Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 108 392
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Защо да не може с киселинни тоници?

Купих си наскоро един комплект за домашен пилинг на dr. Dennis Gross, към който има и малка опаковка серум с ретинол. Пише да се нанася след втората стъпка на пилинга Rolling Eyes

# 211
Защо да не може с киселинни тоници?

Купих си наскоро един комплект за домашен пилинг на dr. Dennis Gross, към който има и малка опаковка серум с ретинол. Пише да се нанася след втората стъпка на пилинга Rolling Eyes
Ами аз толкова неща изчетох за ретинола, че не мога да се сетя къде беше точно това конкретно. Ще потърся, макар че щом се предлага такава комбинация, едва ли е проблем. А и като се замисля, често комбинират ретинола с вит.с, който си е киселина.

# 212
http://www.paulaschoice.com/expert-advice/beauty-buzz/_/six-retinol-myths-busted
Ето тук обесняват, че няма никакви проблеми да се използват заедно! Явно е действително често срещано твърдение, затова се налага да се опровергава;)

# 213
  • Бургас
Мия, може ли малко повече информация за този домашен пилинг. Как се прилага, колко често, какъв ефект се постига и колко време трае той. Разгледах сайта им, но не можах да го намеря. Ще ти бъда благодарна и за линк, ако си го закупила он-лайн. Правих си скоро коралов пилинг и много ми хареса ефекта, но за съжаление не мога да си позволя да стоя още една седмица в къщи и ми се ще да пробвам и домашна процедура някаква.

# 214
Ето го пилинга, но още не съм започнала да го ползвам. Може би от другата седмица (решила съм да отида на козметик за почистване на лицето преди да го почна и се надявам другата седмица вече да успея) и ще дам отзив Peace

http://www.feelunique.com/p/DG-Skincare-14-Day-Challenge-Kit---Extra-Strength

# 215
  • София
Мия, може ли малко повече информация за този домашен пилинг. Как се прилага, колко често, какъв ефект се постига и колко време трае той. Разгледах сайта им, но не можах да го намеря. Ще ти бъда благодарна и за линк, ако си го закупила он-лайн. Правих си скоро коралов пилинг и много ми хареса ефекта, но за съжаление не мога да си позволя да стоя още една седмица в къщи и ми се ще да пробвам и домашна процедура някаква.

Какъв е този коралов пилинг?  Дълбок или повърхностен ?

# 216
Аз идея си нямам към коя от трите линии на Авен да се насоча. И в трите има ретинол в различни концентрации. Серенаж го дават за 55+, Истеал пък е за 25, така че ще взема от тази за 40+, нищо, че съм на 30.
До скоро ползвах Истеал очен крем, и въпреки, че е за 25+ а аз съм на 40+ бях много доволна. Ползвала съм и Елуаж очен, но той ми идва малко тежък, а кожата ми е суха, и ми е малко странно, но ...
Така, че най-добре пробвайте първо с тестери. Peace

# 217
  • София
Момичета, темата с ретиноидните продукти е добре да се обсъди с дерматолог предвид спецификата на всяка кожа, внимателното включване на продуктите и нуждата от слънцезащита.

Кремовете на Авен са с ретиналдхид (ретинал, витамин А алдехид), както и да го срещнете това е по-слабо от препаратите с витамин А киселина (Ретин А, Ренова, третиноин и т.н.), но се води по-силно от ретинола. Естествено важен е %-та, който съдържа конкретен продукт, но висока слънцезащита, внимателно въвеждане са задължителни. С продуктите се внимава при бременност или опити за такава. Довечера ще опитам да намеря едни сравнения на продуктите с ретиноиди, които съм разглеждала и ще ги постна.

Сега се включвам единствено да вметна в разговора, че с продуктите трябва да се внимава, не са пенкилер като хумата и лайката   Simple Smile. Не тичайте веднага към аптеката  Simple Smile преди да прочетете, че тези съединения трябва да се ограничат при бременност и кърмене, най-лесно е да хвърлите едно око на сайта на Авен.

# 218
  • Бургас

Какъв е този коралов пилинг?  Дълбок или повърхностен ?
[/quote]

Коралов пилинг е механичен пилинг с прах от корали, козметичката го нанася търкайки по кожата /доста си е болезнено/ и частици от коралите остават в кожата. Първите два дни се усеща леко боцкане при допир и кожата е зачервена, не може да се ползва грим. След това започва да се излющва горния слой на кожата и се нанасят хидратанти /хиалуронова киселина/ за да овлажняват новата кожа. Това продължава още два, три дни. Всъщност дълбочината на излющване на кожата зависи от времето и натиска при нанасяне на продукта. При мен процедурата беше за пръв път и решихме като за начало да не продължава дълго за да не се излющя много дълбоко. Имах доста тъмни петна от пъпки и почти всичките изчезнаха. Трябва ми още една процедура за съвършен резултат но.... Не е химичен пилинг, но ефекта е невероятен, кожата е гладка, мека и някак влажна като на децата.

# 219
  • София
Ето обещаният по-рано линк, от който може да се добие представа за различните ретиноиди, хубавото е, че са изброявани и конкретни продукти, които ги съдържат:http://www.skinacea.com/retinoids/types-of-retinoids.html

# 220
  • София
За лицето - накупих си ултразвукова шпатула и апарат за микродермабразио. Колкото до  скъпата козметика - от едно се изринах, направих алергии,друго не попива, подкожни пъпки. Сега като се поспрях малко, мога да кажа, че редовното, щателно почистване дава ефект - веднъж седмично ултразвуков пилинг, един-два пъти ензимен пилинг, на три седмици си правя микродермабразиото, после ампули. Напоследък съм много доволна от продуктите на Профидерм. Български са и моята козметичка работи основно с тях. Не са и скъпи. Имат страхотни лифтинг кремове/тониран и нетониран/ и много хубав крем за около очи. Ползвам тяхна маска и ензимен пилинг.
Ще споделиш ли за тази ултразвукова шпатула? Crazy

# 221
danielad, заповядай темата , в която сме писали и обсъждали http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=782057.0
Мога само да добавя, че аз лично продължамав да го използвам много редовно и съм изключително доволна.

# 222
  • София
danielad, заповядай темата , в която сме писали и обсъждали http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=782057.0
Мога само да добавя, че аз лично продължамав да го използвам много редовно и съм изключително доволна.
мерси,отивам да чета  bouquet

# 223
Mия, как се прилага този домашен пилинг? Ти за първи път ли ще го ползваш, получава ли се видимо излющване на кожата или не? Има ли наистина ефект? Защото аз съм си правила пилинг със специални кремове с киселини и никакъв ефект няма - нито лющене, нито избелване, а само ми щипе на лицето... Този пилинг има ли такива ефекти - парене, щипане или зачервяване?

# 224
Утре го почвам, ще напиша отзив към края на седмицата.

За домашна употреба съм ползвала пилинг на Ейвън, преди много време и бях доволна. Естествено много по-слаби са пилингите за домашна употреба, при сериозни белези, петна и др. няма да имат никакъв ефект Peace

Общи условия

Активация на акаунт