КГБ = Клуб на Готините Баби - 152.

• 96 754
  • 751
  •   1
Отговори
# 675

Последна нощ на старата година,а как я чакахме ,също както тази,дето идва...С надежди ,оптимизъм,пожелания и  светлини...Сега си отива в сянката на Новата  леко прегърбена ,изморена ,остаряла.И си мисдли,колко сили вложих да  поправя  грешките на хората и пак не са доволни,не знаят колко лошо можеше да бъде.Колко се старах.Сега си пожелават да си ходя по-бързо и да идва по-добра и щастлива...нищо,като отмине време ,ще прогледнат за хубавите неща с мен...И ще им останат хубави спомени....Ще се връщат  и ще ме виждат с други очи-добри  и топли и аз ще бъда добра ...

# 676

Не ми излезе анимираната маргаритка ,за това  каквоот излезе...ипда при нас вчера напече, изринах без да навява...ама онова бе заринато ,все едно не пипано предното.Детето се прибра,но утре заминава пак по неговите пътища...Веселете се ,и да изпратим с благодарност изминалата година,старала се е горкичката да ни пази ..носила ни е ,,от нас е остарявала...

# 677
Добро утро.
Тук слънцето отдавна е изгряло, вече е почти 10.00-не остана до Новата...

Изчетох последните отговори, чувствах се уютно и приятно, бях заедно с вас.

Най-добри пожелания  за рождените дни на съпруга на скъпата ни Фло и на любовта на живота на Здравчето- Мравчето!

Добре дошла на софийска земя на Тути и Нанси и Ани, а може ми и Ая ?
 Съжалявам, че нямам възможност да ви видя.

Приятно изкарване на Римарчето на интересното място, където е.

Добре дошла на новата ни дружка- баба. И аз твърдо заставам зад думите на Янчето - приятелите на моите приятели, са и мои приятели....

Ставам банална сигурно, но с времето осъзнавам, колко много ми даде съдбата като ме срещна с вас...
Чувствам се в своя среда, сред близки и сродни души....
Бъдете живи и здрави, много щастливи-вие и близките ви.

Пожелавам ви спокойна и приятна празнична нощ и много по-добра и щастлива Нова година!
Бъдете благословени!
Прегръщам ви!

П.П. Борянка, миличка , защо не спиш?
Разплакваш ме с мъдрите си думи извадени от най-потайните кътчета на душата...
И на мен ми е елегично-носталгично, премислящо -опрощаващо, но нямам твоя затрогващ начин на изказ.
Ако още не спиш, почувствай прегръдката ми!

# 678
# 679
  • София

Добутро, хубави и умни момичета!

Баба поспалана винаги изпуска вечерните седенки, ами това съм си, какво да правя. Рядко оставам до късно. Толкова интересни нещица сте ни споделили, усещам и радостта, и тъгата, и носталгията в думите ви.

Борянче, мила, винаги думаш умно и затова е и много точно. Ще благодарям на старата година и за това, че ни срещна с теб. Като казах и с теб се сетих, че нашето Кремче отдамна не се е отбивало при нас. Липсваш ни, Кремче!

Джили, изкарай си прекрасни дни с децата и после те чакаме при нас!  Hug

Римарче, хубаво да си изкараш и ти в чуждоземско! И да няма неприятни изненади откъм времето!  Hug

Добре дошла на новата баба, чаровна, с излъчване и позитивизъм, това личи от пръв поглед!  Hug

Тути, Нанси и Ани, как сте прекрасници? Какво ли не направихте, за да дойдете тук, при своите приятели, за да отпразнувате новата 2015! Прегръдки за вас, смели момичета!  Hug

Гъбче, ти си оправна булка и освен, че голямата трапеза ще я красиш с усмивката си! Hug

Грети, толкова топлина струи от постовете ти, пък и наистина си отлична ученичка, то и друго не ще да бъде!  Hug

Айша, не тъжи, Аненце ще си намери мястото под слънцето! Ще я нагушкаш отново за Мебикден, сигурна съм!  Hug

Фло, как изкарахте нощта с тези емоционални заряди? Може и да не ми отговаряш, пак се закачам.  Heart Eyes

Липсва ми нашата умяла разказвачка, умна и разумна Светлето! Светле, спретна ли трапезата или си на релакс с книжка?  Hug

Майчето пък искам да ни изненада следващата година. Освен с новости в добавки и в хранене и с постоянно присъствие!  Hug

ЗДРАВЧЕНЦЕ, да ти е жива, здрава и щастлива първата ти любов! Момиче, мило, подържай огънчето!  Hug

Шпунци, Яжка, чакаме ви на следваща среща, разбрахте кога е, нали?  Hug Hug

Тази вечер ще прекараме с деди и естествено, добавка баба. Малкият юнак ще бъде с мама и още отсега ке готви с торбите. Не, че не е бил снея по Коледа, но друго си е да посрещнеш Нова година с тази, която те е носила под сърчицето си (така му казвам винаги, когато нещо негудува, че мама не е изпълнила, според него).

Готова съм с всичко, ще подредя след поразиите на детето и ще подредя масата довечера. И, разбира се ще дойда да приседна с вас на виртуалната ни маса!

Пожелавам ви, момичета мили чудесна нова година, изпълнена с много здраве и настроение!

И за да съм вярна на себе си:

Скрит текст:
НОВА НАДЕЖДА

Свещиците в зелената прегръдка на елхата
търкалят пъстри сълзи, в пламъка стопени,
прозвънва чашата прозрачна,
тъничка като ръката ти...
За кой път срещаш Новата година с мене?
Дошла от тъмното преддверие на времената,
една езическа виелица мете полето –
като под преспа сняг,
под този кичур бял в косата ти
дали – заспало – чака пролетта сърцето?
Стоим – за кой ли път – на прага на годините.
Не бързай да прекрачиш в бъдното, почакай –
назад не можеш да се върнеш,
вчерашният ден е минало,
а утрото е скрито както винаги зад мрака.
И восъчната скръб на свещите се стича мълчаливо,
часовникът преде на времето обърканата прежда –
новогодишна приказка за възрастни,
измислена красиво,
с искрица истина, наречена надежда.
Тя, вечната надежда, преспите ще смита,
напразно тежки снегове ще веят в мрака гриви,
виелици ще трупат преспи вън и в нас самите –
додето с теб сме двама,
идващите дни ще са щастливи!

Валентин Чернев

# 680
  • София
Добро утро,
При вас кипи трескава подготовка а мен ме е обзела една апатия....
 Ето една притча,която ми попадна първо тази сутрин по ФБ.
Четири свещи горели бавно.Нежният им ореол трептял така сякаш си говорили.
Първата казала:
-Аз съм МИРЪТ!Никой не може да ме държи запалена.Вярвам ,че ще угасна.Пламъкът и изтънял и изчезнал.
Втората проговорила:
-Аз съм ВЯРАТА !Никой вече няма нужда от мене така ,че не виждам смисъл да горя.Щом казала това ,духнал тих ветрец и изгасил пламъка й.
Тъжно на свой ред ,третата свещ проговорила:
-Аз съм ЛЮБОВТА !Нямам сили да продължа да горя.Хората ме отблъскват и не разбират ,колко съм им необходима.Те забравят да обичат дори онези ,който са близо до тях.И като не изчакала и миг по-вече угаснала.
Едно дете влезнало веднага в стаята и ги видяло.
-Защо не горите ?Вие трябва да горите до край !Като казало това,то се разплакало.
Тогава четвъртата свещ проговорила :
-Не се страхувай!До като аз горя можем да запалим останалите.
-Аз съм НАДЕЖДАТА !
С грейнали очи детето взело тази свещ и запалило другите.
Нека пламъка на надеждата никога да не угасва във вашите сърца.И нека всеки един от вас помага ,като това дете
да се поддържат МИРЪТ,ВЯРАТА,ЛЮБОВТА и НАДЕЖДАТА пламтящи.

Новата година е една голяма нова надежда,нека не я губим. Heart Eyes

# 681
Маринка!!! Много хубаво стихотворение! Става ти едно мило и ти иде да прегърнеш човека до теб и да не го пуснеш.
Борянка, като че ли за всичко е така - вечно търсим щастието, а като мине време, осъзнаваме, че е било при нас, а ние не сме го оценили или дори не сме го забелязали.
Фло, прочетох твоята прекрасна история. Пожелавам ви още дълги години да сте  ЗАЕДНО и да запазите ЛЮБОВТА.
Шпунц, дано всички тези думи, с целия смисъл вложен в тях, да присъстват в живота на всяка една от нас!
На всички момичета в темата от сърце

# 682
  • София
Последно " Добро утро" за тази година, мои дружки.
От утре - Нова година, нов късмет, нови добри утра, 365.
БОРЯНА както винаги мъдра и права Hug. Привечер, на 31.12., когато полегна за малко да си отдъхна, си правя равносметката за отиващата си година. Ако гледаш с добри очи, ако имаш голямо сърце, винаги освен трудностите, загубите и тъгата, ще намериш и толкова хубави неща - нови приятели, весели случки с внучетата, с дядовците, сърдечни срещи...
За себе си какво да кажа, паднала жена? Това мина и замина, но в началото на 2014 - на 17.01. ме приехте в КГБ. Е за мен това е едно от хубавите неща, които ми се случиха. Намерих нови приятелки, сродни души, почувствах се в свои води, а срещите и купоните ме зареждат с много позитивна енергия. Обичам ви момичета, защото сте умни, сърдечни, добри. Защото не сте сноби, надути и префърцунени. Благодаря ви, че сте мои приятелки! Наслаждавам се на любимите маргаритки и пийвам кафенце.

МАРИНКА, обичам да чета дълги постове. Hug И през Новата година на изневерявай на себе си. За изминалата вечер запазвам мълчание luvbed...

ДЖИЛИ, ти първа ще посрещнеш 2015. Изпий глътка вино и за нас. Чакаме те с нетърпение  bouquet Дали ще се прибереш до 24.01?

ДИДИА, защо скри Неда? Строихме се с Елица и децата да им я покажа, но уви... Баба спуснала завесата Simple Smile

Момичета, отивам да приготвя пуйката, да я аранжирам с киселото зеле и да я слагам във фурната.
Спорна работа. Довечера ще разпускаме Simple Smile

ПП ГРЕТИ, цяло изкуство е да съхраниш през годините това, което имаш...
      ШПУНЦИ, тази притча ми е нова. Не съм я чела, но ми хареса много...Не може да се живее без НАДЕЖДА. Не може и без ВЯРА, а без ЛЮБОВ пък съвсем не може. И за да имаме всичко това, нека да е МИР!

# 683
             Ето съм и аз! Laughing
             Успях да прочета всичко,че все пропускам като бързам тези дни!
             Джили,като те "видя" и все си представям твоите нови емоции в страната на изгряващото слънце!Чакаме те с нетърпение и дано имаш време да разкажеш за тамошните красоти!
             Айша,не се притеснявай за Аненце,оправно дете имаш и понеже е упорита вярвам,че ще успее.Децата ни имат право на по-хубав и спокоен живот от това,което им се предлага.
             Фло,Неда я има в моя профил във фейса.Тук я пуснах само за тези дето нямат фейсбук и мисля,че на когото му е интересно вече я е видял! Laughing Скрих я защото си мисля,че напоследък май ви досаждам с нея!
              Марина,отново чудесно стихотворение!Да си призная май чакам само на теб.Влизам вече и търся твоето стихотворение и ако си пропуснала направо съм разочарована!
              Светалчо,явно си ухажва НМ ,нали ще са си двамката и приготвя трапезите.
              Шпунц,много харесвам тази притча и е чудесно,че ни я припомни!Аз не знам много притчи,но тази си я помня не знам откога - надеждата ни крепи толкова години,че няма начин да забравиш .
              Римарчето,вече разглежда чуждите земи и и пожелавам пълен релакс,добро настроение и много нови емоции!
              Янче,Мими,как сте вие сред снежните преспи?
              Борянке,ти не спиш ли бе жена? Явно си нощна птица и изпадаш в размисъл за живота.
              И аз като Фло ще ви кажа,че се радвам на вашето приятелство и съм щастлива,че ви има!
              Лек и спокоен ден и приятно шетане из КПП-то! Wink

# 684
Приемете моите най-светли пожелания за здраве и сили за бъдните дни! Нека новата 2015г. да е мирна и щастлива, спокойна и вълшебна! Весело посрещане и бъдете благословени!

# 685
  • София
Да се обадя в последния ден на 2014.
Тук съм, чета си кротичко, гледам си сериала и скромно търгувам.
Направих баница с късмети, опече се, замириса на вкусно. Поглеждам я все по-заинтересувано. Много ли ще е грешно ако  я опитам? Няма - ще се сдържам.
Чаках Ани, надявах се да се видим, да подредим багажа. Явно много съм искала...
Дидиа, по принип си права. Но не и е там мястото, там нищо няма да стане. Може би в друг град или държава вече щеше да е напреднала. Там не искат българи, гнусят се от нас. А и не ги вълнува разкрасяването -ходят си като разплетени дамаджани.
Но стига сериозни работи - пожелавам на всички весело посрещане на новата 2015 г.
Ще шпионирам от телефона и ще си чета криминалето.  Wink

# 686
Никак не е празнично ,но управия с големи деца няма.Факт.Само примирение  и търпение да им уврат невроните,дето все са раздразнени.Живи и здрави да са ,каквото и писано,ще се сбъдне,няма смисъл да си изплачем очите ,не хваща дикиш ,дори напротив ,напук на нас си правят каквото искат.Който се хвали ,че са го слушали буквално във всеки момент ,да размисли пак и тогава да говори.
Никой не иска чужд опит ,трябва да добие  свой ,шпионке такава...но ти го съзнаваш   и търпиш ...За това се радвам хората на малки деца ,лесно се манипулират да правят каквото кажем.От какъв зор ни е да казваме не знам.Важно е да обичаме ,и да ни обичат дечицата ни...

# 687
https://Привет хубавици мои,последно вписване за тази година Hug
Изчетох ви, четох и красивата love story на Фло,на Здравчето тъй и не видях Wink, умните размисли на Борянка.
Хубави далечни минали и заминали спомени Wink
За настъпващата нова 2015 да  си пожелаем главно добро  ЗДРАВЕ, радости малки и големи,  зареждащи срещи случайни и нарочени,хубави събития и приятни спомени за след години.
Ще ви се радвам отдалече на празничната нощ и в 12 мислено ще ви прегърна мили мои дружки и за утешение ще си хапна парченце шоколадово роло, собственоръчно купено.

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

При мен не се отваря това защото е вбокс много се надявам че при вас може да се види, за всеку случай ето линк

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 688
Кари ,аз пък мисля твоите размишления за умни,винаги ме и усмихваш  със зле скрития хумор ,но що пък зле скрит ,може и да не го криеш,знам ли.Но ако се опитваш-не успяваш,хумора се вижда и се хиля редовно с теб,интересно разказваш.Аз ще съм дежурна ,оставам сама ,до обяд бяхме заедно и утре сутрин пак ,но Новата ще си посрещам сама.Хич не бързам ,щото остарявам с още една година ,но кой ме пита?Тази нощ ще отговарям на всеки написал ,та да си знаете ,ще съм на всяка манджа мерудия..отърване от мен няма.Ако замълча,значи задрямала съм...

# 689
Здравейте милички!
Маринче, ако ти призная, че до скоро имах валенции само за стиховете на Шекспир... Ти полееекичко ме превъзпитаваш, твоите ги чета с кеф.
И на изпроводяк на старата - да цитирам Фло:
Намерих нови приятелки, сродни души, почувствах се в свои води, а срещите и купоните ме зареждат с много позитивна енергия. Обичам ви момичета, защото сте умни, сърдечни, добри. Защото не сте сноби, надути и префърцунени. Благодаря ви, че сте мои приятелки!
Аз пък въобще не помня кога се присъединих. Май винаги съм си била тук.
Но винаги ще помня как на тръгване за В.Търново с абсолютно непознатите бабетки, Шпунц първа ми подаде мило ръка "Здравей, аз съм Шпунц".
А Яжка се е жертвала да ми е съквартирантка въпреки големите колебания каква ли е пък тая.
И се тръгна към голямото приятелство.
  friendship Hands Thumbsup newsm19
Дени, аз пък така ти съчувствах за историята с бензина.  cryТака аз като звъня на щерка ми, в ужас и на пожар, че компютърът се е скапал, тя пита: провери ли дали не си изключила тока? И факт. #Silly  Познай мен пък кой ме придружава на заспиване в леглото? Общ любим.
АААААААААААААААААА, пуйката уж се пече, пък то - най-главното копче изключено!!! Тъпа глава!
Ми вярно, Фло, скарана съм с часовника - най-големият ми враг! atwork
Борянка, пиши пак, моля те. Не се ли наспа вече?   food010 Очевидно всички много ти се кефим.
Падат ми очите, отивам да прилегна.
 cold

Общи условия

Активация на акаунт