С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 987
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Ами ние от бабите сме се учили, тогава нямаше интернет.

# 481
Живеем в къща и я отопляваме на чудо с дърва и въглища. Печките не са обезопасени, защото преценихме, че забраненият плод е по-сладък. През първата зима, след като се роди беше новородена и проблеми не сме имали. Втората не обръщаше внимание на печката горе, но на долния етаж - проявяваше интерес. Позволявала съм 2-3 пъти да я пипне като подчертавам, че печката не беше гореща, а достатъчно топла възрастен човек да си задържи пръста 5 секунди (и винаги съм пипала преди дъщеря ми). Има ефект и знае, че от печката има оф и тя пари.
Понеже тук мн лесно се дават квалификации като "мързеливи майки", искам да попитам simona035 как би обяснила на 10-месечно, че печката не се пипа.

# 482
# 483
  • при късмета
Ами ние от бабите сме се учили, тогава нямаше интернет.

Това как точно ти дава право да налагаш разбиранията и методите си на тези след теб?
Действайте си като бабите си, но после не се чудете защо снахите, че даже и дъщерите ви не искат да ви дават внуците.

А конкретно Popule, все се опитва да се изкара съвременна, интелигентна и НЕстара и на възраст и на разбирания. С всеки следващ пост обаче се опровергава сама

# 484
Много спам в темата.
"Даването" на децата зависи от интелекта на снахата, освен в екстремни случаи. На теб може да не ти харесва свекървата, но детето ще пази цял живот мили спомени за баба си, която му е дала толкова обич, внимание и търпение.
Казвам го като снаха и като внучка.
И на мен не ми харесва мисълта как свеки ще навлича децата и с какво ще ги храни, но си налягам парцалите в името на нематериалните неща, които ще получат от баба си и дядо си и които се надявам да им топлят сърцата цял живот. 

# 485
Не налагам, а споделям. Някои неща приемат, други - не.  За това специално не съм се сетила да питам, защото го намирам за крайно разумно.  Ако внучката ме издаде, като посочи фурната и каже Горещо и младите тръгнат да ме съдят, ще му мисля.  

# 486
Не съм показвала горещото с пипане ,не се  е налагало сигурно.Но да доближиш  и казвайки горещо не намирам за страшно.Наистина понякога линията на уплаха и  познание от горещото са близки,възрастните не можем да преценим точно до къде да стигнем.Защото стрес може да е не самото пипане ,а страха от него.
Колкото до навличането-моята свекърва поиска когато малкото дете беше на 1.8 да го гледа ,по това време работеше на нива и може би поиска да си почине.Пък и  критическата я нападна.Не са ме питали ,наредиха ми-мъжа ми- да тръгна на работа.За два три месеца  се разболя от спастичен бронхит и  прекарахме години с проблемите от това ,с болниците.Интересното е ,че сънувах ден преди да се разболее как отиваме на лекар,но  го вземат от мен и то пищи  ,протяга ръка  и след това бе ужасът ,донесоха го разфасовано като пиле ,пилешки  кокали ,но знам че  е  детето ми.Събудих се мокра и ужасена...И дни след това отидохме в болницата и пищя и  протяга ръце...Та с вълненото елече лете ,защото тя седи на дебела сянка при жените на улицата ,жени,които нямат бебета  при тях и могат да седят  и в хладилник.Под сянка ,но с вълнено и дебело облечени.От такава помощ наистина  без нея да е.Нищо не съм разбирала ,колежка с боледувало преди това дете ,пак от баба гледано ,но пък да не упрекваме бабите толкова ,може и вирусно да е било.Та колежката го взе да му се порадва и усетила характерните хрипове и веднага на лекар.Наистина ,от какъв зор съм го оставила.Сутрин водя баткото на градина,храня това ,обличам и в кошарката.След 4 часа се прибирам ,преобувам и оправям дете и заминавам пак на работа,след още 4 съм  унас.Бабата извежда детето на пътя  да поседнат .

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 15:34 от Бор_яна

# 487
  • София
Моята прабаба почина преди 2 години и 6-7 месеца. Живя до 93 г. Изгледала е своите деца, майка ми и вуйчо ми, двете със сестра ми, братовчед ми и успя да види детето на сестра ми. Братовчед ми е доста по-малък от мен сега е 3 клас. Тя го гледаше, до половин година преди да почине. И не по някой път в седмицата, а "седмично", взимаха си го в петък вечерта, връщат го в понеделник сутринта. В едно село са с вуйчо ми и вуйна ми, през 2 улици.Но и двамата работеха доста, налагаше се да го гледа някой, а и прабаба настояваше, тя си беше с представата, че нейно право е да гледа всички деца в семейството. Нито един инцидент не е имало, макар, че тя последните 2-3 години се попрегърби и стана по-бавна. Обличаше му елеци и терлици, но не знам някога да е претоплен, да се е разболявал. Както и ние със сестра ми. Влачили са ни по ниви, ходехме боси, зимата облечени с 3-4 ката дрехи, не се къпехме, ядях немити зеленчуци, давах на кучето от моето шише с мляко, пиехме от една туба всичките и какво ли не. Само травми от колела, падания(от яздене на козите примерно  Laughing)...такива неща ни се случваха. 
Не винаги оставянето на някоя баба е лошо, всяка си има маниер на гледане. Не всички натриват със сол и ти се изприщва врата от боцкащия вълнен елек.

# 488

И на мен не ми харесва мисълта как свеки ще навлича децата и с какво ще ги храни, но си налягам парцалите в името на нематериалните неща, които ще получат от баба си и дядо си и които се надявам да им топлят сърцата цял живот. 

Недей да изказваш сега такива еретични мисли в тази тема. Те са само за посветени като теб и мен. Току виж всички прогледнали и престанем да четем как свекървата не иска да ни гледа децата, защото изведнъж сме разбрали, че и тя е човек и въпреки някои свои простъпки, като елеци и бонбони на децата им е харесало и пак искат.

# 489
  • Бургас
Тя си беше с представата, че нейно право е да гледа всички деца в семейството. Обличаше му елеци и терлици, но не знам някога да е претоплен, да се е разболявал. Влачили са ни по ниви, ходехме боси, зимата облечени с 3-4 ката дрехи, не се къпехме, ядях немити зеленчуци, давах на кучето от моето шише с мляко, пиехме от една туба всичките и какво ли не. Само травми от колела, падания(от яздене на козите примерно  Laughing)...такива неща ни се случваха.  

Ако свекърва ти ги правеше тези неща с твоите деца, сигурно щеше да я навреш в на кучето, дето сте пили от едно шише заедно, в ауспуха  Laughing

# 490
Тя си беше с представата, че нейно право е да гледа всички деца в семейството. Обличаше му елеци и терлици, но не знам някога да е претоплен, да се е разболявал. Влачили са ни по ниви, ходехме боси, зимата облечени с 3-4 ката дрехи, не се къпехме, ядях немити зеленчуци, давах на кучето от моето шише с мляко, пиехме от една туба всичките и какво ли не. Само травми от колела, падания(от яздене на козите примерно  Laughing)...такива неща ни се случваха.  

Ако свекърва ти ги правеше тези неща с твоите деца, сигурно щеше да я навреш в на кучето, дето сте пили от едно шише заедно, в ауспуха  Laughing
Joy
То затова е лафът "За едни баба, за други тъща (в случая свекърва)".
Не познавам бабата на мъжа си, лека й пръст, но получавам различни сведения за нея от внучето и от бившата снаха (свекърва ми). Явно не е била безгрешна като свекърва, но е гледала с любов внука си.

# 491
  • София
Точно за това с кучето надали  Laughing Изключително дебелокожа съм, що се отнася до животни. Много трудно може да ме смути нещо, облизване с животни, досег и такива работи.
По-би ме догнусяло свекърва ми да пуши и после да го нацелува, примерно.

# 492
Дори родителите не винаги могат да опазят децата си, miss july. Пък и на мен се е случвало с децата като се разхождаме в планината, да ядем немити малини, ягоди. О, ужас! Това с кучето - то и в къщи става като никой не те гледа. Да не говорим за изядените с тонове банички, солетки  и други вредни храни по площадките с немити пръсти.  Whistling Ама друго е, като го прави свекървата, сакън.

# 493
  • София
Живеем в къща и я отопляваме на чудо с дърва и въглища. Печките не са обезопасени, защото преценихме, че забраненият плод е по-сладък. През първата зима, след като се роди беше новородена и проблеми не сме имали. Втората не обръщаше внимание на печката горе, но на долния етаж - проявяваше интерес. Позволявала съм 2-3 пъти да я пипне като подчертавам, че печката не беше гореща, а достатъчно топла възрастен човек да си задържи пръста 5 секунди (и винаги съм пипала преди дъщеря ми). Има ефект и знае, че от печката има оф и тя пари.
Понеже тук мн лесно се дават квалификации като "мързеливи майки", искам да попитам simona035 как би обяснила на 10-месечно, че печката не се пипа.
10 месечното го пазиш !! Казах ,че докато е малко го пазиш ,като стане на 3,4 му обясняваш!
Ти на 10 месечно бебе ще му изгориш пръста ли? Мислиш ли ,че така ще го опазиш? Нали,някой път (не дай си Боже ) ще залитне и ще се лепне на печката . Кой ти говори за едва проходили тук?

# 494
  • София
10 месечното го пазиш !! Казах ,че докато е малко го пазиш ,като стане на 3,4 му обясняваш!
Ти на 10 месечно бебе ще му изгориш пръста ли? Мислиш ли ,че така ще го опазиш? Нали,някой път (не дай си Боже ) ще залитне и ще се лепне на печката . Кой ти говори за едва проходили тук?

Точно за такива говорим. Simple Smile За деца около и над годинка. Както казах, при тях първичният инстинкт работи отлично.

Общи условия

Активация на акаунт