ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 322
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
При нас не са забранени джобните и телефоните. Аз честно казано се радвам, че разрешават телефони, по-спокойно ми е, когато знам, че имам връзка с детето. За джобните не съм особено щастлива, защото си купува глупости, които често дори не яде, а носи вкъщи неотваряни, ама...

# 481
Нашите първокласници вчера посетиха дом за възрастни хора, пели са песнички, казвали са стихчета, занесоха и сладки за почерпка. Хареса ми тази инициатива на училището.

# 482
  • София
Ето ни и коледното медено село.
Оо, прекрасно е! А после какво го правите? Яде ли се? Или само за красота?

В нашия клас има няколко деца с телефони, моите не проявяват интерес. (не че ако проявяваха щяха да имат). В началото много настояваха да разполагат с пари, като преди да започнем да им даваме, на няколко пъти изнудваха други деца да им купуват неща и умрях от срам, и се споразумяхме във вторник и четвъртък да им даваме по 50 ст. После разбрах, че на обяд всички вкупом барабар с госпожата ходят до някаква машина на двора, където има чай и какао, и започнах да им давам всеки ден по 30 ст. за чай.
Но има дете, на което му дават по 5 лева на ден, което за мен е абсолютно неприемливо.

# 483
  • София
Честит последен работен и учебен ден за тази година!

При нас също са разрешени джобните и телефоните, но се използват, когато децата останат на занималня и слязат да обядват имат достъп до бюфета. Телефоните с изключени звукове се събират от учителката в началото на занятията и стоят в една кутия на бюрото по думите на сина. При нужда, разбира се, могат да се обаждат. Аз съм по-спокойна като знам, че мога да чуя сина ми, макар че повечето дни не се обажда, забравя.

Тази сутрин Ники се събуди и изплю, буквално, зъбчето, което се клатеше. Как не го е глътнало детето докато спи, не знам.  Rolling Eyes

# 484
  • на Мелмак
Привет!

И аз да дам отчет - при нас са разрешени и телефоните и джобните - даваме джобни когато поиска , ако е видяла някой да си купи нещо и тя иска , най - често сок .
Не се храни на стол - защото имало само гадни супи  Rolling Eyes
Не си купува ядене от лавката , защото си беше взела сандвич с руска салата салата като добавка, който изобщо не й е харесал и го донесе нахапан.
Сега изобщо не иска да купува нищо за ядене от там .
Иска да има за чай - госпожата това им позволява .
Приготвям храна от вкъщи .
А тя вчера искаше повече пари за сок за нея и брат й , защото бил страхотен  Grinning
Той пък да вземе да свърши  Grinning
За телефоните - госпожата им е обяснила как да си свалят приложения и е голяма мания - чете вкъщи , решава кръстословици , решава задачи за време , състезават се с другите деца , е разбира се , че отглеждаме разни животинки  Laughing
Аз й се обаждам през деня и съм по- спокойна !

# 485
  • Варна
При нас няма телефони и джобни, решихме го още в началото и съм доволна.
Вчера беше коледното ни тържество, имало някакво джудже, което 1 час играло игри с децата и госпожата. Явно е било голям купон, защото до късно вечерта разказваше с възторг за тази или онази игра.
Днес са нормално на училище.

# 486
Ние решихме без джобни и телефони в началото на годината. На втората РС учителката от занималнята каза че може джобни. Та даваме му 1,50 седмично. Телефони за сега нямат.

# 487
Здравейте!
lulumba, как изяждате тази красота?
При нас са разрешени телефоните и джобните. За телефона - спокойна съм, че винаги мога да имам връзка с него, ако се наложи. За джобните - не е искал и не сме му давали.
Днес са с намалени часове - 20 минути. В 10,20 му свършва последния час и започва ваканцията най-накрая.  Crazy
Честит последен учебен ден на всички първокласници. Simple Smile

# 488
  • София-Младост
Моят няма телефон и джобни. Телефоните са забранени, а с джобните и да иска, няма какво да си купи - няма откъде.
Абсолютно същото е и при нас, за което съм благодарна.
При нас джобни не се дават, първолаците не ги пускат до лавката (до 4 клас да е така  Praynig). Телефони може, но се оставят в кутия на бюрото на г-жата и се дават в голямото междучасие...съжалявам, че не са забранени. Синът ми е без и малко му е криво...

# 489
  • София
Ясно, значи е различно. Завиждам на по-рестриктираните случаи  Simple Smile На мен в първи клас ми се вижда безсмислено да има телефон, все пак са под засилен контрол. Но след едни два случая, в които госпожата ми звъня да я взимам по-рано, щото я боляло нещо си и вмъкна репликата, че се обажда, понеже "то детенцето няма телефон"... сега ще получи за Коледа. Джобни по същата причина почнах още в началото да давам, защото всички имали. Сега се опитвам поне да я убедя да си ги събира в касичката, а не да ги дава за боклуците в лавката  Rolling Eyes Поне не й пречи да си яде и нещата в кутията де. Или поне засега  Laughing

При нас вместо коледно тържество решиха да ги заведат днес на театър, което ми допадна като идея.

# 490
Детско онлайн радио: http://www.radiofamily.bg/index.php/component/k2/item/252-коледен-концерт

На черната лента, до МЕДИА има коледни песнички. Точно слушам "Donde esta Santa Claus" - любима е на моя син.

А той пък ме шашка какви неща харесва. Хареса си и му купих едно пеещо пате (http://s3emagst.akamaized.net/products/860/859239/images/res_38f … 350x350c_9eco.jpg) и всяка вечер слуша песните преди сън.
Особено тази, която му е най-любима: http://music.dir.bg/new_song_open.php?sid=128895

Скрит текст:
Там далече, където даже земята се
слива с небето,
весел пингвин си живееше,
в моята песен за него се пее.
Сладоледи той правеше всякакви
по старинни рецепти.
В купичка слагаше захар, яйца и лед
и аромати чудесни.
Но мечтаеше той в Африка топла,
бързо да пристигне.
Куп сладоледи приготви дано да могат
за всички да стигнат.
За този слон – сладоледа е с лимон,
за жирафите две – сладоледи с кафе
За боата голяма – сладолед със сметана
За маймунската фамилия – сладоледи
със ванилия.
В Африка топла, където слънцето сипе
жар от небето,
там пингвинът пристигна, но
сладоледа не стигна.
Ах, как всички животни молеха
нов сладолед да направи!
Но вие знаете в Африка няма лед
и сладолед там не става.
И се завърна пингвина в своята чудна,
студена родина.
Пълни той своята количка, че
сладоледи да има за всички!
За този слон – сладоледа е с лимон,
за жирафите две – сладоледи с кафе
За боата голяма – сладолед със сметана
За маймунската фамилия – сладоледи
със ванилия.

# 491
  • София-Младост
Жасмин, тази песен за пингвина навремето с каката много я слушахме и харесвахме Simple Smile)))
Момичета, искам да пожелая на вас и семействата ви много здраве и късмет, децата да растат умни и разумни, и 2015 да бъде една по-успешна за всички ни! Весели празници!
Черпя с меденките, които направихме с децата почивните дни:

# 492
Много благодаря!
На всички пожелавам здраве, мир, благоденствие и радост! Да са ни живи и здрави децата, те са надеждата и бъдещето на този свят!

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 20:54 от Анонимен

# 493
Аууу, какви красоти правите, браво  smile3501
Аз направих едни джинджифилови сладки, но по украсите хич не няма Simple Smile
При нас телефоните са разрешени, но почти никой не носи, моята госпожица също, защото не иска.
Джобни и да даваме, няма какво да си купят с тях, забранено им е да ходят до лавката (за щастие). Миналата седмица имаше благотворителен Коледен базар в училище и й бях дала пари да си купи нещо - имаше изработени от децата картички, свещници, сурвачки и т.н. Голямо пазаруване падна, всеки ден се прибираше с нова придобивка вкъщи Simple Smile

# 494
  • Варна
Разкошни меденки! Ние сме фенове на рязането в формички и печенето, но с украсата хич ни няма. Ядем ги натюр  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт