ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 138
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дъждче, помагам! Там е работата, че дори с всичкото ми помагане не се справя! Много често я вдигам и на ръце я нося до банята, закуската я чака на масата, дрехите - на стола, изгладени, чантата - събрана от предната вечер, само закуската и водата трябва да напъха (което също аз правя най-често), дори леглото ѝ оправям и косата ѝ реша... Какво повече... и едва се вмества в 1ч и 20 минути за тези дейности... Темперамент - баща ѝ е същия Rolling Eyes

При нас моето съкровище в такива случаи заплашва "ако не си готов до... тръгваш както си“.  Mr. Green

# 31
  • Варна
Кати, водила съм я по пижама до ДГ (там на паркинга се преоблече в колата с дрехите, които не искаше да слага вкъщи). В училище няма да ѝ го причиня. Измисляме какви ли не начини - часовник звъни на всеки 5 минути, спирам четката за зъби, ако ще току що да е почнала (след като я стартира 15 минути след влизането в банята!), подканям постоянно, заплашвам, че ще тръгна за работа, а те двамата да му мислят как ще стигат (аз съм шофьорът сутрин), оставям я с недоядена закуска, с ненаправена прическа... Тя просто така си действа  ooooh! Дори заплахата от неизвинени отсъствия и изключване от училище не я стряска. Живеем близо до "селското" училище и най-редовно ѝ го показвам и подчертавам, че ако закъснява, ще я запиша там - казва драматично "НЕЕЕЕ!" и започва панически да се лута из къщи (което си е още по-зле)...

# 32
  • Варна
Добър ден в коледната тема! Ние пътувахме малко през уикенда. Та да споделя как ме изненада БДЖ. Откак синът ми навърши 7 години не сме се качвали на влак и аз чинно казвам на касата, че искам вече половин билет за дете над 7. Да, ама не. Трябва да ида със снимка, копие на акт за раждане и не знам още какво, да му издадат карта за намаление  Shocked иначе касиерката нямало как да знае, че е за дете  Shocked сигурно кондукторът като го погледне няма да се светне защо е с половин билет...
Е, нямах време за такива детайли и малкият пътува с цял билет. Та да имате предвид...

За приготвянето сутрин няма какво различно да кажа - повтарям по 200 пъти "измий се", "облечи се", "тръгваме, побързай" .......  Crazy

# 33
Моята също е с такъв темперамент, но сутрин успява за 15-20 мин. Дрехи, чанта съм приготвила. Будя я, помагам с обличането, реша, давам една диадема или две фиби.  Пишка, мие ръце, очи, зъби много набързо. Аз стоя до нея (за миенето имам предвид Simple Smile ). Яде една пасирана круша вкъщи и една малка филийка/курабийка по пътя за бусчето-демек от етажа до улицата.
Когато се случи да стане по-рано и да седне да яде на масата, започва да се оглежда, заиграва. Накрая пак е изяла толкова и почти сме закъснели. ТОест колкото повече време има за седене вкъщи, толкова повече се бави. Вечер затова е толкова бавна, защото я оставям сама да се оправя. Съответно миенето на зъби е поне 15-20 минути-пее в банята, рецитира си нещо, гледа се в огледалото, маже по него с ръце и паста за зъби. Изобщо творчество с пълна сила hahaha

Това със заплахите при нас изнервя положението и става по-зле. Детето не може да се ориентира какво да направи и още повече се замотава. Засега такава рутина и максимално изчистени задължения сутрин вършат работа в нашия случай. Иначе когато си е вкъщи, я оставям да се размотава, да си избира дрехи сама, да си прави прически с 101 фиби Flutter

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 10:31 от Пролетен дъждец

# 34
  • sf
Значи ние сутрин сме като войници  hahaha
В 7:30 го будя и след 15мин сме в колата. Но той става бързо, пишка и аз му сервирам наготово четката за зъби с паста, мия му очите и му помагам да се облече  ooooh! което не е много ок, но предпочитам така вместо да се тутка. Раницата е готова от вечерта, закусва нещо в колата. Трябва да стане нещо много извънредно,за да закъснеем.

# 35
Аз си мислих че Стефи е бавна Simple Smile Будя я към 6.40 часа, след 5 мин е станала и започва едно бавно обличане, размотаване. Отива да пишка, да се мие, реши и 7,10 ч вече е готова. Слиза долу при баба си и дядо си че ние тръгваме, а тя по-късно с дядо си тръгва.

Да ви питам дали сте виждали в Джъмбо ангелски крила. И колко струват? Трябва да купвам 8 броя за у-ще.

# 36
Но той става бързо, пишка и аз му сервирам наготово четката за зъби с паста, мия му очите и му помагам да се облече  ooooh! което не е много ок, но предпочитам така вместо да се тутка.

Съвсем ОК си е, мен ако питаш.  Simple Smile
Така детето спи повече, а и си спестяваш виковете и караниците. А и децата така бързо растат, че съвсем скоро ще е съвсем самостоятелен и няма да ти дава даже да го гушкаш, камо ли да го обличаш.  
И аз го обличам за по-бързо моя син. Нямам нерви да го оставя сам да се мотае и бави, а аз да гледам отстрани и да настоявам. По-скоро ще го напердаша, много мразя бавни и туткави хора.  Laughing
И за да не стига дотам, мушвам го в дрехите и чао. И пак тича след сестра си, за да хванат буса, тя тръгва винаги 5 минути по-рано, много е съвестна.

# 37
- казва драматично "НЕЕЕЕ!" и започва панически да се лута из къщи (което си е още по-зле)...
Ах колко ми е познато това! При нас действа - "Ако се приготвиш до 7,20 ще имаш време за филмче" От както задействахме този механизъм, скоква от леглото и се облича и измива със замах.
Става в 7, мие се, пикае, облича се и на закуска. Дрехите и чантата са готови от вечерта, сам си се оправя с другото. В 7,40 трябва да е до колата строен.

# 38
Съвсем ОК си е, мен ако питаш.  Simple Smile
Така детето спи повече, а и си спестяваш виковете и караниците. А и децата така бързо растат, че съвсем скоро ще е съвсем самостоятелен и няма да ти дава даже да го гушкаш, камо ли да го обличаш. 
И аз го обличам за по-бързо моя син. Нямам нерви да го оставя сам да се мотае и бави, а аз да гледам отстрани и да настоявам.
И аз достигнах до този извод. Едно че сутрин ако се изпокараме, детето отива разстроено на училище, второ от опита ми досега нещата се случват. Просто някои от тях се случват по-бавно   Crazy

# 39
  • sf
А за мен си е ок да го обличам сутрин, ама свеки и ММ само пищят. Иначе като не бързаме сам си се оправя.

Ангелски крила купувах в Джъмбо за Хелоуин- 10лв бройката, но не знам дали ги има още.

# 40
  • Sofia
Home raider, кое дали се плаща? Аз карта за Т извадих с ученическата карта на Гушкан. Всъщност не си обяснявам кое доказва, че е ученик детето само с акта за раждане, та с него каква точно карта се вади?! newsm78    Нашата е ученическа - за една линия - 9лв.

О, моята също може мнооого да се мотае (кавам ѝ, че е царица на мотлите  Mr. Green... единственото хубаво е, че се замотава заради книжка), ако я оставя... ooooh!  Обаче съм ѝ казала, че ако изпуснем автобуса, изобщо няма да си правя труда за следващия и няма да иде на у-ще. А това работи безотказно... засега.  Mr. Green   Също съм ѝ казла, че ако не ѝ стига времето да се приготви, ще става по-рано сутрин и то сама, за да си се мотае, пък аз ще си доспивам и ще ставам по-късно. Това също действа безотказно при нея.  Laughing
За лягането пък вечер, ако се мотае, няма да има време за приказка - това е начинът.  newsm53
  Сутрин се обличаме едновременно двете, дрехите са приготвени от вечерта. Сама се облича и то бързо, защото е студено. Simple Smile  Отива да се мие, аз правя закуската - до тук 10мин. Тя яде, аз се мия и приготвям, приготвям и закуската ѝ за у-ще - 10-12мин. След това я реша, слага си в раницата (която е приготвила от вечерта) закуската и водата, обваме обувки и обличаме якета - 15 мин. Излизаме в 7.45ч. Спирката е срещу входа ни.  Simple Smile

Кога филмче бе, Скай?  Simple Smile
Това за филчето при нас е след прибирането от у-ще, за втората половина от деня.  Laughing

Моля, пак заповядайте, момичета.  Grinning
Аз само декорация съм сложила, иначе уюта го правим всички ние, които пишем.

# 41
  • Перник
donsita, и аз подавам четката с пастата, иначе 1 туба ще ни стига за седмица макс. А тази сутрин ме издебна, че се разсеях нещо и избяга с неизмити зъби #Cussing out Виках, обяснявах, че не е хубаво така, ама няма кой да чуе  ooooh!

Ние заплашваме с преместване в друго училище, ако използва лоши думи.

# 42
Сутрин Моренка. Една серийка на Бернард, Овцата шон или нещо от сорта е 10 мин. Вечер с книжката действа безотказно - ако си легнеш до 9,30 ще имаш време за книга и за 5 мин е в леглото.
Иначе за всичко сам се оправя, и облича, и обува, и яде. Баща му го научи сам.

# 43
  • sf
Моят засега го плаши единствено заплахата ми,че ще си събера багажа и ще го оставя да живее със свекито.  hahaha Това направо го побърква  Mr. Green
Сега се е стреснал,че тя ще ходи да говори с класната му- като педагог с педагог, да види какво точно е положението с дисциплината, дали го провокират, дали сам започва всичко и т.н.

# 44
  • на Мелмак
Значи при нас 30-40 мин си е нормално  Peace
Обличане , ядене , миене , моткане , не помагам , чакам ги и ги подканям , но и двамата съм ги оставяла да закъснеят , да са последни и да им направят забележки , което не им е било приятно .
Така ,че успяват  Laughing
Иначе , наистина е по- лесно да им помогна .
Ученичката не дава , малкият гледа от нея и ми вика - мамо , искам аз !
Аз , ама на мен брада ще ми порасне - 30 мин. обува чорапи и слага тениска  Laughing
Та днес го сложих в дънките , но блузата не ми даде да му я сложа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт