Домакини 46 / Коледа на вратата чука, идва година на здраве и сполука

• 45 361
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Simple Smile

Смърф, честит имен ден!  bouquet

Всъщност кои празнуват днес? Embarassed

И днес ме чака повечко работа, но няма да си давам зор. Първо ще си изпия с кеф кафенцето.

Хубав ден, дами!

# 76
  • при късмета
Смърфи, честит имен ден    bouquet Да си жива и здрава, много усмихната и творческата муза да не те напуска  Hug

Ама много ми е мързеливо

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 11:01 от ма ко

# 77
Добър ден и от мен!
Грабвам веднага кафето Лус   bouquet
Смърфи честит имен ден и от мен - със здраве да си носиш прекрасното име!

Хортензия каквото и да приготвиш – ще го изядат малчуганите! На дъжда не му обръщаме никакво внимание, както и на вятъра  Joy
Плами, Дами   bouquet
Тити голяма си скица  hahaha да си запазиш списъка с имената и за догодина, ама тогава ще ти е лесно, че Емо ще е навикнал!
Ма ко да не ти пука за хляба – аз редовно правя изцепки в кухнята, ама като са без свидетели – не си признавам  smile3534
Вио как е Ванко днес? Да ти кажа и аз като като Марче – класическата пуйка с пълнеж от дреболийки, положена върху канапе от кисело зеле и завита с листа от кисело зеле най ми допада. Само дето тук тези представители на динозаврите са над 10кг и на мен няма да ми влезе в менюто  Stop
Креми  ти си герой с това готвене   chef
Лус честита ти придобивка!  Снимките са най-важното – другото с малко повече усилие се възстанпвява! Аз също съм се заредила с празнични питиета – значи сме готови за купона  Tada
Блу ние сме винаги в треска за празнуване  hahaha  Къщичката вече сме купили – за първи път купувам и ме изненада приятно с разкошния аромат на джинджифил. Ние също чакаме с нетърпение ваканцията и тогава ще я сглобим. Твоята принцеса първа година ли е?
 Марче прекрасни са станали  bowuu Завий ги както са си в подноса със фолио и нямаш проблем!!! Статията  newsm10
Цвети  днес е Св. Даниил - имен ден празнуват: Данаил, Даниел, Даниела. Анани, Данaилa, Дани, Дана, Данко. Името Даниил означава: „Бог е моят съдия”
Нашия Коледен концерт също мина вчера – още на първата песен се прецака диска с музика и децата продължиха да пеят акапелно, поставиха и платно на което се показва текста на песните, та и всички родители и гости също пяха – наистина се получи прекрасно!!! Снимката е откровенно лоша, но с тела – тва е
Скрит текст:
С Коледните сладки съм отново на старта – днес в училище имат парти ден и малкия сутринта ми съобщи, че трябва да занесе и нещо за хапване – та кутията с меденки пое към училището  Joy Днес ще трябва да направя линцери, рохлички и меденки отново, че да има и за партито в събота  Mr. Green

# 78
  • при късмета
Днес ще трябва да направя линцери, рохлички и меденки отново, че да има и за партито в събота  Mr. Green
Аз пак ще ида да се срамувам в ъгъла. Ама ще ида някъде навън да си търся ъгли, че пак хуквам навън вместо към кухнята  hahaha

А нашите бисквити свършиха и трябва и аз да направя и нещо друго. Мисля да пробвам линцерите за тази година. Както бях решила да са меденки, че вече ги правих и ми се получават, така си промених мнението.
Накрая ще ги гледат на картинки  hahaha

# 79
  • гр.Варна
Честит празник Смърфи.Да носиш името си с гордо вдигната глава. newsm51
Снище взех пратката.Мечето е направо трепач.Чак ми се искаше и на мен да си взема едно Rolling Eyes Скрила съм го в багажника на колата,че снощи замалко да ме хване с торбата получателката му.Щеше да развали изненадата.
Тите-ще ти дърпам ушите.Ината го остави за след като родиш мъничето.После се пъни и мъкни колкот щеш.Аз от инат кви съм си ги причинявала , ама на пусто не ми увира на мен главата.Пази се.  bouquet
Мушкатова - това което написа за картичката вече ми дойде в повече.И за какъв ...са му на някой тия камъчета. #CrazyДа си ги ..... някъде.Българска работа и това е .Злоба и завист, защо някой ще получи нещо красиво и лично.
Вио-дано Ванко да е добре.Нацелувай Деа от една леличка. Joy
На всички много целувки ,изброени и неизброени.Скачам и тичам ,че при нас на работа е лудница преди празниците

# 80
Лейди, супер е това за концерта. Най-вече, че децата са пяли и са се забавлявали въпреки гафа с музиката. Пък и щом родители и гости също са се включили, купонът е бил пълен.

ма ко, кухнята няма да избяга, по-добре хуквай навън. Wink

Днес няма да готвя. Ще взема нещо от топлата витрина във Фантастико. И някой десерт също може да купя.

# 81
  • София
Сега разбирам, че някой има празник.. Simple Smile
Смърф, за теб са и с най-добри пожелания

Людачка, довечера ще започна да ти пращам рецептите. Сега не мога.
Приятен , момичета!  Hug

# 82
Смърфи, честит имен ден! newsm51 Здраве и късмет да ти носи името!

Малко над 40 съм, с вече 15г брак и сравнително малко дете. Бях казала, че докато дъщеря ми стане на възраст за начало на училище трябва да сме направили някаква промяна. В началото на годината излезе такава възможност. ММ кандидатсва за работа в английския офис на една американска компания и го наеха. Замина сам, а няколко месеца по-късно дойдохме с дъщеря ми. С известни перипетии и смяна на училища успяхме да запишем детето в близко добро училище. Тя е в reception, подготвителна/предучилищна. Но си учат - пишат букви, четат кратки думички. Виждам, че й е трудно, най-вече заради незнанието на езика, но смятам, че с времето ще навакса. Аз също не говоря езика. Разбирам доста неща в писмен вид, но ми е трудно да водя разговор. Преди време проверявах в един център до нас за подходящ курс, казаха евентуално от януари. Та вчера ходих там, не разбрах дали ще има курс от януари, но ми връчиха един въпросник с над 6-7 страници и с много непознати думички. Стигнах донякъде, наближи време да вземам детето от училище и се разбрахме днес да продължа. Чувствам се доста глупава и излишна така.
Не съм мислила в детайли коледното меню. Дъщеря ми е много капризна, ММ яде всичко, а аз дояждам всичко. Ще сме си сами у нас. ММ е дежурен тогава и трябва да е до лаптопа си. Интересно звучи пуйка с кестени /кестени съм яла преди много години от една съквартирантка от Благоевград, по нашия край не са популярни/, но по-скоро ще проверя в близкия турски магазин за кисело зеле. А отделно може готови печени кестени да купя.
Пералнята ми свърши, ще бягам да простирам.
Стиснете ми палци да не се изложа много в учебния център.

# 83
  • София
Смърфи, честит имен ден! Здраве, щастие, късмет!

Марче
, благодаря ти Hug Ако искаш кутия, ще ти пратя - картонена, само кажи какъв размер ти трябва Peace

Блу, а къде живеете? Иначе хубав ти е разказа Peace Детето за няколко месеца ще дръпне много напред с английския, а ти трябва да се напънеш яко. Wink

Калинка
, личи, че е празнично на снимката! Нещо за рохлички съм изпуснала рецептата... newsm78

Креми и аз казвам, че ти си герой с това готвене с толкова мъже и работа!

Вио как е Ванко днес?

Ма ко
, намери ли с каква да замениш трансформърса на шефа?

Тити, Joy Joy Joy

Хортензия
, гадно е това с картичката Cry

Плами
, честито ви мече, радвам се, че ти хареса!

# 84
Много се смях на тези снимки:

Скрит текст:

Много са готини. Grinning

# 85
  • при късмета
Разходих се, взех си и другия картон за тортата, че и балони взех да слагам в нея. 3/4 е готова, малко остана.
Люска, нямаше трансформърс енгри бърдс и му взех един комплект в който пилетата са в коли и се изстрелват с изстрелвачка. Дано му харесат.
Блу, сигурно ти е трудно, но ще свикнеш. С Калинка и Тити сте в сходно положение. Не трябва да се чувстваш нито глупава, нито ненужна, какви са тези приказки? Ще свикнеш, ще се ориентираш и ще се оправи положението.
Успех с курса!
Картинките са много смешни

Кантеска, благодаря за картичката и аз си я получих! Много е красива.

Днес ще идва дядо Коледа в градината и шефа ще е много щастлив. Утре е на коледно парти на баща му от работата.Много се клонира този дядо Коледа в последно време

# 86
Сядам да пия кафе  smile3546  Crossing Arms нали съм много организирана и все със списъци...та съм забравила да си купя хартия за печене  #2gunfire Сега като прибирам малкия ще видя на центъра на селото у селскио магазин дали има, иначе ще блъскам път до големия - ама на който му е слаб акъла - са му дълги краката  hahaha
Ма ко няма за какво да се срамуваш - тестата са направени и са овити в хладилника и чакат  Joy
Блу споко - има и по-дъртички от теб с малки деца  hahaha От моя опит мога да кажа, че малкия проговори за 3 месеца - верно, че здраво бърка времената и е неграмотен на два езика  hahaha но на него изобщо не му пука, има огромно самочувствие и не спира да говори на който и език да го подхванеш  hahaha Не се притеснявай за езика на малката - предполагам ходи само в задължителните часове - догодина като започне първа година ще видиш огромната разлика и тогава, ако имаш амбицията детето ти да е грамотно и на бг - е те тогава е големия зор - английския е по-лесен, а и ежедневната комуникация на децата е на английски и става каша. С малкия останахме в бг докато изучи и втори клас, че да чете и пише на бг - тук дойдохме и той беше за година 4 - в края на учебната година се беше изравнил с местните и сега и за негова и моя гордост е в класа на напредналите. Трудното е за теб - трябва да си набиеш в главата, че не си нито излишна, нито глупава - тук никой няма да ти се подиграе, че не знаеш езика, а след като си изявила желание да го учиш - бъди сигурна, че ще имаш пълно съдействие и подкрепа! След като си решила със сигурност ще намериш курс - там ще се срешнеш с хора с твоя проблем, ще намериш и приятели! Опитвай се да говориш и с учителките на малката и с други майки - важното е да се престрашиш - използвай кратки изречения и много усмивки - ще видиш как хората ще ти отговорят! Междувременно гледай тукашна тв и говори с детето си на бг   bouquet При нас заради местния акцент аз също не хващам всичко в разговорите, но като помоля да ми повторят - няма проблем - хората са отзивчиви. В началото и аз се чувствах като теб, но открих тези прекрасни девойки тук и вече не ми липсва пиенето на кафе с приятелки  newsm51
Лус рохличките Валето и Марче подскокуросаха  hahaha http://www.mycookingbookblog.com/%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB% … 0%BB%D0%B8%D1%87/

# 87
  • София
И аз вчера правих рохличките, малко счупени има, ама нищо.
Много ми е криво. Излязоха класиранията за асистентство на детето и за първи път от 5 години не сме класирани. Толкова ми е криво, че няма докъде. Не толкова заради парите, макар че са ми адски важни, ще се наложи да намалим часовете логопед примерно, колкото заради факта, че за пореден път се чувствам като ненужна майка на ненужно дете с увреждане. Мамка им и на политици,и на кметове и на цялата им мизерна....няма да продължавам, че не се знае какво ще напиша.

# 88
  • при късмета
Вале  Hug
Идиоти са тези  #Cussing out Отказват асистент на детето, правилно ли разбрах?

# 89
Вале  Hug и аз като Ма ко - според властите детето не се нуждае от асистент ли, или ти не ставаш за асистент?  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт