ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 366
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Привет! Изчетох ви вълненията покрай КМС. И ние ходихме. Едната задача била трудна, другите ги решил. Дали му копирани задачите на по-малък лист и като го помолих да напише каквото е решил, каза, че вече не помнел  Crazy Та ще изчакаме резултатите. Знаете ли къде се гледат?

# 316
  • София
О, не, не знаех, но тогава опредлено не пазарувам, не знаят кога да направят това намаление.  Naughty  Тъкмо сега му времето - края на седмицата от събота да речем - 20-24.12 - ще избият рибата.  Simple Smile  А не 5-10 януари - пфуу...  
То ми трябват подаръци за Коледа и Нова година (като дати, не по принцип).
Определно търся, да, нали е поръчано с номер.  Laughing

Дръжте се още малко, не остана до Ваканцията! Имам чувството, че аз я чакам с повече нетърпение.   Mr. Green
  ...
Като мен.  Mr. Green

Ох... С това ставане в 6 съм се зомбирала от всякъде...  Twisted Evil

# 317
  • София
Калоян се отказа от КМС  Sad Embarassed #Cussing out Отидохме, седна в стаята, след 2 минути дотича при нас в коридора - не искал да стои без нас. Отидохме в стаята. Имаше и още 1 майка, та не се срамувах сама. В момента, с който дойдоха да им раздават задачите, той отново излезе от стаята и ревна, че не искал да участва. Ни с добро, ни с лошо успяхме да го върнем вътре. Аз бях бясна, мъжът ми - по-скоро спокоен. Калоян обясни по-късно, че се притеснил. И аз съм се притеснявала хиляди пъти, но не съм се отказвала! Цял уикенд обсъждахме живота, състезанията и притесненията. Обеща, че на великденското състезание ще участва...да видим... За сегашния отказ го глобих 6 лв. - таксата  Twisted Evil

За пробиотик - препоръчвам Лактофлор.

На мен лично това ми се струва... прекалено / излишно / контрапродуктивно. Т.е. ако тръгва със съзнанието, че ако не издържи и се откаже ще бъде наказан, вероятно е изобщо да не опита.

По въпроса за субтитрите: руските филми, които гледаме, не са му интересни (пък и в повечето случаи нямат субтитри), тези на английски, които са му интересни, ги слуша (вкл. NatGeo и др. подобни) - повечето неща разбира, ако нещо не разбере, пропуска - рядко е толкова важно, че да не може да прескочи - на brain games понякога, тогава ме пита. Не се и опитва да чете, дори когато има субтитри, освен ако не е нещо, което да е на пауза.

# 318
  • Перник
SvetlaK, интересно ми е това с глобата. Детето ли настояваше да го запишеш на това състезание, или беше твое решение?

Питах го иска ли да участва, каза "да", решава задачи, видя какви са и не каза "Не искам" до последния момент.  Confused

katiABV, той до момента се е отказвал от доста неща и не е бил наказван. В този случай решихме да сме малко по-твърди  Peace

# 319
  • София
Оооо, четене на субтитри - висш пилотаж. Браво! Моят чете разказчета от по страница-две, но само ако го накараш насила, иначе е тотален илитерат.

Е, какво решихте тук, че се е разчел много ли?! Чете субтитрите вчера, защото много искаше да гледа филма, а нямаше как иначе. Иначе чете и той насила. Не мрънка толкова, колкото брат му навремето, но не го ли подсетя, няма да хване книгата сам. Дори се е случвало да лежи на дивана без да прави нищо и да заспи, вместо да почете. Иначе може, бързо чете, разбира какво е писано, после без проблем ми разказва цялата глава, но няма желание. Може да дойде след време, ще видим.
То и многото любов към книгите е проблем. Не съм вярвала, че ще го кажа, но и това ми се случва. Баткото мразеше четенето, сигурно в 3 клас четеше като малкия. Ужас някакъв. В един момент като почна-не мога да го спра. Постоянно-денем, нощем, само в час още не се е сетил да си носи книга, че тогава ще го изгонят от училище сигурно. И ние бяхме така навремето, но децата сега са много ангажирани. Баткото има 3 пъти седмично математика, 3 пъти тенис и 2 пъти английски. Като сложиш и училището и...чете до 2 през нощта.  Confused Та внимавайте какво си пожелавате, че като нищо ще се сбъдне.  ooooh!  Hug

# 320
Него не са го отказали задачите, а непознатата среда и стресът. Няма защо да се сърдите на детето, нормална реакция е да се страхува. Непознати деца, квестори, чуждо училище, не всеки първокласник би се справил спокойно с подобна ситуация.

# 321
  • София
...Постоянно-денем, нощем, само в час още не се е сетил да си носи книга, че тогава ще го изгонят от училище сигурно. ...

Embarassed Embarassed Embarassed Blush Blush Blush
Да си признавам ли?
 Blush Blush Blush Embarassed Embarassed Embarassed

# 322
Здравейте!
Тази нощ беше кошмарна за мен.  Rolling Eyes В 4,00 часа в съседната стая се чу "тупур, тупур, тупур", после в коридора и... после 10 минути сина ми се кара на тоалетната.  Crazy И така 4 пъти.  Rolling Eyes Нищо, че след първия - легенът беше до леглото.  ooooh! И мама после ходи да мие, бърше, преоблича, успокоява, мери температура, дава хапчета.  #Crazy Към 5,45 нещата при него явно се поуспокоиха и с ММ решихме да поспим поне 2 часа. Е, да, ама не.  Crazy От цялата тупурдия дребното се беше събудило и явно решило, че се е наспало, започна да си приказва, вика и пее.  Rolling Eyes Успяхме да поспим от 7,00 до 7,45.  Twisted Evil Ходихме на доктор - вирус с температура и повръщане - док каза най-рано в Сряда на училище, ако утре не повръща и няма температура.  Rolling Eyes Обаждам се на класната - да кажа, че е болен и да разбера какво са взели, кое е домашното и тя ми казва - "Ами то ще е хубаво да идва на репетициите за тържеството поне (то е на 18.12.)." Та се чудя - не е ли по-добре да репетират 2 дни без него, вместо на тържеството половината деца да липсват, защото ги е заразил?

# 323
  • Sofia
Мдаааа... ще си седим в къщи, та да може да е добре за коледния театър или каквото е там.
Болял я корем сутринта искала да си ходи. Класната два пъти я пращала до тоалетна, но само пишкала. После ѝ минало, та и физческо играла, но едно момченце повърнало и преустановили.  Беше бледа като я взех и рекох на госпожата, че си оставаме вкъщи.

Иначе и на мен най-ми е зор ставането рано и излизането сутрин в студа. То и Гушкан само заради това би искала ваканция, ако питам.

Та се чудя - не е ли по-добре да репетират 2 дни без него, вместо на тържеството половината деца да липсват, защото ги е заразил?
А де!  Mr. Green

Оппааа, тъкмо излиза от тоалетната детето... познайте.  ooooh! Това освен от преди уикенда да го е прихванала...  Утре ще звънна на док да я видя какво ще каже по тел. и ще я уведомя, че ще идем като се пооправи - за бележка.  Mr. Green

# 324
Моята гъгнеше от петък и нарочно не я пратих, за да е здрава за понеделника. В съботата сутринта я събудих и всичко беше нормално. Отиде с желание на КМС. После ми се стори, че започна задна хрема и се оплака веднъж от болка в гърдите. Давах  чайове уж да пресека, но в неделя се отряза изведнъж. Тази нощ до 3 часа хленчи и плака, че я боли главата от температурата. Вдигах баща й да я разходи малко из къщи, че не можеше място да си намери. Накрая съм задрямала на пода в стаята й Crazy
За рождения й ден трябва да я заточа една седмица по-рано вкъщи, за да не стане като миналата година ooooh! Тъкмо се беше ентусиазирала за балеринския танц и облеклото, но уви..Sad

Между другото обсъждахме организацията в 119то с една майка. Тя каза, че за СМТ са били в 107 и е било още по-ужасно. Не са пускали родители до стаите да заведат децата си. Имало разплакани още преди състезанието, а после ги пуснали наведнъж ooooh! В сравнение с това в 119то било много по-добре. Аз установих, че трябва да се пращат с телефони. Така детето ще звънне, че е излязло и няма да има такива притеснения. Иначе и моята малко се стресна, че е в чуждо училище. Малки са още. Ние навремето в първи клас сме били още по-неориентирани.

Интересът към четенето е спорадичен и за цели книги и дума не може да става. На училище прочела една за Финдъс и Петсън и още 3-4 от типа на лидълските за благотворителност. Другото е разни надписи, малки текстчета по списания и книжки.

И последно. По новите стандарти не се препоръчва вземането на прахчета за спиране на разстройството, а се пият пробиотици и хидратин алфа за оводняване. Така организмът чисти токсините от вируса. Консултирайте се с лекар, ако искате.

# 325
И последно. По новите стандарти не се препоръчва вземането на прахчета за спиране на разстройството, а се пият пробиотици и хидратин алфа за оводняване. Така организмът чисти токсините от вируса. Консултирайте се с лекар, ако искате.

И аз давам хидратин алфа, много е добро.  Peace

Бързо оздравяване на болните дечица!

# 326
И аз чакам с нетърпение ваканцията. Дори се чудя дали да не добавя два дни към нея.
Нико като си легне в 9 чете до 10ч. новата си детективска книжка. С огромен ентусиазъм. През деня му се правят други неща.
За филм със субтитри се сещам за Жребецът от Симсарон, че е с малко субтитри. Ние сме малки още за филм с текст.

# 327
  • Sofia
Скай, ако не беше представлението на 23.12 и аз бих добавила понеделника и вторника. Simple Smile
Но сега най-вероятно ще си е вкъщи тази седмица,  за тия два дни ще иде и така...

Аз поръчах желаното Лего, доволна съм.  Grinning

Скрит текст:

# 328
  • В светлината на слънцето
Много болни дечица предколедно. Sad Пожелавам на всички скорошно оздравяване и да посрещнат празника весели и здрави.  Hug
Моренка, в Комсед умишлено правят тогава намалението и наистина е хитър номер. Защото всеки иска не иска, пазарува преди Коледа. След което като види голямото намаление, пазарува отново и то точно в т.нар. "празен" месец, когато магазините са най-зле. Така печелят два пъти. Добре са го измислили. А поводи да се купи нещо на намаление има - било то заради бъдещ рожден ден, имен ден или нещо друго. И ние сме го правили в интерес на истината. Grinning
Светле, ти си знаеш, но все ми се струва, че е прекалено да бъде глобяван за нещо подобно. Thinking Независимо дали е искал или не преди това, попадането в непознатата среда си е стрес, а те са малки и е нормално да се повлияят. Няма как да искаме от тях да действат и реагират като войници. Thinking
aunt Ogg, браво на детето за субтитрите. Peace
Ваканцията - и у дома се чака с трепет. Не за друго, а защото списъкът с филми за гледане е вече огромен.  Crazy Снощи цяла вечер ме обработваха да не ходят на училище и да дойдат с мен в сряда на "Хобит". Обаче аз съм твърда, лоша и непреклонна. Mr. Green То всъщност само първокласника е на училище сутринта, но ако взема каката, а него - не, ще стане война. Така че ще си го чакат като всички да тръгне официално.
Ох, а ние цяла събота изкарахме в обикаляне и търсене на бяла рокля за танца на каката на голямото тържество. Измислили да бъдат като снежинки. Тя има от балета останали пачки, но едната е розова, другата - синя. Понеже е джезве с кокали, все още се побира във въпросните без проблем. Обаче - не, трябвало бяла, да е рокля, а не пола и блуза, и да е снежна, а не на цветенца. И като мерна един шаферски кич във вид на захарен памук в Карнивал, ти да видиш какво се вика тръшкане. Ей, чак срам ме хвана. Да беше на 5 години - разбирам, ама на 10... Twisted Evil В това време малкото успяло да изработи баща си за нови маратонки - най-отровното синьо с червено, каквито може да откриеш в спортните магазини. И доволен от избора, ухилен като тиква. Но както мъдро заключи мъжа ми - така поне бързо ще го откриваме на улицата, като светофар в краката е. ooooh!

# 329
  • Sofia
Много болни дечица предколедно.
Така е, то миналата седмица Гушкан почти всеки ден казваше, че на някое дете е прилошало и повръщало...  ooooh!
Права си за политиката на Комсед. Simple Smile

Но нашите празници (особенно на децата, но и не само) са в края на годината, та след НГ изобщо не мислим за подаръци. Още повече пък и след изваждането покрай Коледа и НГ.

Коледен филм за щерката и сутринта дръпнах един... то всеки ден по нещо дърпам от последните дни на ноември. А по Коледа се очаква както обичайно аксел. бг да пуснат Free Leech и съм набелязала за тогава за сваляне... Та и аз съм събрала... мисля от този уикенд да пускам на детето, пък аз вече изгледах 3. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт