Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 111 217
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
 Popule, а как ги ползваш тези ампулки? По една на ден, вечер ли? Дали стават и за чувствителна кожа? По принцип Биодерма се продава в аптеки и може би става и за чувствителна кожа...  newsm78
Кажете хубав крем с екстракт от охлюви, но да мирише леко или приятно... Mr. Green
Моя беше този със змийска отрова, но не ми понасяше миризмата, а иначе ми хареса:
http://dietestetic.com/wp-content/uploads/2015/04/skincare-snake-active-elixi.jpg

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 20:53 от lunna pateka

# 706
Популе, значи и аз да ги почвам пак, че за НГ съм в Приморец, шестстепенно меню и водещ Драго Чая....!

# 707
  • София
Популе, значи и аз да ги почвам пак, че за НГ съм в Приморец, шестстепенно меню и водещ Драго Чая....!

Време е да се направим пак на красиви за празниците.  Simple Smile

Popule, а как ги ползваш тези ампулки? По една на ден, вечер ли? Дали стават и за чувствителна кожа? По принцип Биодерма се продава в аптеки и може би става и за чувствителна кожа...  newsm78
Кажете хубав крем с екстракт от охлюви, но да мирише леко или приятно... Mr. Green
Моя беше този със змийска отрова, но не ми понасяше миризмата, а иначе ми хареса:
http://dietestetic.com/wp-content/uploads/2015/04/skincare-snake-active-elixi.jpg

Ами ползвам ги половинка сутрин, половинка вечер.
Аз си знам, че пораженията на годините са неизбежни, но борбата продължава! Няма да се предаваме.

# 708
  • някъде под слънцето...
Не смятам, че когато минем40-те трябва да променяме стила на прическата, грима, дрехите или мисленето си... Няма "мода" за млади и стари...

За 40+,  мога и  да се съглася,  но за 45 +……
Всичко се променя драстично коса и кожа.Стайлинга също, просто защото някои неща,  вече не стоят добре и състарява излъчването.
Колкото и добре да изглеждаме, организма ни  знае своята възраст.
Интетрсно ми стана,  че повечето мнения се отнасят за "външни"  процедури.Почити нущо споделено, за хранителен режим.Прочистване на организма.Хранителни добавки.

# 709
Аааа вътрешните са ясни...повече сурови плодове и зеленчуци, повече вода, ранно лягане, край на цигарите, лек спорт, по малко нерви, по малко месо, ако може и виното да спрем....не харесвам хранителните добавки, в България няма контрол и ме е страх....

# 710
  • София
Не смятам, че когато минем40-те трябва да променяме стила на прическата, грима, дрехите или мисленето си... Няма "мода" за млади и стари...

За 40+,  мога и  да се съглася,  но за 45 +……
Всичко се променя драстично коса и кожа.Стайлинга също, просто защото някои неща,  вече не стоят добре и състарява излъчването.
Колкото и добре да изглеждаме, организма ни  знае своята възраст.
Интетрсно ми стана,  че повечето мнения се отнасят за "външни"  процедури.Почити нущо споделено, за хранителен режим.Прочистване на организма.Хранителни добавки.

Взимам единствено Ремифемин отвреме навреме. Иначе съм си на грейпфрути всеки ден. Ограничавам мазно и тлъсто и ям разнообразна, но не в големи количества храна - без хляб и пържени картофи, разбира се и само парченце шоколад вечер - не си падам по сладкото така или иначе. През зимата понякога пия Калций профилактично, за да се предпазя от остеопороза. Така ми е казал лекарят, при когото правих ДЕКСА Скан. Правя редовни прегледи при гинеколог и мамолог, както и за остеопороза. Добавки не взимам, нито витамини, отварят ми апетит.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 22:36 от Popule

# 711
Без карбохидрати, повече сурова храна...добавки с шепата. Много вода. Не пуша от близо 20 години, алкохол никога не съм пила. Кафето го спрях от година. Каране на колело, всяка вечер на дъската за мъчения, драй брашинг...
Няколко пъти годишно пречистване на организма ( кухненските ми шкафове прилиат на веерски- малки бурканчета с билки , добавки, подправки) Mr. Green , но така си е било винаги. Кактонказваше жената дето се гтижеше за домакинството ми в Бг толкова много бурканчета не съм виждала никъде  Laughing

# 712
Аз хранителни добавки пия цялата година като ги редувам, за да не стане пренасищане... Кафе пия редовно, алкохол и цигари - не... Ям проста храна, заради проблеми със стомаха... Месо - само пиле и риба, налагам си да пия повече вода.... Лошото е, че живеем с стрес, ядосвам се лесно с неудачите и проблемите в странство и това не е никак добре за красотата и добрия външен вид... Нали казват, че стреса е най-големия враг на здравето и красотата...  Crossing Arms Sad

# 713
  • SF
Да, казват и аз го потвърждавам. Заради стрес и напрежение за 2 години заприличах на леличка.
Уж и аз пия много вода.

# 714
  • Пловдив
Аз хранителни добавки пия цялата година като ги редувам, за да не стане пренасищане... Кафе пия редовно, алкохол и цигари - не... Ям проста храна, заради проблеми със стомаха... Месо - само пиле и риба, налагам си да пия повече вода.... Лошото е, че живеем с стрес, ядосвам се лесно с неудачите и проблемите в странство и това не е никак добре за красотата и добрия външен вид... Нали казват, че стреса е най-големия враг на здравето и красотата...  Crossing Arms Sad
Все едно си описала мен ,само че вече съм в БГ.

# 715
Стресът  така или иначе е неизбежен, не можем да го избегнем.....добавки и аз бих пила, но със сигурност знам, че нещо ако не е лекарство пускането му на пазара не е никакъв проблем и не съм сигурна в тези добавки що боклуци може да са набъкали.....колело карам и аз ....помага срущу стреса.....събота и неделя понякога правя 30-40 км, но да караш край морето е същински кеф......най голям проблем ми е водата....насилвам се буквално да пия.....особено сега зимата гледам да е чайче без захар......и пустите кила....сега зимата пак ще навъртя до 59-60......после с всяка година става все по трудно свалянето им..... Simple Smile  #2gunfire Витамини и аз избягвам.....пак химия, по добре вестествена форма Simple Smile А и наистина отварят апетит hahaha

# 716
Само аз ли съм страстна пушачка  Embarassed Бях ги спряла за три години, нооо..... Иначе стресът е голяма работа. Точно в периода, в който не пушех имах "много спокойна" работа. Всеки ден гърч и нерви. За нула време бях се превърнала в баба Яга. Помня мъжките ми приятели, те нали са особено тактични, редовно се облещваха като ме видеха и ме питаха какво се случва с мен.
Алкохол пия изключително рядко, колко да не съм на празна маса като излезем. Просто не ми харесва.
От много години денят ми винаги започва с чай. През деня пия поне още 4 чаши чай. Баба ми и майка ми са билкарки, предадоха и на мен страстта си към треволяците. Вкъщи имам сигурно 20 вида билки. Добавки приемам, но държа да са естествени масла и треволяци, бирена мая. Запалих се по амлата. Приемам я сутрин на гладно. Правя си и маски с нея. Истинският японски зелен чай също е голяма работа, както за чай, така и за маски. Досега ползвах само сенча, но мисля да пробвам и матча. Голям фен съм и на полския хвощ. Съдържа много силиций, който е много важен за производството на колаген.
Диетата ми е богата на зеленчуци и плодове. Не си падам по месото и мазнотиите. Обаче сладкото ми е слабост.
Използвам всяка възможност да се движа, но сега през зимата нямам много такава. Може би ще трябва да се напъна да тръгна на фитнес. Мисля да ходя да и да плувам с детето. Преди години ходех на тае бо. Това нещо как стяга тялото не е истина.

# 717
  • София

Идеята е човек да не се ядосва за маловажни неща. Peace
Когато потърсиш нещо, за което да се зарадваш, ще го намериш. Какво имам предвид - примерно ужасния трафик по пътищата - за да не ми образува стрес, тръгвам по-рано и когато чакам на километрична опашка пред някой светофар, разглеждам околностите, хората, кефя се на музиката в колата и пр. Въобще, нямам никакъв стрес. Старая се да карам бавно и внимателно, не си слагам на сърце простотиите, които някои хора вършат на пътя.

Това е само пример. Старая се във всяка ситуация да отреагирам позитивно, доколкото успея. И запазвам хладнокръвие в моменти, в които другите издивяват. Въобще спазвам политика на no stress. bowuu

# 718
  • Шотландия
Западните гримьори твърдят, че най-много състарява вида на лицето на една жена неравния тен, който идва от слънчевото въздействие.... Нямам представа какво е положението при хавайките, защото тяхната кожа очевидно е много различна от моята, вероятно е приспособена. Аз съм със светла кожа с (относително) тъмни коси. Онзи доктор обясни, че хората с такава кожа често получават повече слънце, отколкото други с подобна кожа, защото не изгарят толкова лесно, т.е. нямат предупредителните знаци на тези със светла кожа и руса или червена коса, например.

Колкото за гримирането и прическата - мисля, че промените трябва да се правят не от определена възраст, а тогава, когато вече има налице промени в кожата, вида и косата.

Аз не съм си боядисвала косата системно (преди правех експерименти с различни цветове, но се отказах, видя ми се много зор да се боядисвам непрекъснато). Сега обаче вече имам бели косми, които се увеличават и пробвам разни бои - от тези, които не са постоянни, втората, която опитах, е за до 28 измивания. Косата ми действително изглежда по-тънка сякаш. Може да е от вида боя за коса - няма амоняк и особено първият и втория път като я измих, с онзи шампоан, който е сложен вътре - направо си изглеждаше много по-тъничка. Но и аз я къдря за обем, а сега съм я оставила да израсте, за да видя дали не искам вече друга прическа, това също оказва влияние, вероятно. По принцип, с промяната на хормоните, косата се променя, ТОГАВА вече изтънява и се разрежда при някои жени.

Показвала ли съм в тази тема видеата на Мис Пуки, която показва как да се гримираме без скъпи гримила и кремове и им изумителни резултати? Помня, че когато започнах по нейната система, се бях прибрала в родния си град и всички до един ми казваха, че страхотно съм се подмладила. Обаче тогава бях отказала цигарите, бях сложила и няколко килца в повече, а и животът ми действително си беше станал по-кротък и без много стрес, може би е било всичко в комбинация.  На пушачите пак да кажа - МНОГО ги съветвам да откажат цигарите, тези бръчици, които се появяват с времето около устните са точно от цигарите, ако ги нямате още, спирайте навреме. Не са само те, разбира се, с времето се научих да разпознавам кожите на пушачки и кожите на непушачки, след определена възраст.... Казвам го като пушачка, която е пушила повече от 20 години.
Стресът  така или иначе е неизбежен, не можем да го избегнем.....
Стресът не е това, което става около нас, той е нашата реакция на това, което става ... Абсолютно може да се избегне - но човек трябва да се интересува най-вече от това, как се чувства той и да не се вдява от неща, които го карат да се чувства недобре. Аз се научих, а щом аз съм се научила, сигурно всички могат.  Peace

# 719
  • Велико Търново
Много хубав пост, Мила bouquet Аз съм се зарекла да спра цигарите вече, защото догодина чуквам 40год. и наистина вече си личат поразиите от пушенето Confused
Може ли линк към тези видеа Flutter Ти как се грижиш за лицето си?

Общи условия

Активация на акаунт