ДОМАШНА КОЗМЕТИКА-Какви маски, кремчета и мехлемчета си правите сами?

• 47 195
  • 265
  •   1
Отговори
# 165
alex.viki, розовата вода, която ползвам е на "Рефан".
Сега прочетох съставките й - линолин, евгенол... и доста други неща има. Предполагам някое от тях ми причинява това зачервяване, но нямам представа кое точно.

Възможно е  newsm78
Аз от известно време ползвам розовата вода на Alteya organics и съм доста доволна.Много се изненадах като видях,че я продават и тук та няма да се налага да ми я пращат от БГ  Flutter

# 166

За черните точки отдавна ползвам маската с желатин http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE
Брей, това много готино  Rolling Eyes
Ще се гръмна  #Cussing out Нищо не направих Shocked Тънък слой от желатина ли нансеох, не знам, ама после не можах да отлепям, падна едно бавно и мъчително лющене (ММ ме видя и се потресе, срам, срам) и съответно без никакъв резултат #2gunfire
После много ядосана реших да пробвам и дърпането на салфетка  с белтък, ама толкова бях побесняла, че не изчаках много да изсъхне и елемента на отлепване беше слаб... Доста механична обработка й се събра на кожата ми, а черните гадини си стоят нагло  #Cussing out Добре, че поне със салфетката не ме видя ММ, че аз сама се уплаших, като се видях в огледалото  Stop

# 167
  • in Wonderland

За черните точки отдавна ползвам маската с желатин http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE
Брей, това много готино  Rolling Eyes
Ще се гръмна  #Cussing out Нищо не направих Shocked Тънък слой от желатина ли нансеох, не знам, ама после не можах да отлепям, падна едно бавно и мъчително лющене (ММ ме видя и се потресе, срам, срам) и съответно без никакъв резултат #2gunfire
После много ядосана реших да пробвам и дърпането на салфетка  с белтък, ама толкова бях побесняла, че не изчаках много да изсъхне и елемента на отлепване беше слаб... Доста механична обработка й се събра на кожата ми, а черните гадини си стоят нагло  #Cussing out Добре, че поне със салфетката не ме видя ММ, че аз сама се уплаших, като се видях в огледалото  Stop

Joy Joy Joy
Милата  Hug
И аз си правих за втори път това с яйцето и нещо не ми се получи този път. Първия път ползвах кухненска хартия и го направих както симпатикония беше писала ( първо белтък на лицето => хартия ( ползвах кухненска) => белтък => хартия => белтък. Стоях доста време и после като го отлепях всичко беше ок, не се разпадна. Но на показаното клипче видях, че не е нужно още един пласт и реших да пробвам и така и използвах този път салфетка. Не зная дали заради салфеткта ли, малко време ли стоях, но нищо не се получи- разпадна се нацяло, изобщо нямаше ефект на отлепяне, даже с вода я махах  Tired

Мари Лин, ТМ да се радва, че се грижиш толкова усърдно за себе си, това е за да го радваш  Wink Mr. Green

# 168
Трябва да изсъхне изцяло, за да се махне и да остане като маска. И аз я пробвах, не бих казала че чисти кой знае колко черните точки или пък може би аз нямам толкова очевадни, но премахва мъртвите клетки, стяга и прави кожата гладка и свежа.

# 169
Не са  домашно приготвени, но пробвайте с лепенките, много са ефективни! Направо засмукват чернилките и издърпват 'червейчета'. После вече отгоре мажете с домашни кремчета Simple Smile
simpatikonia, по- добре си смени водата.  Peace
Розова вода ползвам на Карлово и на Био фреш. На Био фреш няма никакви допълнителни съставки и съм много доволна от действието.
Имам молба за съвет, гледах темата за пигментните петна, но там се обсъждат една сюрия марки и готови продукти. На мен ми се иска да забъркам нешо домашно, което да е ефективно срещу пигментация. По време на бременността ми се появи едно петно на лицето, което след раждането вместо да изчезне, стана още по- голямо и така си седи.  Confused
Има ли някой опит с рецепта за изсветляване на пигментни петна на лицето?

# 170
Аз с кухненска хартия, дойде ми точно колкото лицето, като диаметър, отлепи се идеално и аз мазах първо белтък и после върху салфетката пак. Ама пусто нетърпило, не изчаках да изсъхне съвсем. Забравих да кажа, че даже се бях накиснала на парна баня малко Close

Той ММ ми е свикнал, милия (а дали го правя за него, е друг въпрос хаха)

# 171
  • Пловдив
Не са  домашно приготвени, но пробвайте с лепенките, много са ефективни! Направо засмукват чернилките и издърпват 'червейчета'. После вече отгоре мажете с домашни кремчета Simple Smile
simpatikonia, по- добре си смени водата.  Peace
Розова вода ползвам на Карлово и на Био фреш. На Био фреш няма никакви допълнителни съставки и съм много доволна от действието.
Имам молба за съвет, гледах темата за пигментните петна, но там се обсъждат една сюрия марки и готови продукти. На мен ми се иска да забъркам нешо домашно, което да е ефективно срещу пигментация. По време на бременността ми се появи едно петно на лицето, което след раждането вместо да изчезне, стана още по- голямо и така си седи.  Confused
Има ли някой опит с рецепта за изсветляване на пигментни петна на лицето?

Незнам до колко ще ти помогне това, но когато бях малка и най-вече в пубертета имах лунички, които много исках да махна. Тогава баба ми каза да се мажа със сок от лоза, за съжаление аз не го правех постоянно и нямаше кой знае какъв ефект. Сега вече почти нямам лунички, но не мога да кажа със сигурност дали е било от това или с времето са се махнали, но нищо не ти пречи да опиташ  Simple Smile

# 172
Mari Lin ,ако е много тънко намазана маската не става,пробвай другия път с по-плътен слой .  bouquet

# 173
благодаря, *Padme* , ще трябва да потърся достъп до лоза. Simple Smile

# 174
  • София
Здравейте! Следя темата от началото и вече пробвах някои неща Simple Smile
От маската с белтъка не видях някакъв ефект, но за желтиновата трябва да кажа, че съм очарована! Нанесох два слоя, изсъхна за около 15 минути. Нямах никакъв проблем с отлепянето и всичко, което трябваше да се почисти беше по маската Peace  Вече ми е в графа " незаменими". giga b, благодаря, че я сподели!  bouquet

# 175
Ехе, много весело станало в тази тема Hug.

Не се отказвайте да опитвате!
Тайната наистина е в идеалното изсъхване на салфетката. И аз трудно изчаквам да изсъхне по краищата. С желатин не съм пробвала досега, но предстои  Grinning.

Много съм доволна от масленото почистване. Днес не мога да се нарадвам на кожата си - мека, гладка, добре хидратирана. Мисля съвсем да се откажа от кремовете за лице и да ползвам само масла. Само трябва да открия точната комбинация.

Ще се радвам, ако някой ми даде съвет.
Скрит текст:
Отдавна съм минала 35  Wink, кожата ми е мазна по принцип, почти без бръчки, освен в областта около очите, имам тук там и по някоя пъпчица, колкото да не забравям, че съм имала акне Grinning. И да не забравя - кожата ми е склонна към зачервяване и е доста чувствителна към външни влияния - студ, вятър, сух въздух.

Днес си купих масло от жожоба и арган на "Икаров".
Загледах се в една готова маслена смес за лице с ретинол и други добавки (30 мл струваше около 20-тина лева). Хубава ми се стори като състав, но ако я взимам, ще е само за зимния сезон. Сега идва пролет с много слънце и не е най-подходящия сезон да мажа с ретинол лицето. Кремове със защитен фактор така и нямам навик да използвам и става опасно поради риска от пигментация на кожата.

# 176
simpatikonia аз ползвам сутрин и вечер масло от японска камелия и съм доста доволна.Не ми се зачервява лицето от него,попива много бързо и сутрин като се сабудя кожата ми не лъщи толкова колкото преди  Peace
Също така имам и масло от семки на диня то се води за мазна кожа.Попива също много бързо,но от него се зачервява доста лицето ми.Пробвах вече много пъти и май ще се откажа и ще си го ползвам за косата  Flutter.

Днес си направих маслена маска на косата с бадемово масло,рициново масло,конопено масло,масло от семки на диня,кокосово масло,зехтин и по няколко капки ЕМ от чаено дърво,лавандула,розмарин и лимон  Simple Smile
Резултатът е обемна,плътна,гладка и с мнооого блясък коса !

# 177
Радвам се за теб Hug!

Аз ще пробвам как реагира кожата ми на жожоба и арган - ще ги пробвам първо по отделно. Едва после ще мисля за някаква смес. Повече ме притеснява маслото от чаено дърво. Със сигурност ще е полезно за моя тип кожа, но се чудя в каква концентрация да го ползвам, за да не дразни кожата?

Някой май беше споменавал нещо за тоник с добавка на масло от чаено дърво?
За кожа склонна към възпаление ще е с добър ефект, струва ми се.

# 178
Определено само с пробване ще намериш точното масло за теб  Hug
Относно тоник,аз знам за розова вода с няколко капки чаено дърво вътре,но ти нали каза,че ти се зачервява кожата от нея..

# 179
  • in Wonderland
симпатикония има много хубава, обширна и подробна тема за маслата (цък), където момичетата са много информирани и помагат, а и на първа страница има доста полезна информация.
Оттам зная, че не препоръчват маслата на Икаров. По- добрият вариант е Равена ( намират се в ДМ).
Аз съм с подобна на твоята кожа. За сега ползвам тоник- 200 мл. розова вода + 5-6 капки чаено дърво. Това против акне, въпреки че сега преди цикъл имах доста, повече от обикновено, но пък по- бързо минаха. Вечер ползвам масло от шипка и арган, отново по тяхна препоръка. Сутрин си слагам крем 25 +, до сега не бях ползвала такъв, но малко ми идва прекалено мазен и тежък и май ще го спирам.

Имам нещо като студова алергия и всяка зима ръцете ми стават много груби, напукани ми се появяват нещо като лишеи. Когато ги мокря става страшно- зачервяват се и боли много. Нещо да ми препоръчате за този ми проблем? Правих си един тоник по препоръка на съфорумка- рициново масло, розова вода и лимон, но ефекта е временен. Мажа се само вечер преди сън, защото е много мазно, сутрин са доста добре ръцете, но към обяд, след като съм ги намокрила вече няколко пъти стават пак зле  Tired

Общи условия

Активация на акаунт