Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 571
  • 804
  •   1
Отговори
# 405
Daisy^Slava - позната история - аз затова писах, че на големи плоскости е много трудно. Лепила съм на разни шкафчета и вратички, имам опит... Важно е много да се опъва. Мисля, че можеш да го разлепиш и пак да го залепиш, но опъвай колкото се може повече.

# 406
  • Бургас
Дори да го разлепи и пак да го залепи няма да стане, това е обикновено фолио лепилото няма да хване втори път. Деси Слава тази врата за хора с опит бе жена, дори и да махнеш въздуха ще се набръчка защото не е изпънато добре. Ще ти дам идея, предполагам искаш да имитира дърво, та в един сайт гледах как правят под с амбалажна хартия и лак отгоре. Смятам това да го правя утре на един шкаф отгоре с плочки, заличих фугите с кит и утре ще слагам хартията. Като го направя ще кача снимки да видиш как изглежда.

# 407
Дай го, Хриси, защото имам едни стълби за към мазата и искам да ги направя с амб. хартия.
М/у другото, пукнах хубаво мехурите и с държач за шкурка без шкурка минах отгоре им. Воала, стана  Wink  Фри, аз бях лепила на калки повърхности и определено се изсилих ненужно с вратата. Хайде, здраве да е, друг път ще си оценявам възможностите.

# 408
  • Бургас
Деси намерих такива стълби http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=747874.0;topicrefid=20

# 409
  • Бургас
В къщи имам 8 врати които направих с фолио, заедно с касите, вече 4 години не са мръднали. Моят съвет е да не опъвате фолиото, защото се разтяга и усуква. Инъче аз го предпочитам пред боята, поне на мен не ми се отдава да боядисвам мебели  ooooh! Пробвах се преди време с две бюра в офиса, но от отварянето на чекмеджета, търкането на столовете по страниците и боята се "свали", сега отдолу прозира фурнира, а ги грундирах преди това. Сега обмислям да ги направя и тях с фолио, но все не им идва реда.

# 410
  • Бургас
Ето го шкафчето http://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.35257660 вратичката отпред беше чамова то и сега е чамова ама боядисана. Отгоре само една ръка лак, отдолу перваза го забравих но и той ще стане

# 411
Аз се чудя как успявате да шкурите на ръка, без да се нагълтате с отровата. Опитах се да шкуря лака от старите шкафчета, но като видях какъв прахоляк трябва да погълна и се отказах.

# 412
  • Бургас
Моя мъж работи с машината за шкурене, аз на ръка където се налага и работим в двора
Пролетен дъждец не е необходимо да свалиш стария лак до край

# 413
  • София
Хриси9092, много е свежо. Плотът как го прави? Пропуснала съм, ако си обяснила.

# 414
  • Бургас
Хриси9092, много е свежо. Плотът как го прави? Пропуснала съм, ако си обяснила.

Плота беше с плочки, запълних фугите с кит, бороконтакт, залепих амбалажна хартия с С200 и лак на водна основа венге

# 415
  • София
Хриси9092, това, което си сътворила е страхотно. Браво. Много ми хареса хрумката с амбалажна хартия. Само една питанка- когато нанасяш лака върху хартията, тя не се ли уврежда?

# 416
  • Бургас
Хриси9092, това, което си сътворила е страхотно. Браво. Много ми хареса хрумката с амбалажна хартия. Само една питанка- когато нанасяш лака върху хартията, тя не се ли уврежда?

Не, хартията беше залепена добре

# 417
  • Варна
Хриси, много добре се е получило   bouquet

# 418
Искам да попитам майсторките Simple Smile  Имам една стара маса, голяма, с дървени крака, плота и е с фурнир (естествен). Не съм сигурна под него какъв е материала, възможно е и да е дърво, но самият факт, че има покритие, ме съмнява... Та, масата е страхотна, но отгоре има големи и дълбоки драскотини, както и следи от удари, които са наранили фурнира. С какво да ги попълня? С кит или някакви смоли? И после-лака е напукан, на места паднал, да го изшкуря и после омаслявам или лакирам? С какво? Всъщност, искам да възстановя естествения цвят на дървото, с жилките и красотите му, ама няма ли драскотините да личат? 

Без претенции за баш-майстор, аз ще направя следното по масата:
- намазвам с Терминатор или Ремовол  за да отстраня лаковото покритие
.....................

doh doh doh извинявам се, че не съм допълнила - желеподобната маса която става се премахва с  шпатула/шпакла , по възможност веднага след "набъбването"   И чак след това се използва машината за премахване на остатъците останали от премахването с шпаклата

# 419
  • Варна
Здравейте,
има ли начин това гардеробче http://img09.olx.bg/images_prodavalnikcom/76213148_1_585x461_edi … erob-gr-varna.jpg
да се преобрази така, че да пасне на ето тази секция: http://besthomenews.eu/wp-content/uploads/2010/07/mebeli-praktiker.jpg

Общи условия

Активация на акаунт