ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 316
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • София
При нас днес не учиха - имаха Коледно тържество, на което и родителите присъствахе. Позабавляваха се децата, хапнаха и пийнаха. Сега вече сме ваканционно.

Аз миналата година с голям мерак направих Коледни сладки, но тази - насила все едно ги правих.  Rolling Eyes

При нас нито джобни, нито телефон, с което съм напълно съгласна. Има лавка, но не я посещават, но знам че други първи класове в нашето училище имат и джобни и телефон. Тка че, е до учител.

Аз се чудя за състезанието (КМС) дали ще им списък и на ненаградените, т.е. на всички деца, които са участвали.

# 496
Явно не. За пръв път попадаме на състезание с толкова неясен регламент и секретност на резултатите.

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 20:51 от Анонимен

# 497
  • В светлината на слънцето
Нашите първокласници вчера посетиха дом за възрастни хора, пели са песнички, казвали са стихчета, занесоха и сладки за почерпка. Хареса ми тази инициатива на училището.

Страхотна инициатива, браво!  smile3501

Тържествата на нашите са минали успешно и чудесно. Доволни са. Grinning
По темата - имаше идея в първи клас да не носят телефони, но заради един-двама родители, които категорично отказаха, идеята отпадна. И сега носят. За джобните обаче бяхме единни - всички категорично решихме да не носят пари и така училищната лафка бе грозно лишена от евентуалните си клиенти от цял клас. Mr. Green Между другото, с каката тази година си стиснахме ръцете и получава веднъж седмично пари за лафката и то само 2 лв, не повече. Тя решава как и за какво да ги изхарчи. Понякога си ги събира и си купува после нещо - например ластичета за гривнички или нова дреха за куклата от Комсед. Друг път си купува закуска от тези, които правят на място и които са доста добри. Така харчи много по-разумно. Предни години носеше всеки ден дребни пари, които отиваха за глупости. После ги намирах натъпкани в чантата, неотворени, но купени просто заради идеята. Crazy

Момичета, понеже тия дни ще се скъсаме от гости и ходене на гости (а и си имаме рожденичка точно на Бъдни вечер - моята леля), сигурно няма да имам много време за форума. Та да пожелая на всички от сърце:
Весели, усмихнати и изпълнени със светлина и уют празници. Весела Коледа и още по-весела ваканция!
 santa2 Close-mas: Nature Snowman

# 498
  • Варна
Привет Simple Smile
Само прелитам да ви пожелая:
Весели Коледни празници! Много уют, топлина и разтапящи емоции на всички ви!

# 499
Прекрасници, бъдете здрави и ви желая хармонични, спокойни дни и щастливи и весели деца, щъкащи около вас!

# 500
  • София
Мацки, изпуснах ви последните дни...
Весела Коледа и здрава и успешна Нова година! Живейте в мир със себе си и околните!
Благодаря за темата, че винага е така актуална и полезна...и както се казва до година, до амина:))))
Лулумба страхотии твориш човече!:)))
Относно телефоните и джобните - коментирахме на РС, но имаше родители, които искаха децата им да носят телефони и пари...Така че едните носят, другите като моята не носят....имаше драми в началото, имаше и проблеми - деца си играеха игрички на телефона по време на час, криеха в тоалетната и пак  така и закъсняваха за час, ...но явно всяко чудо за три дни....Сега нещата са се нормализирали...

# 501
И преди да се гмурна в кухнята, да подскажа, ако случайно не сте видяли, че от 10ч. по Супер 7 ще дават "Нико и пътят към звездите".
Телефони и пари в класа на сина ми не разрешават, но все пак май има деца, които носят и от двете...Всичко май си е до родителска съвест и степен на съобразяване с установените правила.
Той е болен от вчера - ухо, температура, сополи...красота! Поне нямаме планове да ходим никъде и кротко ще си се лекуваме в пълна с гости къща... ooooh!
Приятни приготовления и до скоро!

# 502
  • Sofia
О, Марини, много лиспваш в темата, рядко се вясваш.  Hug
Хубаво го рече... и аз се назландисвам да се гмурна, снощи сготвих боба, днес ще правя сармите и содената питка/хляб (при мен не е съсвем постно, с кис. мляко, че такова няма кой да го яде), но и меденки пак, че Гушкан иска да изрязва с формичките.  Тази година не украсявам, колкото и настроение да носят. Пробвах миналата година и както и с тортите със захарна украса - не се тачи това у нас. Много сладко ни става някак...  Красота, но за ядене... и така.
Вчера получих коледните книжки за Гушкан, много им се радвам.  Grinning А моите ще се забавят, но все едно, чакам си ги с нетърпение.

Това ще получи детето.  Simple Smile

Скрит текст:

Първата (вълшебникът Захариас) ще оставя за НГ, заедно с една сборна книга Лили чудото, сега единия от двата тома, както и 2 книжки от тази поредица. Имам я цялата, но ще ги подавам по-малко, така е по-сладко.  Grinning  Пък и поводи ще се намират...  Grinning

Ние домашни нямаме. Гушкан е доволна от вчерашното представление/празнуване.

ТоЯ пост го пиша от към 10ч.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 дек 2014, 11:23 от Morena

# 503
При нас вчера си е бил нормален учебен ден, не с намалени часове, учили са, диктовка са правили. Следобеда имаха парти само за техния клас в детско клубче, изкарали са много хубаво, доволна е девойката -дядо Коледа е имало, Снежанка, торта, танци.
При нас също се носят телефони и пари. Телефоните сутрин ги събира госпожата, но ги дава през голямото междучасие и на занималня. Пускат ги до лавката следобед, но моята досега нищо не си е купувала, макар да съм й сложила дребни за всеки случай. Телефон нямаше преди учебната година, но й взехме Прима с един стар апарат, ако има нещо спешно, да звънне. Не го е ползвала засега.
При нас през ваканцията се очертават доста домашни, дали са им задачки на листчета, класната е подготвила "коледна книжка" със задачки за писане и забавления за всяко дете - направена от нея, размножена на ксерокс, но и малката беше болна и отсъства две седмици, та е домъкнала всички учебници да наваксва.
Лулу, меденото село е невероятно, няма да показвам на детето, че ще реши, че не е случило на майка.
Бързо оздравяване на болните и весело посрещане на празниците!

# 504
Здравейте!
Весели Коледни и Новогодишни празници! Приятни и незабравими мигове с близките и семейството! Много щастие и весело настроение за малки и големи!  Peace

# 505
  • В офиса
Весело посрещане на един от най-семейните празници! Здраве и усмивки! И сбъднати мечти от добрия старец  Wink Присъединявам се и към пожеланието на Дайв. Много ми хареса!

# 506
Весело и топло посрещане на Коледните празници!
Нека всички семейства сме благословени от Бог.
Нека бъдем много здрави, по-добри и любовта да ни крепи.
Весели празници!

# 507
Морена Heart Eyes, и на мен ми липсва форумния живот! Така бях привикнала да чета тук и наоколо, да споделям и черпя опит, но сега с това ежедневие и липсата на нет на работа, нямам никакъв шанс, освен съботно-неделно...Но сега покрай т.нар. почивни дни (защото в нашата пълна къща няма да са съвсем такива, освен от ранното работно ставане, разбира се) мисля да наминавам по-често...
И аз спретнах меденки, основно заради децата и радостта да изрязват с формичките, но не ги направих постни, както мислех...Така и така не сме постили...Сега ще ходя и един ориз с праз да приготвя и другото от мама и баба... Mr. Green
Хайде, надявам се по-късно пак да успея да ви навестя, ако не - да ви е вкусна и весела семейната софра! Hug

# 508
  • Sofia
О, ще присядам от време на време аз, то и почивка си трябва. Ето, сега седнах да хапна нещо и тук надзърнах. Simple Smile И нашите меденки не са постни и все пак не са за тази вечер, а за Коледа. Но са с олио, защото трява да се ядат веднага - от днес за утре де. И в момента са мекички, ронливи, страхотни!  Grinning
Иначе ние не постим, само днешната вечеря ни е постна.

Момичета,
Да бъде Коледата ви незабравима,
а годината неповторима!
Да сте здрави, весели, засмени
и от Бог благословени!

# 509
  • София
Че защо трябва само даден жарн да се харесва на дадена възраст  Mr. Green
Аз гледам с кеф и "Карибски пирати" и ужаси , че и анимации, снощи с кефих на "Аз, проклетникът" - жълтите човечета са ми любимците  hahaha
И аз съм така. А догодина ще излиза филм само с тези жълти човечета (забравих им името).

Тази седмица нали си беше в къщи ученикът, работа в клас и домашно ги пише за около два часа. Ходенето в първи клас в училище излиза загуба на време от към учене. Необходимост е, доколкото да се сравни с другите деца. То май и по- късно си остава така за съжаление. (Не съм привърженик на домашното обучение, но .... не мога да споря с някой факти.)

И аз съм принципнп, ами, не-привърженик. на домашното обучение, но.. Ии аз се чудя какво изобщо прави в у-ще, освен да си губи времето...

Общи условия

Активация на акаунт