Какво може да се направи срещу съседи със скара на балкона?

• 49 014
  • 497
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Това не е характеристика само на панелките.
Била съм на гости в няколко нови, скъпи апартаменти с големи тераси. На всичките места имаше изградено барбекю. Хората си го ползваха и ние хапнахме. Не е ставало дума, че някоя съседка бърчи носле при миризмата на скара.

# 76
  • тук-там
Това не е характеристика само на панелките.
Била съм на гости в няколко нови, скъпи апартаменти с големи тераси. На всичките места имаше изградено барбекю. Хората си го ползваха и ние хапнахме. Не е ставало дума, че някоя съседка бърчи носле при миризмата на скара.

Едно е при голяма, просторна тераса и барбекю с комин, който отвежда миризмата настрани. В панелката и при остъклени тераси метър на два е...друго. Peace Там всичко е правено с мисъл за "сплотяване" на народонаселението!
Но това няма и значение, де...На който не му харесва - намира начин. Ако няма начин се примирява.

# 77
Да. Баш друго е.
За парвенюта може, за простосмъртни не може.
Бих прилагала един и същи стандарт в този случай. С или без миризма.

# 78
Аз съм израсла в къща и отвсякъде си смърдеше на барбекюта, още от дете са ми такива спомените. Като бях на гости на доста богати хора в чужбина, в къща, и те си тачеха барбекюто. Миризмата отиваше накъде я бутне вятъра, нямаше нещо специално за отвеждане.
Чак такива превземки като тук не съм срещала никъде  Simple Smile

П.П. Мен никой не ме предупреждава, че ще си пали камината в близките къщите, за да си прибера гащите. Не смятам и че е длъжен, те са си моя грижа  Laughing

# 79
На мен ми става зле от миризмата на кисело зеле от мазето на съседите. Прането и домът ми се опушват от комина на съседната къща, но какво трябва да направя? Не вярвам възрастни хора да пускат всяка вечер скара. То младите не могат да си позволят всяка вечер пържоли, камо ли възрастни.

# 80
Бе аз не пека скара на балкона си (да кажеш, че защитавам скараджиите) - ама вие зиме не си ли затваряте прозорците, все пак?
Аз ги отварям набързо два-три пъти на ден за проветрение, главно през светлата част на деня, и не простирам навън в тази влага и мъгла. Пък да пече който иска - той ще мръзне, не аз.

П.П. Имам обаче камина, коминът е в изправност и поддържан, горя само дърва (никакви боклуци), живея на последен етаж, а димът по законите на физиката отива нагоре - хич не ми пука кой се чувствал опушен.

# 81
Бе аз не пека скара на балкона си (да кажеш, че защитавам скараджиите) - ама вие зиме не си ли затваряте прозорците, все пак?

И аз това си помислих. Аз ползвам скара на балкона. Над нас има един етаж, на който живее приятелката ми. Ако пускам скарата, и казвам, ако пране да то прибере. Обикновено тя ми дава месце или кюфтенца да метна на скарата и за тях, за да не пускат и тяхната скара. После се събираме дружно да си ги изядем.

# 82
  • София
Човече, каква е тая метаморфоза за 4 години,? Или спортуваш пак? hahaha

# 83
Нещо не схванах какво ме питаш  Simple Smile

# 84
  • София
За участието ти в предишната тема на подобна тематика Flutter

# 85
За участието ти в предишната тема на подобна тематика Flutter

Е, кажи за какво става дума де, не ме дразни така, че чета книга и само прелитам, разсейваш ме  Crossing Arms

П.П. Май се сетих  Joy говориш за дамата, която имаше изнесена напред къщичка за скара, точно пред съседите? Има разлика  Laughing

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 01:00 от Не се сърди, човече

# 86
Много болна тема и за нас. Мнението ми за постоянните осмърдители е:  Sick #2gunfire #Cussing out newsm29  341uu
Освен и ти да си направиш скара на балкона и да ги осмърдяваш не виждам какво друго може да се направи....
Живея в квартал, уж в центъра на града, в който всички около нас имат скари и барбекюта. Истинска смрад настава август месец, когато в ужасната жега даже през вечерта някой пече нещо... Когато бях бременна не можех да дишам и се задушавах от смрадта, която идваше откъде ли не около нас... Само в комплекса в панелката можеше да се диша, по простата причина, че хората в панелките някакси и те не могат да живеят на подобна смрад и не я правят регулярно, за разлика от своите съграждани от центъра, където всеки в двора си или на балкона през лятото пече нещо и осмърдява всички около себе си всяка вечер...
Лично ние нямаме скари по терасите по простата причина, че барбекюто си го правим на село, където не пречим на никого в двора на градината ни...

# 87
Един от най-ужасните аспекти на живеенето в блок или кооперация, е именно проблема с миризмите. Не конкретно само тази, за която става въпрос в темата, а всякакви миризми, идващи от къде ли не.
Да, определено това е проблем, а не "лигавщини на префърцунени девойки", както многократно се опитаха да натъртват в темата!

Когато преди години,за кратък период живях известно време в кооперация, отново се сблъсках с точно такива изключително неприятни проблеми. Тогава знаех, че разрешение на проблема няма, дори не се касаеше за готвене на балкона, но въпросната тормозеща с ужасно смърдящите си гнусотии, които "готвеше" категорично нямаше да спре да готви въпросните ужасии, това бяха нейни навици, датиращи от десетилетия. Изнервях се със всеки изминал ден, защото буквално абсолютно всеки ден вонеше нетърпимо, дори без изобщо да отварям прозорците. Накрая престанах да се съобразявам пък аз как шумя и какво правя посред нощ и най-редовно "изпусках" нещо тежко на пода, трополтях и т.н. Изобщо не съжалявам! Цялата кооперация, още от входа миришеше само и единствено на нейните запръжки и гнусотии. Ужасна жена!

Това бих посъветвала и жената, пуснала темата - ако разговор с осмърдителите не помогне, почвай да си правиш и ти каквото искаш.

Някои от нещата, които трябва да се забранят в България са именно готвенето на балконите, миенето на терасите, свързването на абсорбатори с отдушниците на банята, изтърсването на каквото и да било през балкона. И да се вземат мерки при строежа на блокове и кооперации да не идва всичката миризма в живеещия по-нагоре.
На балконите и терасите изобщо не би трябвало да се монтира чучур, по който да се стича мръсната вода и да капе върху клетите минувачи. Терасата може да се измете и измие съвсем спокойно и без да се залива с кофи с вода.

Пък това с остъкляването на балкони никога не съм го разбирала! Колко място ще спестиш като изнесеш кухнята на балкона и направиш селянията?! Такива балкони почти винаги са доста зле изглеждащи, наторилници, пълни с боклуци за изхвърляне. Да се лишиш от тераса и изглед, и да си пльоснеш там мазното котлонче....
И прането им мирише на кухня на такива хора и то заради собствената си "гениална" идея да готвят на балкона и да простират пак там.

Разбира се, това е България и нито едно от изброените неща няма да се случи - за радост на аграрния тип хора, свикнали да си живеят както на село и да не се съобразяват с нищо и никой.

# 88
  • Tам през Атлантическия океан
Един от най-ужасните аспекти на живеенето в блок или кооперация, е именно проблема с миризмите.

Да си в къща , пак е същото  Wink
барбекю/скара са в двора и на съседите мирише  Grinning
Никой не прави драми от това  Grinning *

За сега живеем в затворен комплекс , скари  на въглища по балконите са забранени , но има барбекюта общи или свое може да си спретнеш на двора/градинката и си миришка на всчики Wink

*не говоря за БГ

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 03:47 от Desss

# 89
На едни приятели им построиха нова кооперация в съседство, като на последния етаж(втори над магазини ! ) си има специално изградена..не знам как му казват, за печене на такива неща. Никой и нищо не може да ги спре да си го ползват. Така че, хич не е толкова примитивно занимание. Без значение дали ще е скара, подпряна на винкели, или специална тухлена с коминче...същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт