Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 108 440
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
ОООО не мога да кажа.......не съм специалист в тази област....трябва лекар дерматолог......но мога да кажа че аз ползвам и съм доволна от Нюкс, аптечна козметика, пише естествени съставки до 98 %. отразяват ми се добре.....естествено не си правя илюции че на тези години 40 + ще стана като на 20 Hug

# 241
Напълно съм съгласна с вас момичета.....все пак поддържам тезата за висок клас козметика, не непременно от двеста лева за крем...но не и парфюмериина козметика......... във високия клас химикали, консерванти, всичко е с по добро и щадящо кожата качество, да не говорим, че има напълно изчистени от такива добавки! Hug

това са абсолютни глупости  Laughing

# 242
защо смяташ, че са глупости бубанка
знаеш ли че има кремове за лице няма да казвам фирма за по три лева в които има парабени , парафин и сума ти още неща....казах че не съм специалист, затова се извинявам ако е прозвучало аматюорски

# 243
Козметиката е важна, като поддържаща домашна грижа и като допълнение към всички други грижи, които се полагат за кожата. Не може да се храниш здравословно, да спазваш някакъв специален режим, да си наблъскал безброй филъри, мезо, конци и т.н., а повърхността на кожата да е суха и сивкава, защото не са отстранени мъртвите клетки или не е добре хидратирана. Така всички други грижи просто се обезсмислят. Грижата за повърхностния слой е точно толкова важна, колкото и грижата за подпомагане работата на клетките отвътре. Поради тази причина са важни и козметичните процедури.
Съгласна съм, че по-качествената козметика, обикновено е по-скъпата, без да е задължително да е безумно скъпа (при свръхскъпата козметика, поне с 50% от цената плащаме за марката). Добре е в състава ѝ да влизат био- или поли- пептиди, вит.С и Е, колаген, еластин, хиалуронова киселина. Също е добре да не съдържа парабени и много консерванти. Нано-технологиите в козметиката дават значително по-добри резултати. Всичко това, обаче, гарантира свежестта само и единствено на повърхностния слой на кожата, колкото и дълбоко да успее да проникне даден продукт. За по-дълбоките слоеве, както знаем, грижата е друга.

# 244
Чудесно казано Борева! Точно това имах предвид!

# 245
. Добре е в състава ѝ да влизат био- или поли- пептиди, вит.С и Е, колаген, еластин, хиалуронова киселина.
За колагенът не съм съгласна. Голямината на молекулите на колагена се по-големи от клетъчната мрмбрана и няма как да проникнат. Т.е. Не вършат никаква работа.

# 246
  • на кого му пука
И тази тема ли ще стане за препоръчване само на висок клас козметика?

Като гледам какви пари се харчат за бяла и декоративна козметика в придобивките просто осъзнавам че половината от нас живеят в свят различен от моя.
Не ме разбирайте погрешно,много се радвам че има дами с финансови възможности и достъп до прекрасни продукти и модерни процедури.И дай Боже все повече от вас да влизат в тази група,но по тази логика /ной-скъпото-най-добро/излиза че тези от нас ,които живеят в провинцията и получават никакви заплати ходим дърти и грозни понеже използваме дрогерийна козметика . Joy

# 247
  • В полите на Пирин планина
Абсурд е да се твърди, че най-скъпото е най-добро, особено като не е тайна, че голяма част от парите ни, платени за един продукт отиват за марката, т.е. плащаме за името  Mr. Green

Аз лично съм почитател на качествени БГ марки - примерно Phytocode и БиоФреш. На Фитокод всички серии са с натурални сертифицирани съставки. На БиоФреш серията БиоРоза и Натаура са също с такива съставки, без алергени. На БиоФреш от серията с йогурт също има много сполучливи продукти - примерно Аква Експерта и маската за лице с глина.

# 248
Разбира се, че има и на нормални цени хубави козметични продукти, могат да сенамерят качествени български серии.......ясно е,  че не всеки може да си позволи най скъпото.......но това важи за всичко не само за козметиката.....всеки живее, храни се, облича се, и се грижи за себе си според това колко му позволяват възможностите! А и правилно е писано по горе начинът на живот не е без значение, ранно лягане, ядене на, здравословна храна, спорт и тук вече големи пари не се изискват......ако имаш желаниеще идеш да тичаш сутрин в парка и спортът ще ти излезе безплатно!
Имам приятелко обаче, които ще купят сто ефтини боклука, вместо да съберат паричките за едно две качествени! Hug

# 249
Поздравления за хубавата тема  Hug Чак сега я виждам.
Да си задам въпроса:
Някоя от вас приемала ли е течен колаген с ХК?
Тук в Гърция,масово по аптеките виждам от тези два вида течен колаген:
https://www.youtube.com/watch?v=_d_Q7snrl9Q
https://www.youtube.com/watch?v=K-ijoRBgEXM

Много клоня към втория, защото е с хиалуронова киселина.
Намерих подробна иформация и на български
Скрит текст:

Какво мислите за тези хр. добавки?

Иначе за крем, аз в момента използвам нощен и околоочен на Корес ,тази серия
http://www.korresusa.com/black-pine-firming
Ама тук са праснали едни цени  Crazy
Аз си взех комплекта от аптека  за 23 евро някъде

# 250
  • Варна
Аз пия колаген от скоро, но е на капсули.
ХК все още не съм се навила да пия, защото ефектът трудно се виждал, така разбрах.

denis.  изключително много разбира от тези неща и още много, много други и аз с нея се посъветвах за колагена, Омега 3 и Омега 6, но тя пише в темата за iherb.
Има значение кой тип колаген ще пиеш. Аз вземам тип 1 и 3, заради проблеми със ставите.

# 251
  • GYM
Много хубава тема Simple Smile  и прекрасна компания се събрала Hug. Аз имам нужда да попитам нещо Simple Smile  между това http://www.ebay.com/itm/Photon-Rejuvenation-Color-LED-Light-3MHz … sd%3D281587915528 и това. http://www.ebay.com/itm/110671576322?_trksid=p2060778.m1438.l264 … TRK%3AMEBIDX%3AIT, кое бихте избрали? Аз като че ли клоня повече към първото, но пък чета, че някои от вас имат другото... И още нещо, дамите ползващи дерма ролери, бихте ли препоръчали натурален серум, без химия, тъй като след процедурата кпжата поглъща всичко Hug и на мен ми е важно да няма гадости Wink

# 252
. Добре е в състава ѝ да влизат био- или поли- пептиди, вит.С и Е, колаген, еластин, хиалуронова киселина.
За колагенът не съм съгласна. Голямината на молекулите на колагена се по-големи от клетъчната мрмбрана и няма как да проникнат. Т.е. Не вършат никаква работа.

Точно при по-скъпите, а съответно и предполагащи по-високо качество козметики, проблемът с големината на молекулите, и то не само на колагена, се решава, чрез използване на високи технологии. Благодарение на тях, една такава молекула се свежда до вид, подходящ за усвояване от клетките на кожата. Всъщност, точно използването на високи технологии в производството на дадена козметика я прави по-качествена и по-скъпа. В един крем могат да бъдат забъркани всякакви съставки, но това не е гаранция, че ще имат ефекта, който се търси.
И да, съжалявам, че трябва да го кажа, но наистина по-скъпата козметика е гаранция за по-високо качество. Пак подчертавам, обаче, че не става въпрос за неоправдано високите цени на някои продукти, за които плащаме предимно за марката.
Разбира се, че напоследък започнаха да се появяват и някои български марки, които претендират за качество. Бих могла да им повярвам, като се има пред вид развитието на технологиите дори и тук в България.
Не препоръчвам на никого нищо! Всеки знае сам себе си. Просто казвам всеобщо известни неща, които лесно се научават, ако човек се интересува повече. 

# 253
Точно при по-скъпите, а съответно и предполагащи по-високо качество козметики, проблемът с големината на молекулите, и то не само на колагена, се решава, чрез използване на високи технологии. Благодарение на тях, една такава молекула се свежда до вид, подходящ за усвояване от клетките на кожата.

Глупости на търкалета, както казваше баба ми.

Това се учи по химия, в училище. Не може да се намали размерът на молекулата, може да се измени  само подредбата им. Така, че който ти го е казал, го прати да прочете малко. Като вземете да си вярвате сами и да обявявате елементарни грешки за 'Всеобщо известни неща"  newsm78

# 254
  • Бургас
Този дерма ролер и вкъщи ли може да се ползва или пак нещо не съм разбрала? Виждала съм го само като процедура в салон, но ми казаха, че се прави с местна упойка, защото е болезнено.

Общи условия

Активация на акаунт