ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 353
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз искам да отидем на театър на представление за възрастни, но да е подходящо и за деца.
До сега сме ходили само на детските представления и куклени. Гледах програмата, нещо не можах да си избера постановка. Та ако някой знае да сподели. Не за празниците, а по принцип.

aunt Ogg и ние с мъжът ми така си пуснахме отпуск от 22 гледали недогледали. Но пък точно тези дни учениците ще са на театър и тържество, та ще си имам организационни задачки достатъчно.

SvetlaK, по отношение на парите, аз съм с обратното притеснение. Не смее да харчи, защото сме нямали много. (Разбирайте нямаме пари да купим място и да си построим къща) За това и се отказа от състезанията, да не даваме излишни 6 лв.

# 346
  • Варна
Ох, миличкия той! Спестява за къща от сега Heart Eyes И Мартина не е много наясно с парите... Има си нейни, които по празници са ѝ давали и понеже джобни не ѝ даваме, си взима от тях понякога, но само дребни, другите ги пази. И тя щяла къща да купува като станела по-голяма, за да имаме куче и котка...
Може би съм ви разказвала, но миналата година по това време купи на баща си тениска с Гарфилд съвсем сама, от нейните пари. Ходихме да пазаруваме и тя видя тениската и реши, че баща ѝ много би я харесал (факт!) и взе да ме моли да му я купим. Аз обаче отсякох, че точно сега пари за тениска нямам, пък ако ще и да е за тати и да го зарадваме... Пита ме кой размер носи баща ѝ, рови по закачалките и накрая откри, грабна я и право на касата Shocked. Извади си от портмоненцето чинно сгънати на 4 паричките и я плати. Какичката на касата, която проследи случката почти се разплака. За татко ѝ няма да казвам, да не му подронвам авторитета Wink
Мен ме е черпила сладолед и искаше нова кухня да ми купува, ама за малко не ѝ стигат парите (с една цифра отпред) Joy

# 347
Аз не знам дали има такова представление ,което да се хареса и на 7 годишно дете и на родител 30-40 годишен. Ние дори с ММ имаме различия при избора на постановки и се налага ако много държа да посетя нещо определено , а той не иска да отида с приятелка.
Аз бих препоръчала Ян Бибиян в театър София. Много интересна сценография и добри млади актьори. А в колективното има двама души с един билет за 5 лв.за тази постановка. В неделя е била и премиерата на Питър Пан пак там , мисля и нея да посетим.

# 348
"Аз не знам дали има такова представление ,което да се хареса и на 7 годишно дете и на родител 30-40 годишен."

Има, има Wink Просто родителят трябва за час да се върне в детското Wink
И аз препоръчвам  Ян Бибиян в театър София, както и  МАГЬОСНИКЪТ ОТ ОЗ, Открита сцена ( "Сълза и смях" ) - участват много дечица, няколко състава я играят.

# 349
  • Варна
Dive, mmm, много мила постъпка на вашите дечица! Моят син понякога пита кое какво струва, но не знам дали си дава сметка какво стои зад цифрата. Е, минахме през етапа колко мнооого пари има, визирайки стотинките в касичката, както и през етапа че пари винаги има - само трябва да идем до банкомата  Laughing Направи ми впечатление обаче, че покрай търсенето на нов лаптоп се интересуваше колко струва той и колко заплата взимам, но без да коментира. Явно мозъчето работи нещо...

# 350
  • София
А според моя син, когато се плаща с кредитна карта няма проблем, защото там винаги имало пари и не е нужно да ги връщаш.  Whistling

Тинкърбел, малката дупка на линцерите я правя с капачка на гланц за устни. Simple Smile

# 351
  • Перник
Ооо, разбира се - банкоматът дава пари, колкото му поискаш  Laughing Калоян така смята, нищо, че редовно му обяснявам, че дава, ако имаш.

Dive, mmm_, браво на вашите спестовни дечица  Heart Eyes При нас явно не се получава номерът, защото имаме цели 2 котки, че и двор, и в момента строим къща. Заради което мама има 2 кредита, но Калоян разбира, че банката ни е дала парички да си построим къщата, което е супер, но на продължението, че мама трябва да ги връща, реагира "ама защо?"  Crazy

Не съм правила линцери, но си спомням, че едно време баба ми правеше малки дупки на някакви сладки с капачка от фулмастер  Peace

# 352
  • В светлината на слънцето
mmm, Dive, милите душички.  Hug
Похвалиха ми "Питър Пан" в театър "София", но не съм го гледала и нямам идея как е. Тук има снимки, та може да разгледате.
http://sofiatheatre.eu/galeriabg.php?GP=&gr=40
Иначе ето това е много хубаво и е много коледно - "Лешникотрошачката" на "Арабеск". Peace
http://www.arabesque.bg/fce/
Ние почти украсихме къщата. Тази седмица трябва да купим и елха. Снощи до 2 часа съм пекла частите на меденото село. Малко изостанахме със сладката програма, но пък тази година заради темата повечето сладки и соленки са за последния момент. С две думи - тази седмица свят ще ми се завие. За капак съм и дежурна в работата. Crazy

# 353
  • София
Ооо, разбира се - банкоматът дава пари, колкото му поискаш...
Същите сме  Laughing
Банкоматът е магазинът за пари - имаш ли карта за него, значи ще ти даде винаги.  hahaha

# 354
Ооо, разбира се - банкоматът дава пари, колкото му поискаш...
Същите сме  Laughing
Банкоматът е магазинът за пари - имаш ли карта за него, значи ще ти даде винаги.  hahaha
Явно е повсеместно. И аз като кажа, че сега нямам пари за еди-кое си и ми се отговаря - ей там има банкомат.  hahaha Joy

# 355
  • Sofia
Щерката е хремава - същински. Това май за сефте ѝ се случва. 
Позанимавахме се с писане и математика малко.
Хлябът се пече (почти е готов), а аз си догледах филма (лек, хубав). Отивам да си избера нещо и за по-късно.
А! Сетих се да ви препоръчам един много любим филм. Страхотна любов! http://www.imdb.com/title/tt1807950/ 
Има ги в Замундата.

# 356
  • София
Тази мъгла е ужасна.  Как няма да се разболяваме! #Cussing out
Още сме в чуденка за коледен подарък за първолака.  newsm78

# 357
Тази мъгла е ужасна.  Как няма да се разболяваме! #Cussing out
Да, много е гадно, като се сложи и мръсния въздух, нагнетен от печките на въглища, едвам се диша.
Оказа се, че и малката е с бронхит. В петък беше ок според лекарката, вече здрава, а днес - с хрипове. Та ще я почерпим предколедно антибиотик, колкото и да не искам. Дано се оправи до другата седмица.
Ние сме навзели като подаръци разни нещица - книжки, малки кукли / обожава ги/, креативни занимавки, но главния желан подарък от девойката - сестричката ще го чака за следващата Коледа, ако имаме късмет.
Светле, МММ, големи сладури вашите. Още не е толкова наясно с парите, джобни съм й сложила за всеки случай, но нито веднъж не ги е употребила.
За представление - много хубаво е направен Аладин в Музикалния театър, определено ни хареса и на нас, и на щерката, хем миналата година бяхме, т.е. на 6 и половина. Там има и такъв пакет - Мама, тати и аз с промоционални билети.

# 358
  • София
Сисето, ти спомена, че синът ти е изкарал бронхопневмония, а правихте ли посявка - гърлен секрет, в смисъл вирус или бактерия изолираха ли? Дано не е за АБ, аз съм само за в краен случай и винаги държа на посявка, но пък това отнема четири работни дни, знам ли кое е по-добре.

Пневмонията се чува на слушалки и / или се вижда на рентгенова снимка. Посявка при пневмония... би изисквала бронхоскопия - нещо, което никой не би назначил за пневмония, нито пък да изтърпи... Дават се антибиотици - и ако е възможно, паралелно с тях се изследва храчка. Ако е възможно да се вземе храчка, де... при децата е особено трудно.

# 359
  • София
Не смее да харчи, защото сме нямали много. (Разбирайте нямаме пари да купим място и да си построим къща)

Н, да, напомня ми как преди много години брат ми, на може би о/о 3 годишна възраст, си беше пожелал от Дядо Мраз "кухничка с балконче"... Живеехме по онова време в Студентски Общежития в стая с тоалетна и фоайе - не знам дали се сещате какво представляват, ама... кухничка с балконче му е звучала като царски палат - също и на майка ми, аз не съм била много по-голяма от него и хич не го помня този случай, само по разкази... на майка - най-вече за количеството изплакани сълзи, и до днес споменът така й действа...

Общи условия

Активация на акаунт