко да си променят цвета, не бива да кафенеят. Миналата Коледа ги правих за пръв път по тази рецепта и ги ометоха за нула време, а излизат наистина много. После цяла година ги правих и накрая го докарахме до там, че едва ли не винаги да има вкъщи, че ММ обича да си топи в кафето. (аз мокра бисквита да не видя)
Винаги съм обичала сладки с джинджифил, канела и карамфил, т.нар. джинджърбред и много години пробвам рецепти, каквито видя. Тази за мен е най-сполучливата и най-лесната. Единственият "проблем" е, че не навсякъде има смлян карамфил. Обаче си купих от специализиран магазин за подправки едно добро количество и вече си имам.

# 429
Много прегръдки за всички сдухли  Hug Ще ви заразя с коледно настроение пък  Laughing

Искам да кажа, в качеството си на една сдухла, че снощи ви изчетох, че и чаша червено вино си сипах, и ми стана по-добре, особено от това горното. Тази сутрин си изпих кафето със смешките на дребните, та започнах деня с настроение. Благодаря за което.
Днес сме на благотворителен коледен базар в училището на детето. Утре - два рождени дни. Неделя - детско коледно парти (офисно). Другата седмица още два рождени дни... и още нещо коледно имаше, не помня какво  newsm78 Изобщо, предпразничната програма е натоварена.
Моето момче много сляпо продължава да вярва в дядо Коледа. Оня ден имаха в училище, убедено беше детето, че това е бил истинският (защото бил с истинска брада), пък някои деца, видиш ли, си помислили, че това е учителя по английски. Вашите кога разконспирираха цялата история?
Снощи купих импулсивно една играчка на сина ми, която много искаше. Цяла вечер повтаряше "Не зная как да ти се отблагодаря". Мило ми стана.
Чудя се дали да не си подаря един Киндъл за Коледа. Много съм зле с новите технологии като цяло, но май ми писна всеки пък като се прибера в България да мъкна по 10-тина книги. 
Стиснати палци за Ванини. И на Акаша детето да се оправя. 

# 430
  • София
Ванини, стискам палци, късмет!
Акашка, сигурно е алергична реакция, сдухаха се децта от лекарства (моето включително) и полза никаква.

# 431
Sunny29 за цял буркан не знам  Thinking ама поне няколко - да! Simple Smile

Аз като ви казвам да се съберем, може и с кафе да се напием, ама вие си правите оглушки.
Айде да не е преди, ама след нова година, но още през януари може да направим по едно кафе, кифли такива.

Искам да кажа, че не знам какво ще правя днес. Трябва да купя на малкото обувки, но им проблем с пухкавите крачета и оня ден се вбесих и сега хич не ми се ходи пак, ама трябва.
Мога да си остана и в къщи и да мързелуваме. Довечера ще правя още сладки.

О и аз съм навита за януари, ако съм още две в едно, ще дойда. Wink

# 432
Ванини, Коледно чудо за теб!
Тази година моето диване силно пожела рожденият ден да си го празнува у дома. Това беше повече от всякакъв подарък за нея. Нямаше по-щастливо дете. Но и децата бяха и все още са си страхотни. Просто се наложи да ограничим бройката до 10. Трябва обаче да си направим график как и кога си поканим и децата, които тогава не успяхме. (тези с братчета и сестрички, защото те ми вървят в пакет, а аз деца не мога да деля) Въобще не е ставало въпрос за по-икономично, защото не е, че много държа на разни дребни детайли.
За подаръци за девойки- от разни креативни комплекти за гривни и пръстенчета, през само-направа на чантички (на фирмите SES и GALT), до понита, унксове и каквото може да го влече девойчето. За момчето - пак на GALT имат едни момчешки комплекти да си правят самолети от хартия, или пък комплект, от който да си сглоби къщичка за птички. В сторбегето е пълно с идеи.   Peace

# 433
svetal4o27, оправих линка  Peace

Ванини, спокойно те лекарите винаги подхождат така, да се чудиш защо - не отговарят, само ходят важно-важно, побелее ти косата, накрая се окаже някоя настинка или малка инфекция. Тоя филм сигурно всички сме го играли  Confused Щом си там само спокойно, ще се наредят нещата  Hug

# 434
  • В Космоса
Благодаря ви, момичета! HugИ за съветите!  bouquet

Сега има малко температура, а обрива е поизсветлял, не е така зачервено, но малко се е разпространил. След малко ще отивам да пазя ред при педиатъра, че е втора смяна. Tired

Общи условия

Активация на акаунт