ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 275
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
  • В светлината на слънцето
Хм, защо рисуването е в часовете по български или математика? Заинтригувахте ме. newsm78 При нас си е отделен час и се рисува сериозно (или се работи приложно според темата). В 4 клас в момента рисуват предмети от натура със светлосенки и то доста добре, а не са с разширено изучаване на рисуване. И пак казвам, това е най-обикновено квартално училище, при това от непопулярните в квартала. Просто учителите си вършат съвестно работата. Peace

# 661
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Хм, защо рисуването е в часовете по български или математика? Заинтригувахте ме. newsm78 При нас си е отделен час и се рисува сериозно (или се работи приложно според темата). В 4 клас в момента рисуват предмети от натура със светлосенки и то доста добре, а не са с разширено изучаване на рисуване. И пак казвам, това е най-обикновено квартално училище, при това от непопулярните в квартала. Просто учителите си вършат съвестно работата. Peace

може би визират задачите с оцветяване Simple Smile има задачи за смятане и (например) участъците със сбор 5 - да се оцветят в зелено, 6 - синьо и т.н.

Blush кое е това училище? може и на лични  Hug

# 662
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

може би визират задачите с оцветяване Simple Smile има задачи за смятане и (например) участъците със сбор 5 - да се оцветят в зелено, 6 - синьо и т.н.

при нас часовете по рисуване са при класната, не мисля, че някога ще стигнат до светлосенки  Crazy физическото и то така - тичат из салона, понякога играят футбол, по-често едно, две си играят с топката, другите гледат Confused
не ни е лоша класната, но защо така само подценяват труда на колегите си?

Blush кое е това училище? може и на лични  Hug

# 663
  • София
Добро утро! Честит празник на вчерашните и днешните именици!  bouquet

Ники вече е на училище и е много доволен. Той не ми е казвал, че рисуват много, а и той не обича. Единствено по английски имат да рисуват доста и се оплаква.

# 664
Това с шаха ме заинтересува, има Вряк някакъв шах в училището, но ми се струва, че по-скоро си даваме парите на вятъра, отколкото каквото и да било да ги учат. А на шах бих го водила (ако успея някак да го вместя и ако мога да си го позволя финансово).

Моите деца тренираха при треньора (и баща) на световната ни шампионка по шах Антоанета Стефанова. В Манастирски ливади беше школата по шах, едно занимание струваше 8 лв.

# 665
Реално засега учат само по учебниците и наистина нищо интересно няма там. Като гледам по помагалата какви различни типове упражнения/задачи има, е по-добре да ги ангажираме допълнително.

Моля, кажи кои помагала са тези с различните неща?
Знам само, че са на издателство Просвета. За ваканцията г-жата беше разпечатала листове от помагалото по БЕЛ. Сега не мога да се ориентирам кое е точно.  Когато ги получим тези дни ще дам точно инфо. За мен упражненията са различни, защото ги карат да упражняват нещата и да мислят под друг ъгъл.

# 666
  • sf
Та значи , да ви разкажа последното от моя хубавец.
Отивам вчера да го взема към 17ч, че има футбол. Чакам го пред училището, че с едно око дебна "приятелите" от Паркинги и гаражи. Та излиза Виктор , гушнал си яке, шапка, а облечен само с футболния екип, къси гащи и тениска  Crazy  И 20м до колата така гол-скок, скок , хората гледат ей така  Shocked очаквам скоро социалните да ме причакат  hahaha
Питам го " Абе, дете, с какъв акъл си тръгваш така, учителката как те пусна?"
- "Аааа, тя знае, че ти ми даваш / ooooh! / , само логопедката ме изгледа страннно, като отидох при нея"
А урокът му е от 15ч, значи той така си седи в училище  Joy Да се смея ли, да плача ли

# 667
  • Перник
Хаха, Донсита, кипи му кръвта на твоя младеж  Grinning На мен тези дни обличането на Калоян ми е голям проблем - аз самата не се навличам много, съответно и него не навличам. В училището не е студено, но снощи мъжът ми се скара защо съм го пуснала по къси чорапи - студено му било на детето, та днес е навлечен с чорапогащник  Embarassed

И, една скромна виртуална почерпка, нали ми е именник днес  Simple Smile

# 668
  • София

Ми понеже такива са им заданията в одобрените от МОН учебнижи и учебни тетрадки, затова. Оцвети това в червено, огради онова със зелено... Вярно, че има и неодобрени от МОН сборници със смислено съдържание, ама е много трудно и натоварващо, когато вече са им [изгубили Н часа - и то точно от времето, в което са свежи / неуморени - с оцветяване и др. игри...Ако изобщо има някаква разлика в съдържанието или сериозността / тежестта на тези им учебници и онези от детската градина - които изобщо не ги смятаха за учебници и учене, а за най-забавната част от деня когато вън е студено - тази разлика би била в полза на детско-градинските. Там повече пишеха - букви и цифри - и по-малко оцветяваха... Рисуваха си в чаас по приложни изкуства. /color]

Това с шаха ме заинтересува, има Вряк някакъв шах в училището, но ми се струва, че по-скоро си даваме парите на вятъра, отколкото каквото и да било да ги учат. А на шах бих го водила (ако успея някак да го вместя и ако мога да си го позволя финансово).

Моите деца тренираха при треньора (и баща) на световната ни шампионка по шах Антоанета Стефанова. В Манастирски ливади беше школата по шах, едно занимание струваше 8 лв.

Не ги знам къде са тези ливади, сигурно няма да ми е приятно да ходя до там, обаче си заслужава, искам да се научи да играе шах - и то не като мен, да си трепери над всяка фигура, а с цел - така че бих се мъкнала... ако не са към Надежда, де. Или Люлин или нещо от сорта. 8 лв. беше и пианото, дето се отказа, с тази цена съм ок. Възможно ли ти е да дадеш някакъв линк - ако имат сайт, де =- да питам, дали изобщо може да се включи по средата на годината, примерно...

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 10:02 от katiABV

# 669
  • София
[
quote author=SvetlaK link=topic=813877.msg29840564#msg29840564 date=1420616647]
Хаха, Донсита, кипи му кръвта на твоя младеж  Grinning На мен тези дни обличането на Калоян ми е голям проблем - аз самата не се навличам много, съответно и него не навличам. В училището не е студено, но снощи мъжът ми се скара защо съм го пуснала по къси чорапи - студено му било на детето, та днес е навлечен с чорапогащник  Embarassed
[/img]

Ха-ха-ха, а твоят мъж чорапогащник носи ли? Изобщо някога? тогава защо си тормози сина? Я му кажи, че единствените момчета, на които се полага да носят чорапогащник, са балетистите и то само по време на работа.  Crossing Arms Ако на детето му е студено и иска е друга работа, ама то вашето май е от типа "Какво е пуловер? - онази дреха, която майките навличат на децата, когато на тях самите им е студено".

ПС
Донсi, az ako se ozowa taka, dori i za 3 sekundi, ]e sym s 3jna pneumoniq... na 8te si beli droba...  Crazy

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 10:07 от katiABV

# 670
  • София
[/img]

Ха-ха-ха, а твоят мъж чорапогащник носи ли? Изобщо някога? тогава защо си тормози сина? Я му кажи, че единствените момчета, на които се полага да носят чорапогащник, са балетистите и то само по време на работа.  Crossing Arms Ако на детето му е студено и иска е друга работа, ама то вашето май е от типа "Какво е пуловер? - онази дреха, която майките навличат на децата, когато на тях самите им е студено".

Реално засега учат само по учебниците и наистина нищо интересно няма там. Като гледам по помагалата какви различни типове упражнения/задачи има, е по-добре да ги ангажираме допълнително.

Моля, кажи кои помагала са тези с различните неща?
Знам само, че са на издателство Просвета. За ваканцията г-жата беше разпечатала листове от помагалото по БЕЛ. Сега не мога да се ориентирам кое е точно.  Когато ги получим тези дни ще дам точно инфо. За мен упражненията са различни, защото ги карат да упражняват нещата и да мислят под друг ъгъл.

На Врячо учебниците и т.н. са на Просвета - и са напълно безполезни - това ще да е нещо съвсем различно... Ще пробвам да потърся на сайта на издателството какво имат, но като ти кажат кои са, моля, кажи и на нас...

# 671
  • sf
Ооо чорапогащник не е обувал от бебе. И аз по принцип го пускам само с нормално долнище , в училището не е студено, но по обяд излизат малко. Как се облича, слага ли шапка, не знам, не искам и да мисля  Rolling Eyes

# 672
Живи и здрави да са всички празнуващи!
 Относно ФВС-при нас се карат редавно часове, много се държи на облеклото. Може да се направи компромис за цвета на тениската, но гуменките или маратонките трябва да са само за салона , а не с тези , които се седи цял ден. По ИИ също се карат редовни часове , с учебник , но едва ли учи з а светлосенки. И на мен ми прави впечатление, че много се оцветява ,но госпожата го обесни с усъвършенстване на финната моторика и така ще е целия първи клас. И затова винаги да имат два комплекта моливи в раницата. Ето сега за почивните дни имаше да попълни една книжка Ваканционна антискука. Той оцвети само където се изискваше. Аз му казах да оцвети всички картинки , ама той не. И естествено госпожата я върна да се оцвети всичко.

# 673
Честит имен ден на имениците днес! И специално на сина на SvetlaK   bouquet

Чорапогащник моят син няма да ми даде да му облека никога, не че има. Пращам го с грейка на училище, там се преоблича и преобува с вътрешни дрехи и обувки.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 08:31 от Анонимен

# 674
  • София
Аз народеца го водя с дънки и грейка отгоре, те в клас събуват грейките (силно се надявам поне). В класната стая е много горещо и ако са с нещо под панталоните трябва да седят така цял ден.

Иначе като сме на пързалката или ходим по улиците вместо чорапогащник слагам клин от най-обикновените памучните - споменът за боцкащите чорапогащници от детството ми ще ме преследва и като стана на 80 години. Освен това клинът е независим от чорапите, което също намирам за плюс.

Днес пропускаме плуването - аха да се разболеят са, така че ще изчакам да видя дали ще се разболеят или ще се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт