Математически турнири - 30

• 85 982
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз гледах резултатите от есенния кръг. Там са изнесени само резултати като кой какъв медал печели. Странно, за първи път попадам на такова изнасяне на резултати. Но пък ние и не сме се състезавали кой знае колко де. Обадих се в детската академия, има 8 от 10 точки, но как са останалите като представяне няма как да разбера. Ще почакаме за резултатите на сайта. Може обаче да не ги изнесат днес, като се забавиха с провеждането, предполагам.

# 511
  • Варна
Има училища, в които още не е проведено състезанието и не знам кога ще публикуват някакви резултати. По принцип досега са обявявали на официалния сайт само кой какъв медал печели /или сертификат/, без точки, за да нямало сърдити  ooooh!...странно състезание е това.

# 512
  • Варна
...странно състезание е това.

Затова и аз не го долюбвам и времето не сме си губили да ходим на него. Wink

# 513
  • София
Нали срока за провеждане го увеличиха до 6-ти. Как още не са го провели?
На мен ми се стори интересно състезание, защото малката има нужда от малко логически задачи и от стимул за това. То обикновените сметки в първи клас всички ги знаят, това ми се стори по-различно.
Ние сега се учим. Явно ще походим тук там, пък ще установим с времето кое състезание си заслужава, кое не. Те за първи клас нямат и толкова много състезания.

# 514
  • ride my bike...
Учениците във Варна бяха в грипна ваканция и има училища в които все още не е проведено състезанието

# 515
Учениците във Варна бяха в грипна ваканция и има училища в които все още не е проведено състезанието

Това наистина е така. PeaceВ нашето училище например ще се проведе утре.

# 516
При нас то се проведе преди около две седмици май и имаме резултати- с точки и времена на участниците, които ни дадоха организаторите. В сайта на състезанието си пише, че заради грипната ваканция някои градове ще го проведат по- късно.
На мен задачките от това състезание ми харесват. Не са някакви изсмуквани от пръстите.

# 517
А как тълкувате задача 6 от Московската олимпиада за 1 клас?
...
П.П. Отговорих си - не видях бялото квадратче в средата, много бледо копие имам на задачите

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 15:06 от Анонимен

# 518
  • София
Две свързани парченца. Както е свързана плочката от доминото. Според мен начините са 7. Малката не е разбрала задачата. Според нея като се отчупи1 парчепосле го няма и не може повече да чупи. Уж го разбра, ама ....

# 519
Според мен начините са 7.

Да, 7 са. Всички възможни варианти за отчупване са 9, но 2 отпадат, защото ще падне горното парче.
Определено много интересни задачи на тази олимпиада!
А като погледнах сайта на олимпиадата, кружките там започват от 4-годишна възраст, малко трудно ще ги стигнем, особено като не знаем какво се преподава на тях. http://mathbaby.ru/circles/2014/kruzhok-dlya-doshkolnikov/spiski-kruzhkov-0
Задачите са няколко основни типа - време, клечки, разане на фигури, лъжа-истина, огледални отражения, тук-таме се промъква и някоя с везни. Лошото е, че ние разбрахме за олимпиадата 5 дни преди нея и толкова се готви моя син. Догодина - повече.  Peace

# 520
Някой да стигна да отговор на задачата с клечките за 4ти клас от Московската олимпиада newsm78 Целият кибрит разхвърляхме, никакви идеи  #Crazy

# 521
  • София
Информация от сайта на турнира:
"Математика без граници - Зима 2015
Поради извънредната ситуация в редица области на страната резултатите от зимния тур ще публикуваме на 16 февруари 2015 г.
Моля да ни извините за неудобството."

# 522
Резултати от "Математика без граници" на децата, явили се в ОУ "Славейков" , гр. Варна http://www.slaveykov.com/systezaniya/mezhdunaroden-turnir-matema … bez-granitsi.html

# 523
  • София
Някой да стигна да отговор на задачата с клечките за 4ти клас от Московската олимпиада newsm78 Целият кибрит разхвърляхме, никакви идеи  #Crazy

Премести най-горните две клечки и най-долните две клечки. Сложи ги от двете страни на ромба, където няма триъгълници. Получават се два пясъчни часовника, опрени един до друг и посредата е ромб. Има 4 малки триъгълника и два големи, образувани от ромб и горни малки триъгълници и ромб и долни малки тригълници. Не знам дали ме разбра, но не ми се чертае в момента.

# 524
  • Sofia
т.е. така:

\/\/
 /\/\

Общи условия

Активация на акаунт