Искам да кажа ... (15)_15.12-21.12

• 38 175
  • 811
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Biskit, именно, попаднала си на добра лекарка и е открила причината. И аз съм ги слушала тия щуротии, за които разказваш.
Мари, от ябълката има ефект със сигурност, само я сменяй  през ден, че много бързо мухлясва.
Ели, в много градини действат така, за да не се дразнят децата взаимно, за да не събират опаковъчни отпадъци, а ако има и сглобяеми играчки, като при Акаша, може да се загуби някой елемент.

# 91
  • В Космоса
....

Взехме щерчето от градината. Винаги е една такава зомбирана като я взема, каквото и да я питам казва само "Да." Confused Явно не са им ги отваряли там подаръците, бяха сложени над гардеробчетата на всяко дете. И по-добре, щото нашето пиано се сглобява и е със столче. В момента дрънка тука, само дето ме кара мен да пея на микрофона. Мазохистче! Mr. Green
Е, странна работа, тържество, подаръци, ама не може да си ги отворят, ще си ги гледат опаковани върху шкафчетата душиците... Rolling Eyes

Доста казарменска е работа, май, май. Под строй ги водят до тоалетна, да пият вода, едни стриктни и режимни такива. Тя затова е глътнала бастуна всеки път като я взема.

# 92
  • София
Акаша, а като ги вземем този казармен режим ни го изкарват през носа на нас  Grinning

# 93
  • В Космоса
Акаша, а като ги вземем този казармен режим ни го изкарват през носа на нас  Grinning

Crazy

# 94
  • София
И в нашата градина подаръците не се разопаковат.  Wink
Тази година подаръкът на дъщеря ми ще компенсира миналогодишните, които по размери бяха малки (нищо че единият беше дигитален детски фотопарат с разни екстри). Сега подаръкът й е огромен, едва ще го носи. Тоест - коконата пак ще има за какво да се оплаква.  Mr. Green

# 95
Е, странна работа, тържество, подаръци, ама не може да си ги отворят, ще си ги гледат опаковани върху шкафчетата душиците... Rolling Eyes
И преди време беше така - обяснението беше - първо, за да не плачат за чуждите играчки, второ да не изгубят части от тях, трето да не ги счупят докато ги вземат родителите от детска, което е логично всъщност.
И ние взехме подарък за младежа - плейстейшъна не му се размина. Вчера търсихме това Лего, което той иска - нямаше го. Беше ми написал друго - нямаше го и него, допълнително беше помолил за кутия с тухли, че все не му стигали - нямаше. Гледаме се с мъж ми и си мислим, абе този младеж до колко години ще строи, я да му вземем технология пък дано не се разсърди Mr. Green

# 96
  • София
Хубаво е, че в нашата градина не е така.
Прекалено ми идва.

# 97
Трябва да ходя до магазина а ми е толкова студено
Бях излязла за повече от час. Не е за излизане - навън са бели мечки, а гъстата мъгла прави картинката още по-неприятна. Явно и на мен ще ми се наложи да слагам чорапогащник.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 16:49 от ♥Mam4e♥

# 98
... много ми забива форума, а и отворените подпрозорци не се затварят. Хиксчето е неактивно.

И на мен. Понякога върви бързо, друг път докато се зареди страницата отварям нов прозорец и прочитам някоя новина. В някои случаи изобщо не се зарежда.

# 99
При нас беше много слънчево, друг е въпросът, че "хапеше".На обяд се ядваше-беше омекнало за час-два.
Случката на Нино ме подсети за нещо , което наскоро каза една колежка.Оплака се, че дъщеря и играе с едно дете, което проявява лоши черти на характера.Манипулира другите деца и най-нагло лъже.Когато стане нещо все другите са виновни, а то се оправдава с жална физиономия и сълзи в очите. Колежката ми каза, че е винаги до тях и вижда какво става, но никога не се намесва. Хм, замислих се дали и аз бих си траяла.....По-скоро-не! Thinking

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 16:07 от biskit

# 100
  • Euskal Herria
За подаръците в детската градина - за препоръчване е да не се отварят. Това го пиша от гледна точка на учител. Имало е случай - отворят, да речем, Барби с аксесоари. До следобеда - обувките загубени, нещо скъсано или счупено. И настава един рев, едно тръшкане. Или пък детето решава, че подаръкът на Х. е по-хубав и иска да го разменят. В градината бяхме приели като правило играчките, които Дядо Коледа носи, да са за групата, там да играят с тях всички деца. Иначе преди празника окачвахме на видно място писмото с коледните желания. А на децата обяснявахме, че понеже са много и за да не се уморява Дядо Коледа, това, което са си пожелали, ще го намерят под елхата у дома си.
П.П. Преди години при едно такова тържество дете е получило за подарък старото си скъсано мече, увито в шарена хартия. Колежката ми беше потресена - от шока, който момиченцето изживяло и от постъпката на родителите. А са били хора с добри финансови възможности.

# 101
Просто са забравили, не е имало какво да опаковат и са опаковали мечето, което не ги оправдава. Но аз една зима на -24 градуса търсих Гормити из цяла София - и просто тези герои, които той ги искаше така и не успях да ги намеря. Купих компромисен вариант тракторче някакво и той беше изненадан, но си искаше гормитите - да е бил на 3 годинки, още пазя листчето с поръчката, която госпожата ми даде Simple Smile В моя случай, аз се обвинявах, че от задачи не потърсих достатъчно на време подаръка, а едва ли не в последния момент се получи.

# 102
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
"Добре дошла" да кажа и аз на Мари, макар да съм нова тук и аз и да не съм много у дома си, но няма да навреди.

Нино, и аз се гордея с теб, точно така трябва да се прави - аз, когато съм сама, действам по същия начин. А когато съм с ММ се карам с него, щото той е на принципа "кво те интересува, на всяко гърне си мерудия".

За новака на работното място: Пристига нов колега, завършил Международни отношения, владеещ четири езика, умно и ерудирано момче. На втория ден излизам аз от стаята, а той в коридора пристъпва от крак на крак и притеснено ме пита" Извинете, може ли да ви помоля за нещо. Дадоха ми това писмо и ми казаха да го "изведа". От половин час се чудя какво може да означава това и къде би трябвало да го заведа и нищо не ми едва на ум. А усещам, че е нещо елементарно и не искам да питам вътре, да не се изложа."
Затова много мразя някой като каже "това е елементарно". Елементарно за теб, щото го знаеш. За  друг други неща са елементарни, дето ти може и да  не си чувал за тях.

За меденките - защо трябва да са меки newsm78 Ние ги обичаме хрупкави.

# 103
Днес и моята щерка ще имат посещение от дядо Коледа в градината. Наистина е по-добре да не се отварят подаръците там.
Иначе мнението ми за дядо Коледа е много противоречиво. Гадно ми е, че така се втълпява нещо, което после разбират, че не е вярно.... Ама и възпитателите имат голяма роля в това - можеше да получат по нещо символично, ей така - за разкош. А не да се разиграват представления с "истинския" дядо Коледа. Пък е и много по-добра идея всички деца да получат еднакви подаръци, а не различни.

# 104
  • София
В нашата детска градина подаръците си ги отварят веднага щом ги получат. Но пък на тържеството присъстват и родителите и си взимаме децата веднага след това, та няма драми и проблеми. Тържеството ни ще бъде в сряда и Емма е с цели 2 роли - дай ѝ да се изявява на сцена - звездичка и Снежанка. Жалко че цялата седмица ще трябва да си остане пак вкъщи  ще я заведем само за тържеството.
Ей, тази есен просто до гуша ми дойде от болести  Twisted Evil Друга подобна година не сме имали. Дано новата година да ни донесе здраве, здраве и още повече здраве, защото ми писнА вече.
С две деца вкъщи по цял ден пак ще трябва да ставам по нощите да опаковам подаръци Confused Иначе няма къде да се скрия.

Общи условия

Активация на акаунт