Какво може да се направи срещу съседи със скара на балкона?

• 49 015
  • 497
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За участието ти в предишната тема на подобна тематика Flutter

Е, кажи за какво става дума де, не ме дразни така, че чета книга и само прелитам, разсейваш ме  Crossing Arms

П.П. Май се сетих  Joy говориш за дамата, която имаше изнесена напред къщичка за скара, точно пред съседите? Има разлика  Laughing
Да, да, за култовата тема от преди години, пусната на предните страници.
Там си на другия полюс, тип приберете си скарата под аспиратора Wink

# 91

Аз лично, също не бих "пуснала" скара под абсорбатора.  

Защо? Аз точно там я пускам. Или ако не осмърдиш квартала, не е вкусно?

# 92
Стъклена тераса.. и аз много готвя така, над мен хорицата не знам как издържат но какво да правя..

# 93
Колко мъка има по тоя свят....

# 94
  • София
Колко мъка има по тоя свят....
  Peace
Леко ще се отклоня от контекста на цитираното мнение, но ще го използвам в още един смисъл... Представете си, колко е неприятно и за тези хора, които не могат да си позволят месо. Има толкова беден народ. Половината пенсионери, вероятно ядат месо на високосна година.
Скрит текст:
Сега, да не кажете, че и без това нямат зъби за пържоли...

# 95
От къде тези пенсионери имат пари всеки ден да си правят барбекю?

# 96
Какво ще ме посъветвате?

Тупай силно замърсени одеала върху мръвките им.

# 97
Е, на скара се правят и зеленчуци, не само месо.

# 98
Аз ям предимно свинско то не е толкова скъпо 8лв килото на ден е доволно

# 99
  • София

Аз лично, също не бих "пуснала" скара под абсорбатора.  

Защо? Аз точно там я пускам. Или ако не осмърдиш квартала, не е вкусно?
Ами защото няма как да я закрепя върху котоните на печката. Скарата ми е на определено място на балкона, върху шкаф с изолация. Вече писах - мие се след всяко ползване и не е гранясала.
Също не съм съгласна с последното мнение - за позволяването на месо. Ами 4 пържоли са 5 лв, толкова струват  и няколко парчета проста наденица. Забелязвам, че в супера хората често купуват разни наденици или салами - тип Камчия. А 1 тарелка кюфтета, кебапчета или каначета в Лидл са не повече от 4 лв. С малко салата и лютеница ще се навечерят доволно.
За мене скарата е най-лесна и евтина вечеря.

# 100
Един от най-ужасните аспекти на живеенето в блок или кооперация, е именно проблема с миризмите.

Да си в къща , пак е същото  Wink
барбекю/скара са в двора и на съседите мирише  Grinning
Никой не прави драми от това  Grinning *

За сега живеем в затворен комплекс , скари  на въглища по балконите са забранени , но има барбекюта общи или свое може да си спретнеш на двора/градинката и си миришка на всчики Wink

*не говоря за БГ
Не е същото, даже изобщо. Точно защото от години живея в къща и затова тогава така остро усетих отново всички негативи на живеенето в кооперация, а бях забравила какво е.
Да, може да замирише на скара или друго, но определено не се усеща и чува всичко от живеещите в пряко съседство /освен ако не са на двора, разбира се/, както иначе се случва.
Ясно е, че на двора никой на никого не може да забрани да си прави скара, но не смятам, че е сравнимо с това да си ги пльоснеш на балкона, ето даже и за да е забранено при вас, значи има защо.

Точно идеята за направено такова съоръжение на покрива ми се въртеше вчера. Така на никого не се пречи, по обясними причини миризмата се отвежда нагоре и не влиза в апартаментите на хората.

Именно точно на последния етаж трябва да се правят и училищните столови! Това пък ми беше другата мъка докато учех във въпросното "елитно" училище - цялата сграда и учениците вътре смърдяха неистово на манджа от гнусотиите, които се готвеха в проклетия стол! Многократно бях говорила с директорката по въпроса, но решение разбира се нямаше. Нито мощни абсорбатори сложиха, да не овоняват ученици и учители на гадост, нито затвориха стола.
И до сега смятам, че е абсолютно недопустимо в училище, което уж се води много елитно, да смърди така потресаващо!
А решението можеше да е толкова просто.

Масово на хората не им пречат гнусните миризми от гадни манджички, както се потвърждава и в тази тема. В училище само аз се оплаквах и възмущавах, другите си миришеха спокойно на стол, даже не им пукаше, че се разхождат големи черни хлебарки на метри от храната във въпросния стол, ядяха си спокойно.

# 101
Imenno.
Това се чудя и аз. Прочетох от иначе умни дами за "превземки". Нямам особени страдания от епизодично ползване. Но всеки ден?
Мислех да пиша "въпрос на светоусещане" но няма. Това е просто гнус - всеки ден смърди на риба или друго.
И съседката не е със закрит балкон, а открит.

# 102
Аз съм израсла в къща и отвсякъде си смърдеше на барбекюта, още от дете са ми такива спомените. Като бях на гости на доста богати хора в чужбина, в къща, и те си тачеха барбекюто. Миризмата отиваше накъде я бутне вятъра, нямаше нещо специално за отвеждане.
Чак такива превземки като тук не съм срещала никъде  Simple Smile

П.П. Мен никой не ме предупреждава, че ще си пали камината в близките къщите, за да си прибера гащите. Не смятам и че е длъжен, те са си моя грижа  Laughing
Имах по-високо мнение за вас. Да, в чужбина има БАРБЕКЮТА. И аз съм израсла в къща и мирише на скара. Но не ти е на 3 метра под хола и не мирише всеки ден, като половината време - на риба в стара мас. Някой беше писал "откъде пари у тия пенсионери" - е, вече не ми е жал за тях. Щом имат пари за риба 4 пъти в седмицата, ще могат да си ползват И печката чат-пат в кухнята.

# 103
Мене пък ме дразнят прострени гащи на първа тел с "дъното" напред.
Гнус ме е.Та искам по една скара на долната тераса белким не ги простират.
Ама няма.

# 104
  • София
Е, нали това казвам и аз?! Иначе, нали видя, веднага ме обориха. По-добре пържола, вместо Камчия. Даа, така е!   bouquet
Скрит текст:
Сещам се за едно интервю с една баба, която я питаха какво си е купила. Тя отговори, че си е купила ориз (за толкова и стигнали парите) Щяла да си го сготви с копривата, която вчера си е набрала от парка (не се сещам, кой точно парк спомена) Питаха я, дали не я е гнус да я яде, защото може да е напишкана от някое куче, но тя каза, че ще си я измие добре.

Впрочем, някой да не остане с впечатлението, че имам нещо против скарата. Напротив! Обожавам   chef Против съм, обаче някои съседи да разгонват фамилията на останалите, при това системно.

Общи условия

Активация на акаунт