С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 881
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Той сега е съгласен на две трети. Тук по закон се дели 50:50. Едно съдебно дело струва около 40 хиляди, така че ми е по-изгодно да му ги дам.

Как така е ''съгласен'' ? Това заради детето ли? В случая, щом законът казва 50/50, няма съгласен-несъгласен. Наеми си добър адвокат и не се примирявай!

Съгласен е да вземе по-малко. Четете с разбиране. За нея 2/3, за него 1/3.

# 16
Популе, ние гледаме детето по равно, тоест той не дължи издръжка. Аз съм вложила 150 000 долара мои литчни средства в къщата. Цената и е около 750-70 хиляди. Изплатили сме 300(т.е 150000, защото аз платих останалите). той иска 100 000 . Мога да се съдя, но рискувам той да вземе 150 000, а аз да трябва да платя разноските по делото - около 40 000.
Не е като да не съм го обмислила. Понякога се налага да загубиш малко.

# 17
  • София
Популе, ние гледаме детето по равно, тоест той не дължи издръжка. Аз съм вложила 150 000 долара мои литчни средства в къщата. Цената и е около 750-70 хиляди. Изплатили сме 300(т.е 150000, защото аз платих останалите). той иска 100 000 . Мога да се съдя, но рискувам той да вземе 150 000, а аз да трябва да платя разноските по делото - около 40 000.

За коя държава става въпрос, ако не е тайна?

# 18
Всеки случай е различен. Според мен обаче хората се събират по любов, факт е , че част от тях се разделят не и без намесата на родители.Вярно е че освен със сърцето, трябва да се мисли и с главата. Но аз ако съм една потенциална снаха и още в началото усетя че бъдещата свекърва се опитва по всевъзможни начини да се защити от мен и само мисли какво би станало, ако се разделим със сина и преди още да сме се оженили, сигурна съм че това няма да е предпоставка за добри отношвния помежду ни

# 19
Ако е свестен мъж и баща,ще остави по някакъв начин имота  на децата си,и без това няма да е с тях нататък.

А ако има друго семейство и други деца какво правим? Или викаш, те ще са му по-малко деца от първите? newsm78
Да ги осигури с неговото си, а не с това на бившата. Защото тук говорим мъжа да вземе едни пари, които реално е осигурила съпругата с наследствените си имоти.

# 20
Австралия

# 21
  • София

Ясно. Благодаря за отговора. Ами щом по закон има право на повече, а се е навил на по-малко, поне това е някакво успокоение. Успех ти желая и вече като обица на ухото може би трябва да ти е да си защитаваш собствените интереси. Щото много хора живеят ден за ден и не мислят за утре, не правят застраховки, не се притесняват, че някой може да излезе ненадежден човек, а после вече е късно...

# 22
  • София
Ако е свестен мъж и баща,ще остави по някакъв начин имота  на децата си,и без това няма да е с тях нататък.

А ако има друго семейство и други деца какво правим? Или викаш, те ще са му по-малко деца от първите? newsm78
Да ги осигури с неговото си, а не с това на бившата. Защото тук говорим мъжа да вземе едни пари, които реално е осигурила съпругата с наследствените си имоти.

Като дойдеш, прочетеш последното мнение и се цопнеш с изказване извън контекста на разговора, който се води още от миналата тема, какво постигаш? newsm78

# 23

Ясно. Благодаря за отговора. Ами щом по закон има право на повече, а се е навил на по-малко, поне това е някакво успокоение. Успех ти желая и вече като обица на ухото може би трябва да ти е да си защитаваш собствените интереси. Щото много хора живеят ден за ден и не мислят за утре, не правят застраховки, не се притесняват, че някой може да излезе ненадежден човек, а после вече е късно...

Е ,с това на Популе съм съгласна

# 24
Знам че бракът е договор, но аз се омъжих много млада и не съм си мислила, че ще опрем до тук. Вярвах, че няма да ме предаде или измами. Аз не бих го направила, каквото и да се случи. За съжаление се натрупаха проблеми и той се промени. Аз се надявам, че ще се справя, защото и до сега съм го правила. Е, не е лесно на 38 да започнеш от начало, но не е и невъзможно.  Hug

# 25
Следя темата, Популе. Нищи се казуса на Down Under. newsm78
Пък и принципно да е, изхождайки от хипотезата, че имотите са придобивани съвместно, е редно те да останат за децата от съответния брак, а родител, решил да си прави още деца, да си ги осигурява. Гледам, Боряна ти е отговорила в същия смисъл:
Като има друго семейство започва да събира за него...
Друг е въпроса, ако става въпрос за наследствени имоти на въпросния родител - тогава всички негови деца са равноправни наследници.

# 26
  • Tам през Атлантическия океан

Down Under  Hug
безмислено е тук да споделяш и обсъждаш това  Rolling Eyes
виж в подфорума по-държави  Hug
Нещата там където ти живееш са коренно различни с тези в БГ.

Късмет и мого сили ти желая  Hug

# 27
  • София
Следя темата, Популе. Нищи се казуса на Down Under. newsm78
Пък и принципно да е, изхождайки от хипотезата, че имотите са придобивани съвместно, е редно те да останат за децата от съответния брак, а родител, решил да си прави още деца, да си ги осигурява. Гледам, Боряна ти е отговорила в същия смисъл:
Като има друго семейство започва да събира за него...
Друг е въпроса, ако става въпрос за наследствени имоти на въпросния родител - тогава всички негови деца са равноправни наследници.

Не, не го следиш. Разговорът се върти около казусът защо снахата има право да изгони бившият си съпруг и дори родителите му от собствените им имоти за определено време, което не е много кратко в някои случаи. (т.е. казусът на Down Under, но на обратно.) Смятам това за нечестно.

# 28
Разговорът се върти около казусът защо снахата има право да изгони бившият си съпруг и дори родителите му от собствените им имоти за определено време, което не е много кратко в някои случаи. (т.е. казусът на Down Under, но на обратно.) Смятам това за нечестно.

Популе, мисля че има разлика. Когато снахата живее в жилището на бившия съпруг, то това е временно. Рано или късно, то пак отива в ръцете на мъжа, а междувременно той ще получава наем за него. А в казуса на Down Under, тя е продала своите две жилища за да купи общото семейно и след това е вложила още средства, за разлика от мъжа й. И разликата е, че накрая трябва да плати половината на мъжа й, т.е. да си купи повторно собственото жилище.

# 29
  • София
Разговорът се върти около казусът защо снахата има право да изгони бившият си съпруг и дори родителите му от собствените им имоти за определено време, което не е много кратко в някои случаи. (т.е. казусът на Down Under, но на обратно.) Смятам това за нечестно.

Популе, мисля че има разлика. Когато снахата живее в жилището на бившия съпруг, то това е временно. Рано или късно, то пак отива в ръцете на мъжа, а междувременно той ще получава наем за него. А в казуса на Down Under, тя е продала своите две жилища за да купи общото семейно и след това е вложила още средства, за разлика от мъжа й. И разликата е, че накрая трябва да плати половината на мъжа й, т.е. да си купи повторно собственото жилище.

Може да е временно. Но аз 10 години примерно не ги намирам за нищо временно...ти? А това за наема за първи път го чувам, честно. Приятелката ми, която проверяваше този казус, не ми каза нищо по въпроса, че ще трябва да плаща наем. Само ми каза, че ще го изгони него и майка му от собственото на майката жилище.

Общи условия

Активация на акаунт