ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 241
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
И аз достигнах до този извод. Едно че сутрин ако се изпокараме, детето отива разстроено на училище, второ от опита ми досега нещата се случват. Просто някои от тях се случват по-бавно   Crazy

Вече с второто дете гледам много по-лежерно и спокойно на нещата. Голяма работа, като го облека сутрин, за да му помогна, няма да се свърши светът. Изобщо не мисля да ставаме час по-рано, за да се тута, а аз отстрани да назидавам. Нашите са достатъчно натоварени, по 9 часа дневно, за да започваме рано сутрин деня със стрес.  Peace
Иначе, той може да се облече сам, да си направи закуска, много е самостоятелен, случвало се е на няколко пъти да се събуди в неделя, да не ни събужда, да отиде и да си направи мляко с корнфлейкс, да закуси и да седне да си играе на айпада. Мога и до магазина да го изпратя да купи нещо, случва се често, имаме магазинче в блока. Така че съвсем не мисля, че е разглезен.

# 46
  • Sofia
Ехеее щом и за филмче (макар- 5-10 минутно) имате време сутрин, е шампион Нико значи. Grinning
Моята също се приготвя сама - раницата (нея вднага като си напише домашните - нейно си решение), дрехите за сутринта, паста сама си слага на четката, само като е накрая слагаме ние, че не може да изстисква сама тубичката. И сама се реши също, аз съм втора инстанция.  Grinning
В почивно време и сама си приготвя закуска, само ѝ топлим прясното мляко.

# 47
  • Варна
Мда... всичко може сама, но го прави ултра бавно. Без да има включен телевизор или друг дистрактор, просто намира с какво да се занимае и да загуби време. Много време ѝ отива в закусване и пиене на чай. Не мога да се преборя с мъжа ми да не я кара да пие чай. Все ѝ пари, пък меда ѝ е малко или е много, пък ще го яде с лъжичката (чая!), пък после ще рисува и тя по огледалото в банята, на тоалетната хартия ще прави рисунки с морки пръсти, ще мери с педи колко е дълъг колана на халата ми, ще брои точките на завесата за баня  Shocked И какво от това, че съм ѝ сложила паста на четката?! Или, че съм помогнала да се облече, или че закуската я чака на масата... Време все ще намери как да загуби - абсолютен шампион е в това Rolling Eyes

# 48
  • София
  Момичета, имам въпрос към гледащите детските ТВ и безкрайните им реклами. Хлапчо иска от Дядо Коледа една плюшена играчка, която всъщност е като торба и в нея могат да се прибират разни дреболии. Показа ми веднъж рекламата, но изобщо не я запомних как се казва. Търся я по сайтовете и не я намирам. То и какво ли да е търсенето, като не и знам името...Някой има ли спомен как се казва това нЯщо?

Иначе да препоръчам книжка: http://www.book.store.bg/p33963/mili-bate-pisma-na-edin-dakel-st … nka-pencheva.html
   Много е удобна за слабо четящи деца. Писмата са по 2 странички, с едър шрифт и дечко лесно изчита по едно. Не се уморява и му е интересно. С детските романи (Пипи, Емил, Тошко и т.н.) беше по-сложно, защото там главите са дълги и не можеше да изчете цяла. Не, че не може, но се уморява, доскучава му и ефектът не е добър. А това е забавно, лесно и става интересно.  Grinning Удобна е за самостоятелно четене.

# 49
  • Бургас
Хайде и аз скок в темата.
Морена, благодаря за красивата темата
Сутрин бързо се оправя. Раницата и дрехите ги подготвя от вечерта. Сутрин става в 7,30, мие се,облича и закусва. Все по-рядко й помагам, защото приготвям малкия за ясла. При нас драма е момента, когато Мими закусва, щото малкото крещи и то да закусва ooooh!.
Това, което ме изнервя, че все има какво да взима, я чантичка, я някоя книга и се мотаме точно на вратата, когато сме се навлекли ииииии пощурявам.

# 50
  • София
И моят е цар по мотаене. Ставането е трудно, с вечното "още пет минутки"... След като се надигне от леглото отива до тоалетната, връща се в стаята си и започва да се облича. Ако не кажа изрично да си измие зъбите и очите, няма да се сети сам, въпреки че ежедневно от години се подсещаме за това  ooooh!
Чанта не приготвяме, тя си стои в училище. Помагаме му за дрехите, защото е с униформа и сам не може да си закопчава ризата и елечето. Времето от ставането от сън до излизането е 30 мин. Закусва в училище и затова не се бави с ядене, иначе ще отече час и половина  ooooh!

# 51
  • София-Младост
Хайде и аз да мина отред...Будя го в 7.00, става почти веднага и се мести в хола, за да може кака му да поспи. Закусва зърнена закуска+филмче-Том и Джери или Пинко в момента са на ред. Към 7.20 започвам с подканяне да отива да се мие, облича се сам и излизаме към 7.40. В общи линии "хайде, че закъсняхме" все още върши работа...не обича да закъснява, когато му е казано от г-жата, че в 8 трябва да са в у-ще...сестра му беше същата. В чантата всеки ден се носи едно и също, не се вадят тетрадки, учебниците са сам. Сандвич и вода слагам аз сутрин.
Сутринта го записах за КМС, в 125 СОУ. И тази събота няма да поспи. Снощи решава задачи...водили ги  в библиотеката вчера, днес пак...много ентусиазиран беше, можело да чете книжки там  Sunglasses

# 52
  • Sofia
Ох, Dive, разсмяхте ме с Машенката.  Joy

Мей, то нашето приготвяне е на играчки най-вече, вечер слага, вади.... и две тетрадки/помагала, в които е имало домашно.

aunt Ogg, Писмата на един дакел съм я предвидила за подарък за завършването на учебната година. Тъкмо е и в някои списъци за четене.  Wink 

Общо взето все са мотливи явно.  Laughing

# 53
една плюшена играчка, която всъщност е като торба и в нея могат да се прибират разни дреболии.

Имаш ли спомен какъв герой изобразява тази играчка?

# 54
  • София
Честит имен ден на Ани! (надявам се имаме такива в темата)

Вчера са теглили томбола в училище, кой на кого да купува подарък. На моичкият се е паднало едно момче, което той не харесва.

Сутрин става в 7:00 и в 7:30 излизаме. В това време обличане, миене и закуска. Понякога остава време за мотаене. Аз съм станала по- рано за да е готова закуската. Не го пришпорва никой, знае че за да има време да поспи още малко сме скъсили времето за оправяне до максимум. Все пак трябва и да хапне нормално, а не да се нахвърля.

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 16:12 от mmm_

# 55
  • В светлината на слънцето
Честит имен ден на всички Анита!  bouquet
Моренка, мерси за темата. Прекрасна и много уютна както винаги Hug
Айде и аз да дам отчет.
Сутрин той става трудно (ако си е легнал късно) и бързо (ако е легнал навреме, което напоследък не му се случва често, да си призная). После обаче се оправя бързо и стегнато, с малко помощ от татко си. Естествено става в последния възможен момент. Ноооо закуската си е закуска. Ако не закуси стабилно преди училище, ще има война. Mr. Green Въпреки това не смятам, че трябва да го будя по-рано и да го тормозя да се оправя сам. Колкото, толкова. По-важно е да се наспи и да стане с усмивка, отколкото да го почна от сутринта с припиране за бързи действия или обратното - излишно размотаване. Сутрин телевизор не гледа - закон.  Naughty
Каката става лесно и бързо. Облича се стегнато и бързо. След което започва да се мотае, ама буквално до последната минута. Случвало се е да се събуе на вратата, за да се върне и вземе нещо забравено. ooooh!
Но общо взето не мога да се оплача сутрин от децата.  Peace
Не бих действала със заплахи, ако нещо започнат да ми се мотаят.
И в никакъв случай не бих заплашвала с преместване в по-лошо училище. Хубаво, лошо, децата трябва да знаят, че училището и учителите се уважават. А и не бих искала да ги уча от малки да правят оценки на хората от гледна точка на социалното им или финансово положение. Все пак не всички деца имат възможност да учат в частни или "елитни" училища, което не ги прави по-лошо и долно качество. Не бих искала децата ми да се учат да оценяват хората по такъв признак. Предпочитам да ценят ума, добрите качества, приятелството, честността, подадената ръка за помощ. Peace

# 56
И в никакъв случай не бих заплашвала с преместване в по-лошо училище. Хубаво, лошо, децата трябва да знаят, че училището и учителите се уважават. А и не бих искала да ги уча от малки да правят оценки на хората от гледна точка на социалното им или финансово положение. Все пак не всички деца имат възможност да учат в частни или "елитни" училища, което не ги прави по-лошо и долно качество. Не бих искала децата ми да се учат да оценяват хората по такъв признак. Предпочитам да ценят ума, добрите качества, приятелството, честността, подадената ръка за помощ. Peace
newsm10

# 57
  • София-Младост
Знам, че го обсъждахте в началото на учебната година, но не си спомням - за издаване на карта за градски транспорт какъв документ трябва? Преди бях взимала с/у акт за раждане. Плаща ли се за нашите 7 годишни?
Плаща се, в зависимост за колко линии ти тррябва. Представя се ученическа лична карта, за да се ползва намаление. Ако родител например си купува за ЦГМ, може да се ползва семеен пакет и за детето картата за цялата гр.мрежа (+метро) излиза само 10лв, иначе е 20лв и за една линия е 9лв. Аз така вадя и на двамата, носи се еднократно първият път снимка, акта за раждане и ученическата лична карта.

# 58
  • София
Кати, Ала Бала, благодаря за отговорите. Аз си мислех, че е безплатна и се бях засилила да извадя, за да я ползваме епизодично. Но в такъв случай няма да вадя - с билетчета ще караме.

Вкъщи няма размотаване в нас. Баща му го води, така че се действа бързо Simple Smile

# 59
  • София
Аз си мислих че Стефи е бавна Simple Smile Будя я към 6.40 часа, след 5 мин е станала и започва едно бавно обличане, размотаване. Отива да пишка, да се мие, реши и 7,10 ч вече е готова. Слиза долу при баба си и дядо си че ние тръгваме, а тя по-късно с дядо си тръгва.

Да ви питам дали сте виждали в Джъмбо ангелски крила. И колко струват? Трябва да купвам 8 броя за у-ще.

Мисля (ама не сьм съвсем убедена), че бях срещала таквоз чудо във вегатойс... от там по-евтино общо взето няма...

Общи условия

Активация на акаунт