Как протича нормалното раждане?

• 18 431
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
Първия и неуспешен мой опит да кърмя протече със стриктно цедене след всяко кърмене,докарах си и запушване накрая.
Втория и успешен опит за кърмене съм се цедила само първите 4 дни в болницата и то през нощта,защото не дават бебета, а исках да стимулирам лактацията.Инцидентно се е случвало в началото до като се регулира кърмата да се цедя за облекчение.

# 46
Благодаря за отговорите!   bouquet
Сега съм по-спокойна относно кърменето(друго си е да ти каже някой преживял го ,а не да се чете как е ''по принцип'' и ''по учебник'')!  Hug

# 47
Благодаря за отговорите!   bouquet
Сега съм по-спокойна относно кърменето(друго си е да ти каже някой преживял го ,а не да се чете как е ''по принцип'' и ''по учебник'')!  Hug
Само да добавя и 2 пъти кърмата ми "слезе" на 3 ден след раждането, но въпреки това слагах бебето в болницата на гърдите още в началото през 2,5 часа. И един съвет, ако бебето ти е като дъщеря ми - след раждането спеше непрекъснато. Не го чакай да се събуди само. По-добре го събуждай в началото през деня през 2,5 часа и го кърми. Аз това не го знаех и първия път оставях дъщеря си цял ден да спи и в болницата веднага ми лепнаха етикета, че нямам кърма. Побърках се. След като започнах да я будя и да я кърмя нещата се регулираха и кърмих още година и половина по собствено желание. С второто дете също.

За раждането не съм чела какво е писано, но ето и моя опит, може да помогне:
2 пъти нормално и то леко. Влизах в болницата с по 6 см разкритие и контракции през 5 минути, без изтекли води. До 8 см въобще болки не съм имала. Знаех, че нещо става, но първия път почти цял ден усещах някакво присвиване ниско долу, но не болезнено. Не беше ритмично, едва вечерта започна да става през половин час, и вече знаех, че ще раждам. Когато станаха контракциите на 10 минути се обадих на лекаря, каза да изчакам 1 час и пак да се обадя. Изчаках, станаха на 5 минути, каза тръгвай към болницата. Там ме прегледаха - 6 см разкритие, имаше клизма (никакъв проблем и дискомфорт). По-интересно беше психическото ми състояние в предродилна зала: Аз съм наясно, че някои жени ги боли много, но тогава си мислех: Защо не спрат да крещят, пречат ми да се концентрирам.  ooooh! И досега като се сетя, ми е смешно на реакцията ми, не на жените. По-късно ми изтекоха водите и тогава започна наистина да ме боли. Но както и да е. След това точно преди същинското раждане усетих напъните, просто не можех да ги спра и родих. При самото раждане не усещах болка само преди това. От приемането ми в болницата до самото раждане бях престояла 4 часа, не са много. Втория път беше още по-лесно.

# 48
Хубава тема повдигнахте: не се грижете толкова кой как ще ви гледа при раждане и какво ще прави, това са няколко часа. Обаче изберете хубаво болница, защото персоналът след това може да ви вгорчи живота и да ви направи повече бели.

# 49
Хубава тема повдигнахте: не се грижете толкова кой как ще ви гледа при раждане и какво ще прави, това са няколко часа. Обаче изберете хубаво болница, защото персоналът след това може да ви вгорчи живота и да ви направи повече бели.

Точно така. След родилното отделение и персонал са по-важни.

# 50

Точно така. След родилното отделение и персонал са по-важни.

Така е. Дори да си платиш за избор на лекар или на екип, те си свършват работата и те оставят в ръцете на обслужващия персонал.

# 51
  • София
Здравейте, отдавна ви чета, но не съм писала във форума до сега.
Реших да споделя моя опит с авторката, тъй като и аз преди раждането се бях наплашила много и сякаш дреболиите от сорта на клизма най-много ме притесняваха.
Оказа се , че клизмата изобщо не е толкова страшна, така че не се притеснявай, ако изобщо те накарат да я правиш. Относно болките- май при всеки е различно, моето раждане продължи точно 12 часа от първите контракции. Изобщо не са били ужасни болки, даже сравнително се търпеше. След спукването на водите започнаха силните болки. Аз използвах епидурална упойка обаче, което много помогна. При самите напъни ми е било най-трудно, но по-скоро се усеща силен натиск и умората си оказва влияние.
Относно болницата, аз раждах в Надежда и съм много доволна. Някак си съм скептично настроена към държавните, но зависи на какъв екип ще попаднеш.
Важното е да си спокойна! Успешно раждане  Hug

# 52
Здравейте, отдавна ви чета, но не съм писала във форума до сега.
Реших да споделя моя опит с авторката, тъй като и аз преди раждането се бях наплашила много и сякаш дреболиите от сорта на клизма най-много ме притесняваха.
Оказа се , че клизмата изобщо не е толкова страшна, така че не се притеснявай, ако изобщо те накарат да я правиш. Относно болките- май при всеки е различно, моето раждане продължи точно 12 часа от първите контракции. Изобщо не са били ужасни болки, даже сравнително се търпеше. След спукването на водите започнаха силните болки. Аз използвах епидурална упойка обаче, което много помогна. При самите напъни ми е било най-трудно, но по-скоро се усеща силен натиск и умората си оказва влияние.
Относно болницата, аз раждах в Надежда и съм много доволна. Някак си съм скептично настроена към държавните, но зависи на какъв екип ще попаднеш.
Важното е да си спокойна! Успешно раждане  Hug

За авторката не знам, но мен лично ме успокои донякъде Simple Smile)) Благодарности  Grinning
На мен също ми предстои първо раждане и какви ли не мисли ми минават през главата. Но основно как да раждам- нормално с епидурална или секцио.
Притесненията ми са основно в това, че болницата, която съм си избрала -Св.Марина в Плевен е на 80 км и не знам ако се случи някое лошо време февруари, а ми изтекат водите....
Интересно, че се притесняваме май основно за нас- какво ще ни направят в болницата. И като че ли малко на заден план остават притесненията дали ще е добре бебчо и подобни..... Sad

# 53
Нормално е да се притесняваш какво ще те направят, защото може и да ти направят беля. Е, със сигурност няма да ти навредят безкрайно с бръсненето и клизмата, освен ако не си си наумила, че това е най-лошото нещо на планетата.

Но наистина при първо раждане хич не е приятно очакването, че "ще те минат на конвейер".

За понататъшните вече няма да ти пука, ако ще сто блога "Родилница" да си изчела. Просто искаш бебето да се роди, максимално лесно и бързо, а след това да може да го гледаш с лекота.

# 54

Притесненията ми са основно в това, че болницата, която съм си избрала -Св.Марина в Плевен е на 80 км и не знам ако се случи някое лошо време февруари, а ми изтекат водите....

не е като по филмите. Дори при изтекли води бебето не се ражда веднага. Лично аз епидурална не съм слагала - дори да исках при 6,5 см разкритие не е сигурно дали ще ми сложат. При нея знам, че напъните особено при първо раждане понякога трудно се усещат. Така че реших да си я спестя. Има и други обезболяващи. Но при желание за такава упойка задължително си кажете, за да знае докторът и своевременно да Ви я сложи.

# 55
Благодаря на Deni-meni  Hug ! Задължително ще послушам съвета!

# 56
Ако имате желание за епидурална проучете дали в съответната болница я прилагат, защото не на всякъде се използва  Peace

# 57
Има и следния случай: на хартия се предлага упойка, но ако вече си в зала и си поискаш, ще се почне една- ама то сега няма анестезиолог, ама как да го викаме, ама айде потърпи още малко...тоест на практика няма упойка и няма жени, родили с упойка.

Първия път бях с избор на лекар, споменах, че може да поискам...познай дали щеше да ме огрее.

Втория бях без избор, ама вече и нямаше нужда от упойка.

Иначе по света слагат при всякакво разкритие на практика- и малко, и голямо. Ама не и тука. Презастраховат се. Или пък за да може да те лъжат: Още е рано, потърпи...ами то сега вече е късно, потърпи още.

О, и между другото болките от раждане минават и заминават. Виж кърменето, ей тогава ще почне веселото. Там упойки няма, никой не ви жали, а ви гледа още по-накриво, щото как така няма да кърмите:) нали сте майки, да не мислихте, че е лесно:)

# 58
  • София
При мен лично след епидуралната много добре си усещах напъните, но това май също е индивидуално. А има възможност и самия лекар да прецени, че няма смисъл да я слага ако си вече близо до самото раждане. В болницата, където раждах имаше възможност да реша на момента дали искам или не, но задължително трябва да се интересуваш как стоят нещата.

# 59
 На мен ми сложиха две дози упойка и пак си усещах напъните идеално.А що се отнася до времето обикновено от първите контракции до самото раждане има най-малко шест часа,а при първо раждане и повече.На мен ми изтекоха водите в 4 сутринта,а родих в 23.30 вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт