Пейпал - помощ - 11-та тема

• 89 862
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
значи докато не версифицирам картата не мога да пращам пари,така ли?

# 406
Можете. Но до 100 евро.
Извинявам се за тъпия въпрос, надявам се, че няма да го сметнете за обиден - сигурна ли сте в човека в Индия, на когото ще пращате пари? Защото има доста голям брой измами именно от Индия и до неотдавна Пейпал бяха ограничили услугите си за тази държава.

# 407
  • София
Благодаря за полезната тема.

Предварително се извинявам ако въпросите ми Ви се сторят глупави, но до сега не съм ползвала PayPal и досега четох в темата, но не можах да се ориентирам за всичко.
Искам да си купя едно устройство онлайн, което се намира в Китай и за целта трябва да си направя профил в PayPal, тъй като това е единствения payment method до България.
Въпроса ми е какъв трябва да е акаунта? (personal или business) Ако правилно съм разбрала, Personal е за личен профил, а Business за фирмен профил, или греша?
Втория ми въпрос е за това кога и къде точно трябва да сменя опцията за курса по който се смята валутата? Нали в сайта, в който ще пазарувам просто си посочвам имейла, ако правилно съм разбрала де.
Последното е, че пратката ще дойде с DHL. Мога ли да посоча служебния ми адрес и къде трябва да го посоча като адрес на доставка или да си посоча адреса по местоживеене?

Благодаря предварително за Вашето съдействие.

# 408
  • Пловдив
Алекс1 въпросът ви не е тъп.Познаваме се лично с човека ,на който ще пращам пари,той беше в София преди няколко месеца.Въпросът е да намеря най-евтиния начин да пратя парите и май пейпал излиза такъв.Те самите оттам ми пишат че с пайпал ще платя 110долара,значи знаят колко е таксата с тази система.Но не са наясно с таксите на банките ни.

# 409
Само да вметна, че с Western Union също излиза доста изгодно. Няколко пъти съм получавала пари по този начин. Peace

# 410
Алекс1 въпросът ви не е тъп.Познаваме се лично с човека ,на който ще пращам пари,той беше в София преди няколко месеца.Въпросът е да намеря най-евтиния начин да пратя парите и май пейпал излиза такъв.Те самите оттам ми пишат че с пайпал ще платя 110долара,значи знаят колко е таксата с тази система.Но не са наясно с таксите на банките ни.

Имай предвид разликата в курсовете. Самите такси не са големи. По-скъпото идва именно от разликата в курсовете и в това през колко валути ще минеш. От лев, през евро, през доллар, до индийски рупии са минимум 4 курса и нито един от тях няма да е в твоя полза. Но пак казвам, че въпреки това, ще е по-евтино от директно прехвърляне с банка. С уестерн юниън, мъниграм или която и да е друга такава компания проверявала ли си колко ще бъде? Не казвам, че ще е по-евтино, защото не помня как беше, а само като идея да се провери.  Peace

ПП. Докато писах и са ме изпреварили.

Нани, акаунта ти в пейпал ще е personal, да - правилно си разбрала. Не няма да си пишеш имейла в сайта от който ще пазаруваш. За промяната в курса има написано на първа страничка. Като поръчваш в сайта на продукта, който искаш, там ще пишеш на какъв адрес искаш да е доставен от ДХЛ продукта.

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 16:45 от БебОле

# 411
  • София
Нани, акаунта ти в пейпал ще е personal, да - правилно си разбрала. Не няма да си пишеш имейла в сайта от който ще пазаруваш. За промяната в курса има написано на първа страничка. Като поръчваш в сайта на продукта, който искаш, там ще пишеш на какъв адрес искаш да е доставен от ДХЛ продукта.

Благодаря за разяснението. Вече направих регистрацията и сега чакам да излезе кода за верификация в моето онлайн банкиране. До колкото разбирам това ще стане до 3-4 работни дни, за да се осчетоводи операцията.

# 412
Аз го видях на втората минута.  Peace

# 413
  • София

Ами при мен пише само операция на пос, с дата и час.

# 414

Ами при мен пише само операция на пос, с дата и час.

Ето така ми го изписа на мен моята банка Описание:Плащане ПОС PP*ХХХХCODE, като имаш предвид, че ХХХХ ми беше кода.

# 415
  • София
NaniG Коя банка? На ПИБ се вижда кода в раздел картови авторизации.

# 416
  • София
NaniG Коя банка? На ПИБ се вижда кода в раздел картови авторизации.

ДСК

# 417
Нани, цитат на банка ДСК от 1ва страница, точно по този въпрос.  Peace

Имам един въпрос, картата ми е на ДСК, преди няколко дни си направих акаунт и поисках да я верифицирам . Сега обаче гледам в интернет банкирането имам блокирани 1.50 евро, но никъде не ми го изписва този код, който трябва да въведа. Къде трябва да го търся?  Rolling Eyes Във "вид на транзакцията" ми пише операция на пос, а в "място на извършване" имам само авт. код. Отделно ми изписва само датата и сумата и не мога да разбера аз ли не търся правилно или просто такъв код нямам. newsm78

Здравейте,

Можете да получите верификационния код за Pay Pal чрез ДСК Директ, но до няколко работни дни, след осчетоводяването на транзакцията. Кодът ще се визуализира в извлечението по сметката, в колоната Получател/Наредител, с детайлите на Pay Pal.

В случай че сте активирали услугата за картконтрол по картата, с която сте извършили регистрацията в PayPal, можете да видите кода веднага в получения sms.

Весели празници!
Екипът на Банка ДСК  

# 418
  • София
@БебОле

В по-горен пост съм написала следното: "...сега чакам да излезе кода за верификация в моето онлайн банкиране. До колкото разбирам това ще стане до 3-4 работни дни, за да се осчетоводи операцията.", тъй като видях коментара от първа страница, но след това ме питаха, коя е банката.

Благодаря все пак за съдействието.

# 419
  • Има много детски смях.
Здравейте!
Благодаря за дългогодишното поддържане на тази така полезна тема!  Hug
Влизам с такова питане- как мога да си сменя паролата в акаунта? Досега се дзверих, рових, но така и не се ориентирах... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт