ДОМАШНА КОЗМЕТИКА-Какви маски, кремчета и мехлемчета си правите сами?

• 47 265
  • 265
  •   1
Отговори
# 75
  • Стара Загора
Моят въглен е на Химакс Фарма-български Grinning
Само такъв имаха в аптеката.Направих си маската със зелена глина и въглена, като разредих с розова вода Peace
Ефекта ми хареса.
Знаете ли дали има противопоказания за употребата на активен въглен по време на кърмене?Моето кърмаче е голямо но все пак,ако го ползвам и за зъби дали няма да е проблем newsm78

# 76
Ами ти ако го ползваш за зъби, така или иначе не поглъщаш, само търкаш, така че не би трябвало да е проблем.

# 77
  • Стара Загора
Ами ти ако го ползваш за зъби, така или иначе не поглъщаш, само търкаш, така че не би трябвало да е проблем.
Благодаря  bouquet ще пробвам и това.
Реших да питам, защото не съм много наясно, дали има противопоказания Peace,а нали през кожата и лигавиците, също преминава мин .количество.

# 78
Здравейте!
Следя темата Ви с интерес и пробвам някой от маските. Засега най- добре ми влияе на лицето маска от кубче мая, мед и лимонов сок, на косата тривитаминоловата и една която си правя със рициново масло. Исках да ви кжа понеже споменахте избелване с активен въглен- ползвам го отдавна и има страхотен ефект!

# 79
Смесена кожа, 25г., чувствителна

-Бяла фина хума + розова вода - маска за лице: смесвам, мажа, изсъхва, мия - красота, успокоява, прави гладичко и хубаво, особено за проблемна кожа. След това трябва малко крем (или розова вода пак.)

-Кокосово масло + 1 капка парфюмно масло за кеф - маска за коса.
С кокосово и бадемово масло може да се мажат също и деца, лица, мигли, тела и кучета (за лъскава козинка, ама по малко). Прекрасно и достъпно.

-Захар, какаово масло (но да е поразтопено), канела - скрЪб за тяло.

Понякога си правя един друг вид (http://www.smartschoolhouse.com/crafts-and-diy/sugar-baby/2), но не е изцяло домашен - захар+бебешко олио на марката J.+бебешки душ крем на марката J. в съотношение 1: 0.1 : 0.1, т.е на 250 гр. захар по 25гр. от останалите неща. Става пухкаво розово, мирише много хубаво (ако сте почитатели на този аромат) и върши приятна работа, защото заради измиващия агент не е съвсем мазно и може направо да излизате след него. Получава се и с продукти не от тази марка, разбира се.

И преди ли хубавата розова вода беше скъпа, или откакто търсенето се засили стана такава? Все пак е вторичен продукт, но в последно време цената за "истинска" ми се струва повишена. Въпреки всичко, реално не е скъпо удоволствие, а ми се отразява по-добре от всякакви мицеларни води, тоници и лосиони. Топ продукт за мен.

# 80
vuina _i _mir, каква розова вода ползваш?  Българска или чужда?  По принцип българските са на доста приемливи цени.
Аз съм голям ценител на розовата вода. Ползвам от дъъълги години. Само не знам защо нашите води обикновено имат и др. добавки, а не са 100% чиста розова вода? Дали има  някой , който да знае и да може да ми обясни защо бг - козметични розови води съдържат гераниево (здравецово?) масло , масло от цитронела и др.добавки?

# 81
Да споделя и аз моятя изпитана, фаворитна, домашна маска за лице:

1ч.л брашно от бял боб /има и готово, може да си го смелите и в домашни условия/
1ч.л хума
1ч.л розова вода
1ч.л масло от пшеничен зародиш
Получената консистенция да е като кашичка. Намазва се и престоява около 15-на минути, след което се измива  / с изсъхването маскато се втвърдява и опъва лицето, но този ефект е докато се отмие /, има страхотен ексфолиращ и подхранващ ефект.

# 82
@take a smile

Използвала съм само български досега, на Икаров, на Рефан (беше някаква еко био бяла роза в една кокетна метална бутилчица), на няколко български розоварни, чието име не си спомням, примерно Българска роза - Карлово 100%, както и 2-3 опита с водите от по лев-лев и нещо, които не ми допаднаха толкова, мирисваха малко химично.
Права сте, че като цяло не са скъпи и гореописаните, може би аз така го изкарах. Със сигурност по-евтино и естествено от всякакъв вид фабрична козметика.

Щях да Ви отговоря за гераниола, че сигурно е по-евтин, лесен за добиване и ухае много близко до розовото масло, но реших да не разчитам само на вътрешното си убеждение - оказва се, че то си ги съдържа тези неща, вижте тук.

Чух от приятел, че от някаква малка розоварна продават розовата си вода както си е, даже на литри :О скоро може би ще имам шанса да пробвам и ще ви разкажа, ако няма някой вече, който е ползвал такава.

# 83
 vuina_i_mir ,  Много благодаря за подробния отговор    bouquet
Не знаех, че като естествена съставка, в зависимост от получаването, розовото масло съдържа определен % гераниево масло и масло от цитронела. Пише, че при дестилация фенилетиловият алкохол се разтваря във водата и това е всъщност розовата вода. Явно за дообогатяване й добавят от маслата, които ги има първоначално и в самото розово масло. На някои производители розовата вода се води 100% , не са изброени други съставки. Явно тя е по - слаба.

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 01:30 от take a smile

# 84
...  после ще си направя масаж на лицето с масла и гимнастика на лицевите мускули  Embarassed

Страхотна тема Peace. Прочетох доста полезни неща.

Интересува ме гимнастиката за лице. Има ли някакви клипчета,  които да онагледяват упражненията?

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 01:11 от simpatikonia

# 85
Внимавайте какъв въглен ползвате.
С въглен правя експеримент в кръжока, който водя :пречистване на водата от замърсители.
Наистина има много добри адсорбиращи свойства. За мое разочарование, бях купила въглен от някакъв български производител и не ми се получи опита, та трябваше да тичам да купувам по спешност от аптеката  този , който си знам (немски).

С хума съм си правила маски на лицето и косата. Понякога пия зелена активирана глина.

Би ли показала активния въглен и зелената хума, които ползваш   bouquet

# 86
Letsgo, ето това са :
Активираната вентилирана зелена глина:

Производител: Аргитал / Argital, Италия
активният медицински въглен:

Този, от който не бях доволна:

Опаковка на моята глина е на английски, но в продукта няма разлика Peace, в България се продават и двата варианта.

# 87
take a smile, благодаря  Hug

# 88
Момичета, заинтересувах се от маската със зехтин, в резултат на която намалява омазняването на косата. Имам този проблем и бих искала да опитам тази маска.

Бихте ли дали малко повече подробности за това как точно я правите.  Мажат ли се корените на косата или само косата по дължина? Студено пресован зехтин ли ползвате? Беше споменато за някаква схема, по която се прави маската.

# 89
  • Пловдив
Здравейте, темата наистина е много интересна  Hug, затова реших да ви питам какво бихте ми препоръчали. Първото нещо кожата на лицето ми е доста нежна и когато влезнах в пубертета от двете страни на носа имам по-разширени пори и там почна едно зачервяване и лющене на кожата, много неприятен период беше. Сега положението по-добре въпреки, че има какво да се желае още, всеки път когато се къпя тези места се зачервяват и ако не ги намажа с крем почват да се лющат, а през зимата, ако е много студено на вън също почва да се лющи и проблема е, че от известно време искам да си намеря подходящ продукт, с който да си почиствам черните точки, но ме е страх да пробвам, за да не засегна тези участъци. Другото, което исках да ви питам е, че от около година в основата на двете вежди ми се е появило нещо като пърхот и постоянно се лющи. Пробвах с много неща да го мажа от кремове за чувствителна кожа, до други за гъбички и резултат няма.

Общи условия

Активация на акаунт